Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסעת יותר משני אנשים באוטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל זו האמת - הרבה יותר קל למצוא נהג תורן אחד מ-5 מאשר אחד מ-3.

זה אחד החוקים היותר דביליים שנוספו בזמן האחרון.

ואגב היו אמורים בשנתיים האחרונות (כשהתקנה הזו היתה "הוראת שעה") לאסוף נתונים לגבי יעילות העניין בהפחתת תאונות דרכים של נהגים חדשים - ופשוט לא עשו את זה.

חברי ועדת הכלכלה של הכנסת הצביעו בעד הפיכת התקנה לקבועה בלי שהוצגו להם שום נתונים מהשטח לגבי היעילות של העסק הזה. סתם שתהיו בעניינים. אבל הביזיון הזה קורה בועדות הכנסת בכל נושא שהוא, לא רק בענייני תחבורה.

ולזה שאמר שאין ביטוח - אתה טועה. יש הלכה פסוקה של ביהמ"ש העליון שביטוח חובה בתוקף אפילו במקרה של תאונה של נהג חדש ללא מלווה כשנדרש - אז בוודאי שבעבירה הקלה יותר של הסעת נוסעים הביטוח יהיה בתוקף. לא זו הבעיה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה דברים -

ללירון, מה שאתה מתאר היא השפעה פסיכולוגית נטו.

מעניין איך לפני שהחוק הזה יצא אף אחד בחיים לא העלה 2 על דעת עצמו מתוך מחשבה על שמירת הריכוז.

אמנם, כשהחוק "באוויר" ואנשים שאין להם דיעה ממשית בנושא שמעו עליו, מן הסתם שיגידו כך -

אבל בפועל אין שום קשר, נהג שלא מצליח לשמור על ריכוז לא יצליח לשמור על ריכוז בין אם ינהג ברכב פרטי עם 2 נוסעים או במיניבוס עם עוד 10 נוסעים.

הבעייה של חוסר הריכוז היא בעייה בפני עצמה ומינון קטן של נוסעים ברכב זה לא הפתרון.

ל ROMER - אלו כן סיבות אמיתיות, היה טוב ויפה בעולם אם כולם היו מצייתים לחוק, אבל זה עובדה שלא כולם עושים ככה.

לכן - צריך למצוא את הפתרון המתאים, הפתרון הזה - אינו מתאים.

את זה ניתן להבין מיידית כשחושבים על החסרונות של החוק הזה, מול הייתרונות (שלדעתי לא קיימים בכלל), וניתן להבין את זה עובדתית כשרואים שלא הייתה ירידה במספר התאונות,

ואני יקדים תרופה למכה - אל תגיד לי שכן הייתה ירידה.

נכון, אמנם הייתה ירידה - אבל היא לא קשורה לבעייה הזו, את זה היה ניתן לבחון אם הייתה לנו סטטיסטיקה מדוייקת של התאונות.

אתה צריך לבודד מכל התאונות שהיו בשנה אחת מתוך השנתיים שהחוק היה מוגדר כ"נסיון" את התאונות שבהן היו מעורבים נהגים חדשים.

מתוכן, לבודד את התאונות שנגרמו באשמת הנהג החדש.

מתוכן - לבודד את התאונות שנגרמו בגלל הגורם האנושי (חוסר ריכוז לצורך הדוגמא).

מתוכן - לבודד את התאונות שנגרמו בגלל חוסר ריכוז שנוצר מסיבה לא ברורה, ואז תוכל לומר ש אולי הנהג לא היה מרוכז בגלל שנסע עם רכב מלא, תאונות שנגרמו מחוסר ריכוז כתוצאה מדיבור בסלולארי או שהנהג התכופף על מנת להוציא דיסק מתא הכפפות לא קשורות.

לאחר שמצאת את התאונות הספציפיות האלו, להשוות אותם לתאונות ספציפיות כמותם משנים קודמות - לפני שהחוק חוקק.

רק אז, תוכל לגבש דיעה באם החוק באמת עוזר - אני מעכשיו אומר לך שלא.

זה שאנחנו אומרים את האמת, לא גורם לאף אחד לרצות לקחת לנו את הרשיון! זה שנכתב באשכול הזה שיש נהגים שמתחרים בכביש הציבורי, ושיש נהגים שיכורים, לא אומר שאנחנו (לפחות אני וחברי הפורום שאני מכיר) כן עושים כך, אמנם - זו עובדה שכן קיימים נהגים כאלו, וצריך להתייחס אליהם.

ל WIL, זו אכן בעייה גדולה.

אני לא יודע בקשר לפסיקה שציינת, אשמח אם תעלה מידע בנושא.

מה שאני כן יודע הוא שגם הביטוח מהווה בעייה ברגע של תאונה עם נוסעים מעל למספר המותר, כי הוא אינו תקף.

שוב, אשמח אם תעלה מידע נוסף, כי אני לא יודע מה הפסיקה במקרה של פגיעות גוף חמורות.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אני רוצה להוסיף שבאופן אישי

אם יושבים איתי נוסעים באוטו אני נוהג בצורה אחראית לחלוטין.

"שטויות" למינהן - רק כשאני לבד.

ואצלנו מהחברים יש מלבדי עוד שניים לפחות שלא שותים בכלל ככה שספציפית זה לא מהווה בעיה.

אבל באמת שזה יותר קל למצוא 1 מ5 במקום 1 מ3.

אגב, אחד מימי השישי שבהם פגה הוראת השעה יצא לי למלא אוטו.

אולי זה מעלה את הגורמים ליציאה מריכוז במעט אבל אם נוהגים בהתאם לחוקים זה חסר השפעה בכלל.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

אצלי גם לא קיימת בעיית הנהג התורן, כי אני לא שותה.

לדעתי הכל תלוי בנהג, אם תדאג להיות מרוכז בכביש, אתה תהיה מרוכז רק בכביש ולא יפריע לך אם יעשו מסיבה ליידך.

תשמור את העיניים על הכביש ומה שקשור אליו, ואת המחשבה שלך תמקד בכביש - תאמין לי ששום דבר לא יסיח את דעתך.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

אם שואלים אותי, זה חוק דבילי. גם המלווה זה חוק דבילי (או שהבן אדם עובר על החוק, או שמחכה שלוש חודש ושוכח איך נוהגים).

וכל ה"ירידות של 0.8 אחוז בכמות התאונות" שמופז וחבורתו נתפסים אליהם כדי לתת לגיטימציה למהלך מפגר זה או אחר (שמיועד בסופו של דבר לסחוט כסף מהאנשים)... הציבור לא מבין שהירידות או העליות האלה זהו ערך רנדומאלי לחלוטין (מן הסתם ברור שתהיה סתייה בין חודש לחודש) שלא מושפעות מכלום.

רוצים להרשים אותנו, להראות שעשיתם משהו? תגרמו לירידה של 20% לפחות. בין אם זה ע"י קביעת עונש דרקוני על עבירה זו או אחרת, בין אם זה הגברת אכיפה והעמדת זוג שוטרים בכל פינה (מזת'מרת למה? אחד קורא השני כותב :wink:) או בין אם זה העברת כל הנהגים המקצועיים סדנת נחמדות כתנאי להמשך החזקה ברישיון נהיגה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

המלווה לא חוק דבילי,זה רעיון טוב ! פעם חשבתי שזה דפוק אבל הבנתי שהוא ממש ממש טוב לעזור לאנשים לנהוג נכון יותר !

מי שישתמש נכון במלווה בתקופת הניסיון שלו אז זה רק יקדם אותו ביכולות הנהיגה.

אבל לצערי החוק של 2 נוסעים ממש ממש מציק ומיותר,המון ויכוחים יש בנושא אבל רק שמי שיש לו את החוק ויוצא בערב עם חברים (ורוצה לקחת 3-4) יודע כמה החוק הזה מרגיז!

מנהל מועדון PCR

אדיר.

פורסם

הכל עניין של אופי

מי שנותן ל-4 נוסעים להשפיע עליו ייתן גם ל-2 להשפיע עליו

מי שלא נותן ל-2 להשפיע עליו גם לא ייתן ל-4 ולא ל-8 להשפיע עליו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

צודק, ככה גם אני חושב - הכל תלוי בנהג.

ול fat basterd, המלווה הוא ממש לא חוק מטומטם.

בהנחה שמי שמלווה אותך יודע לנהוג נכון, התקופה הזו תעזור לך לצבור המון נסיון.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

זה חוק דבילי ביותר.

אם מישהו חושב שזה חוק טוב ונכון...

שיסיע רק שני אנשים.

למה אני גם צריך לסבול ולצאת במאתיים מכוניות

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

זה לא יעזור אם תגידו שהחוק דיבילי או לא.

יש את החוק ואין מה לעשות בנידון!

רק עומדות 2 אפשרות:

1.לצפצף עליו ולשים נוסעים חופשי

2.לציית לחוק כי אין ברירה.

אני כמו שראיתם בסיפור שלי למרות הריב עם החבר טוב והבלגן שנוצר לי בחרתי באפשרות השניה.

כאשר אתה הנהג אתה מחליט לדעתי,המילה האחרונה היא שלך.

אם אתה לא תיתן את המילה אז מי כן!?

פורסם

נכון, צריך לשמור עליו כי הוא חוק - זה שדעתי היא שהחוק מטומטם לא קשורה לעניין.

וכל הכבוד, זה מה שדיברתי עליו.

מי שניתן להשפעה בקלות יושפע בין אם זה שני אנשים או 20, זה הכל קשור לאופי הנהג.

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...