Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה היפותטית לתלמידי ובוגרי כלכלה:

אני רוצה סיטרואן XM. פסיכי. אני יודע.

נמכרו ממנה די מעט מכוניות.

היא אחת המכוניות הכי בלתי מבוקשות שיש בשוק, ולטענת אחד מאתרי הרכב הישראליים, מתחרה על כתר "מכונית המנהלים הכי בלתי מבוקשת".

כשאני מדפדף לי באיביי, אני רואה שפע XM במצב נפלא, שנמכרות במחירים של 100 פאונד (850 ש"ח) עד 500 פאונד (4200 ש"ח)...

בישראל, לעומת זאת, עד שכבר אחת כזו מתפרסמת (יד 17, 390000 ק"מ מחברה), מבקשים עליה סכום של 5 ספרות בשקלים, ספרה שמאלית אינה 1...

אז איך זה קורה ?

אם בבריטניה המחירים נמוכים כל כך, ושם התדמית של סיטרואן טובה מתדמיתה כאן, איך יתכן שבישראל נותרים המחירים מופרכים כל כך? איך מסבירים מצב בו אין ביקוש, אך המחיר נותר גבוה ?

פורסם

אז איך זה קורה ?

ככל הניראה בישראל העצים יותר גבוהים מאשר באירופה... או לפחות ככה הם ניראים כשהשמש שוקעת...;)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

השערה - הרכב נמצא אצל חובב רכב כמוך, שהשקיע בו שעות רבות וכסף רב.

בשביל 5000 ש"ח, לא שווה לו למכור אותו.

אני די בטוח שאם תגיע למוכר, ותראה רצינות, תסגרו איפשהו באמצע.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
? "אולי "כי בפחות מ-10,000 שתישאר לשבת אצלי בחנייה

חי

אחלה, אולי.

אני שואל למה הבריטי לא אומר את אותו הדבר (באנגלית, ו"פאונד" במקום ש"ח, אבל העיקרון ברור...)

פורסם

יכול להיות שהבחור מבין שיש לו ביד נכס, רכב נדיר, אז הוא שם ז** על כולם ומוכר אותו בכמה שהוא רוצה.

חוצמיזה, מחירי המכוניות באנגליה מלכתחילה היו יותר זולים, אז מן הסתם הם יהיו יותר זולים גם כמשומשים. ומן הסתם, ברגע שיש שפע מדגם מסוים, המחירים יורדים.

את זה תוכל לברר, כמו שרז אמר, אם תלך לפגוש את הבחור. תראה אם הוא רציני, או שהוא סתם רוצה להרוויח עליך כסף.

בהצלחה בחיפוש...

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

באירופה, בערים הגדולות רכב בן 2-3 כבר חצי מת.

ערכו יורד ב-50 אחוז (אל תשכח שמחיר הפתיחה שלו נמוך בהרבה מאשר פה), והוא יוצא לפריפריה, ואח"כ לשוק במזרח אירופה.

קיים עידוד לקניית רכב מקומי חדש, ומחיר המשומשות יורד משמעותית, ולאו דווקא של ה-XM ספיציפית.

מצאת משומשת בת 8 בת 10 ? שעוד לא הועברה לסרייבו ? זה המחיר שלה שם.

ב-40K ש"ח אצלם ניתן לרכוש סופר מיני חדשה, ולכן אף אחד לא ישלם מחירים כאלו על משומשת.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תנסה להסביר לי איך באוסטרליה ספרינט במצב מושלם עולה 400 דולר כאשר יש מעט מהן שם?

ואיך בישראל אחת במצב בינוני +-תעלה כ 10?

אין שום הגיו...

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לא מזמן חזרתי מטיול מגרמניה ועד כמה שביררתי המחירים של מכוניות חדשות לא שונים בהרבה משלנו.

לגבי ביקוש והצעה, ברגע שיש לך מוצר שקשה להשיגו במקום מסויים ,המחיר קופץ.

ברצוני להבהיר אני לא מגן על המדיניות, שאם יש לך סובארו DL יד חמישית שנת 90 אז אתה מיליארדר , ולכן הממשלה תסחוט ממך כמה שיותר כסף. וזה מכעיס מאד שרכב יד שניה בן 14 שנים (כמו הלאנסר שלי) עולה כמעט כמו הרכב הזה חדש בחו"ל. רציתי פשוט לומר שהסיבה היא לא זזה שהרכב נדיר

פורסם

באירופה וארה"ב יש יותר מכוניות מבני אדם.

אם יש לך מכונית ישנה,לא מיוחדת ועוד לא הגיעה למעמד ענתיקה-היא לא שווה כלום(0$).

זה שבארץ מבקשים מעל למחירון על מכוניות מיוחדות זה דבר די חדש.

עד לפני שלכולם היו מכוניות ליסינג מהחברה,סוברו-מיצובישי משומשות היו נמכרות מעל למחיר חדשות.

עכשיו מכוניות בסיסיות אפשר לקנות הרבה מתחת המחירון דרך חברות הליסינג.

אייל

פורסם
אחלה, אולי.

אני שואל למה הבריטי לא אומר את אותו הדבר (באנגלית, ו"פאונד" במקום ש"ח, אבל העיקרון ברור...)

1. כי הוא בריטי!

הוא מוכר סיטרואן אקס אם.

אני מוכר את הסיטרואן אקס אם שלי!

ומה ששלי הוא הכי טוב!

את המי קירור באקס אם שלי מילאתי אני ומי הברז הם מהברז שלי, וכו' וכו'.

מתנצל מראש בפני כל מי שיתעצבן, אבל, למדתי בחיי שלנו כישראלים יש דרך מעט שונה להעריך את מה שבבעלותינו.

כן כן, לא כולנו כאלה ובלה בלה בלה.

מעבר לניתוח האישיות הדמיקולו הנ"ל:

2. ביקוש והיצע עובד תמיד! (אני חושב)

אתה בעצמך מתאר מצב של היצע נמוך מאוד שמקרב את האקס אם אל הנדיר, הביקוש הנמוך מאוד והמשתווה לו מספק, גם כאן, נק' שיווי משקל הגיונית.

3. גם "מכונית המנהלים הכי בלתי מבוקשת" היא מיוחדת ולא סתם אחת שלכולם יש או שכולם רוצים ומכאן הייחודיות.

יחד עם זאת,

בסופו של יום צריך להעמיד את הסיטואציה במבחן האמת כמו שתיאר רזמל. אני מניח שהוא צודק.

חי

דרך אגב, אני מקווה שלא שכחת ש...

אולי יש אלוהים, אבל הוא לא מונע ממך להיות אידיוט...

תיקון טעות,אלוהים מרים ידיים מראש אם אתה בעל סיטרואן...

אומרים שגם אלוהים הרים ידיים.:grin:

בהצלחה

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

ומה ההיגיון בכלל במחירים בארץ? פונטו קטנה וחמודה נמכרת ב-6000 פאונד באנגלייה.כ-48000 ש"ח.ובארץ?-קרוב למאה אלף(100,000 )ש"ח. מה ההיגיון פה?!?!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לא מזמן חזרתי מטיול מגרמניה ועד כמה שביררתי המחירים של מכוניות חדשות לא שונים בהרבה משלנו.
כן, אבל מה יוקר המחיה שם? ועל כמה עומדת משכורת ממוצעת?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
כן, אבל מה יוקר המחיה שם? ועל כמה עומדת משכורת ממוצעת?
בוא אני אתן לך השוואה קטנה,

לא יודע לגבי גרמניה אבל באנגליה המחיה הרבה יותר יקרה מהארץ, והמשכורות שם גם לא יותר גבוהות ממשכורת ממוצעת של פועל הייטק זוטר.

בניו יורק למשל, דירה של 2 וחצי חדרים במיקום טוב במנהטן עולה להשכרה משהו כמו 2000 דולר לחודש (אחותי משכירה דירה עם בעלה ליד סנטראל פארק של 2 וחצי חדרים בערך במחיר הזה).

המשכורת שבעלה מקבל גם, דיי מקבילה למשכורת טובה של עובד הייטק בארץ.

ניו יורק לא בדיוק זולה, והפלא ופלא, מחירי המכוניות שם נמוך בחצי.

אבל מה? במקום לקרוע לך את התחת במיסים, מכירים בהוצאות מסויימות, מה גם שהמיסוי שם נמוך בהרבה.

אבל בארץ? לא... עזוב אותך.

• תוכן חדש...