Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבדיקות שגרתיות שאני עושה כל שבוע לרכב..מים+שמן וכו', אני גם בודק צינורות.

לאחרונה גיליתי שאחד הצינורות שיוצאים מהתרמוסטט מפריש נוזל ירוק, ככל הנראה מים ירוקים, הצינור ממוקם מתחת לתרמוסטט והוא מגיע לקיר האש מהצד השמאלי שלו. לראות ממש את הנקודה אי אפשר, הראש פשוט לא נכנס לשם :lol: .

בכל אופן ע"י מישוש של הצינור לא מורגש קרע או משהו דומה אך לאחר הוצאת היד יש הפרשה של החומר הירוק , כפי שרשמתי כנראה מים ירוקים.

יש להוסיף שאין בריחה של מים והאוטו נוסע חלק.

לדעתי מדובר בצינור שמוביל מים חמים למזגן או משהו דומה, ריציתי לשאול:

האם מישהו התנסה בתופעה?

האם מישהו יודע מה סדר גודל מחיר החלפת הצינור? (כ-1 מטר אורך)

תודה לעונים. 8)

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

הממ. הודעה ראשונה ב-21:14, הודעה שניה 40 דקות אח"כ ? קצת סבלנות. אני בד"כ נותן לזה יום להתייבש לפני שאני משתעל ככה.

מצטער על ההודעה חסרת התוכן. אם הייתי יודע לעזור הייתי גם עונה לעניין. ובכל זאת: יש סיכוי שלא צריך להחליף את כל הצינור, אלא רק את הבנד שמחזיק אותו לקצה של הטרמוסטט או whatever מחובר אליו.

וסחתיין על הבדיקה השבועית המקיפה. אפילו בדיקת pre-flight למטוס היא לא כל כך יסודית.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

האיזור שסגור עם הבנד כבר יבש, פתיחה אחרונה של הצינור הזה הייתה כאשר עשו לי שיפוץ ראש.

אם אני פותח את הבנד אני כבר אצטרך כנראה להחליף את כל הצינור.

השאלה שלי היא:

מה תפקידו של הצינור וכו'.

תודה לעוזרים.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

תראה, זה לא עקרוני מה תפקידו המדוייק של הצינור. אם הוא מוביל נוזל ירוק זה בטח צינור של נוזל קירור. (אלא אם כן הוא מחובר לסינוסים של הנהג - ואז הוא כנראה מוביל נזלת).

אם לא מדובר בצינור קשיח עם כיפופים קבועים - אלא בצינור גמיש יחסית עם קצת משחק, אתה יכול פשוט להוריד את הבנד, לחתוך איזה 2 סנטימטר מהצינור ולהלביש בנד חדש. זה פתרון חורני אך יעיל.

אם הצינור קשיח, או שאתה בחור רציני יותר ממני - לך לכל חנות חלפים נורמלית, ותבקש את הצינור הספציפי ושני בנדים טובים, תחליף ואל תשכח לנקז אויר מהמערכת.

אני רוצה להדגיש את עניין הבנדים הטובים - חסכון של כמה שקלים בבנד נותן לכם קקי קטן מפח שלא מתהדק טוב, ושפוצע את הצינור. תתעקשו על בנדים איכותיים - ממתכת איכותית וחלקים בחלקם הפנימי.

פורסם

אני רוצה להדגיש את עניין הבנדים הטובים - חסכון של כמה שקלים בבנד נותן לכם קקי קטן מפח שלא מתהדק טוב, ושפוצע את הצינור. תתעקשו על בנדים איכותיים - ממתכת איכותית וחלקים בחלקם הפנימי.

אכן ! לא לרכוש את הבנדים המפוקפקים שמוכרים בהומוסנטר, למשל.

בהתקנה של הווסת דלק התעקשתי על בנדים איכותיים מנירוסטה וברגי פליז - עולם אחר מבחינת איכות.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

הצינור הוא צינור חימום רדיאטור פנימי.

אנ החלפתי צינור כזה לפני כמה חודשים , מחיר הצינור לא זול , תחליפי 200 שקל

והעבודה מסובכת , הוא מתחבר מצד שמאל של הקיר אל , עד לתרמוסטט.

אם הוא נוזל ואם הוא יבש עדיף להחליף.

פורסם

אצלי היה בדיוק אותו דבר, בצינור שהולך לרדיאטור החימום של תא הנוסעים, בחיבור של צינור הגומי לצינור המתכת של הרדיאטור.

אצלי זה נראה כאילו בנד המתכת חתך קצת לתוך הצינור, גם אני לא מצאתי ממש חתך או נזילה.

גם אצלי קשה מאוד להחליף את הצינור הנ"ל. מה שעשיתי זה:

לוקחים צינור מים בקוטר יותר גדול, חותכים ממנו חתיכה באורך 3 ס"מ בערך.

עושים חתך אחד לאורך חתיכת הצינור כך שאפשר יהיה לפתוח אותה.

מורידים את הבנד מהצינור הנוזל.

מלבישים את החתיכה שהכנו מסביב לקצה הצינור בצד הנוזל.

צריך לוודא, שכשחתיכת הצינור מולבשת על הצינור הנוזל, יש מרווח של ס"מ בין שפות החתך של הצינור הרחב, כדי שיהיה לו מקום להתהדק.

מהדקים את הבנד סביב כל העסק.

אצלי זה עובד יופי.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם
אצלי היה בדיוק אותו דבר, בצינור שהולך לרדיאטור החימום של תא הנוסעים, בחיבור של צינור הגומי לצינור המתכת של הרדיאטור.

אצלי זה נראה כאילו בנד המתכת חתך קצת לתוך הצינור, גם אני לא מצאתי ממש חתך או נזילה.

גם אצלי קשה מאוד להחליף את הצינור הנ"ל. מה שעשיתי זה:

לוקחים צינור מים בקוטר יותר גדול, חותכים ממנו חתיכה באורך 3 ס"מ בערך.

עושים חתך אחד לאורך חתיכת הצינור כך שאפשר יהיה לפתוח אותה.

מורידים את הבנד מהצינור הנוזל.

מלבישים את החתיכה שהכנו מסביב לקצה הצינור בצד הנוזל.

צריך לוודא, שכשחתיכת הצינור מולבשת על הצינור הנוזל, יש מרווח של ס"מ בין שפות החתך של הצינור הרחב, כדי שיהיה לו מקום להתהדק.

מהדקים את הבנד סביב כל העסק.

אצלי זה עובד יופי.

זה יכול להתאים כפיתרון זמני בהחלט לא כקבוע.

לא לשכוח שלפעמים מדובר בנזילה גדולה שדורשת החלפה נוזל הקירור וניקוז המערכת מחדש - חבל לבצע את כל העבודה ולגלות שאטימת הנזילה לא הצליחה.

אני בעד להחליף את הצינור שקרוע או לחילופין אם אפשר לקצץ אותו מעט - לרוב כשמדובר בצינורות מהסוג הזה לא חייבים לקנות צינור מים מקורי יקר.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

• תוכן חדש...