Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גפ"מ לרכב אספנות...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותכם ממש אקצר

א. אין בחוק התיחסות לנסיעה יום יומית או ק"מ- ולכן הפרשנות של קובי היא רק הפרשנות שלו!

ב. נניח שחבורה עם מכוניות עתיקות (רכבי אספנות ) לא נוסעת ברכבים יום יום...כל שבת רביעית

עושים ראלי מדן עד אילת וחזרה (בשיירה מסודרת..והרשמה במועדון ה5.) אז הם זכאים ל"אספנות"?

ג. מוסרית מי משרת את רעיון שימור רכב קלאסי זה שמחזיק אותו מטופח במוסך...או זה שמציג אותו לראווה בכל הזדמנות?

ד. הבנתי שמוסרית (זו תמצית דברי קובי) אם יש לי רכב בן 30 שנה שאינו רשום "אספנות"

מוסרית אינני מוגבל בגפ"ם או ק"מ. אבל אם בהסטוריה משהוא רשם "אספנות"

(וזה כידוע עיניין חד סיטריי)....אין לי זכות מוסרית...

ככל שאני חושב על זה יותר....אני משתכנע שקובי מילוא אולי צודק. רכבים בני 30 שיאינם

רשומים כ"אספנות" בעצם אינם אספנות....וכנראה גם לא מיוצגים על ידי מועדון ה5.....

ויש בישראל רקכ7000 כאלה...אז אולי הם זקוקים למועדון נפרד...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני משתכנע שקובי מילוא אולי צודק. רכבים בני 30 שאינם

רשומים כ"אספנות" בעצם אינם אספנות....

נא לא לסלף את דברי, ונא לא לבלבל בין ההגדרה החוקית של "רכב אספנות" לבין המושג הכללי "אספנות רכב".

רכבים בני יותר משלושים שאינם רשומים כ"רכב אספנות" בהחלט מהווים את תמצית תחביב אספנות-הרכב בעיני בעליהם, ואני אפרגן לכל אחד לחיות את חייו ולהנות מתחביבו על פי דרכו. לגיטימי בעיני שאדם שרוצה לנצל את רכבו הקלאסי ליום-יום יעשה זאת, אבל לא נראה לי שהוא ירשום את הרכב כ"אספנות", יהנה מכל ההטבות, אבל ישתמש ברכב באופן יום-יומי (ועוד יקטר על מגבלת השעות).

רכבים בני 30 שאינם רשומים כ"אספנות" בעצם אינם אספנות....וכנראה גם לא מיוצגים על ידי מועדון ה-5....
מועדון החמש מקבל בברכה כל חובב רכב ישן המזדהה עם מטרות המועדון, בין אם יש לו רכב הרשום כ"אספנות", רכב ישן שאינו רשום כ"אספנות", או אין לו רכב בכלל. הבעיה שלי היא עם "מחזיקי המקל בשני קצותיו" - גם רוצים הטבות והקלות, וגם רוצים להשתמש ברכב ככלי תחבורה יום-יומי.

ויש בישראל רק כ-7000 כאלה...אז אולי הם זקוקים למועדון נפרד...
בבקשה - מבחן התוצאה הוא זה שקובע. תתכבד ותקים מועדון כזה, ואני מוכן להמר על סיכויי ההצלחה. מועדון חובבים מקימים אנשים שמונעים ע"י אהבה לנושא משותף. כנראה שרובם של אותם 7000 בעלי מכוניות שגילן מעל 30 שנה, אבל אינן רשומות כ"אספנות", מונעים ע"י שיקולים אחרים. כל זה כמובן, בהנחה שהמספר הזה מדויק ויש כיום 7000 מכוניות כאלו עם רישוי בתוקף.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אני יכול להתקין ממיר קטליטי במרצדס 230E1983 הזרקה?

כי אני רוצה להתקין מערכת גז (חיסכון ענק בדלק!!!)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

יהנה מכל ההטבות, - אם רוצים הגינות ומוסר אז כדאי להגיע עם ידיים נקיות....

מחוקק בצעד מפלה (למשל מול חוק כלי ירייה) העניק על חשבון הציבור הטבות

למה שהוגדר כרכב אספנות. ההטבות בחוק כלי ירייה לאספנים מפליגות עוד יותר....

פטור מלא מאגרה וביטוח...אין חובה לחדש רשיון

פורסם

אתה מתחיל להגזים - האם כבודו רומז שמישהו כאן "עם ידיים לא נקיות"?

בוא וננסה להבין מה אתה בעצם אומר:

• אתה מגדיר את ההטבות ל"רכב אספנות" כצעד על חשבון הציבור - האם אתה רומז שלא ראוי לתת אותן? למה בדיוק? ראוי גם שתעדכן אותנו אם הרכב שלך רשום כ"אספנות" או לא. אם לא - אני כאמור מכבד את זכותך לנסוע ברכב 12,000 ואפילו 20,000 ק"מ בשנה. אם כן - אז על מה בדיוק אתה מתלונן? על ההטבות שגם אתה מקבל?
  • לא בטוח שהבנתי מהניסוח המבולבל שלך האם לדעתך אספני-הרכב מופלים לטובה או לרעה מול אספני-הנשק, אז אני אנסה את הכיוון ההגיוני של אפליה לרעה: למיטב ידיעתי נשק אספנות מנוטרל ואינו יכול לירות, ולכן בעצם הפך לפסל ולקישוט. לפני אותו ההגיון, גם רכב ישן שכבר לא נוסע יכול לשמש כפסל כזה אצלך בגינה, וכמובן שלא תצטרך לשלם לו שום אגרות. העניין הוא שברכב ישן, להבדיל מנשק, משתמשים על הכביש, והוא עדיין "יכול לירות". לכן סביר בעיני ש"נופלה לרעה" מול אספני נשק. אם התכוונת לכך שאנחנו מופלים לטובה, אשמח אם תסביר לי את הלוגיקה שמאחורי ההצהרה הזו - היא מעל להבנתי.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

jlavi2000

אני מעריצה אותך שאתה לא מרפה מהנושא, אתה ממשיך להטיף בעניין כאילו מונית ע"י איזה כח על, טחנת את הנושא בעבר ואתה לא מוותר, רק בשבוע שעבר נקבת במספר דמיוני של בעלי רכבי אספנות 13000 וכעת יש מספר חדש 7000, כנראה הענין כל כך משפיע עליך ולא נותן לך מנוחה ומי אנחנו שגם נטריד מנוחתך, זה מזכיר לי את הבדיחה מה ההבדל בין אמסטף לפולניה.

לך ארגן לעצמך מועדון חובבי ושואפי גפ"מ, והבן, אין לי שום בעיה עם העובדה שיש לך דעות שנוגדות את שלי או לא, אבל הבעת אותן מספיק, דע מתי להפסיק.

ברור לי שלא תוכל להבליג, כי זה טבוע בך ולכן כל תגובה שלך שכה צפויה רק תמשיך לשעשע אותי.

אירית

פורסם
בעיקבות ערנותו של חבר הפורום אסף....מסתבר שמאתמול ניתן להתקין גפ"מ בכל רכב!!

למתעניינים יש כתבה ב

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3285248,00.html

אם כמה בעלי וולו 144/164 יתארגנו יחד- נוכל כנראה להשיג התקנה במחיר מוזל

אני כתבתי את זה...וזכיתי לתגובות עם השוואה לכלבים

פורסם

ואני לעומת זאת, זכיתי ממך להגדרות כמו "אליטיסט, מתנשא ומעליב", ובתגובה שכבר הספקת למחוק אפילו טענת שאני צבוע.

האמת - יחסית אלי יצאת בזול עם ההשוואה לאמסטף...

יאללה - נמאס לי מהויכוח העקר הזה. אני הולך לישון, ויש לך את כל הלילה לתגובות נוספות. תהנה.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

התגובה הבאה אינה רצינית בעליל:

מכונית וגז בישול ביחד מזכיר לי דבר אחד.....הגזלן מהסדיר ....10 שקל חביתה וקולה....ימי ירוחם העליזיים.......רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ועכשיו אחרי שנכנסתם אחד בשני והתווכחתם על המשמעויות של "אוסף" והמשמעויות של "רכב אספנות"....

תנו לי (בתור מתקין גפ"מ)להכניס קצת מידע טכני :

מערכת הגפ"מ (לא משנה מאיזה חברה)מסתמכת על כך שברגע התנעת הרכב הוא עובד על בנזין ורק אחרי מס' שניות והגעה לסל"ד מסויים הוא עובר לגז->המשמעות היא שאי אפשר להתקין את המיכל במקום מיכל הדלק אלא בתא המטען (נקודות עגינה ברצפת הרכב) או במיקום המיועד לגלגל הרזרבי (מה עושים עם הגלגל?),צינורות הגז עוברות בתחתית הרכב עד לתא המנוע(עוד נקודת יציאה גדולה בתא המטען),שם יש להוסיף עוד כמה יחידות שמכערות את התא וגם מחשב ווקידוחים בסעפות היניקה.

בל נשכח את החור המכוער בצד הרכב לתידלוק.

אחרי כל זה תוסיפו גם אגרת רישוי יקרה יותר ועוד בדיקה תקופתית.

לעניות דעתי היופי ברכב אספנות היא להשאיר אותו מקורי או קרוב ככל האפשר לזה, אין שום הצדקה להתקין גפ"מ ברכב אספנות->ההתקנה פוגמת ממראה הרכב חיצונית ופנימית!

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

ואיך עובדות מלגזות גז- לא ראיתי, שיש שם בכלל מיכל בנזין! אגב, לפני כמה ימים פירקתי מערכת גז ממלגזה הישנה- אז יש שם מערכת מוזרה: יש שם מין תוף, שמתחבר למערכת קירור של המנוע (למשאבת מים), במקום תנור לדעתי. למיטב הבנתי- הדבר נעשה, כדי לשלוט בכמות הגז בהתאם לטורי מנוע- המערכת מרגישה לחץ משתנה ממשאבת מים. מישהו יכול לאמת או לתקן אותי? אגב, המנוע במלגזה היה מנוע של רנו- רנו4, או דופין!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

כן ולא- המלגזה הורדה מהמשאית עוד בשלב האיסוף מהשטח, והושארה אצל המושבניקים בחצר- הם כבר יחליטו, מה לעשות איתה. הורדתי לעצמי רק ערכת גז, ע"מ "לשחק" איתה קצת- בא לי לראות, איך היא עובדת. ככל הנראה, כל הניסיונות יעשו על הקאפרי- המבנה הכי מתאים לעניין, לדעתי. כמובן, החלום- זה להרכיב גז לוואנדורה, לצורך "נסיעות מנהלתיות", אבל קשה לי להאמין, שהמערכת תתאים- גם מנוע ענק, וגם הזרקה.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אני יכול להתקין ממיר קטליטי במרצדס 230E1983 הזרקה?

כי אני רוצה להתקין מערכת גז (חיסכון ענק בדלק!!!)

זה אפשרי להתקין את המערכת בלי ממיר קטליטי???

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...