Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם כולם (איזה יופי...) לא שאני הולך להגיד משהו מרעיש בעניין אבל קצת הרחבה מנקודת מבט של מתכנן,

כדי למנוע בעיות ברכבים ממוחשבים אכן עדיף לחבר מקור חיצוני בזמן הניתוק.

לגבי קפיצות המתח (Surges), שדני תמיד אוהב להזכיר, שנגרמות בחיבור או ניתוק מתח-

התופעה נגרמת כאשר העומס הוא השראי (כולל רכיב כמו סליל) באופיו והחיבור/ניתוק מייצר AC בתדר גבוה וגם ברוחב פס עצום (כמו אות הלם). במקרה של הרכב ההשראות נובעת מחוטי ההספקה שמובילים חשמל לכלל המערכות. כאשר ישנו שינוי זרם מהיר בזרם הזורם דרך סליל (כאמור החוטים במקרה שלנו) מתפתח עלייהם מתח גבוה.

מה שכן אני מסכים לגמרי עם מרק שהיום כל המערכות, ובמיוחד הג'וקים (ICs) מוגנים מתופעות כאלו, במיוחד מערכות אלקטרוניות של רכב. ההגנה מתבטאת במעגל Clamping בכל קו I/O. וכן סינון AC ו-Clamping על אספקת המתח.

פורסם

כאשר מתג ההצתה מנותק ולאחר מספר שניות שיחידות הבקרה מבצעות פעולת shut-down עצמי (כ 10 שניות), ניתן לנתק את המצבר ללא חשש.

לא כל יצרן בוחר להתקין הגנות נגד מתח גבוה ביחידות הבקרה, לכן ניתוק מצבר או מחבר חשמלי כאשר מתג ההצתה דלוק עלול לגרום לנזק ליחידות הבקרה האלק'.

פורסם

רק להוסיף שהמעגל שמרק צרף מתאים לצרכנים בודדים שצריכתם לאורך זמן לא עולה כל 30A.

ראיתי שיש מוצר מדף אותו מחברים בטור למצבר והוא מנתק את הזרם כאשר מכבים את הרכב כך שהזרמים הפרזיטיים לא מרוקנים את המצבר. אני מניח שיש להתייחס לנושאים כמו מחשב רכב ואזעקות אם מחברים כזה דבר.

דניאל- המעגלים (לפחות המקוריים) המותקנים ברכב חייבים לעמוד בסטנדרטים שמגדיר SAE אשר כוללים הנחיות הגנה מפני surges. בכלל כל תקני EMC כוללים פרק בנושא הגנות מתח. זה יהיה בזיוני למדי לגלות שאין כך הדבר, למרות שאני לא אתפלא אם באמת מתעלמים מזה.

כמובן שגם אני מכיר וראיתי מעגלים ברכב שנדפקו מסיבות כאלה ואחרות וכמובן שתמיד עדיף להיזהר כמה שיותר ולהמנע מלבדוק האם קיימות הגנות או שלא.

לפותח השרשור, אתה יכול לפרט את הפרוצדורה של איפוס החלונות בטויוטה?

פורסם

איפוס חלונות החשמל .פתח סווצ מפתח ולחץ על מתק החלונות ליד הנהג קלפי מעלה ולהחזיק מיספר שניות עשה כך בכול המתגים.

פורסם

אך לפני הכנסת מכשיר או מצבר גבוי לשקע המצית, יש לבדוק שהמצית אכן מחובר ישירות למצבר, כי יש מכוניות בהם המצית ניזון במתח רק כשמתג הצתה פועל.

במעבדת רכב ממוחשב שבאשדוד ניתן לראות כמה מחשבי רכב שאין להם כלל הגנות, לא בפני מתח הפוך (במקרה של חיבור מצבר בקוטביות הפוכה) ולא בפני נחשולי מתח או מתח גבוה וכו'.

אסור להסתמך על זה שלמחשבי הרכב יש הגנות, אלא יש לפעול בזהירות.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...