Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולבו 940

חידודי
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לקבל חוות דעת על וולבו 940 GLE סטיישן משנת 1993 במחיר 15000 ש"ח.

הרכב נבדק ונמצא במצב סביר.

אני הולך לנסוע עליו משהו כמו 35 קילומטר ביום (משולב בין עירוני , עירוני, עליות, פקקים וכו').

שאלותי הנן לגבי האחזקה (דלק ואחזקה) שהבנתי שזה יקר יותר אבל עיקר השאלה היא בכמה:

1. לגבי צריכת דלק (עירוני, בין עירוני, משולב), אחד לכמה?

2. חלפים (מישהו אמר לי משהו כזה: נכון שחלק להחליף עולה כפול 2 אולם: ראשית, הסיכוי שתצטרך להחליף חלק הוא שליש מרכב אחר, וגם אם תצטרך להחליף הוא יחזיק לך מעמד כפול 3 זמן).

שוב: אני רוצה יותר פירוט מאשר הגדרות כוללניות כמו 'לאבא שלך יש תחנת דלק?', 'אל תגע בזה' וכו', אלא משהו יותר ספציפי, דלק לוקח אחד לכך וכך, חלפים עולים פי X ומחזיקים X.

כמובן, שאם מישהו יודע דברים נוספים רלוונטים אשמח לקרוא.

תודה מראש

פורסם

לי יש וולוו 940 שנת 95 האוטו מבחינת נסיעה וישיבה על הכביש הוא מצויין , האוטו יחסית כבד אבל אתה יושב כמו מלך על הכביש , הוולוו שלי מנוע 2.0 היא עושה בסביבות ה 500 קילומטר למיכל דלק בנסיעה משולבת ...

מיכל דלק עולה בסביבות ה 360 שקל כי נכנס 70 ליטר , האוטו לא חסכוני בכלל ..

החלפים לא ממש יקרים אני מטפל במוסך מורשה והמחירים סבירים ואם אתה מחליף חלק אז הוא מחזיק מעמד לפחות ל 5 שנים .. אבל זה גם תלוי איך אתה שומר על האוטו מבחינת טיפולים ..

הבעיה ברכב זה שהחלקים מבחינת קוסמטיקה הם יקרים חלקים כגון פלסטיקים או כפתורים של החלונות ...

תראה השוואות של מחירים של חלקים אני לא יכול לעשות לך כי אין לי רכב יפני בינתיים חח... אבל לפי השוואות עם חברים אני יודע שהחלקים יקרים ...

טיפולים לא יקרים טיפול יוצא בסביבות ה 400 - 800 שקל ...

רדיאטור עלה לי 1000 שקל , בולמים 550 שקל לשניים .. יש דברים שגם לא חייב אורגינל בוולוו ..

אם יש לך עוד שאלות אני פה כדי לענות לך

פורסם

ראשית תודה

המדובר הוא על מנוע 2.3, אני מבין ממך שצריכת הדלק במשולב היא 1ל7.2.

לגבי החלפים אני מבין שהם מחזיקים יותר זמן, לא הבנתי אם הם יותר יקרים ואם יש לך עוד כמה דברים אחרים להגיד על האוטו.

תודה רבה מראש

חידודי

פורסם

לא יודע מאיפה הגעתי למסקנה שצריכת הדלק היא 1 ל-7.2.

בכל מקרה מנוע ה-2.3 הוא המומלץ יותר וגם החסכוני יותר.

כמי שהיו לו מכוניות וולוו עם שני המנועים אני יכול להעיד שמנוע ה-2.3 חסכוני יותר בכ-20% מחברו הקטן יותר ושאין מה להשוות בכלל בין המנועים (ה-2.3 עדיף בכל פרמטר)

ב-940 שהיתה לי נהג רגוע (אבא שלי) השיג 9.5 ק"מ לליטר בממוצע. אני, שהייתי באותן שנים פחות רגוע השגתי 8 ק"מ לליטר בממוצע.

בנסיעה עירונית צפה ל-7 ק"מ לליטר בערך.

כפי שאמרתי מנועי ה-2.0 צמאים יותר בכ-20% לערך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שלום רב

1. מנועי 2.3 הם גם חזקים יותר וגם בעלי גיר מתוצרת גרמניה שהעברת הכוח שלו טובה וחסכונית יותר

2.רכב מדגם זה הוא מאוד מאוד מבוקש ( אני מכיר לפחות 4 שמחפשים רכב כזה ) בכול אופן כדאי לבדוק מה מצבו של הרכב ( תוציא את מדיד שמן נמנוע בזמן שהרכב עובד ותראה שלא יוצא עשן\ שמן ממוביל המדיד

לגבי הגיר תבדוק את צבע בשמן . תבדוק להזעות מים בצד של המנוע בצד של סעפת הפליטה ולבדוק שהמים לא קופצים שהרכב עובד . אין לפתוח את פקק מילוי נוזל הקירור שהרכב חם בגלל לחצים גבוהים )

בברכה זיסו יוסי ( עדיף שמוסך שמכיר וולוו יבדוק את הרכב )

פורסם

שלום רב

לגבי תצרוכת ה2.3 עדיף ובתוך העיר עים מזגן התצרוכת יכולה להיות בין 1 ל6 -- ל1 ל7.5

מחוץ לעיר אפשר להגיע ל 1 ל14

לגבי החלקים הם הרבה יותר זולים ממספר רב של רכבים ויש חלקים מסוימים שהתחליפי מחזיק כמו המקורי

לסיכום האחזקה של הרכב מתבטאת בדלק ולא בחלקים

בברכה זיסו יוסי

פורסם

שאלה מוזרה לגבי רשיון האוטו:

הוא סטיישן ובאחורה מושב מתקפל לילדים.

ברשיון הנהיגה, ליד מספר הנוסעים המותר באוטו זה ריק (כנראה איזה באג של המדינה המוצלחת שלנו), מישהו אמר לי שאני יכול לנצל את זה ולהעמיס כמה שאני רוצה, כיוון שאם אין את ההגבלה ברשיון הפירוש שמצאתי פירצה חוקית שמתירה לי, נראה לכם?

פורסם

ברשיון הנהיגה, ליד מספר הנוסעים המותר באוטו זה ריק (כנראה איזה באג של המדינה המוצלחת שלנו), מישהו אמר לי שאני יכול לנצל את זה ולהעמיס כמה שאני רוצה, כיוון שאם אין את ההגבלה ברשיון הפירוש שמצאתי פירצה חוקית שמתירה לי, נראה לכם?

אתה הולך לעשות הובלות? תושיב איפה שיש חגורה, מה החוכמה להושיב בלי חגורה?

פורסם

תרגע, אני מדבר על לקחת שני ילדים החגורים בחגורה אחת, היינו לקחת 9 ברכב - אני ואשתי מקדימה, ארבעה ילדים מאחורה (אחד חגור עם עוד אחד) ושלוש מאחורה - זוג בחגירה אחת.

יש בעיה?

אתה הולך לעשות הובלות? תושיב איפה שיש חגורה, מה החוכמה להושיב בלי חגורה?
פורסם
לקח לך שלוש ימים לחשב, אבל יפה.

ואתה מתדלק 70 ליטר כל פעם? אתה מגיע בדירדור לתחנת דלק?

אתה לא מגיע עם מיכל ריק לתחנה.

ככה שהצריכה טובה ממה שתאה מתאר.

פורסם

השאלה הגדולה היא אם תהיה מכוסה מבחינת הביטוח.

חוץ מזה, הרכב תוכנן למספר X של נוסעים, אני לא מבין למה לסכן את הנוסעים ולהסיע מעבר למותר.

אסף

פורסם

זה אינו "באג". הסעיף הזה נרשם אך ורק ברכב מסחרי או רכב להסעות (אוטובוס, מונית וכיו"ב). מותר לך להסיע במכונית זו עד 8 נוסעים מלמד הנהג, ובתנאי שכל אחד מהנוסעים יושב כיאות על כרית מושב. אסור להסיע נוסעים בערימה אחד על השני, ואני באופן אישי גם רושם על זה דו"חות.

תרגע, אני מדבר על לקחת שני ילדים החגורים בחגורה אחת, היינו לקחת 9 ברכב - אני ואשתי מקדימה, ארבעה ילדים מאחורה (אחד חגור עם עוד אחד) ושלוש מאחורה - זוג בחגירה אחת.

יש בעיה?

חידודי, תרגע אתה ! שני נוסעים בחגורה אחת = רצח ! אל תחשוב אפילו לנסוע כך. מקבלים על זה הזמנות לדין.

עם שבעת הילדים, עדיף לך שתקנה טרנספורטר, בו אתה רשאי להסיע את כל ילדיך ואשתך באופן חוקי, כאשר כל אחד יושב על מושב בצורה בטוחה, ועם התקן ריסון המתאים לגילו.

נסיעה בטוחה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...