Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שים לב שמדובר על טמפ' של מתחת ל-4 מעלות , כאשר המים משנים צורת צבירה למצב מוצק (קרח).

הייחוד של המים הוא שבעת הפיכה למוצק הם גדלים בנפחם (בדיוק בגלל זה שמים אנטי-פריז בארצות קרות , אחרת הרדיאטור יתפוצץ ב-אפס מעלות ומטה) , בעוד שרוב הנוזלים דווקא יאבדו נפח.

עדיין.

נוזל לא ישנה את נפחו. נסה פעם לדחוס 5 סמ"ק מים בתוך מזרק. הפעל כמה כח שתרצה. לעומת זאת - נסה לדחוס 5 סמ"ק אוויר ותראה את התוצאה.

חח יאללה סוף סוף אני יכול לעזור..

אה בקשר לבעיה לא..אבל בקשר לכל הדיבורים על מיים וכל זה.. בתור תלמיד כימיה..

אז ככה.. בקשר להשוואה בין אוויר למים..

אוויר אתה יכול לדחוס כי הוא לא דחוס הצפיפות בין החלקיקים שלו הרבה יותר קטנה מהצפיפות בכל נוזל אחר..

ככה שמים לדוגמה אתה כן יכול לדחוס.. מעט מאוד אתה אפילו אולי לא תרגיש את זה במזרק.. אבל נגיד תיקח מבחנה בקוטר של מזרק אבל היא גובה 3 מטר נגיד ותידחס אתה תראה שגם מיים אפשר לדחוס..

עכשיו המים בנקודת הקפיאה שלהם מתרחבים בגלל הקשרי מימן שלהם בעוד ששאר הנוזלים מאבדים נפח

עכשיו כל חומר משנה את הנפח שלו בהתאם לטמפרטורה..

ככה שאם המים ממש חמים הם יתרחבו עד לנקודה שבה החלקיקים שלהם יהיו מספיק רחוקים בשביל שהם יהפכו לגז(זוכר דיברנו על זה בדחיסה..)

ברגע שהמיים חמים נגיד 80 מעלות הם יתפסו נפח מסויים ואז נגיד תמלא מיים.. אחרי זה הם יתקררו.. ויאבדו נפח ואז הם יתפסו פחות מקום וישאבו חומר כדי למלאות את החסר...

פורסם

זה בסדר אני לא הולך להחליף שום דבר זה עניין מלפני שנתיים והוחלף בזמנו תרמוסטט + יוניט + ניקוי רדיאטור

רק שמאז אני עם השאלה הזו ללא תשובה ועכשיו נזכרתי

פורסם

וואלה גם לי זה קרה באפלאוז שלי.

פתאום אני מכבה תאוטו, אני שומע קומקום רותח חחח.

יודע למה המים רתחו!?

בגלל שהמאוור לא עבד =\

אמרו לי להחליף יוניקס.

הלכתי=>קניתי יוניקס=>החלפתי=>והמאוור הסתובב=>המים לא רתחו

אין לנו על מי לסמוךךך

מלבד אבינו שבשמיים

פורסם
ל OTOLI

הרכב אצלך שבועיים ולא היתה הבעיה הזו? וזה קרה רק אחרי הטיפול?

אני מציע שעכשיו תעזוב מה היה ותוודה שיש מספיק מים ושהפקק סגור היטב

ותיסע ושים לב לשעון החום ותקשיב למאוורר ותראה אם הכל בסדר

אם החום עולה מהרגיל תבדוק אם המאוורר עובד אם כן עובד אז כנראה תרמוסטט תפוס על סגור

או בעיה גדולה יותר אבל אם המאוורר לא עובד אז יתכן שיש אוויר בפנים ויתכן גם שהיוניט התקלקל

ולשאר חברי הפורום,

הנושא הזה העלה לי שאלה,

לפני הרבה זמן שרכשתי את האונו הכל היה בסדר גמור מבחינת החום

עד שהחלטתי לנקות את המים הם היו מאוד מלוכלכים ולהחליף למים חדשים

שיחררתי בורג ורוקנתי את המים לחלוטין ואחר כך מיליתי מים חדשים

אבל אז התחיל הרכב להתחמם הרבה גם המאוורר היה מופעל באיחור אבל גם שהיה מופעל החום לא היה יורד מסתבר תרמוסטט נתפס חלקית

השאלות, למה? מה יכול להיות שעשיתי לא נכון? וכיצד אפשר לסלק אוויר ממיכל המים?

קודם כל, אותה המלצה לפותח השרשור - תחכה עד שהאוטו יתקרר, תמלא נוזל קירור (לא מים - אנטיפריז), תסע תשים לב לשעון חום, ולהדלקת הוונטה. אם יש משהו חריג - תכתוב.

ל-enash : כתבו כבר על ברגי ניקוז \ פתיחת מיכל עיבוי. מה שיכול לתפוס את הטרמוסטט, זה שינוי מהיר של טמפרטורה, או טמפ' גבוהה מדי. אם יוניט חום היה מקולקל ומדליק וונטה מאוחר מדי - כמה חימומי יתר יכלו לעוות את המתכת של הטרמוסטט.

ל-אפלאוז_93 : יוניקס = מערכת הפעלה UNIX. יוניט (חום) = מפסק חום.

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אחי גם לי היה את הבעיה תלך למוסך שיעשו לך ניקוי רדיאטור יכול מאוד להיות שהוא סתום אני כימעט בטוח ואז ביגלל זה המים מבעבעים לך ודרך אגב אם אני לא טועה אמרת שקיררת את האוטו כשהפעלת את המאוורר איך בידיוק כשהאוטו היה מונע או כבוי למה אם האוטו היה על סוויצ' והמאוורר של הרדיאטור עובד אז זה אומר שהמאוורר מחובר ישירות למצבר והוא תמיד עובד וצריך לסדר את זה ליפני שהמאוורר ישווק חיים זה בעייה של הייונית שלו המחיר של ניקוי רדיאטור נע בין 200-300 וייונית למאוורר 100-160 ....מכווה שעזרתי

פורסם

יהודה רחמים, לא הבנתי מה הטעם להקפיץ שרשור מ- 02/09/06, ולייעץ. מה חשבת שהתקלה קיימת כ-10 חודשים ?.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...