Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, היום בקרתי אצל חבר שלי במוסך וראיתי שהוא מתקין מנוע לרנו 5 בהתחלה ניראה לי ממש מוזר המנוע אך אחרי סריקה קטנה נדהמתי לראות מנוע לרנו 5 (8 שסתומים שרשרת) חדש (לא ממש רק שנת 2000) הוא הסביר לי שהמנוע הגיע מיבאו מצרפת ומותקן בקליאו(לא ממש הבנתי האיזה בידיוק הרי מנוע הזה ירד מתוצרת עוד משנת 92') טוב אמרתי בקנאות והמשכתי להתעניין על המונע, לאחר עיון קצר יותר הבחנתי שהמנוע הוא לא קרבורטור אלה הזרקה חד נקודתית(ממש מעניין), הוא הסביר לי שבעל האוטו לא רוצה הזרקה אלה קרבורטור וההזרקה אני יכול לקחת אותה. טוב מפה מתחילה השאלה ועזרה של מי שיכול לעזור לי בפרוייקט "התקנת הזרקה ברנו 5" אז ככה יש לי מזרק תוצרת WEBER ,חיישן התנעה קרה, וסעפת יניקה ופליטה. לפי הידע שלי, חסר לי חשוב מכל זה מחשב הזרקה!

מיהו מהו ואיפה אני יכול למצוא אותו?

ואיך אני מתקין את כל הסבתוכה הזאת?!!!

תודה על העזרה לעוזרים!!! ויש תמונות שסלבה יפרסם בהקדם!

DROZD

פורסם

אתה צריך עוד כמה דברים. צמת חותים מתאימה + כ 6 או 8 חישנים + מחשב + קטליזטור + חיבור אל המערכת הקיימת. הפטרון הזול ביותר להחליף רכב.

היה לי חבר שמצא מפתח ורצה שנתאים לזה רכב !!! :wink:

שבת שלום יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

יצחקי אני לא יודע על איזה חותים אתה מדבר אבל לפי תרשים שיש לי זה לא ממש מורכב רק שאני מחפש מחשב הזרקה ואם אתה לא ממש מבין בזה אז תודה על תרומתך ההומוריסטי בשירשור.

DROZD

פורסם
אתה צריך גם צנרת ללחץ גבוה יותר, צינור החזרה למיכל, משאבת הזרקה, וסת, את הגלגל הזה שעליו יושב הקראנק פוסישן סנסור. נראה לי זהו.
יש הכל.

את הגלגל הזה שעליו יושב הקראנק פוסישן סנסור-?

DROZD

פורסם

אם זה ירד מקליאו אז צריך מחשב של קליאו יחד עם הצמה ואפשר לצאת לדרך.

הבעיה היא שצריך לעשות התאמות,שקע אבחון ומנורת תקלות שאין להן מקום אצלך.

אתה גם צריך סעפת פליטה עם מקום לחיישן חמצן.

פורסם
יש לציין באוטו מותקנת מע' הצתה אינטגרלית אלקט'!
אני לא יודע איך זה עובד במנוע של הרנו 5, אם יש דיסטריביוטר אלקטרוני או הצתה באמצעות מחשב. אם יש את השני, אז אתה לא צריך את מה שאמרתי כי כבר יש. אם הראשון, אתה צריך משהו שיגיד למחשב הזרקה באיזו מהירות מסתובב המנוע. כלומר מה שרואים פה:

60-2lost1.jpg

מחשב של קליאו לא יעבוד כי אתה צריך מחשב שאפשר לתכנת אותו מחדש. מן הסתם מפת ההזרקה עבור המנוע הזה שונה מזו של הקליאו.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם

שלום

החלק הבעייתי ביותר הוא החלפת מיכל הדלק כולל מצוף ומשאבה טבולה ,צמה כולל כל ממסר המשאבה

,רק אם יש לך מכונית שלמה לפירוק ,אז הפרויקט משתלם

יגאל

פורסם
שלום

החלק הבעייתי ביותר הוא החלפת מיכל הדלק כולל מצוף ומשאבה טבולה ,צמה כולל כל ממסר המשאבה

,רק אם יש לך מכונית שלמה לפירוק ,אז הפרויקט משתלם

יגאל

???? ישנה משאבה חשמלית באוטו (בוצע שינוי במקום משאבה מכאנית) למה צריך להחליף את היכל ומצוף?

DROZD

פורסם

אין חובה לעבור למשאבה טבולה, יש מספיק מכוניות עם משאבת הזרקה חיצונית. דרך אגב, אם יש לך משאבה חשמלית לקרבורטור אתה תצטרך משאבה שונה (בלחץ גבוה) עבור מערכת ההזרקה. זה לא אותו דבר.

המחשב שאתה מחפש בטח יחליף את מחשב ההצתה שיש לך (אלא אם כן אתה רוצה להריץ שני מחשבים שונים סתם). זה עסק יקר, כמה אלפי שקלים.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם

לפי מה שאני רואה בסכמת חשמל וחיבור יש כמה סוגי מחשב תוצרת RENIX וBENDIX אחד מהם צריך מחשב הצתה שיש לי כבר והשני הולך עם מחשב פנימי.

בקשר למחיר אני פחות חושב אם אכן סיכויי הצלחה לפרוייקט טובים פלוס אני מוכן להשקיע כמה שצריך.

DROZD

פורסם
יצחקי אני לא יודע על איזה חוטים אתה מדבר אבל לפי תרשים שיש לי זה לא ממש מורכב רק שאני מחפש מחשב הזרקה ואם אתה לא ממש מבין בזה אז תודה על תרומתך ההומוריסטי בשירשור.[/QUOTE]

ועל זה נאמר "סייג לחוכמה שתיקה"!

יצחקי כבר ראה וטיפל במקצועו כחשמלאי רכב, כבר במאות מכוניות,והציטוט המבודח"של לקוח שהביא לו מפתח וביקש להתאים לו רכב", הוא במקרה זה במקומו.

מה שלט במקומו שאתה מזלזל ביצחקי! יותר זול פשוט ועיניני

לקנות רנו מוזרק מאשר להסב אותו לכזה.

השאר עם הקרבורטור ותהנה יותר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...