Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, הוספתי לאונו כמה לדים שישמשו לתאורה מקדימה, עכשיו אני רוצה ליצור אפקט של תאורה כמו ברכבים החדשים (הנורה נכבת לאט לאט לאט),

עכשיו לדים אמורים לקבל כל אחד כ3.5 וולט (Ultra Bright)

איך מתבצע החיבור מהמצבר (מקור כוח) אל הלד

הבנתי שמהפלוס מחברים את הכבל- אחריו ישר את הנגד ואח"כ הלד.

חיברתי בצורה הזאת עם מגוון כבלים...שום דבר לא עזר.

שאלה נוספת , איך ניתן להטעין מצבר כמו שבתמונה?

הוספתי תיאור ותמונה של הכבלים שברשותי.

תודה ! ,

עידו.

תמונה.JPG

Picture 011.jpg

Suzuki Jimny

פורסם

שלום,

בכדי לבצע את אפקט של כיבוי איטי של נורה רגילה צריך לבנות מעגל אלקטרוני או לקנות ממסר מיוחד (מצורף קובץ).

בכדי לבצע כיבוי/הדלקה של לד צריך לבנות מעגל שונה ודי מורכב מכיוון שלד מתפקד בצורה שונה מאשר נורה.

הרגל הקצרה של הלד מסמנת את צד המינוס שאתו צריך לחבר לקוטב השלילי של המצבר.

הרגל הארוכה אליה יש להלחים נגד של 390 אוהם (תלוי בעוצמת התאורה שאתה מעוניין לקבל).

במידה ואתה מעוניין לחבר מספר לדים בטור או במקביל צריך לחשב מחדש את ערך הנגד הטורי.

ציין בבקשה כמה לדים אתה מעוניין לחבר בטור

איזה כייף לי :)

פורסם

לי הסביר אלקטרונאי השבוע את אופן החיבור:

הנגד מחובר בין מקור המתח (+) ובין הרגל החיובית של הקבל.

אל הרגל החיובית של הקבל אתה מחבר גם את הקצה החיובי של הלד.

את הקצה השלילי של הלד וגם את הרגל השלילית של הקבל מחברים למינוס/שאסי, כך שהקבל מחובר למעשה במקביל.

אני לא יודע לומר לך אם זה יעבוד והאם הרסת את הקבל באופן שחיברת (אם כי נראה לי שלא), אבל זהו אופן החיבור.

אם נסתכל על הציור שלך: הנגד צריך להיות מעל הקבל ולא מתחתיו, והקבל צריך להיות בין ה(+) וה (-) עם שימת לב איפה הרגל החיובית של הקבל ואיפה השלילית.

פורסם
לי הסביר אלקטרונאי השבוע את אופן החיבור:

הנגד מחובר בין מקור המתח (+) ובין הרגל החיובית של הקבל.

אל הרגל החיובית של הקבל אתה מחבר גם את הקצה החיובי של הלד.

את הקצה השלילי של הלד וגם את הרגל השלילית של הקבל מחברים למינוס/שאסי, כך שהקבל מחובר למעשה במקביל.

אני לא יודע לומר לך אם זה יעבוד והאם הרסת את הקבל באופן שחיברת (אם כי נראה לי שלא), אבל זהו אופן החיבור.

זה לא יעבוד מכיוון שכבל=קבל נטען ונפרק רק בזרם חילופין AC.

במקרה של חיבור למקור DC הקבל לאחר טעינה הינו נתק במעגל לכן זה לא עבד .

נמתין לפותח האשכול בכדי להבין בדיוק מה הוא רוצה לעשות.

פורסם

מרק ושאר המגיבים שלום, תודה על התגובה הזריזה !

1.איפה אני יכול להשיג את התרשים של המעגל לדים?

2.

הנגד שברשותי (הצבעים: זהב,אדום,שחור,חום), לדעתי הוא 390 אוהם,אצלי באונו חיברתי מתח מתאורת הסלון ישירות לכל לד נגד, צריך לשנות את המערכת , מה מוסיפים, מורידים?..או שכבר כדאי לרדת מזה?

נ.ב בקשר למצבר, קיבלתי איתו ספק כוח קטן שאמור להטעין את המצבר, הבחור אמר שצריך לחבר את הפלוס של מצבר לפלוס של הספק וכן גם לגבי המינוס, ברגע שחיברתי הספק נשרף :shock: ומזל שלא חיברתי אותו לחשמל.

ייחוברו 3 לדים.

תודה על העזרה !

עידו.

Suzuki Jimny

פורסם

הנגד שברשותך הינו בעל ערך של 1 קילואוהם ובדיוק של 5 אחוז (צבע זהב) ולא יתאים לחיבור של 3 לדים בטור.

אתה צריך נגד של 120 אוהם או 150 אוהם כמו כן בגלל שאתה מחבר את המעגל לרכב יש לחבר בטור גם דיודה להגנה נגד קוטביות הפוכה וגם נגד מתחים שלילים גבוהים. הדיודה היא מסוג 1N4001 כאשר היא מחוברת לצד השלילי של המצבר.

מצורף המעגל לכיבוי איטי של מנורות הסלון ברכב.

car interior lights delay.pdf

פורסם

מרק שלום,

אני מחבר נגד לכל לד

ולא נגד לשלושה לדים,

דיברתי עם חשמלאי לגבי החיבור של הקבל לרכב,

הוא אמר לי צריך נגד של 5 קילאוהם

וקבל (הקבל החום שבתמונה), סדר החיבורים הוא לא ציין.

אם אני מחבר שלושה לדים לנגד אחד אני צריך להביא נגד של 120 אוהם?

תודה, עידו.

Suzuki Jimny

פורסם

קבל זה רכיב עם קיבול אפסי של חשמל. נסיון להפעיל איתו רכיבי הספק, ואפילו הספק זעיר כמו לדים, הוא לא הגיוני. נצלו את המתח שיש בקבל אך ורק לפיקוד. זה יכול להיות בכניסה לקומפרטור שהוא מפקד על מעגל התאורה, ואז הכיבוי הוא בבת אחת לאחר זמן מסוים, זה יכול להיות כפיקוד על מעבר זרם בטרנזיסטור NPN או MOS ואז הכיבוי ייעשה בצורה הדרגתית, העיקר שהקבל יהיה רק במעגל הפיקוד ולא במעגל ההספק. את פריקת הקבל בצעו בעזרת נגד ייעודי מחושב, ולא בעזרת רכיבי ההספק.

פורסם

חנן תודה על הארה.

התכוונתי שחיבור קבל אלקטרוליטי בטור ללד יגרום לטעינת הקבל במטענים חיובים ושלילים עד לקיבולת הקבל, לאחר מכן הלד כבר לא יאיר מכיוון שהקבל יהייה נתק במעגל עד אשר התפרק.

פורסם

אכן.

אבל מה שכתבת היה בתגובה לדברי יולי שהציע מעגל שבו החיבור הוא מקבילי. המעגל הזה דווקא היה עובד והLED היה דולק בזמן עבודה, אבל כנראה שמשך הדעיכה היה קטן מאוד. אולי קטן מדי, כתלות בהספק הLED והתנגדות הנגד.

לכותב שהציג את המעגל בשאלה המקורית העסק לא עבד , גם בגלל שבאמת רגע לאחר אספקת המתח למעגל, הקבל היה נטען למתח המצבר, והיה מהווה קונטרה למתח האספקה, כך שכלום לא היה זורם במעגל (בדיוק כמו לחבר נורה בקו הפלוס בין שני מצברים שמחוברים במקביל, הפרש הפוטנציאלים זהה ולכן אין זרם במעגל) , וגם בגלל שברגע שנותק המתח למעגל, הוא נהיה מעגל פתוח: גם כשהקבל רוצה להזרים חשמל, אין לו לאן, הסוויץ' פתוח.

פורסם

אם אתה מחבר נגד 390 אום, אתה חייב לחבר את הלדים במקביל.

אם אתה רוצה לחבר אותם בטור, זה כבר משהו אחר. 3 לדים ותאלץ לנגד של 130 אום. מכיוון שאין כזה להשיג, חפש 150 אום.

אני הייתי מחבר במקביל. לפחות אז תקבל זרם טוב.

בקשר למערכת שמעמעמת את הפנסים עד כיבוי.

קבל לא יעזור לך. הוא עובד בזרם ישר ולא מקבילי.

אתה יכול לקנות עמעם חשמלי, עם השהייה למספר שניות (נראה ממש כמו גוק.) עובד על עקרון הקבל (אגב, קבל אוגר בתוכו מתח רק על מנת למנוע - או לנסות למנוע, את הפרשי הפוטנציאלים, הרי הזרם עובד כמו גל, והוא רק מנסה ליישר אותו).

עמעם חשמלי עם השהייה ניתן למצוא ר-ק בחנות אלקטרוניקה, נסה בתל אביב ליד התחנה המרכזית. או פשוט פרק את המערכת הזו מרכב חדיש בפירוקיה.

פורסם

מצורף מעגל עבור חיבור 2 לדים בטור או שלושה לדים,תבנה בדיוק כמו בשרטוט.

לבנות עמעם ללדים זה קצת מסובך יותר תוותר אל זה.

Pages from LED Lighting For Your Car.jpg

• תוכן חדש...