Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב פיאט אונו שנת 86 1.1 קרבורטור.

לפני שבועיים הגיע אלי בחור, סיפר שהוא תקוע ברש"לצ האוטו נכבה ולא מניע.

לקחתי את המכשיר שיש לי, המספק ניצוץ ונסענו. לאחר שבדקתי שדלק מגיע ואין ניצוץ, הרכבתי את המכשיר הבחור נסע לרחובות ואני אחריו. היחלפתי את המודול המורכב על הדיסטר' (בתמונה) האוטו מיד הניע. למחרת הבחור חזר אלי, בבוקר האוטו לא הניע. שוב החלפתי את המודל(הפעם על חשבוני) ושוב הניע. כעבור יומיים בנסיעה נכבה ולא הניע. נגעתי במודל היה חם מאוד.קיררתי אותו עם סמרטוט רטוב במשך רבע שעה לפתע הניע.

הפעם פירקתי את הדיסטר' קניתי דיסטר משופץ בבית מלאכה, אבל עמדתי על כך שיבדוק את שלי ויסביר לי מה הסיבה לכל מה שקרה.לאחר שבדק אמר שהסוג של המודול שהרכבתי לא טוב, וגם היה קצר בתוך הדיסטר.

שמח וטוב לב הרכבתי את המשופץ, נגיעה בסטרטר הניע.נסע שבוע והיום שוב ניתקע.פירקתי שוב את הדיסטר נסעתי למשפץ

לאחר שבדק אמר:יש לך בעיה בטיימינג הבעיה אינה מהדיסטר'. גיחכתי ואמרתי קודם כל סובב ביד וראה שהדיסטר מסתובב קשה, מי שחרט את הבוקסות לא דייק.לאחר ויכוחים קשים בהם אמרתי לו שלא ילמד אותי, החליף לי את הדיסטר ואמר אם לא תסדר את הטיימינג לא אחליף לך שוב.הבטחתי לו שאבדוק את הטיימינג.לא פתחתי ובדקתי מפני שלא אעשה דבר, הנוגד את הידע הטכני שלי.אני שואל את חברי הפורום האם יש קשר לטיימינג.? בינתיים האוטו נסע ונקווה שלא ישוב בשל אותה תקלה.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

טיימיניג? איזה? הצתה או המנוע?

כך או כך אני לא חושב שיש קשר, ישיר בכל אופן.

תזמון לקוי של מנוע או הצתה גורם להפרעות בניצוץ ושיבושים במערכת המתח הגבוה. מכאן ועד לשרוף מודול הצתה הדרך ארוכה מאוד.

אבל על תהיה עקשן. לכוון הצתה אתה חייב ממילא, ובידקת תיזמון במודלים האלו לוקחת 5 דקות.

פורסם

דניאל שלום רב!

אם הבנתי נכון את דוד מזר, כוונת המשפץ היתה קפיצת שן בחגורת הטיימינג, אשר כביכול גורמת לשריפת המודול,דבר אשר לא הגיוני בעליל, אין קשר בין אחד לשני.

יחד עם זאת ציר מפלג אשר תפוס בגלל בוקסה שלא חרוטה היטב, הגיוני יותר אשר בשעת התחממות הרכב מתפשט, וגורם להתחממות המפלג, שמשפיעה על המודול, קלוש ובסבירות נמוכה.

הבה נמתין לרפי לין ודני זומרשטיין.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום.

יש לבצע את הבדיקות הבאות.

א} מתח טעינה טעינת יתר יכולה לגרום לבעיה.

ב} ארקות למפלג ולמנוע.

ג} האם כאשר הרכבתה את המודול הקפדתה למרוח סילקון לקרור המודול והיה ולא ילך המודול כמו גדול.

ד} חריטה לא טובה של בוקסה בציר המפלג כלומר מפלג מיסתובב קשה אם נכול הדבר יתפס הציר בבוקסה וישבר אבל מודול לא ינזק.

ה}מפלי מתח ממתג התנעה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

המודול המקורי של פיאט הנו מתוצרת "מגנטי מרלי" ומחירו יקר יחסית.

לכן מתקינים ומוכרים מודולים חליפיים, זולים, שאיכותם ירודה וכבר נתקלתי בהרבה כאלו שאורך חייהם היה כמה שעות בלבד.

המודול המקורי מותקן ללא כל גריז קרור ופועל הרבה שנים כשורה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

איזה כייף לקבל תשובות מקצועייות כאלה. מבטיח לעדכן במידה שהאוטו יחזור עם אותה תקלה.

דניאל, הכוונה שלו היא לטיימינג המנוע, נכון שקל לבדוק את זה. תאר לך שבעל האוטו עומד לידך בשעת החלפת הדיסטר',ואתה פותח את הטיימינג ומגלה שהטיימינג בסדר ותענה לשאלתו שהטיימינג בסדר, והוא לא הסיבה לתקלה שהיתה או שהרצועה מעט רופפת. ברור שתצטרך למתוח אותה, ברגע שתמתח בלי להחליף רצועה ומותחן, אתה הופך להיות בשני המקרים מבודק חינם, לאחראי על הטיימינג. תואושם בכל נזק שייגרם כתוצאה מקריעת הרצועה.

את זה כל מכונאי שמתפרנס מהמקצוע יודע.לייעץ ללקוח כן, לתקן "על הדרך" אפילו דברים קלים מבלי שביקש או שילם עבורם לא.

שוב אני מתכוון בנוכחותו.אלה דברים שלא כתובים בספרים,יודעים אותם רק מהנסיון.

הופס, חבל שלא פתחתי את השרשור ב-T T כדי שהלקוחות לא ידעו. :-P

תודה לכם דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מצטרף לרפי - מנסיון אישי - המודול המקורי עולה כפול, אבל מחזיק שנים רבות.

החלופי, גם אם כתוב עליו made in USA, מחזיק הרבה פחות.

:turn-l:
  • תוכן חדש...