Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ברשותי לנטרה 96 GLS

האוטו עבר ראש מנוע והתחממות לפני 3 שנים

מאז מילאו לרכב מי ברז היה של האבא שלי והיום הרכב שלי

אני הולך מחר להחליף צינור מים שנוזל לי

צינור חימום כך השם שלו

עכשיו יש לי חלודה עדינה במים כלומר שפותחים את הפקק של המים רואים קצת חלודה בדפנות

וגם במיכל עיבוי

שם המים חלודים החלפתי מים במיכל הזה כי ניקתי אותו והמים שבתוכו אחרי חודש וחצי עדיין נקיים

אני מספר את כל זה כי אני רוצה מחר להלחיף את המים למים ירוקים וחבר שלי "הנדסאי רכב בלימודים"

אומר לי שלא כדי כי זה מסוגל לפתוח כל מיני דברים משהו כזה ואם יש הרבה חלודה זה יכול רק להזיק .....

מה אתם אומרים אם אני לא ימלא מים ירוקים בעצם אני מוביל את עצמי לאבדון

סתם משהו על הדרך בבוקר שהמנוע לא עבד כל הלילה פתחתי את הפקק של השמן ובדקתי אם הוא נקי כדי לראות אם אין פריצה של מים לבלוק והוא בסדר גמור.... אולי זה יוכל לעזור...

מישהו יכול לתת לי תשובה בבקשה .. בתודה עומר

פורסם

אם כבר קורוזיה ולא חלודה.

למה אם עשיתם שיפוץ ראש המשכתם למלא מים רגילים? למה?

לדעתי למרות כל מה שחבר שלך אומר, וכבר נדונו נושאים אלו בפורום כדאי לעבור לנוזל קירור.

פורסם

כמה דברים שאני גילתי ברכב שהוא עשה 10 אלף שקל שעצוב ל עליהם...

אני מנסה באמת לסדר הכל ... השאלה מה אתם אומרים

הרכב עצמו חוץ מהנזילה עצמה לא מעבד בכלל מים....

הוא מעבד בדיוק את מה שאני רואה שיוצא אחרי הנסיעה... השאלה שלי אם אני יעשה שטיפה כלומר לפני החלפת הצינור ישפוך הכל החוצה יכניס צינור עם לחץ מים שינקה הכל

אם זה יעזור או יכול לדפוק ....

ובקשר לאוויר במערכת מים אחרי ריקון של מים צריך לעשות את זה... כי ממש אין לי מושג איך עושים את זה..?

פורסם

כלומר חוץ מהצינור שאני הולך לחליף שאני יודע בוודעות שמשם יש נזילת מים כי אני רואה אותה

אין מקומות אחרים

הרכב מאבד רבע כוס מים כל יום משהו כזה

כדי להלחליף בסופו של דבר למים ירוקים או לראות את מה שיוצא קודם ממנוע או שאתם לא סגורים על זה...?

תנו לי איזה טיפ איך אבחן לבד את הדברים איך להוציא אוויר משהו ... לא יודע מה רק כדי להיות בטוח .. שלא יגרם לי נזק

פורסם

לדעתי כל עוד האוטו לא מתחמם עזוב אותו בשקט, אם אתה רוצה ליעל , גש למוסך, תבקש שיחליפו לך את המים, ירוקנו לך, ישימו לך מים ירוקים , תהיה מבסוט.. כל עוד לא מתחמם ומים לא נעלמים ,ואין "טחינה", לדעתי אין סיבה לגעת.

פורסם

יש לי שאלה שקשורה לנושא

קראתי הרבה פה על שטיפה למנוע ורציתי לדעת אם מה שאני אומר כרגע זה נכון..

ראשית לפרק את הצינור מים של הרדיאטור מלמטה לתת לכל המים שיש ברדיאטור לצאת ולכניס צינור מים איפה שהפקק מחובר ולשטוף אותו עד שיצאו מים נקיים

שלב 2

בשלב הזה אני בבעיה ורציתי את דעתכם

במידה ואני עושה תהליך כזה על הבוקר הטרמוסט סגור בגלל שהטמפרטורה נמוכה במנוע

במידה ואני יחדיר מים מהצינור העליון של המנוע שמתחבר לרדיאטור לתוך היצנור שיזרום הכוונה לתוך המנוע בעצם המים יעצרו כי הם לא ממשכים כי הטרמוסטט סגור...

אני טועה או צודק ... השאלה שלי נשאלת כי נראה לי שאבא שלי אמר שהוא הוריד את את הטרמוסטט ביטל אותו שעשו פעם איזה תיקון לפני שאני עושה את זה איזנ סימן אני יכול לקבל מאוטו שיש טרמוסטט ברכב והוא פועל הסימנים בהדלקת הרכב בבוקר הבאים יוכלים אולי לעזור לכן לתת לי תשובה:

האוטו מתניע במכה ראשונה בלי בעיה

הטורים יורדים בשניה וחצי מ1500 1000 ואז ל900 2שניות עד 900 ואז מתייצב

......

פורסם

הבדיקה להמצאות תרמוסטט פשוטה מאד:

לרדיאטור מתחברים שני צינורות רחבים. הדלק את הרכב בבוקר, תן לו לעבוד דקה וגע בשני הצינורות. (בזהירות לבל תתפסנה אצבעותייך במאורר או לא במקום אחר). אם שני הצינורות מתחממים באותה מידה אזי אין תרמוסטט- מצב גרוע ביותר! אם רק אחד מתחמם והשני נותר קר ממנו אזי יש תרמוסטט. חזור על הבדיקה על 1-2 דקות למשך 5-10 דקות.

אם יש תרמוסטט צינור אחד בלבד אמור לתחמם והשני אמור להישאר קר בהרבה ממנו (אך לא קר לגמרי) עד שהתרמוסטט נפתח. ברגע שהוא נפתח שני הצינורות יהיו חמים באותה מידה.

כמו כן אם לוקח לרכב המון שמן בימים קרים להתחמחם, ואף הוא איננו מגיע לטמפ' עבודה בכלל כנראה שאין תרמוסטט.

בצע בדיקה זו ואם אין תרמוסטט כדאי מאד שתרכיב. נסיעה ללא תרמוסטט מקצרת את חיי המנוע וכן מגבירה צריכת דלק.

פורסם

קראתי הרבה אתמול בלילה אבל לא הבנתי משהו אחד

במידה ואין טרמוסט אז המנוע בעצם צריך להיות כל הזמן במצב טמפרטורה קר כי כל הזמן יש סירקולציה של מים וככה יש קרור כל הזמן בלי שמשהו יעצור את זרם המים

לא בהנתי למה זה קשור לדלק למרות שקראתי פה הרבה מאד אתמול מצטער שאני משגע אותך...

בתודה עומר

פורסם

כי למנוע יש טמפרטורת עבודה אופטימלית בא הוא עובד בצורה היעילה ביותר.

כשהוא קר יותר - היעילות שלו יורדת, אתה לוחץ יותר על הדוושה והצריכה של הדלק עולה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...