Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

הפונטו שנת 1996 מדגם HSD.

לפני 10 דקות הנעתי את הרכב, ונורית ביקורת כרית האוויר לא כבתה.

יש לציין כי אין לרכב בריחה של נוזל קירור מהרדיאטור הפנימי, ככה שחשש לתקלה מאיזור המחשב נראה לי לא סביר.

1. מה עוד יכולה להיות הסיבה ?

2. אשמח אם תפנו אותי למוסך אמין וזול.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

אינני יודע מאיזה אזור אתה בארץ. בכל מקרה אם הנך מאזור המרכז, אני ממליץ בחום לגשת למוסך שמשון ביהוד, רחוב העצמאות 24.טלפון: 03-5360748. אני מטפל שם מזה כשנה ומרוצה מאוד. אני מאמין שתמצא מקומות זולים יותר, אך ההפרש הקטן שווה את המקצועיות, ההגינות והיחס שתקבל שם.

מעבר לכך, כנס לאתר מועדון פיאט (www.fiatclub.co.il) גם שם תוכל לקרוא אודות מוסכים שונים של פיאט.

בברכה,

רענן.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

הייתי שם היום, חיים דיבר איתי על 200 שקל להתחלה שזה אומר "דיאגנוסטיקה ובדיקת רציפות" - במשך שעה.

הוא אומר שבד"כ הבעיה היא בסליל השעון, עלות החלק לא כולל עבודה היא 600 שקל.

עכשיו אני מנסה לשחזר מה היה בדיוק.

נראה לי שכשניסיתי להניע את האוטו, ההגה היה נעול, הייתה תחושה אחרת במשחק עם שחרור ההגה והסויץ.

מייד לאחר ההנעה הנורית נשארה דולקת.

אני חושב לנסות בשלב ראשון רק למחוק את התקלה מהמחשב אצל חשמלאי רכב בראש העין.

אם התקלה תחזור (והלוואי שלא), אני אלך למוסך שמשון, שאגב, הייחס שם ממש ממש מעולה !

אשמח אם יש למישהו גם דעה בעניין (רפי ?!).

תודה, אריאל.

פורסם

היה לי את אותו הסיפור ,רק שהשגתי סקנר וסידרתי את זה לבד.

לפעמים זאת סתם טעות של המחשב, לפני שמתחילים להוציא כסף תאפס את זה קודם ותחכה כמה ימים לראות אם הבעיה חוזרת, רוב הסיכוי שהיא לא חוזרת, עלות איפוס בסביבות 100 שקל, ככה אני מכיר באזור נתניה.

פורסם

יש לציין כי אין לרכב בריחה של נוזל קירור מהרדיאטור הפנימי, ככה שחשש לתקלה מאיזור המחשב נראה לי לא סביר.

1. מה עוד יכולה להיות הסיבה ?

2. אשמח אם תפנו אותי למוסך אמין וזול.

1. תקלה במחשב יכולה להגרם לא רק מנזילה ישירה של נוזל קירור על המחשב.

2. יכולות להיות 1000 סיבות, ואכן ללא דיאגנוסטיקה לא תגיע רחוק. בהחלט שווה לנסות לאפס ולראות האם התקלה חוזרת על עצמה, או לקרוא קודי תקלות נפוצים מהמחשב ולבדוק במה מדובר.

3. מצטרך להמלצה על שמשון ביהוד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צדק חיים ממוסך "שמשון" שבהרבה מקרים התקלה נובעת מ"סליל שעון" פגום.

ניתן לדעת זאת רק עם התחברות עם מחשב/סורק אבחון אל מחשב כרית האויר.

מעטים הסורקי אבחון הלא מקוריים של פיאט שי להם את תוכנת ההתחברות למחשב כרית האויר.

לפעמים כשמופיעה תקלת "סליל שעון" ניתן למוחקה מזכרון מחשב כריות האויר ולזמן מה התקלה לא תופיע אך היא תצוץ שוב כעבור כמה ימים.

כל ההמלצות שניתנו על "מוסך שמשון" הנן נכונות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מעטים הסורקי אבחון הלא מקוריים של פיאט שי להם את תוכנת ההתחברות למחשב כרית האויר.

מקבל את ההמלצות על מוסך שמשון, תודה לכולם.

לפני חצי שנה חשמלאי בראש העיין התקין שעון חום חיצוני לפונטו 60 של אח שלי.

לאחר ההתקנה, נורית כרית האוויר הייתה דלוקה.

לאחר יום חזרנו אליו, והוא התחבר עם מין מחשב כזה וכבל מיוחד לשקע ליד שקע המצת.

ראיתי את התפריט במחשב , ובו מספר דגמים של פיאט, בסופו של עניין, הוא מחק את התקלה, עד היום התקלה לא חזרה.

אגב, את החשמלאי הזה אני רוצה לבקר ביום ראשון, נראה מה יהיה.

חוץ מזה, האם יש דגש מיוחד בדגם ה HSD ?

פורסם

החשמלאי שמחק התקלה הוא גם זה שיצר אותה בזאת שבזמן שלוח השעונים היה מנותק ממחברי החשמל שלו הוא הניע הרכב או הפעיל את מתג ההצתה ומחשב כרית האויר זיהה שנורת בקרת כרית אויר בלוח שעונים אינה מחובר ורשם תקלה.

בסיום כל העבודה כשהוא ראה את הנורה דולקת אז הוא מחק תקלה זאת שכבר ממילא לא הייתה קיימת.

בכל מקרה כדאי לנסות אצלו, כפי שכתבת.

נא עדכן בתוצאות וכו'.

פורסם

OK, אני אקפוץ ביום ראשון לביקור אצל החשמלאי רכב.

אבל אני גם רוצה לדעת היכן בדיוק נמצא סליל השעון ?

- אני פשוט רוצה לדעת האם בניסיון ההנעה שקדם להידלקות הנורית גרמתי לו נזק.

פורסם

"סליל השעון" נמצא מתחת לגלג ההגנ ומחובר אל מנגנון ידיות האתות/אורות/מגבים ובדרך כלל נרכשת כל יחידת הידיות עם הסליל במכלול וזה זול יותר מרכישת הסליל בלבד, אך יש לבדוק זאת במדויק.

פורסם

ערב טוב

ניתן לבדוק בחלקו את סליל השעון -יש לך צופר ברכב??באם אין אז ודאות סליל השעון קרוע אך באם יש צופר בהחלט איבחון זה הצעד הנכון!!

לרכב המדובר קיימת תופעה של נזילות מים מרדיאטור פנימי כאשר הניזוק הראשון זה מחשב כריות האוויר.

בנוסף צדק מי שציין שלעיתים מחשב כריות האוויר מזהה הפרעה במהלך ההנעה הראשונה .ידועה התקלה של מתח מצבר נמוך!!הנמחקת באמצעות סקנר ...

בהצלחה איל

• תוכן חדש...