Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

עניין החום של הפג'ו שלי שנפתח בשרשור הקודם הסתיים הבוקר בראש מנוע , הורדתי ראש המנוע נראה וכאילו שבחיים לא ראה מוסך ( כדברי הבעלים הקודמים) וזה מנוע שבסה"כ עשה בקושי 100000ק"מ ,

אני מאוד מבקש את עזרתכם , אם אתם מוכנים לשלוח סכמת חיזוק ראש מנוע , וכמה לחזק בידית מומנט ?

אני מודה מאוד לכל העונים מקרב לב .

נ.ב : הייתי מאוד מאוד רוצה לשתף אותכם במראה הזוועה שראיתי הבוקר אחרי שפירקתי את ראש המנוע אבל אני לא ממש יודע איך להעלות תמונות , באם מישהו יודע איך אוכל לשלוח למייל פרטי והוא יציגם במקומי .

הרכב הוא:

פג'ו 206 1.4 שנת 99 ידני

פורסם
האם יש צורך בחיזוק חוזר כעבור מספר קילומטרים

בהחלט!

יש לחזק את ראש המנוע, ולכוון שוב שסתומים, לאחר כ500 ק"מ.

מכיוון שהמידע שקיבלתי ממך בפרטי, הוא על המשך התחממות הרכב, וחוסר סירקולציית מים, במערכת הקירור, מה שמעיד על משאבת מים לא תקינה, שכנראה הכנפים שלה שחוקות / אכולות, מה שגורם להתחממות בנסיעה, ומצד שני

התקררות בנסיעה.

חזור לעדכן לאחר פירוק משאבת המים, ובדיקת מצבה, ופרט את הסיבות לפירוק הראש מלכתחילה, האם הסיבה היתה התחממות יתר, שחוזרת על עצמה, מה שמעיד על תיקון הבעייה , מבלי לפתור את הסיבה, מה שיגרום לבעייה לחזור, ואולי לפירוק ראש מחדש?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

גם אני קיבלתי ממנו מידע בכמה הודעות פרטיות הערב,ועניתי לו.

צביקה ידידי,אני מציע להמשיך על גבי הפורום,לטובת שאר החברים.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
גם אני קיבלתי ממנו מידע בכמה הודעות פרטיות הערב,ועניתי לו.

צביקה ידידי,אני מציע להמשיך על גבי הפורום,לטובת שאר החברים.

בברכה דוד.

דוד חברי, זה מה שעשיתי, הקפצתי לו את השרשור הזה, ובקשתיו, שימשיך לשאול ולעדכן בשרשור זה, לטובת הרחבת הידע של שאר חברי הפורום.

בברכה

צביקה

פורסם

דוד וצביקה שני אנשים מקצועיים וחשוב לי לשמוע את שניכם .

אז ככה , המשאבה לא נראית גמורה בכלל ניכר שהוחלפה לא מזמן שמו הרבה סיליקון אדום הצלעות שלמים , , דוד תנועת המאוורר תקינה (לכיוון המנוע ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

עוד משהו אולי זה יעזור , הטרמוסטט הוחלף לטרמוסטט של 82 מעלות (אני לא זוכר אם היה שם חור קטן) בכל מקרה שהטורמוסטט נפתח לא רואים סרקולציה בבקבוק אולי זה נורמלי .

האם למישהו יש 206 והוא כן רואה סרקולציה ?

פורסם

הסירקולצייה אמורה להראות בזמן העלאת הסלד, והמים אמורים להסתחרר פנימה, ולא החוצה,תנועת הסירקולצייה אמורה להראות. יש לפתוח מכסה ברדיאטור, ולא במיכל העבוי, ולבדוק את תנועת המים פנימה.

האם לאחר פתיחת הטרמוסט, החום שווה לכל אורכה ורוחבה של רשת הרדיאטור, ובצינור עליון ותחתון?

בברכה

צביקה

פורסם

ראשית הטרמו' המקורי הוא 89 מעלות ולא 82 כפי שכתבת.אבל זאת אינה הסיבה להתחממות.

בדוק את מה שכתבתי לך בה"פ,פתח את צינור הגומי מהרדיאטור (העליון) החזק אותו כלפי מעלה תן מכת גז וראה אם המים נזרקים לגובה.כמובן כאשר המנוע חם והטרמו' פתוח.אם לא הוצא את הטרמו' סגור את הפלנג' וחזור על הפעולה בלי הטרמו'.

אם בשני המקרים אין זריקת מים מהצינור מ.מים תקולה(למרות מה שאתה כותב עליה.).אם בלי הטרמו' יש זרימה הוא תקול. במידה שלא שם הבעיה,יש גם אפשרות שהראש נמוך.יש לבדוק קומפרסיה.

דוד

פורסם

דוד שלום רב!

בהסתמך על הודעתו המוקדמת בפרטי, הראש גבוה. משאבת המים נראית תקינה, אם כי אני חושד בכל זאת בה או בתרמוסטט

תקול.

האם תנועת המשאבה צריכה להראות, בצורת סחרור כלפי מטה במיכל העבוי, או רק בעת פתיחת מכסה הרדיאטור באם קיים?!

בברכה

צביקה

• ספונסר פורום
פורסם

אין צורך לחזק ראש לאחר 500 ק"מ.

ברכב הנ"ל חיזוק הראש נעשה ע"י חיזוק לפי מספר מעלות והוא מצוייד בברגים מסוג TTT ,קרי ברגים שנמתחים לאחר החיזוק ואינים מצריכים חיזוק נוסף.

אם פותח השרשור יציין מה הבעיה ברכב וייתן יותר פרטים כמו,האם המאוורר עובד במהירות ראשונה? באיזו טמפ,? האם בוצע ניקוז אוויר כראוי? וכו..נוכל להתייחס יותר ברצינות.

אורן

פורסם
אין צורך לחזק ראש לאחר 500 ק"מ.

ברכב הנ"ל חיזוק הראש נעשה ע"י חיזוק לפי מספר מעלות והוא מצוייד בברגים מסוג TTT ,קרי ברגים שנמתחים לאחר החיזוק ואינים מצריכים חיזוק נוסף.

אם פותח השרשור יציין מה הבעיה ברכב וייתן יותר פרטים כמו,האם המאוורר עובד במהירות ראשונה? באיזו טמפ,? האם בוצע ניקוז אוויר כראוי? וכו..נוכל להתייחס יותר ברצינות.

אורן

אז ככה , המנוע הוא בן 100.000 קילומטר על השעון , המאוורר עובד בטמפ' נמוכה וכן גבוהה , נמוכה בטמפ'90' ,ניקוז אויר בוצע כראוי ,דהיינו כשהמנוע דומם נקודה אחת שנמצאת על ראש המנוע נוקזה , ונקודה שניה של החימום גם כן נוקזה .

פורסם
דוד שלום רב!

בהסתמך על הודעתו המוקדמת בפרטי, הראש גבוה. משאבת המים נראית תקינה, אם כי אני חושד בכל זאת בה או בתרמוסטט

תקול.

האם תנועת המשאבה צריכה להראות, בצורת סחרור כלפי מטה במיכל העבוי, או רק בעת פתיחת מכסה הרדיאטור באם קיים?!

בברכה

צביקה

צביקה בוקר טוב!

עם כל הכבוד לרנו 4 לא הייתי מסתמך על דבריו בקשר לגובה הראש או לתקינות מ. המים.

זוכר את השרשור שהעלתי על פיג'ו 106 עם תמונות של מ. מים אכולה לגמרי ?.

לא היה למשאבה כנפיים ובכל זאת היתה סירקוליזציה שהטעתה את המוסך בחולון ולאחר מכן גם אותי.

גם לגבי הראש יש לי חשש,משום שרנו 4 כתב כך:: "הייתי מאוד מאוד רוצה לשתף אותכם במראה הזוועה שראיתי הבוקר אחרי שפירקתי את ראש המנוע".לך תדע מי השחיז וכמה.בכל אופן נחכה לעידכון ממנו לאחר שיבדוק את שכתבתי לו.

בברכה דוד.

• תוכן חדש...