Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסעת יותר משני אנשים באוטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, אז אנחנו חושבים אותו דבר.

ול alexbak, מה לדעתך מסיט את שיקול הדעת והריכוז יותר, כשיש איתך באוטו 4 חברים במקום שניים, או כשיש איתך 2 חברים, וליידך על הכביש נוסע חבר שלך ברכב שלו ביחד עם עוד 2 חברים - איפה לדעתך ישחקו יותר משחקים על הכביש?

ובלי שום קשר לייעילות של החוק, זו הכללה מפגרת לדעתי.

אני מכיר הרבה נהגים צעירים, כולל אותי כשהוצאתי רשיון - שיש להם הרבה יותר נסיון ושיקול דעת בנהיגה מאשר רוב המבוגרים.

דע לך שכיום בישראל המון מבוגרים לא יודעים לנהוג, כי בזמן שהם הוציאו רשיון לא הייתה מודעות ולו הכי קטנה בציבור בקשר לנהיגה נכונה, והם פשוט גידלו תרבות נהיגה של "אני יודע לנהוג, אני על הכביש כבר 30 שנה ולא עשיתי תאונה" אבל מצד שני הוא נוסע במהירות איטית להחריד כשצריך לנהוג מהר יותר, עוצר איפה שבא לו ומצפצף באופן חסר אחריות על שאר משתמשי הכביש (אני מדבר על נסיעה עירונית לצורך הדוגמא), כאשר היום יש הרבה יותר מודעות לנושאי בטיחות ונהיגה נכונה.

ברור שיש נהגים חדשים שמסכנים את הציבור, אבל יש גם הרבה מבוגרים כאלה ואל תטעה, המבוגרים מהסוג הזה הרבה יותר מסוכנים - כי הצעירים לפחות מפחדים שיתפסו אותם, המבוגרים שדומים להם מצפצפים על הכל בצורה טוטאלית.

בקיצור, יש לי הרבה מה להגיד על החוק הזה אבל בקצרה -

זו הכללה לא יעילה, שכל מה שהיא עשתה זה להכפיל את מספר המכוניות על הכביש בזמנים מסויימים,

חוץ מזה - היא לא עשתה כלום.

*** אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך. אם מישהו ירצה לקרוא אותה פעמיים הוא יצליח גם בלעדיך ***

דבר אחד תסכים איתי.

כל צעיר שמוציא רישיון עושה קצת שטויות כמו לבדוק את הכוח של האוטו וכל זה ואין צעיר שלו עושה את זה,אפילו אני הייתי עושה את זה!

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא שטויות, זה כיף - כל עוד שעושים את זה במקום שמתאים לכך כמובן.

בכל העולם קוראים לזה ספורט מוטורי, פה בארץ זה נקרא פשע.

אם היו מקומות להתאמן עם הרכב גם זה לא היה קורה והכל היה נעשה בצורה מסודרת, עכשיו נעשים צעדים (שלא מתקדמים בצורה חלקה אגב, עקב התנגדות לא ברורה של מישהו) להסדרת הנושא הזה של חוק הספורט המוטורי - מקווה מאוד שזה יסתדר בסוף.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

חוק ממש לא מפגר.

בזמן שהיה פירצה בחוק,מספר חברים הסיעו רכב מלא(לי לא יצא).כולם ככולם אמרו שהרבה יותר קשה להתרכז והם לא רוצים שיהיה להם ברכב אחריות על 5 חברים.

בכל התקופה שיש לי רישיון(8 חודשים בערך),פעמיים בלבד נתקלתי במצב שהחוק הזה ''פגע'' בי.

פורסם

ככה יצא שהוצאתי רישיון אחרי גיל 21, כך שהחוק לא תקף לגבי.

אבל להגיד לכם משהו - פשוט צריך לדעת לבנות סביבך מין חומה דמיונית, להתאחד עם האוטו, ואז שום דבר לא יתריד אתכם, גם אם יהיה לכם עשרים נוסעים באוטו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תסלחו לי אבל חוק מטומטם, לפני חודשיים מי שהיה לו לפני הרישיון על רכב רישיון לטרקטור או אופנוע היה יכול להסיע אוטו מלא, איפה בדיוק הקשר בין חוסר ריכוז ואנשים ברכב לרישיון קודם על ריינג'ר מעאפן או אופנוע? אין (מזל שביטלו את זה, ממש נס).

בקיצור נראה לי חוק ממש מטופש, כמו שאמרו מעלה את הסיכון לתאונות בכך שמכפיל את מספר המכוניות על הכביש וגם גורם לזיהום אוויר יותר גבוה ועד ועוד ועוד, אני לא רואה בו שום יתרונות, כל אחד משתולל בהתחלת הדרך גם אם יש לו 2 נוסעים באוטו וגם אם יש לו 4.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

אני חייבת לומר שאני מסכימה עם blavie ב- 100%!!

יצא לי שהיינו חברה עם 2 מכוניות ועשינו יותר שטויות מבדרך כלל!!!

באופן כללי יכול להיות שכשאני אגדל ואני אסתכל על התקופה הזו אחורה אז אני אבין יותר למה החוק הזה קיים בכלל!! אבל, כיום... קיבלתי רשיון ממש אחרי שהחוק יצא- ממש לא שמרתי עליו!!

אז גם עם עצרו מישהו אף שוטר לא אמר על החוק הזה שום דבר!!

היו פעמים שנסעתי על שני אנשים באוטו שהפריעו לי הרבה יותר מפעמים אחרות שנסעתי על אוטו מלא!!

אני חושבת שיש דברים חמורים יותר להתייחס אליהם- ואני לא אומרת שלא מתייחסים אליהם כי הייתי בבית המשפט ושמעתי דברים כמו: מישהו שנסע על 190 (מהירות שלא ידעתי שאפשר להגיע אליה בכלל בתנאים של ישראל) ואנשים שלא עצרו בפסי רכבת....

אני לא מאמינה שצריך להשקיע כל כך הרבה אנרגיות ולהעניש בצורה כל כך חמורה אנשים שנוסעים עם 3 אנשים באוטו ולא עושים שום עבירה אחרת!!!

באותו ערב שתפסו אותי זה היה בדרך למועדון- ממש בפניה מהכביש הראשי בצומת תל חי אם זה אומר למישהו משהו... היו שם 3 מכוניות משטרה במטרה לתפוס צעירים שנוסעים למועדון.

עצרו אנשים לבדיקות שיגרתיות שאני באמת חושבת שזה טוב! אבל להתנפל על הדברים הקטנים כמו מספר אנשים באוטו ואי חגירת חגורות נראה לי פחות מועיל מלעמוד באותו המקום כשאנשים יוצאים מהמועדון ולבדוק כמה מהם שתו...

פורסם

אני רוצה גם להגיד ל- amital4 שאני ממש מבינה את הסיטואציה!!!

אני בעצמי לפני שתפסו אותי לגמרי חשבתי שלא יעשו לי כלום ואף אחד לא יתייחס לעובדה שיש לי יותר אנשים באוטו, אז נסיעה של 2 דקות זה שום דבר!!

אחרי שתפסו אותי, אני וכל החברים שלי בודקים שאף אחד שאסור לו לא יסיע יותר מ2.

אצלי היו חברים שעוד עשו רשיון לפני שהחוק נכנס והרוב עכשיו מסיימים את תקופת השנתיים של הנהג חדש (רק אני נדפקתי עם עוד שנתיים)...

אבל, כשאנשים יבינו שבאמת תופסים על זה ומענישים אף אחד לא יכעס אליך ואף אחד לא יבקש ממך כאלה דברים!! רוב האנשים שאני מכירה עכשיו בודקים פעמיים שלא יצא מצב שאין ברירה ומישהו יצטרך להסיע יותר אנשים כשאסור לו!

פורסם

זה חוק דבילי במיוחד. שבן אדם מוציא רשיון הוא רוצה להנות ממנו, 2 אנשים זה הגבלה מטומטמת.

אני רוצה לצאת עם חברים אנחנו צריכים לקחת כמה מכוניות, ודווקא פחות אנשים צריכים לשתות בגלל זה. נסעתי כמה פעמים מאחורי אוטו של חבר שהיה שיכור כי סירב לא לשתות. ללא החוק הזה, היינו כולם נוסעים באוטו שלי וככה הוא לא היה מסכן את עצמו ואת שאר האנשים בכביש.

שלא נדבר עם התחרויות שזה גורם, פתיחות ברמזורים וכו.

וחוץ מבזבוז דלק וטמטום, זה גם גורם לפקקים. הכבישים שלנו גם ככה פקוקים אז בשביל מה לעשות אותם פקוקים יותר?

בארצות הברית למשל, בהרבה מקומות יש נתיב בשביל מכוניות שיש בתוכם 2 אנשים או יותר כי מנסים שם לשכנע אנשים לצאת עם כמה שפחות מכוניות, ההפך מכאן.

פורסם

תעזבו את השלילה,תעזבו את החרמת הרכב,תעזבו הכל.

במקרה של תאונה,אתה חייב להסיע 2 נוסעים אבל החלטת להיות לארג' ולהסיע 3,הם לא מבוטחים.

חס וחלילה שלא נדע מדבר כזה,מדובר פה על חיי אדם,על עלויות מטורפות חס וחלילה כמובן של טיפולים.

פורסם
אמיטל - למה לא פשוט לעשות 2 נגלות וכולם מרוצים?

עם כל הכבוד היא לא נהגת אוטובוס

החוק של ה 2 נוסעים הכי חשוב לדעתי לנהג החדש.

עשיתי תאונה פעם,מאז אני לא עושה שטויות.

אני לא רואה שום חשיבות בחוק הזה, החוק הזה קיים רק בישראל ואם הוא קיים רק בישראל אז זהו חוק מטומטם מהיסוד. חוץ מזה אם יושב לידך מבוגר עם רשיון שאיתו אתה יכול למלא אותו מלא, הוא יכול להסיח את דעתך יותר מאשר 4 צעירים שמבינים יותר ממנו את חשיבות הבטיחות בכבישים.

הסיבה היחידה שאני רואה את החוק הזה כהגיוני, זה כי אם תהיה תאונה אז יהרגו פחות צעירים (חס חס חס).

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

VTEC, מי שמטומטם זה לא החוק הזה (אולי גם), אלא החברים שלך ששותים ונוהגים, החוק הזה זה לא תירוץ לשתות ולנהוג

פורסם

חוק ממש דבילי,ואני בטוח שעקב החוק הזה יש יותר תאונות במיוחד בסופי שבוע.

כמו שהרבה אמרו פה,החוק הזה סתם גורם לכך שצריכים לצאת עם עוד כמה מכוניות ואז

שאתה נוסע לאיזה מועדון עם חברים שלך שכל אחד עם אוטו אז הסיכוי שתעשה שטויות גבוה בהרבה מניסיון,ניהיה יותר גירוי להראות כמה האוטו שלך חזק,וכתוצאה מזה מסכנים יותר אנשים בכבישים.

פורסם

הבחור ששתה לא עשה בשכל אבל אין מה לעשות,חוק ממש ממש דבילי ויש דרכים לעבור עליהם(לעבוד על השוטרים בחלק מהמקרים)

אבל זה החוק וחבל!

מנהל מועדון PCR

אדיר.

פורסם

תגובות כגון "2 מכוניות ויותר, גורמות לתחרויות בכביש", "פחות נוסעים, נהג שיכור" וכו', ממש לא משרתות את האינטרסים שלכם כנהגים אחראיים, אלא להפך - כך שאם אתם כבר מנסים למצוא סיבות לביטול החוק, לפחות תמצאו סיבות נורמליות ולא סיבות שגורמות לאחרים לרצות שישללו לכם את הרשיון.

• תוכן חדש...