Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים הזדמן לי להוציא רכב ממוסך לאחר צבע לכל החלק האחורי ולאחר התבוננות מעמיקה (כנראה שאין לי משהו יותר טוב לעשות עם הזמן שלי..) ראיתי שישנם הבדלים לאו דווקא בצבע אלא במרקם. תמיד ידעתי שאנשים שמבינים יכולים לזהות את ההבדל ורק עכשיו ממש הבנתי איך; כשמסתכלים בהשתקפות האור על החלק הצבוע, רואים את האור נשבר במעין גבשושיות ולא בצורה חלקה כמו בחלק המקורי.

מדוע זה כך והאם ישנה דרך אחרת לצבוע לקבלת גימור חלק יותר?

אני רוצה לציין גם שהרכב נצבע בתנור ע"י אדם מקצועי, הפחחות מושלמת, אין הבדלי גוונים (עד כמה שיכולים להיות בצבע לבן..) ואין סימני צבע מיותרים במקומות שלא אמורים להיות.

בקיצור עבודה שנראית מקצועית לגמרי במוסך שכל עיסוקו זה פחחות וצבע.

מה דעתכם?

בריאות לכולם!

פורסם

פוליש בעוד שבועיים כשהצבע יתיבש, בהחלט יעזור.

א-ב-ל תמיד יהיה הבדל (בולט יותר או פחות) בין הצבע המקורי לבין הצביעה המקומית.

ההבדלים ינבעו מ:

1. סוג הצבע (האם הוא מתאים בדיוק למקורי).

2. זווית ההתזה

3. מרחק ההתזה.

4. הלחות היחסית וטמפרטורת האוויר בעת ההתזה.

חבל אבל זו המציאות - לעולם יהיה הבדל שנראה בעין בין התיקון למקור.

פורסם

חשובה מאוד גם ההכנה לפני הצביעה, אם השטח לא היה חלק ב100% או באותו אופן כמו לפני הצביעה המקורית, הצבע החדש לא יצא כמו המקורי.

פורסם

עבדתי בבונדט של יצרן מסוים,ותיקוני הצבע שעשו שם הן קטנים והן גדולים היו חלקים ללא מרקם

"מקומי".שאלתי את הצבע איך זה שאין גבשושיות אופיניות לצביעה מקומית? הוא אמר שאם עבודת ההכנה לפני הצביעה נעשית באופן טוב ומוקפד,אז לא יהיו הבדלים במרקם של הצבע.

ובאמת כל פעם כשהבטתי על עבודותיו היה הצבע כאילו מקורי בהחלט. לדעתי הצבעים חוסכים זמן ולא מקפידים.כמובן יש יוצאים מין הכלל.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

אם מייד לאחר הצביעה אין הבדלים של גוון אז הם יופיעו מאוחר יותר וזאת כי שלבי וקצב דהיית הצבע שונים בין החלקים עם צבע מקורי ובין החלקים הצבועים מחדש. לפעמים ההבדל בגוון נראה רק בשמש ולפעמים רק בצל ולפעמים בזויות שונות של העין המתבוננת.

צביעת הרכב אצל היצרן מתבצעת בהתזות צבע מהירות וחזקות של רובוטים וצביעה ע"י פחח רכב נעשית ע"י מרסס בהפעלה ידנית.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

שאלה בעניין צבע לרפי לין ולאלה שיודעים:

האם אתם מכירים צבעי שעוסק בתיקון אמנותי של שריטות?

לחבר שלי שרטו את הרכב (רכב יקר!) הצבע הוא כסף מיטלי השריטה באורך של כ- 5 ס"מ, בעומק משתנה.

אוטו פיקס לא מסוגלים לטפל בזה (ביקרנו שם ביחד).

אודה לעזרתך.

נ.ב. למיטב זכרוני פרסמו בעיתון לפני כשנה - שנתיים, שיש בגוש דן צבעי שמתקן רק את השריטה בלי לתקן ולצבוע את הצבע שמסביב.

פורסם
שאלה בעניין צבע לרפי לין ולאלה שיודעים:

האם אתם מכירים צבעי שעוסק בתיקון אמנותי של שריטות?

לחבר שלי שרטו את הרכב (רכב יקר!) הצבע הוא כסף מיטלי השריטה באורך של כ- 5 ס"מ, בעומק משתנה.

אוטו פיקס לא מסוגלים לטפל בזה (ביקרנו שם ביחד).

אודה לעזרתך.

נ.ב. למיטב זכרוני פרסמו בעיתון לפני כשנה - שנתיים, שיש בגוש דן צבעי שמתקן רק את השריטה בלי לתקן ולצבוע את הצבע שמסביב.

אני ממליץ לך לפנות למוסך יוסי ורחמים בבני ברק!

ראיתי אותו עושה תיקונים מקומיים בצורה פשוט מדהימה!!!

לא להאמין...

תאמר לו ששלחו אותך מהאינטרנט, כך יתן לך מחיר יקר יותר :lol:

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
אני ממליץ לך לפנות למוסך יוסי ורחמים בבני ברק!

ראיתי אותו עושה תיקונים מקומיים בצורה פשוט מדהימה!!!

לא להאמין...

תאמר לו ששלחו אותך מהאינטרנט, כך יתן לך מחיר יקר יותר :lol:

בברכה נדב

אתה יכול לצרף כתובת או טלפון ?

תודה רבה !!!

פורסם

התופעה המתוארת של פני שטח לא חלקים נקראת orange peel ("קליפת תפוז") בגלל הטקסטורה. זו תוצאה של צביעה בלחץ אוויר לא מתאים או שצמיגות הצבע (viscosity) לא היתה נכונה. זה עלול לקרות כאשר היחס בין המדלל לצבע אינו נכון או ביחס שגוי בין המזרז לצבע הבסיס בצבעים דו קומפוננטים.

מנסיון רב שנים בצביעת מטוסים, אין אפשרות לתקן את פני השטח. הפתרון הוא שפשוף וצביעה מחדש. כל הנסיונות לפוליש יכולים רק להשאיר סימני שפשוף על הצבע ולפגוע בברק.

פורסם

אכן ORANGE PEEL, וזו תופעה שקוראת גם לטובים ביותר בעסק.

והפתרון הוא שיוף (נייר מים 1500 - 2000 ) ופוליש מקצועי בכמה דרגות.

• תוכן חדש...