Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ולא!! יונדאי הינה רכב בעל מרכב קופה!! וגם סקיילין (דור קודם) קופה אינה נכנסת להגדרה של ספורט!! , כנ"ל גם M3!! (אפילו CSL) !!!

אלא ספורטיבי!

ורכב ספורט לא מחייב ליהיות סופר חזק! קח למשל את הלוטוס אליס, זה רכב ספורט שלא חזק בכלל! וגם הMR2 זה רכב ספורט, שלא כל כך חזק!

בעולם-"זאת זכות לתת שרות"

בארץ- "אתה חייב לתת לי שרות! אני קניתי את הכיסא שאתה יושב עליו!":evil:

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא ולא!! יונדאי הינה רכב בעל מרכב קופה!!

ורכב ספורט לא מחייב ליהיות סופר חזק! קח למשל את הלוטוס אליס, זה רכב ספורט שלא חזק בכלל! וגם הMR2 זה רכב ספורט, שלא כל כך חזק!

ואיך אתה קורא למרכב של פרארי 360 או פורשה 911? סדאן?

או שאולי אלה משפחתיות?

רכב ספורט לא חייב להיות חזק, הוא יכול להיות חזק.

רק לידיעתך האליז היא בעלת יחס הספק משקל לא רע בכלל: 120 כ"ס ל750 קילו ופחות מ6 שניות ל100.עכשיו תגיד לי שזה לא חזק!!

מוטי - אשמח להעשיר את הידע הסקיילייני שלי :)!

נ.ב.

האינפיניטי לא בדיוק נחשבת. כשאתה אומר גרסה ספורטיבית זה כמו GOLF GTI

306XSI

Focus RS

לא דגם אחר תחת מותג אחר (למרות שזה אותו בסיס)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

חבר יקר, פרארי, ופורשה הינם רכבי ספורט, לא קופה (אולי ספורט-קופה שזה סגמנט יחסית חדש)

פורשה גם מיייצרים קופה.. למשל ה949..

פורסם

פאסאט, אתה טועה.

אתה מנסה לשבץ מכוניות להגדרה שלך שהיא פשוט לא מדוייקת.

מה תעשה עם מכוניות ספורט אמיתיות שיש להן גם גרסת קופה וגם גרסת רודסטר כמו נאמר יגואר E-Type?

מוטי

פורסם

פסאט.

תבין:

אין כזאת גרסת מרכב "ספורט".

גרסת מרכב באה לתאר צורה חיצונית של רכב באופן כללי.

היא נקבעת ע"פ מספר קריטריונים:

מספר דלתות

צורת החלק האחורי

הגג (או המחסור באחד כזה)

אם אני לא טועה אלא כל צורות המרכב הקיימות:

סדאן - 4 דלתות, בגאז' (טויוטה קורולה למשל)

קופה - 2 דלתות ובגאז' (נו אז בפרארי במקום בגאז' יש מנוע).

קבריולה - גרסה חסרת גג לרכב קיים.(במוו קבריולה למיניהן למשל)

קופה-קבריולה - גרסת 2 דלתות עם גג קשיח, נפתח.(206CC, VW EOS)

רואדסטר - קבריולה דו-מושבית שתוכננה להיות כזאת מהמקור.(מיאטה, S2000, MR2

האצ'בק 3\5 דלתות - דלת אחורית במקום תא מטען נפרד (גולף)

נוצ'בק\פאסטבק - לא בטוח אם יש הבדל ביניהן, הכוונה לגרסה בעלת 3\5 דלתות כאשר הדלת האחורית משופעת (אוקטביה, פורד מוסטנג ישנות)

כמו-כן ישנם גרסאות קופה-קבריולה לרואדסטרים, לדוגמא המיאטה RC החדשה, או הSLK.

עכשיו תמצא לי רכב "ספורט" שלא נכנס לאחת הקטגוריות האלה.

אימפרזה היא סדאן.

MR2 היא רואדסטר.

הויירון היא קופה.

והמרסדס SL היא קופה-קבריולה.

אגב אני לא בטוח אבל גם דייהטסו קופן היא רואדסטר עם גג קשיח - אין הבדל בינה לבין הSLK AMG מבחינת צורת המרכב, האם גם היא רכב ספורט?

בקיצור אני חושב שדיי מיציתי, אתה מוזמן לערער על דברי, אבל תבדוק היטב - האם ישנו סיכוי שאולי אתה טועה וכל השאר צודקים.

משפט לסיום:

"ספורט" זוהי לא גרסת מרכב!

גרסת מרכב לא קובעת את ביצועי הרכב, ואין שום קשר ישיר בין ה2!

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

פאסט, במתמטיקה נדרשת דוגמא נגדית אחת כדי להפריך תיאוריה שלמה.

הדוגמא שלי: הסובארו 1300 DL קופה שנת 86 שהייתה לדוד שלי, שבקושי סחבה את עצמה.

3 דלתות, צללית נמוכה, בלה-בלה-בלה... ;-)

אביעד

פורסם

אביעד - או שפשוט אפשר להסתכל על המשפחתית שבסמלון שלך, גם לה יש דגם 2 דלתות, והיחידים שחושבים שהוא ספורטיבי הם חברינו הערסים.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אם אני לא טועה אלא כל צורות המרכב הקיימות

קיימות עוד כמה:

סדאן 2 דלתות - מכונית בעלת מבנה תלת-קופסתי אבל עם 2 דלתות (דוגמת הונדה סיויק שערסים כל כך אוהבים וקוראים לה "קופה")

פאסטבק - חלק אחורי משופע, אבל ללא דלת אחורית (רוב המכוניות שרירים האמריקאיות משנות ה60-70)

הארדטופ - מכונית שבמקור תוכננה להיות קבריולט, אבל הורכב לה גג קשיח (ביואיק ריביירה)

ליפטבק/נוצ'בק - מכונית בעלת מבנה תלת-קופסתי אבל עם דלת אחורית (דייהטסו אפלאוז, סקודה אוקטביה)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

סדאן 2 דלתות נחשבת קופה לדעתי.

הארדטופ - צודק, שכחתי :)

בקשר לכל השאר - כבר רשמתי :), רק לא הפרדתי בין הנוצ'בק לפאסטבק, כי בתכלס ההבדל הוא 2 דלתות :)

פסאט גהנום - איזה מילון? אתה יכול בבקשה להביא כאן את ההגדרה המדוייקת?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

וואו , הרבה שטויות בתר'ד אחד..

דעתי האישית בנושא היא שרכב ספורט הוא אותו רכב ששונה למטרת הנאה מנהיגה , למשל (מניסיון אישי) ה106 ראלי\GTI ..

אחרי נסיעה על XS הבנתי את ההבדל העצום!

בשבילי מיאטה היא ללא ספק מכונית ספורט!

גם VR6 לדעתי היא מכונית ספורט - אולי לא מוצלחת אבל בהחלט ספורטיבית ביחס לגולף...

מכונית ספורט לא צריכה ליהיות סופר מהירה , היא צריכה ליהיות מהנה לנהיגה אבל זאת רק דעתי! ואולי אני טועה לדעת אחרים..

כל אחד יכול להגדיר לעצמו מהו ה"ספורט" בשבילו..

נ.ב: ישנו מגזין בשם EVO שבסופו יש נתונים על רוב המכוניות הנמכרות כיום (וב10 שנים האחרונות)..

הם מחלקים את הרכבים לקטגוריות:

superminis- פיגו 106 ראלי\GTI (שימו לב - לא מופיעה כאן XS למשל..) פיאט פונטו GT\HGT\UNO T (שוב : לא מופיעה פונטו רגילה..) וכן הלאה..

HOT HATCHES- אלפא 147 GTA\2.0 , פורד פוקוס RS\ST170.. (שוב לא מופיעות גרסאות פשוטות..)

SMALL COUPES- אלפא GTV אאודיTT, פורד פומה, ניסאן 200SX, סליקה ,קוראדו ,406 קופה וכן הלאה..

SPORTS SALOON- אימפרה STI.. , במוו 330, מונדאו ST24..,איבו , אקורד טייפ R וכן הלאה (שוב לא דגמים פשוטים..)

BIG SALOONS- אלפא 166, אאודי RS6 ,S8 , במוו 540 , 745, M5 וכן הלאה..

4X4\MPV'S\ESTATES- אודי RS2, פורשה קאין , פורסטר וכן הלאה..

SPORTS CAR - אריאל אטום , במוו Z4,Z3 ,Mרודסטר, קטרהם 7 , פיאט ברקטה, הונדה S2000, לוטוס אליז , בוקסטר(לא 911) , MR2, TVR, ווקסהול VX220 ,מיאטה מכל הגרסאות.. (שימו לב רובם רודסטר..)...

COUPES\GT'S - הונדה NSX , פורשה 911 , יגואר XKR,8 , טוסקאן, נובל M12 , מזדה RX7 וכן הלאה..

CONVERTIBLES- אלפא ספיידר TS , אודי TT קבריו.. , ובקיצור כאן לא מופיע למשל המיאטה או הMR2 אלא רק רכבים שהם גרסא פתוחה למשהו לא פתוח...

ובסוף SUPERCARS - פרארי למיניהם , למבוS , אסטון מרטין.. , פגאני וכו'...

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

אני לא יודע מאיפה הבאת את ההגדרות האלה, אבל באמריקה קוראים Sports Car לכל דבר שיש לו שתי דלתות וצללית נמוכה גם אם זה אוטו הכי עגלה שבעולם.

זה מזכיר לי שמישהו קרא ל-ZX שלי ספורט-קופה בגלל שיש לה שלוש דלתות וגיר ידני. צחקתי לו בפנים.

ובהתייחס לכל הדברים שנאמרו כאן - משום מה יש לי יותר כבוד למכונית ספורטיבית שנבנתה על בסיס מכונית רגילה (בין אם זה רפליקת ראלי או אוטו שמישהו שיפר בעצמו) מאשר למכונית שתוכננה ונבנתה מאפס כמכונית ספורט

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
משום מה יש לי יותר כבוד למכונית ספורטיבית שנבנתה על בסיס מכונית רגילה (בין אם זה רפליקת ראלי או אוטו שמישהו שיפר בעצמו) מאשר למכונית שתוכננה ונבנתה מאפס כמכונית ספורט

תנהג על רכב ספורט (ואפילו מספיק שיסיעו אותך באחד), ואז תשקול את ההצהרה הזו שנית.

כנראה הכבוד הזה נובע מהעובדה שרובנו "רגילים" לרכבים ספורטיביים, אבל המגע עם רכבי ספורט אמיתיים נדיר הרבה יותר (911 וצפונה).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אני אישית לא הייתי מתנגד לסיבוב גם על לוטוס אליס!

ו911 צפונה זה כבר קטגוריה אחרת: "מכוניות-על"!!

• תוכן חדש...