Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה

לפני חודש בערך החלפתי אטם מכסה שסטומים כי הייתה נזילה ולאחר ההחלפה של האטם הנזילה עדיין קיימת מדובר במאזדה לאנטיס 1.8 שנת 97 מה צריך לעשות?

שמתי סיליקון ב 6 מקומות שצריך לשים ועשיתי הכל כמו שצריך ניקתי את החריץ של האתם והכל אבל זה לא עזר הנזילה היא לייד המפלג(לא מהמפלג) הנזילה היא קרובה למפלג והיא נזילה רצינית כל המנוע כבר מלוכלך הידקתי את הברגים חזק עד שבורג אחד נישבר לי ואז החלפתי אותו ושוב הידקתי לא כל כך חזק בפעם השנייה ושוב יש נזילה

את האטם קניתי במחיר של 70 ש"ח ואני לא יודע אם הוא מקורי ואם זה קשור למקורי או לא..

תודה

יקיר

פורסם

קודם כל אני יודע מנסיון שאטם לא מקורי באמת נוזל. לכן לדעתי יש חשיבות מכרעת לעניין ולפי המחיר נראה לי (לא בטוח) שמה שקנית לא מקורי. בדוק את העניין.

אם אמרת שנשבר לך בורג וחיזקת כך וכך אני מסיק שלא עבדת עם מד-מומנט בהתאם להמלצת היצרן ולכן גם זה פתח לבעיות. אם המכסה לא לחוץ בצורה אחידה תיתכן נזילה.

פורסם

קנה אטם חדש, פתח את המכסה, נקה טוב (יותר מטוב!) את האיזור של האטם גם על המכסה וגם על הראש, שים שכבה דקה ואחידה של סיליקון אדום שמיועד למנועים (אל תדאג למריחה - בחיזוק הכל יימרח טוב) על הראש, מקם את האטם, שים על המכסה גם שכבה דקה ואחידה של סיליקון.

סגור את המכסה והדק את הברגים בהצלבה עם הרבה רגש לא עד הסוף. כשתגמור סבב הידוק שכזה עבור שוב על הסבב בהידוק מלא - שוב, ברגש.

עכשיו המתן 24 שעות לפני הנעת הרכב והכל יהיה בסדר.

אם בכל זאת לא בסדר, האם הבורג ששברת הרס את ההברגה?

בריאות לכולם!

פורסם
שים שכבה דקה ואחידה של סיליקון אדום שמיועד למנועים (אל תדאג למריחה - בחיזוק הכל יימרח טוב) על הראש, מקם את האטם, שים על המכסה גם שכבה דקה ואחידה של סיליקון.

שכבת סיליקון לכל ההיקף תפגע באטימה. יש לשים סיליקן רק בנקודות הספציפיות.

פורסם

הגיע הזמן שיפסיקו למרוח סיליקון בכל מקום.

1.קנה אטם חדש תחליפי או אורגינל (כרצונך), ובמקום סיליקון קנה חומר שנקרא "שרלאק",

2.שאל את המוכר בחנות החלפים אם אתה לא מכיר את החומר.זה מעין דבק מגע

3. בבקבוקוןשלפקק שלו מחוברת מברשת(כמו בבקבוקון של טיפקס)

4.נקה היטב את שאריות הסיליקון מהמכסה ומראש המנוע.

5.מרח שראלק על המכסה ומקם את האטם עליו עפ"י מיקומו.

6.מרח שכבה נוספת של שרלאק על האטם(על צידו שבא במגע עם ראש המנוע)

7.מקם את המכסה במקומו והדק את הברגים למקומם בהצלבה.

8.אין צורך לסגור בחוזקה את הברגים, נאמר עד שמרגישים קושי ועוד חצי סיבוב.

אל תשכח שתפקידו של האטם לאטום ולכן אם תסגור חזק מידי תמיד יהיו נזילות ולא חשוב באיזה חומרים אתה משתמש.

עלי לציין שכאשר מורחים סיליקון באגן שמן או במכסה שסתומים מהלחץ בורחים עודפי סיליקון אל צידיו, וצד אחד תמיד נוטה פנימה, ולכן במשך הזמן הסיליקון מתפורר ומתערבב עם השמן,

לעומת השרלאק שאיתו לא קורות תופעות כאלה.

אין צורך לחכות להיתיבשות יותר משעה מקסימום בשימוש בשרלאק והאטימה טובה יותר מסיליקון, ותקנו אותי אם אני טועה.

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

פורסם
8.אין צורך לסגור בחוזקה את הברגים, נאמר עד שמרגישים קושי ועוד חצי סיבוב.

אם כבר אתה מנסה ללמד מישהו לסגור ברגים כהלכה , עדיף ללמד אותו על מידות הידוק (מומנט סגירה), ולא לתת נתון שגוי כמו :עד שקשה ועוד חצי סיבוב.

לא כל בורג מחייב מד מומנט (לא שזה רע, אבל טרם פגשתי את המכונאי שעושה זאת במאה אחוז), אבל רגש הוא משהו שלא תוכל להעביר דרך הפורום, והוראות כמו "חצי סיבוב" אינם במקומן.

אגב - אני לא חושב ששרלאק עולה בטיבו על סיליקון ייעודי למנועים, השאלה באיזה מוצר אתה משתמש.

פורסם

יש לי שארלק אבל חשבתי שזה מתאים רק לאטם שעשוי משעם ולא מגומי...

והיום חיזקתי את כל הברגים באטם ושוב נישבר לי הבורג (שיט עד שהחלפתי את השבור הקודם זה שוב קורה!)

הנזילה היא רק ממקום אחד ממש ליד המפלג הנזילה נימצאת אז חיזקתי את 2 הברגים של המיכסה שקרובים לאטם והבורג הפינתי (מאיפה שהנזילה) נישבר כי הידקתי אותו קצת יותר חזק ואני לא יודע איזה מן ברגים דחפו שם! הם בצבע נחושת בערך והם נורא עדינים...

מה שאני יעשה מחר זה יחליף את הברגים של האטם מיכסה שמטומים וינקה שוב את המיכסה והאטם וימרח סיליקון או שארלק ויסגור...

אפשר למצוא בחנות של חלפים את הברגים שנישברו לי? (אני רוצה להחליף את כל הברגים..)

מאיפה אפשר בבאר שבע ליקנות את הברגים של המיכסה שסטומים?

ד"א השתמשתי בסיליקון שאני לא זוכר את החברה שךו אבל הוא בצבע שחור ומצוייר נשר כזה..

ואחרי שמרחתי סיליקון חיכתי 10 דקות ואז סגרתי את המיכסה שסטומים ולאחר 15דקות נסענו ברכב... \-:

תודה רבה על העזרה

יקיר

פורסם

לדעתי, אם הצלחת לשבור בפעם שנייה את הבורג - גש למוסך שיעשה לך את העבודה (או,לחילופין, השג ידית מומנט ועבוד על פי הוראות היצרן).

בסוף תעשה נזק שיעלה לך פי כמה מעלות העבודה.

התאמת הסיליקון אינה נמדדת על פי צבעו, אלא על פי הרכבו ועמידותו בפני טמפ' וחומרים הנמצאים עימו במגע.

היום ניתן להשיג סיליקון כמעט בכל צבע שתעלה על דעתך - כך שלא זו האינדיקציה.

פורסם

אם היה לבחור מד מומנט אני בטוח שהוא לא היה כותב שנשבר לו הבורג, ואני לא מתווכח עם הניסיון שרכשת במשך השנים, כל אחד והניסיון שלו.

תאמין לי שלא הייתי נותן לו את אותה ההמלצה לגבי סגירת ברגים בראש מנוע.

וכמובן שאני איני מתיימר להיות אורי גלר אבל ההגדרה שנתתי לו היא נכונה, עובדה שאצלי זה עובד כל פעם מחדש.

לא חייבים לסגור את ברגי מכסה השסתומים באמצעות מד מומנט.

כמו שלא צריך מרצדס בשביל לחצות כביש, אפשר להיסתפק בפונטו!!!

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

פורסם

לא לשים שארלק.

במאזדה לנטיס שלך,האטם הוא בעייתי מהסיבה שהלחץ ברובו במנוע הוא בחלק העליון = משמע, אם לא אוטמים את זה כמו שצריך ועושים עבודה טובה, זה ינזל לך,מה גם יש באטם הזה מגרעות ושקעים,הוא לא יושב ישר.

זה מין מחלה ברכב הזה שהאטם נוזל כל הזמן בגלל הלחץ שמופעל בחלק העליון.

פרק את המכסה של השסתומים,נקה את הסביב שלו,מרח סיליקון אטמים בשכבה אחידה לכל האורך על הראש עצמו,שים את האטם,תלחץ אותו וסגור את המכסה.

בזמן הסגירה סגור כל בורג מעט עד שכולם יסגרו הרמטית.

לא תעשה עבודה טובה=זה שוב יינזל לך.

פורסם

יש אנשים מוכשרים שיודעים ויש להם מספיק נסיון בשביל לא להשתמש בידית מומנט. באופן גורף לא הייתי ממליץ למישהו שכבר שבר שני ברגים לא להשתמש בידית מומנט.

לגבי מה שכתבת שלא לדחוף סיליקון לכל מקום, העלית חיוך עונג על פניי עד שראיתי את ההמלצה לגבי השרלאק, כך גם לגבי ההמלצה לאטם חלופי אז כבר החיוך התחלף בטעם מר.

ידידי יקיר, אני באמת לא מבין איך הצלחת לשבור את הברגים. לחץ ההידוק של ברגי אטם מכסה שסתומים נמוך בהרבה מלחץ שיגרום אפילו לברגי נחושת להישבר (ואני דיי בטוח שאין שם ברגי נחושת). שמר צודק ובפעם הבאה אתה תגמור עם בורג שבור בתוך הראש ועם נזק גדול. או שתקנה/תשיג ידית מומנט או שתיגש למוסך. לגבי החלקים קנה אטם מקורי וברגים מקוריים ולא מחנות חלפים, אלא מוסך מורשה, נציגות כלשהי של החברה או חנות שניצן לסמוך עליה שלפי בקשתך תביא לך אטם+ברגים מהחברה.

פורסם

לפי דעתי מה שקורה אצלך זה אחד או כמה מהדברים הבאים:

*לא הוצאת את הברגית השבורים מההברגה וכך הבורג החדש שהיכנסת אינו מתהדק עד הסוף.

*לא ניקית היטב את המקום לפני שמרחת שארלק או סיליקון.

*אתה לא סוגר בסדר נכון את מכסה השסתומים.

*מכסה השסתומים מעוות ואתה לא שם לב לכך.

*האטם ששמת יבש למדי ( שעם או קלינגרית?).

*ההברגה שבראש המנוע נידפקו (כתוצאה משבירת הברגים) וברגים משתחררים לאחר זמן.

ירון מאיר

• תוכן חדש...