Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

****הרקע לדיון הוא השרשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=140746 ****

כמו שאני רואה את זה, עם כל העבודות העצמיות על רכב, הבעייה הגדולה של רוב האנשים היא לא להתמודד עם המכניקה, אלא עם האנשים הטובים מסביב שמנסים לרפות את ידיהם. זה האתגר האמיתי.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני בספק חנן, אנשים עם יכולת טכנית לא מחפשים עידוד לבנות/לפרק ובעיקר לנסות.

לעומת זאת, אתה לא יכול לצפות מאנשים שלא מצליחים להעביר הילוך תוך כדי סיבוב בכיכר, להצליח לפרק גיר ולהרכיב אותו שלם. (בלי קשר לפותח השרשור)

אגב, בקשר לגיר שלי, אם היה לי גיר (בשלבי חיפוש) נוסף לרכב שלי, הייתי יושב עליו ומפרק אותו, במצב הנוכחי, מגבלת הזמן היא הבעיה העיקרית, אני לא יכול להשבית לעצמי את הרכב לתקופה בלתי ידועה, וזאת גם אחת הבעיות.

פורסם

אתה לא יכול לצפות מאנשים שלא מצליחים להעביר הילוך תוך כדי סיבוב בכיכר, להצליח לפרק גיר ולהרכיב אותו שלם.

אני כן יכול לצפות. אם זה ריאלי או לא לצפות, זה כבר סיפור אחר :lol:

אבל ברצינות, כל אחד יכול לשפץ גיר ולעשות כל עבודה ברכב. בהחלט יתכן שלהבנת חלק מהשלבים הוא יצטרך עזרה בייעוץ ברשת, או עזרה פיזית של חבר כזה או אחר, אולי גם השאלה של כלים כאלה ואחרים, או בקשת עזרה מאנשים בעלי כלים, אבל אם הוא יקפיד, הוא יצליח.

לגבי הזמן הנדרש, זה עניין לדיון אחר, אבל יש סיכוי לא רע שאם תעשה סטטיסטיקה על משך הזמן שרכב נמצא במוסך או בבית חובב לצורך עבודה כלשהי, אתה עלול להיות מופתע מהתוצאות. אם אני לוקח את נסיוני בעניין כדוגמא, אז העבודות במוסך תמיד נמשכות יותר. בסדר גודל יותר. להגיע למצב שגלגל השיניים של הרוורס בגיר נמצא אצלי ביד, לקח לי שעה ו20 דקות, כולל הוצאת ארגז כלי העבודה מהמחסן, וזה ברכב שיש בו טרנספר ושני גלי הינע. לתקן את גלגל השיניים לקח לי עוד איזו חצי שעה, ועוד באותו ערב, הגיר היה חזרה על הרכב, כולל נסיעת מבחן.

whole_countershaft.jpg

פורסם

כי אתה כבר שוחה בעניין, אבל אני למשל, עוד לא פירקתי גיר, ממש לא מפחד מזה, וגם כלים זה לא הבעיה, הבעיה היא, שמכיוון שאין לי מושג איך לגשת, למרות שבסופו של דבר העבודה כנראה תצא מצויינת, מעולם לא עשיתי זאת, ואין לי אפשרות בשביל הפעם הראשונה שאני מפרק לדעת מתי הגיר יהיה מוכן.

בגלל זה, אני אישית אקנה (אם אני אמצא סוף סוף) גיר, אפרק אותו, תוך כדי שאלות, וכשהוא יהיה מוכן, אני כן אחליף בין השניים ביום שבת סגרירי אחד. פירוק והרכבה זה לא משהו שצריך לשחות בו.

פורסם
כי אתה כבר שוחה בעניין, אבל אני למשל, עוד לא פירקתי גיר, ממש לא מפחד מזה, וגם כלים זה לא הבעיה, הבעיה היא, שמכיוון שאין לי מושג איך לגשת, למרות שבסופו של דבר העבודה כנראה תצא מצויינת, מעולם לא עשיתי זאת, ואין לי אפשרות בשביל הפעם הראשונה שאני מפרק לדעת מתי הגיר יהיה מוכן.

בגלל זה, אני אישית אקנה (אם אני אמצא סוף סוף) גיר, אפרק אותו, תוך כדי שאלות, וכשהוא יהיה מוכן, אני כן אחליף בין השניים ביום שבת סגרירי אחד. פירוק והרכבה זה לא משהו שצריך לשחות בו.

גם אני עד לפני כמה ימים לא הייתי בטוח לגבי ההצלחה בפירוק הגיר שלי אבל פירקתי אותו ובמקום שזה יקח שעה וחצי זה לקח 6 שעות.זמן ב"ה יש לי ואני לא ממהר לשום מקום.

6 שעות זה לקח כי כל פעם היה חסר לי מפתח אחר.

אבל,זה שפירקתי גיר בסקודה לא עושה אותי עכשיו למכונאי או אפילו מתקרב למשהו כזה...

סה"כ פירקתי גיר שזה לא סיפור גדול בסקודה,אני בטוח שבמכוניות אחרות הרבה יותר מודרניות הסיפור אמור להיות הרבה יותר קשה אבל שוב,השאלה היא לא רק זמן אלא גם הנזק שאתה יכול לעשות בגלל חוסר ידע ואז הסיפור הופך בעלויות מX ל3X!

בגלל שהסקודה לא מטרדיה אותי,במידה ואני לא מצליח אני מוכר אותה באותו היום לפירוק אז ככה שאני רגוע לגביה.

פורסם

מי שלא יודע לפרק גיר ולשפץ אותו כדאי מאוד שלא יתעסק עם זה.

בתור אחד שעובד עם אדם שמשפץ גירים (אבא שלי) ידניים, אני רואה המון מוסכניקים, לא אנשים רגילים ששולחים אליו גירים אחרי שהם פירקו אבל לא מצליחים להרכיב חזרה. שוכחים איזה ג'ולה, קפיץ או כל דבר שאם לא מרכיבים כמו שצריך, הגיר לא יצא טוב מן הסתם ואף ייטחן.

לבחור שפתח את הנושא, עדיף לך או לשפץ , לא עצמאית, או לרכוש.

מה שיותר מתאים לך מבחינה תקציבית.

ניב

לא חותם

פורסם

חנן הילד בתמונה גם יצא מתוך הגיר?! :-)

אני מכיר את הסיפור פירוק הגיר הזה טוב מהשיחות הפרטיות עם הבחור והוא דיי מתעקש לעשות הכל ללא כלים וללא ספרות.

אין בעיה שישפץ לבד, העיקר שסוף סוף יטרח להשיג חומר טכני. אין צורך לפחד מעבודה, כמובן שצריך זמן פנוי (שבמקרה הזה זאת לא בעיה), במיוחד למי שאין לו חצר פרטית, מבחר כלי עבודה ונסיון.

יש דברים שצריך לדעת לבחון את תקינותם ולמי שאין לו נסיון רב שנים דרוש מדריך לצורך זה. לפתוח את הגיר ולהחליף את החלק הבעייתי ביותר שמזהים זאת לא חוכמה. העבודה תחזיק מעמד לזמן מוגבר בלבד.

גם לפרק את הגיר "אללה באב אללה" זאת לא חוכמה. אח"כ להחזיר ולסגור את הכל בצורה יפה ואיכותית זה כבר סיפור אחר. מה עם מפתח טורק? פירוט של אופן סגירת אום הצירה? מירכוז הקלאץ? וכו' וכו'.

תשיג כבר ספרות!

פורסם
כמו שאני רואה את זה' date=' עם כל העבודות העצמיות על רכב, הבעייה הגדולה של רוב האנשים היא לא להתמודד עם המכניקה, אלא עם האנשים הטובים מסביב שמנסים לרפות את ידיהם. זה האתגר האמיתי.[/quote']

דיברנו על זה כבר לא פעם.

אני עדיין חושב שנק' המוצא שלך, כאחד שהצליח לעשות לא מעט עבודות כאלה, שגוייה משהו, ונובעת דווקא מיכולתך לעשות את הדברים ללא בעיות משמעותיות.

נדמה לי שאני יכול להעיד על עצמי, ללא השתחצנות מיותרת, שהחוש הטכני שלי הוא לא רע ואף למעלה מכך. התנסיתי כמעט בכל עבודה טכנית שתוכל לעלות על דעתך - בניין על רוב סוגי המקצועות שבו, חשמל, אינסטלציה, מכונאות, נגרות, גינון ועוד. הסתדרתי עם רוב סוגי העבודות הללו ללא הרבה בעיות.

הכינוי שאימי הצמידה לי בגיל הגן/יסודי היה "לפרק להרכיב". נדמה לי שזה די מדבר בעד עצמו.

עדיין, תרשה לי לספר לך כמה סיפורים מן העבר:

בגיל 8 עמד השעון המעורר שלנו מלכת. שעון מכני כמו של פעם. פתחתי אותו. בורג. ועוד אחד. וגלגל שיניים, ועוד אחד. וקפיץ.

זהו בערך.

שחרור הקפיץ לווה שזינוק אימתני שלו מהמקום יחד עם עוד 80 גלגלי שיניים שהשד יודע מאיפה הם יצאו. להרכיב ממצב כזה - רק שען.

כמה שנים קדימה- ראש מנוע לאופל קאדט (נפתח עקב גומיות שסתומים דפוקות). אין לי שמץ של מושג איך, אבל הצלחתי להרכיב את הראש חזרה למקום עם פספוס של שן אחת בלבד, למרות שלא סימנתי כלום. למזלי זה נגמר בכיוון מחודש במוסך.

אח"כ פרוייקט שיפוץ הדה-שבו שלי. פירוק לגורמים. אין לי מושג איך הרכבתי חזרה את המנוע מהפירוק לגורמים (למזלי זה מנוע פשוט כמו מכסחת), אבל אפילו הצלחתי לבצע כיוון שסתומים. את הברקסים החלפתי לבד (שופצו ב"המדביק" בזמנו), וכמובן שנאלצתי לגשת למוסך לבצע רגולאז' ברקס אחרי שבכל בלימה התחת היה נזרק. אלילת המזל הוא הדבר היחיד שגרם לאוטו להניע ואף לנסוע.

לפני שנתיים- פירקתי ZX כדי להעביר את המנוע שלה ל-ZX שלי. פירקתי את האוטו לרמת הבורג. לא משהו שעושים כל יום.

את צמת ההזרקה/מחשב/חשמל - פירקתי בטיפשותי (או מהשוונג בו הייתי) בלי לסמן כראוי. את בלוק המנוע כמעט הפלתי לרצפה ושברתי אותו (כמעט, לא נחשב).

אם לא הסבלנות של אחד, בני ל. - ספק אם הייתי מצליח להניע או לשחזר את חיבורי הצמה, או שהיו טוחנים לי את התחת במוסך.

עכשיו - זכור שהרכב הוא מכונה שנוסעת על הכביש עם עוברי דרך אחרים.

אפילו אם החלטת להתעסק בצורה רשלנית בדבר מסוכן כמו חשמל בבית - בד"כ תסכן את חייך ובני משפחתך, שמוכנים/חייבים לסבול את שיגיונותיך.

אבל אם תעשה עבודה רשלנית ברכבך - אתה עלול למצוא את עצמך טס לכיוון אנשים אחרים, חפים מפשע, שרק במקרה נקלעו לדרכך. אני לא חושב שזכותך לקחת את ההחלטה הזו לגבי האחרים.

נכון שגם במוסכים עובדים אנשים שטועים (והרבה פעמים - אנשים פחות טובים מכל עבודה שאתה תעשה), אבל למוסך יש כללי בטיחות ופיקוח (אם הוא לא מבוצע , זה עניין אחר. זה כבר עניין (על סף) הפלילי. עליך או על כל משתמש אחר אין פיקוח, ולא ניתן לדעת מהו טיב עבודתך.

זה פן אחד של הסיפור.

דבר נוסף -

מה לגבי מצב בו תיתקע? תעשה טעות? אתה יודע מה קורה למי שמפספס טיימינג יותר מכמה שיניים.

ההוצאות עשויות להגיע לכדי תיקון מנוע.

ומה לגבי מי שהברקס שלו לא יתפקד אחרי תיקון לקוי , והוא ייכנס בקיר?

או אחד שלא שם לב שהוא שכח את הקליפ של פין הטלטל, וזה ייצא ממקומו תוך הרס המנוע?

מי ישלם לאותו אחד? אתה?

עוד דבר. פירקת. אלטרנטור. קרבורטור. מה שלא יהיה. נתקעת. גדול עליך.

אתה יכול לדמיין לך את שפשופי הידיים של אותו מוסכניק שתגיע אליו במצב הזה? ירוצו לו דולרים בעיניים, כמו בסרטים המצויירים.

בקיצור - לא לכל אחד יש את היכולת והידע לקרוא ולהבין כיצד עובד כל חלק ברכב, ולא כל אחד מסוגל לעבוד בשיטה מתודית מספיק כדי לא לטעות - והרי במכונאות, כמו כמעט כל דבר טכני - רוב העניין הוא לעבוד בצורה מתודית ולא בלגניסטית.

לפיכך - קשה לי מאוד להמליץ לכל אחד שיושב מאחורי מסך ומקלדת איך ומה לעשות, כי המחשבה על הנזק שהוא עלול לעשות לו ולסביבה תמיד מנקרת לי בראש.

פורסם

בהחלט דיברנו על זה, ואתה מכיר גם את התשובות שלי:

אני חושב שכל אחד שיעבוד במדויק על פי הוראות בספר יעשה עבודה יותר טובה ממוסכניק ממוצע, ולכן אני לא חושש להפנות אותו לזה. אם אתה לא חושב כמוני, אז בהחלט יש לך סיבה טובה לחשוש מלייעץ כך לאנשים.

טעויות? קורות. לחובב ולמוסך. לא פחות למוסך. מבחינת התוצאות, הסיכוי לתקלות גבוה יותר במוסך, לדעתי. על מי נופלת האחריות עכשיו? אם זה מה שמעניין אותך, אז תטפל במוסך. אותי יותר מעניין שהסיכוי שהמשפחה שלי תיפגע בגלל כשל בבלמים יהיה נמוך יותר, ופחות מעניין נושא האחריות לכשל.

אני לא מבין למה לי אסור להמליץ על עבודה ע"פ היינס, ולהיינס מותר להנחות איך מבצעים עבודה על בלמים ועל הגה. כי אני ישראלי, והם אנגלים? פה בעצם נקודת המפתח. אתם תקועים על ה"אוי ויי" רק בגלל שהחוק כאן מטומטם, ולא בגלל הסכנה האמיתית. אם הדיון הזה היה נערך בארה"ב הייתם חושבים אחרת, וכאן אתם נכשלים בחשיבה רציונלית.

מישהו יבוא אליי בטענות כי המלצתי לו לעבוד על פי היינס? שיחפש באות נ' . הוא מוזמן לבוא להיינס בטענות, אבל גם הם יצחקו לו בפרצוף, מכיוון שאם הוא כשל, אז זה בגלל שהוא לא מילא אחר ההוראות בספר.

לגבי הכשלונות שלך, תן לי לנחש. עבדת בצורה לא מסודרת ולא ע"פ הספר. איך אני יודע? כי בפעמים שכשלתי זה קרה בדיוק בגלל זה. כמוני, כמוך. כילד התחשמלתי עשרות פעמים, תוך כדי פו"ה מכשירים שונים. אגב, גם כשמוסכניקים כושלים זה מאותה סיבה. הבעייה הגדולה איתם היא ש...איך נגיד את זה בעדינות? רובם המכריע הוא לא בדיוק "עם הספר", ויעידו כל השיחות שקיבלתי ממוסכניקים עם בקשות עזרה להתקנה של נעילות דיפרנציאל. הם פשוט לא קוראים את חוברת ההוראות שבאה עם הנעילה.

בקיצור, אחריות אישית. אם מישהו לא מוכן לקחת את הכשלונות שלו על עצמו, שיתן לאחרים לעשות לו עבודות. הוא בטח לא אמור ללכת ולחפש את מי להאשים.

פורסם

אני עדיין חושב שנק' המוצא שלך, כאחד שהצליח לעשות לא מעט עבודות כאלה, שגוייה משהו, ונובעת דווקא מיכולתך לעשות את הדברים ללא בעיות משמעותיות.

אתה בטוח צוחק. כמו שציינתי קודם, התחשמלתי אין ספור פעמים, ובנוסף גם נכוויתי, נפצעתי, טלטל יצא לי דרך קיר של צילינדר, הרסתי מאייד ויש עוד הרבה. באף אחד מהמקרים לא היה ספר ברקע.

פורסם

שוב.

אין לך מושג מול מי אתה עומד. בטח ובטח כאשר מדובר במשתמש חדש למדי.

זו הסיבה היחידה (ולא עניין היכולת. לפרק ולהרכיב מנוע אינו מדע טילים. אך ורק עבודה על פי הפרוצדורה והכרת החומר).

לטעמי, צריכה להיות יכולת לאבחן את רמת הידע וצורת העבודה של זה שממולך - ואם יש לך ספק באשר ליכולתו - אסור לך להמליץ לו. אין לך דרך לדעת אם מולך עומד אשף מנועים או בעל שתי ידיים שמאליות.

אתה בטוח צוחק. כמו שציינתי קודם' date=' התחשמלתי אין ספור פעמים, ובנוסף גם נכוויתי, נפצעתי, טלטל יצא לי דרך קיר של צילינדר, הרסתי מאייד ויש עוד הרבה. באף אחד מהמקרים לא היה ספר ברקע.[/quote']

אתה רק מחזק את מה שאמרתי.

מי יתקע לידיך שמולך לא עומד אדיוט מדופלם שיהרוג את עצמו ואת כל מי שבטווח 10 מ' בסביבתו עקב העצה שלך?

לא בעייה שלך? מצטער - לדעתי זה שיקול דעת שאינו מלווה במספיק אחריות. גם אם אין לך אחריות פלילית.

פורסם

איך הגענו למצב של "קורות חיים" אני לא יודע חחח

כמו שכבר אמרתי ואולי בנימה קצת שחצנית אז אני אחזור על דבריי!

מכונאי,לא יותר חכם ממני כמה שהוא לא ירצה ואיזה מכונאי שלא יהיה.

שיפצתי לא מזמן חנות של חברה שלי ושום איש גבס,רצף,צבעי,אינסטלטור,חשמלאי וכ"ו לא יותר חכם ממני!סה"כ כל אלה שציינתי הם יותר מנוסים ויודעים את התחום הספציפי בו הם מתמחים יותר טוב ממני וזה רק בגלל שלא התנסתי בתחום הזה!

בסוף גם ריצפתי,צבעתי,בניתי תיקרה מגבס,בניתי חדר מגבס וסידרתי את האינסטלציה!

אומנם זה היה במקביל לאנשי מקצוע שעשו את עבודתם ואני עשיתי את החצי השני אבל הוכחתי לעצמי וכמובן לבעלי המקוע שחשבו שהם פשוט חכמים גדולים שאני פשוט יותר חכם בכל פרמטר בחיים והמקצועיות שלי ביחס להתנסות פשוט 10 דרגות מעליהם ואני הבאתי אנשי מקצוע תותחים!

שוב,לא מתכוון לפתוח פה מעין "בלוג אישי" כמה אני מושלם וכ"ד כי אני לא אבל מה שאני רציתי להגיד שבסופו של דבר כל העניין הטכני דורש המון התנסות ולא הרבה מידי ידע.

פירקתי את הגיר,הבעיה ככל הנראה בקלאץ' ובמייסב קלאץ' שפשוט נשבר וגם השיניים של הקלאץ' נשברו!

אני בתקווה שאני אצליח לזכור לאן לחבר את כל הברגים ובסוף הכל יעבוד כמו שצריך!

פורסם

שמר וחנן, כל אחד מכם נכנס לפינה קטנה בה הוא צודק אך אתם לא מנסים לראות את התמונה הכוללת בה שניכם צודקים (לדעתי):

צודק שמר שאומר שהמלצה גורפת של לך תבצע לבד איננה נכונה עבור מישהו שלא יודעים את מידת החוש הטכני שלו. למי שחושב שלא דרוש חוש טכני נראה אם ימליץ לאיזה דודה מעצבנת שלו לשפץ מנוע ע"פ ספרות מקצועית, תהה הספרות הכי טובה, מקיפה ומדוייקת בעולם.

במקרה הספציפי הבנו שחוש טכני יש לבחור,אם הוא הצליח להוציא את הגיר ללא ארסנל של כלים (אפילו חולץ צירייה שהצעתי להשאיל לו הוא לא לקח) ולא ספרות מכל סוג שהיא. הבעיה היא שיש לו ביצים גדולות מידיי ותחושה של "מקסימום אני אזרוק את האוטו" ואז הוא מקל ראש ברכב שמחר יעלה על הכביש, כי הוא במזל הצליח להרכיב הכל חזרה למקום. אני לא צריך לספר לכולם את כל הפרטים הקטנים שקשורים בפונקציונאליות ובטיחות שצריך להכיר. אם לא מכירים אותם צריך ספר.

מאידך צודק חנן ואומר שכל המקרים של נזקים, מזל, אסונות ומה שביניהם נגרמים עקב זה שאנשים לא עובדים לפי ספר או ללא ידע והדרכה מקצועית, אלא בשיטה של "אללה באב אללה". כמו כן צודק ואומר שאם נעבוד מסודר בהתאם להוראות והנחיות מומחים ובעלי נסיון (להלן הפורום) סביר להניח שהסיכוי שנגרום לנזק או תקלה בטיחותית חמורה קטן בהרבה מזה של המוסך היות ולנו יש את הזמן, הרצון והכדאיות להשקיע הכל ברכב שלנו וזאת לעומת מוסך- עסק שמטרתו רווח.

אני שותף לנסיונות עבר מרים של נזקים וסכנות שאני יצרתי במו ידיי- "מכל טוב" והדף קצר מלהכיל. למזלנו כולנו אנחנו לא מסתובבים ללא אצבע, יד, עין או כל צלקת אחרת כתוצאה מהחוסר אחריות שלנו והעקשנות הסיזיפית.

העניין הוא שעם הגיל צריכה לבוא התובנה של "אוקיי, אני בעל חוש טכני טוב וכנראה מסוגל להכל, אבל אני גם מבין שללא כלים וללא ידע והדרכה חבל לגעת כי בסבירות גבוהה שיגרם נזק או סכנה. לכן או שארד מהעניין או שאכנס לעומקו של עניין ואלמד אותו ככל שדרוש לפני שאגש לעבודה" בל נא נשכח שבעל מקצוע בהגדרתו מוגדר בראש ובראשונה כמי שיש לו את הכלים המתאימים לביצוע עבודה, ובכללם של כלים אלו- ידע!

אני שמח להגיד שאני כבר הגעתי לתובנות האלה ובנושא רכב למשל היכן שחסר ידע- הפורום ומכרים מקצוענים.

השיקול של להתחיל לעבוד באוויר צריך לנבוע ממקום של אין מה להפסיד, אין סיכון ואין אלטרנטיבות טובות יותר. החלטה כזאת דורשת בדיקה כמובן ולא החלטה שרירותית. לפעמים כמובן ההחלטה אורכת דקה ולפעמים ימים של בירורים. כמובן שלפעמים אתה יודע שההתעסקות תעלה לך בזמן, יותר כסף מלשלם לבעל מקצוע וגם עצבים אך אתה מחליט שאתה רוצה לשלם את "דמי הלימוד" האלה. עדיין זוהי החלטה מושכלת וזה העיקר.

פורסם

מאידך צודק חנן ואומר שכל המקרים של נזקים, מזל, אסונות ומה שביניהם נגרמים עקב זה שאנשים לא עובדים לפי ספר או ללא ידע והדרכה מקצועית, אלא בשיטה של "אללה באב אללה". כמו כן צודק ואומר שאם נעבוד מסודר בהתאם להוראות והנחיות מומחים ובעלי נסיון (להלן הפורום) סביר להניח שהסיכוי שנגרום לנזק או תקלה בטיחותית חמורה קטן בהרבה מזה של המוסך היות ולנו יש את הזמן, הרצון והכדאיות להשקיע הכל ברכב שלנו וזאת לעומת מוסך- עסק שמטרתו רווח.

אין לי ולו רבע ויכוח עם חנן (שצדק לגבי ה-FUCKUPS שלי,כמובן). RTFM הינו אבן הנדבך של כל, אבל כל עיסוק טכני שהוא.

הויכוח שלי עם חנן היא ההתייחסות לזה שממול - בגלל המדיה העיוורת בה אנו משתמשים בפורום.

יכול להיות מהנדס רכב גאון,יכול להיות ילד משועמם בן 12, ויכולה להיות קשישה חביבה שיודעת ללחוץ על כפתור השלט ותו לא.

מבחינתי כולם זהים - משתמשים בפורום. אחד מהם יכול להתחזות לשני - ואני לא אדע זאת. לפחות לא בהתחלה (אגב, לאחר כמה וכמה הודעות ניתן לעמוד בד"כ על טיבו של הצד שממול. עניין של מיומנות).

לפיכך, לדעתי צריך לנקוט במשנה זהירות לפני מתן עצות.

סתם דוגמא: ידידנו פותח השרשור. הוא כבר רץ לפתוח גיר/לשפץ עוד בטרם החליט מה הבעייה.

עכשיו הוא צריך קלאץ'. טוב ויפה.

רק שימו לב - הוא כתב שהשיניים בקלאץ' (שמש?) נשברו.

מישהו יודע מה גרם לשבר?

נלך עוד צעד קדימה.

ניקח מקרה היפותטי.

השיניים השבורות גרמו לשבר בהאוסינג של הגיר.לא היסטרי,אבל יחזיק עוד שבוע.

אותו אחד יקנה קלאץ' חדש במיטב כספו,ירכיב, יהיה (אולי) מבסוט עד השמיים, ייסע, יעבור שבוע.

הגיר יישבר.

כל השמן יעוף החוצה.

עכשיו הוא צריך גיר חדש,במקום השבור, וגם קלאץ' חדש , כי זה שאך הורכב ספוג בשמן.

עלה לו כפול.

במוסך זה לא היה קורה, או שלפחות היה לו את מי לתבוע (יש מושג כזה- שנקרא אחריות. בכל מוסך מורשה משרד התחבורה).

עכשיו אתה מבין למה אני לא רץ לתת עצה לכל אחד ?

פורסם
אני חושב שכל אחד שיעבוד במדויק על פי הוראות בספר יעשה עבודה יותר טובה ממוסכניק ממוצע' date=' ולכן אני לא חושש להפנות אותו לזה. אם אתה לא חושב כמוני, אז בהחלט יש לך סיבה טובה לחשוש מלייעץ כך לאנשים.[/quote']יש לך הערכה גבוהה מדי למין האנושי.

אני מסכים עם מה שאתה אומר בכמה סייגים, עבודה כזו לא גדולה על כל אחד שיש לו:

א. ידיים טובות.

ב. ראיה הנדסית.

ג. שכל ישר.

ד. כלים סבירים.

ה. ספר טוב ולא פחות חשוב מזה אנגלית טכנית טובה.

ועדיין הייתי מסייג את זה בכך שלא יתחיל עם זה בכלל אם הוא לא מוכן נפשית וכספית להסתבכות פוטנציאלית.

• תוכן חדש...