Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,

אתמול בין חצות לאחת, קצת אחרי מודיעין לכיוון גבעת זאב,

רעש חבטה מהרכב. כביש מהיר (443) קור כלבים אבל הרעש הזה, כאילו אני נוסע על חצץ שפוגע לי ברצפת הרכב הביאו אותי לעצור בצד.

לאחר הצצה מתחת לרכב, נותרתי די המום כי לזה לא ציפיתי:

המזגן התנתק ממקומו (ארבע תושבות בריאות של ברגים)

הרצועה שלו נעלמה

והוא נגרר מתחת לרכב כשהוא מוחזק רק ע"י שני צינורות הגז.

לאחר שנבחנו כל האפשרויות, נחתכו הצינורות וב2 בערך, שבתי הביתה.

שאלותיי:

1. כרגע שני הצינורות פתוחים למעשה. האם יש נזק בדבר למערכות נוספות?

2. האם ייתכן נזק נוסף לרכיבים אחרים בתא המנוע ברכב לאור המתואר?

3. יופי. ממילא היו לי המון צינורות ארוכים ומיותרים ברכב. יש המלצה על מקום שאפשר לסדר בו את העניין? (צנרת, שסתומים, מזגן ומילוי גז?)

שבת שלום

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

יש לאטום את 4 הנקודות (צינורות שחתכת) הפתוחות, 2 במדחס , ו 2 ברכב , מחדירת לחות/נוזלים ושאר מזהמים,

יש לוודא שהרצועה שחסרה, לא מפעילה (וכעת אינה מפעילה) פרמטר חשוב.

יש לוודא שלא נגרם נזק נוסף מעבר לנזק שנגרם.

אם היית באיזור שלי, הייתי שמח לעזור.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• ספונסר פורום
פורסם

כמו כן יש ובדוק שלא חדרו חתיכות מהרצועת אביזרים בין הפולי מנוע למכסה התזמון, באם כן הם יחדרו פנימה ויקפיצו את רצועת הזימון.

יש לבדוק שלא נשברו אוזניים מהקרטר או פגיעה כלשהי בקרטר כתוצאה מהתנתקות המדחס, מה שיגרום לנזילת שמן..וההמשך כבר ידוע.

אורן

פורסם

לא יודע איך זה אצלך, אבל בוולקן 2.0, הרצועה הזו משפיעה על המזגן\אלטרנטור\הגה כוח.

תבדוק שזה לא מתפקד לעוד אביזר חיוני.

אביחי

פורסם

התושבות בקרטר תקינות כולן. מה שכן, "גולחה" פינה של אחת מצלעות הקירור שלו.

שתי תושבות במדחס שבורות.

אני חושב שאלו כל הבמפרים הקטנים שאני עובר פעמיים ביום בכניסה למחסומי צה"ל שמרעידים את כל הרכב וגורמים לכל הברגים להשתחרר :?

רצועת התזמון נמצאת מטר מעל בערך, כמדומני.

מדובר על צינורות עבים וקשיחים. כרגע אין לי דרך לאטום אותם ברכב.

המדחס, לא ברור שהוא בר שימוש אחרי שנגרר כפי שנגרר.

מנהיגה לאחר מכן: הגה כח עובד תקין, אחפש שאריות כעת באור.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

נראה לי שבמקרה שלך בכל מקרה אתה תחליף את המייבש/צובר לכן לגבי לחות אין לך הרבה מה לחשוש. כדאי שבכל זאת תשים ניילון עם גומי על כל קצה צינור כדי למנוע כניסת לכלוכים למערכת. למרות שיבצעו לך וואקום כדאי שלא יכנסו לכלולכים מלכתחילה.

פורסם

לבקשה מס' 3 שלך, אם אתה אכן מירושלים ככתוב בסמלון אז פנה אל חשמלית הרכב ומיזוג אויר

"שאול יוניסי" שברח' בעלי מלאכה 11 א.ת תלפיות ירושלים, טל' 02-6783622

ובקש את שאול או עוזי או איתי.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

אוקיי, אני חוזר אל השרשור בשביל להרהר בקול רם:

מישהו נתקל אולי בבטנות לZX או פירוקיה המחזיקה בהן? לא העליתי על דעתי שזה מצרך כ"כ יקר...

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

אולי אצל איתני בת"א , 03-6876376.

לגבי המדחס שנפל :

א' - האם הברגים נעלמו ממקומם ? וודא שלא נשברו האזניים בבלוק.

ב' - להבא , ולא רק לך - במקרה כזה עדיף להשקיע כמה מאות שקלים בגרר ולא לחתוך את הצינורות. כמו שהסבירו לך (אביב) - ייצרת לעצמך נזק גדול למדי. צינורות , מייבש, כנראה גם שסתום התשפטות, גז, ואקום.

יעלה לך לפחות פי 2 מעלות גרר.

לחילופין , יכולת גם לנסות לקשור איכשהו את המדחס בתא המנוע עד הבית. חבל.

פורסם

שמר, במקרה של זיו יצא רק טוב מהנושא:

הצנורות מזגן שם לא היו שייכים לרכב וסתם יצרו בלאגן שלם, כשאני מסרתי לו את הרכב השסתום התפשטות היה דפוק, אם לא תיקן עדיין, אז אין שום בעיה.

זיו, לגבי הבטנות: יתכן ויש אצל בירגר בנ"צ, אם אין תיידע אותי אני אנסה לברר דרך חברים.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אור: אין אצל בירגר.

שמר: תיאורטית, הצדק עמך. בפועל, ב1 בבוקר לא רציתי לחכות לגרר. זה נכון שהמשמעות היא כספית,

אך כמו שאור ציין - יש שם בלגן שלם של מטרים של צנרת שאני לא יודע מהיכן הביאו (שחוסמת חצי רדיאטור) והשסתום ממילא גמור ומיועד להחלפה.

ניסיתי, אגב, לקשור אותו לתא המנוע, אבל הדבר הארור כבד ופחדתי שישתחרר שוב, למרות שהחבל אמור להיות חזק.

לשאלתך, כן - נעלמו ברגים!

לא היה ולו אחד מארבעת הברגים שאמורים להחזיק את המדחס לקרטר.

להערכתי, חיברו אותו עם בורג אחד או שניים במקרה הטוב, שהשתחררו ובתוך כך שברו את האוזניים של המדחס. (האוזניים בקרטר בסדר גמור).

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

• תוכן חדש...