Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרכב הוא פולו 96 מנוע 1600 AEE הרכב מטופל על ידי בשגרת הטיפולים המחמירה ביותר המומלצת בספרות היצרן.

הרכב ברשותי מזה כ-5 שנים ומאז שאני זוכר הייתה מעט הזעת שמן בפילטר האוויר- לא ייחסתי לזה הרבה חשיבות כיוון שהכמות הייתה אפסית ומעבר לזה לא היו תופעות מיוחדות.

לאחרונה שמתי לב שכמות השמן בפילטר האוויר גדולה יותר- אך עדיין קטנה מאד. מעבר לזה כאשר מנתקים את צינור הנשם מפילטר האוויר כשהמנוע דולק יוצא ממנו מעט עשן בריח פליטה (אוליי אדים, אני לא בטוח), דבר שלמיטב זכרוני לא היה קיים קודם לכן.

השאלה היא האם התופעות הנ"ל תקינות? האם ייתכן שמדובר בנשם סתום שגורם לכך? מהו העשן שנפלט?

צרפתי איור של הנשם המדובר. בעקבות נזילת שמן מסביבו אני גם כך צריך לפרקו כדי להחליף את הגומיות שלו כך שבכל מקרה הוא יעבור ניקוי.

אשמח לדעת המומחים בעניין.

השאלה השנייה נוגעת למנגנון המפוקפק של חלונות החשמל ברכב זה. למי שמכיר חלונות החשמל האלו סובלים מבעיות כרוניות עקב תכנון לקוי. ראיתי בפורומים בחו"ל שיש סט תיקון שכולל את הקליפסים שנעים על המסילה עשויים מאלומניום מאסיבי במקום מאקולון (הנוטה להישבר) בדגמים האלו. השאלה היא האם למישהו יצא לקנות קיט כזה או נתקל במקום המוכר אותם.

תודה מראש לעונים.

breather.JPG

פורסם

העשן מהנשם אלו כמובן גזי פליטה שעוברים את טבעת הבוכנה לעוקה, זוהי תופעה טיבעית כמובן שכן אין אטימות מלאה בטבעות הבוכנה.

תפקיד מערכת הנשם לאפשר לגזי הפליטה לחזור לשריפה במנוע ולא לזהם את האויר.

קשה לקבוע כמה עשן זה תקין וכמה לא, וה עניין של תחושה ונסיון של בעל מקצוע שמכיר טוב את הדגם הזה.

נשאלת השאלה, האם המנוע צורך שמן? ואם כן, כמה?

פורסם

טוב לגבי כמות העשן אני אתייעץ עם רון אם יצא לי לבקר אצלו בזמן הקרוב. נשמע את דעתו. אני זוכר שזה לא היה, לפחות לא בולט לעין.

צריכת שמן סבירה יש, העניין הוא שכרגע יש נזילת שמן בין הנשם לבלוק ולכן עד שהיא לא תטופל יהיה קשה לקבוע האם בנוסף יש גם איבוד שמן מכיוון אחר. ממה שראיתי אתמול במקרה במוסך (בלי קשר לרכב שלי- נשם זהה מפורק) הנשם בנוי מכמה מבנים שמזכירים סיפון, להבנתי כדי להפריד את השמן מהגזים. השאלה היא מהי הסבירות שלכלוך בנשם יגרום לו לא להפריד טוב את השמן ואז הזמן יעלה למסנן.

אגב שאלה עקרונית- למה לא מתעלים את הגזים לפליטה ובמקום זה מחזירים אותם ליניקה?

פורסם

לא הצלחתי להבין את הנזק לחיישן ולממיר. בהנחה ואין שם שמן (הרי כל הרעיון הוא שהשמן יופרד) אז אלו ממילא גזי פליטה. איך גזי הפליטה יפגעו במערכת הפליטה?

פורסם

יש שם גם אדי שמן, אדי דלק לא שרוף ןכמובן גזי פליטה ברמה נמוכה.

עדיף לשרוף אותם שנית מאשר למחזר אותם לגזי הפליטה, מה גם שמשתמשים ביניקה הטבעית שמנוע מיצר, מה שאין במערכת הפליטה (פשוט יותר).

פורסם

אגב פרט חשוב ששכחתי לציין- הרכב עבר 115Km- לא מי יודע מה. האם כדאי לבצע בדיקת קומפרסיה כדי לשלול רינגים שחוקים?

• תוכן חדש...