Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להוסיף לדבריו של צביקה:

אני בהחלט בעד פרוייקטים מטומטמים רק לשם ההתעסקות, אבל הפרוייקט המסויים הזה כולל הרבה מאוד התעסקות בשביל תוצאה שלא מצדיקה את ההשקעה. אני יכול רק להעריך, שהמנוע יצרוך פחות דלק לאורך זמן (מה שכמובן מתקזז עם הוצאות הפרוייקט). לא מוצא שום יתרון אחר בהזרקה חד נקודתית במקרה שלך.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם

ועל זה נאמר "סייג לחוכמה שתיקה"!

יצחקי כבר ראה וטיפל במקצועו כחשמלאי רכב, כבר במאות מכוניות,והציטוט המבודח"של לקוח שהביא לו מפתח וביקש להתאים לו רכב", הוא במקרה זה במקומו.

מה שלט במקומו שאתה מזלזל ביצחקי! יותר זול פשוט ועיניני

לקנות רנו מוזרק מאשר להסב אותו לכזה.

השאר עם הקרבורטור ותהנה יותר.

בברכה

צביקההאמת היא שיש לי קרבורטור מצויין WEBER DRT 32 (עשיתי לבד את השינוי) אבל חשבתי לשכלל קצת את מע הדלק ואני מודה להיקף העבודה ולהשקע אך כמובן לא פחות חשובלי דעת מומחים ומקצוענים.

אך תוכל לספר לי על יתרון של קרבורטור על פני הזרקה חד ניקודתית שאני רוצה להתקין?!!

DROZD

פורסם
ועל זה נאמר "סייג לחוכמה שתיקה"!

יצחקי כבר ראה וטיפל במקצועו כחשמלאי רכב, כבר במאות מכוניות,והציטוט המבודח"של לקוח שהביא לו מפתח וביקש להתאים לו רכב", הוא במקרה זה במקומו.

מה שלא במקומו שאתה מזלזל ביצחקי! יותר זול פשוט ועינייני

לקנות רנו מוזרק מאשר להסב אותו לכזה.

השאר עם הקרבורטור ותהנה יותר.

בברכה

צביקה

האמת היא שיש לי קרבורטור מצויין WEBER DRT 32 (עשיתי לבד את השינוי) אבל חשבתי לשכלל קצת את מע הדלק ואני מודה להיקף העבודה ולהשקע אך כמובן לא פחות חשובלי דעת מומחים ומקצוענים.

אך תוכל לספר לי על יתרון של קרבורטור על פני הזרקה חד ניקודתית שאני רוצה להתקין?!!היתרון בפשטות, בעלות התיקון במקרה של תקלה לעתים רחוקות מאוד, ובצועים סבירים יחסית, בהשוואה למערכת מוזרקת שזקוקה לבעלי מקצוע מיומים שידעו לטפל בה בעזרת מחשבים סקנרים, ולהיות דיאננוסטטים מעולים, ויש בודדים כאלה בארץ לצערנו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בנוסף לדברי עמיתי :

קרבורטור

יתרונות

מאפשר הזרמת תערובת עשירה , בסלד גבוה אין מגבלת סלד מבחינת הקרבורטור

תגובת העשרת דלק ממצב מצערת חלקית למלאה ,מצויינת

תגובת מצערת מהירה

ניתן לשינויים וכיוונים בעלות נמוכה(שנוי דיזות,קוטר מחט,בורג כיוון)

עלות נמוכה בקניה ובתחזוקה

חסרונות

מזהם

תצרוכת דלק בסלד ושיוט,בעיה זו גרמה ליצרני הרכב להוסיף מערכות על הקרבורטור שלא מביישות מדע טילים

יחס אויר לדלק אינו מדויק בכל מצבי המצערת

רגיש בפעולתו בזויות חדות(גי'פים)

הזרקת דלק:

מוגבלת בכמות המירבית של הזרקת הדלק קוטר המזרק ולחץ המשאבה

תלויה במערכת החשמל של הרכב

עלות יקרה לקניה ותחזוקה

מורכבת

יתרונות :

אמינה

חסכון בדלק וצמצום זיהום האויר

פעולת מנוע חלקה בכל תנאי הסלד בכל זוית וטמפרטורה

יגאל

• ספונסר פורום
פורסם

אין צורך בהרבה התעסקות, ולא בטוח שהמנוע ירד מקליאו בחו"ל..אלא מטוינגו בארץ.

מנוע רנו 5 8 שסתומים עם הזרקה חד נקודתי מורכב ברנו טווינגו 94-95-96 בארץ, לא קשה למצוא כאלו בפירוקיות..אם מנוע מוזרק אתה רוצה, קנה את מחשב ההזרקה,צמת חוטים,מיכל +משאבה,וחיישן סיבובי מנוע.

ועדיין תשאר עם אותו רכב,אותם ביצועים,אולי שיפור קל שבקלים בתצרוכת הדלק...וכו.

אורן

פורסם

אל תבנה על שיפור בצריכת הדלק, מנסיון מעשי שלי בהסבה דומה . חלק ממערכות ההזרקה לא יודע לעבוד בשיוט עם תערובת ענייה, מה שכל מאייד יודע לעשות בקלות, אלא רק בתערובת סטוכיומטרית.

נכתב כאן שצריך החלפה של מיכל הדלק והמצוף, וזה לא נכון כמו שניתן לראות בכתבה בקישור שמצורף בתחילת התגובה שלי. אפשר לעבוד גם עם משאבה טבולה וגם עם משאבה קווית חיצונית בלי להחליף את המכלולים האלה.

אין צורך להיות דיאגנוסטיקאי בכיר בשביל לבנות ולתחזק מערכת כזו. עובדה. עשיתי את זה, ואני לא דיאגנוסטיקאי בכיר. גם לא זוטר. האמת, שאני אפילו בלי שום הכשרה מוטורית רשמית.כן צריך להתעמק בחומר ולהבין מה עושים, בהחלט. אני התעמקתי בחומר ארבע שנים ברוטו לפני שהתחלתי בזה.

לא לגמרי הבנתי אם המכניקה של המנועים זהה. אם היא לא, אז בהחלט יתכן שהמחשב המקורי של הרכב לא יספק לך ביצועים אופטימליים. תלוי בהפרשי ההנדסה בין המנועים. יתכן שאתה יכול לקנות צ'יפ מתוכנת מחדש למחשב הזה, או לתכנת צ'יפ בעצמך, או לתכנת ישירות את המחשב, אני לא מכיר את המחשב שלך. השאלה היא אם יש קהילה חזקה באינטרנט שתדע לתמוך בך בפעולות האלה, או שאתה לבד בשטח. אם אתה לבד בשטח, כדאי לשקול לוותר על זה, כי זה כנראה יהיה מעל ליכולותיך.

ולמרות כל זה, למעט אם ההתעסקות עושה לך כיף, כמוני, הפרויקט מיותר. לג'יפים עוד יש בעייה של זוויות עם המאייד, אבל אתה כנראה לא תרוויח מזה שום דבר מהותי.

פורסם

שלום.

בו נגיד לרגע שהרכבתה את כול המערכת והפכתה את הרנו 5 להזרקה חד נקודתית.

כול הכבוד יופי גלידה ומה הרווחתה? כלום אחד גדול לא יהיה שום הבדל בביצועי הרכב אלה אולי להפך כי אים קרבורטור הוא מגיב ומושך יותר טוב.

הזרקה חד נקודתית לא משפרת את ביצועי הרכב בכלום!!!

חבל על העבודה וההשקעה כי זו ברכה לבטלה.

אים אתה רוצה לשפר את ביצועי הרכב שלך יש הרבה דברים שניתנים לישם ביתר קלות ואים תוצעות מובטחות.

למשל להרכיב סט קרבורטורים כפולים ואו טורבו ועוד.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לשם שינוי, אני מסכים עם בני, וגם עם חנן ושאר האנשים שהגיבו וכתבו שלמעט הכיף שבהתעסקות, הפרוייקט הזה לא ייתן לך כלום, ואולי דווקא יזיק לביצועי הרכב.

פורסם

לא הייתי מבצע את השינוי. לא שווה ההשקעה ביחס לתוצאה. עדיף לעשות בזמן הזה פודים ובניות. (בטח כבר יש....)

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...