Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין הרבה רכבי דיזל בארה"ב.

בדקת למה?

אולי איכות הדיזל הנמוכה מאוד בארה"ב לא מתאימה למנועי דיזל מודרניים כמו אילו שנמכרים באירופה?

זה די משמעותי , לא?

רוצים רכב גדול יותר?

גרנדה פונטו 61 מייל לגלון ... ועוד רכבים שהמשותף ביניהן הוא שהם יותר קטנים.

תוים.

מוטי

פורסם

הפריוס נועדה בעיקר להיות סמל סטטוס לאמריקאים (סליחה מוטי) מאשר פיתרון להתחממות הגלובאלית או לספק צריכת דלק טובה יותר.

כמעט כל מנוע דיזל מודרני, גם במכוניות בגודל דומה לפריוס, יספק צריכת דלק טובה יותר משמעותית (ראה ערך הג'טה החדשה עם מנוע TDI של פולקסווגן. הרבה יותר חסכונית).

וחוסר זיהום האוויר הוא לדעתי גימיק כדי שאותם אמריקאים ירגישו יותר טוב עם עצמם.. ההבדל אינו עד כדי כך משמעותי, מה גם שמלכתחילה רק אחוז קטן מזיהום האוויר שנגרם ע"י האדם מקורו מכלי רכב.

עמוס

לגבי הדיזל עניתי בהודעה הקודמת.

לכתוב שהפריוס היא סמל הסטאטוס זו טענה מגוחכת. באמת.

פורשה קאררה היא סמל סטאטוס. ריינג' רובר זה סמל סטאטוס. BMW סדרה 7 היא סמל סטאטוס.

טויוטה פריוס היא לא סמל סטאטוס.

כשתגור בעיר כמו לוס אנג'לס עם פקקי תנועה אדירים על בסיס יומיומי ותבין מה זה ערפיח שמקורו במיליוני רכבים תודיע לי, עד אז, תחסוך ממני את התגובות הרצופות בסטיגמות מטופשות ובחוסר מידע.

תודה.

מוטי

פורסם

תגיד מוטי איך הפריוס?

יש לך מערכת ניווט במגה מסך שמה?

ראיתי שגם יש משם שליטה על הטילים הגרעיניים (ועוד הרבה דברים שטויוטה הצליחו לדחוף)

לא סתם

האוטו שקט יותר?

הוא חסכוני באופן משמעותי?

לא 3 בבוקר אצלך?

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

הפריוס היא תחבורה בסיסית לארבעה נוסעים ומטען.

אין לנו את ה-GPS כי אין בזה צורך, אני יודע בדיוק לאן אני נוסע כשאני נוהג והאישה שלי לא תקשיב לקול שאומר לה לאן ליסוע גם ככה.

האוטו שקט בנסיעה בפקקים כי לפחות חצי מהזמן מנוע הבנזין מכובה ואת מנוע החשמל בקושי שומעים גם ככה.

בנסיעה מהירה האוטו רועש כמו כל אוטו נורמלי עם מנוע קטנצ'יק שמאמצים אותו.

החלל הפנימי ברכב מפתיע לטובה.

מבחינה דינאמית -

הבלמים של האוטו הזה מעצבנים בטירוף, אין בהם שום תחושה או רגש.

ההגה קל ולא משדר תחושות כמעט בכלל אם כי רמת האחיזה הפתיעה אותי לטובה במספר מקרים שנסעתי בתנאים גרועים במיוחד (שלג / בוץ / גשם / הרים).

תגובת הדוושה של האוטו מפתיעה לטובה בתנאים עירוניים תודות למנוע החשמלי שמציע את כל כוחו מהשניה הראשונה שהוא נכנס לפעולה.

האוטו חסכוני כמה שאתה רוצה שהוא יהיה חסכוני, ז"א שעם תלחץ על הדוושה עד הרצפה בכל פעם שתרצה להאיץ טיפה הוא לא יהיה חסכוני כמו נהיגה עם רגש לדוושת התאוצה.

הדבר נכון לכל רכב שהוא אבל נראה כאילו האפקט מתעצם בפריוס בגלל יחידת ההנעה ההיברידית.

מוטי

נ.ב: לא. רק 00:48 אצלי.

פורסם

זה המחשב של האוטו מנהל את המנועים לא?

יעני אם אתה בפקק אתה מכבה את המנוע בנזים או האוטו אם בכלל?

שמעתי על התופעה המוזרה של נסיעה על המנוע החשמלי...ממש לרחף

וחוץ מזה...לפי היצרן, המנוע החשמלי מייצר כ- 67 כ"ס אם אני לא טועה....

והבנזין 76 כ"ס ככה שזה אמור בהחלט ליהיות מורגש

ואיפה בדיוק אתה גר על הדרך?

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

ואני יצודד במוטי, אנשים כנראה שלא הבינו את הגדולה של הרכב הזה... זה לא נסיעה מחוץ לעיר וזה לא צריכת דלק זה 100 קילומטר לליטר אלא כאשר אתה נוסע בתוך העיר (והערים בארה"ב חלקן בגודל ישראל) המנוע בנזין יעבוד בצורה מינימלית.

צריכת הדלק היא מאוד מרשימה וכל השטויות שהאוטו לא עומד בצריכה המוצהרת זה שטויות במיץ הכל תלוי בתנאים שאתה נוסע בהם ביום יום ובטח ששום מבחן דרכים מחורטט לא יקבע אחרת.

קליאו ספורט :roll:

פורסם

הפריוס עולה 160,000 ש"ח, שהם 32,000 ש"ח יותר מטויוטה קורולה או כמעט כל רכב משפחתי אחר.

אז איפה בדיוק החיסכון פה? כי אין פה שום חיסכון עם התוספת מחיר שתאלצו לשלם!

פורסם

אבל לא מדברים על הישראל... החיסכון בישראל אכן לא שווה את זה. בארה"ב ההבדל הוא זעום לעומת החיסכון לטווח הארוך.

פורסם

מוטי.

עם כל הכבוד אליך ויש כבוד.

המכונית נמכרת כמכונית לא מזהמם ולא כמכונית חסכונית בדלק.

עשיתי חיפוש בגוגל ואנשים אומרים שבסוכנות טויוטה אמרו להם שהמכונית עושה 46 מייל לגלון ולא לפי הפירסומים שלהם של 65.

המכונית גם לא חסכונית בכביש מהיר.לכל מקום שאתה רוצה להגיע עליו בקליפורניה אתה נוסע בכביש מהיר.

אתה גר בעיר עם זהים אויר מהגבוהים בעולם ואתה לא מזהם את האויר.

אבל אתה לא חוסך בכלום.

קנית רכב יקר,לא חסכוני,בעיתי בטיפולים ואני ממש לא מאמין שמנוע 1.5 יחזיק מעמד הרבה זמן ברכב כזה כבד.

לא לשכוח שאני נותן לך הרבה כבוד על המזדה.

אייל

פורסם

סלח לי שאני אומר את זה אבל על מה לעזעזל אתה מבסס את הדברים האלה? על הידע מהפורומים השונים?!

גם אני לא בא לזלזל בדעתך אבל סלח לי אם אני חושב שאתה מדבר שטויות

ולא רק שאתה מדבר שטויות אתה אפילו לא קורא את התגובה הקודמת שלי

רוב התנועה בלוס אנג'לס היא בתוך העיר או בפקקים ששם רוב הזמן המנוע החשמלי פועל אז איך בדיוק זה לא חיסכון?!

מאיפה אתה יודע שהוא בעייתי בטיפול או לגבי האמינות של המנוע (שאני בטוח שתהייה בדיוק כמו כל המנועים של טויוטה - מעולה)

שתפסיק להתבסס על גוגל ותתחיל להשתמש באוטו ביום יום באזור כמו לוס אנג'לס תבין את היתרון של האוטו.

פורסם

לא קשור לכבוד :wink:..

הפריוס נמכרת כמכונית שלא מזהמת את האויר ולא כמכונית חסכונית, וזו גם הסיבה שהיא נקנתה אצלנו.

תנאי הנהיגה בלוס אנג'לס הם אכן בכביש המהיר כמעט בדרך לכל מקום, רק שבשעות הלחץ הכבישים האלה לא רק שאינם מהירים אלא שהם מאוד איטיים, ובדיוק בזמן הזה כשכל רכב שליידך יושב לו בפקק עם המנוע מונע הפריוס שלנו יושבת עם המנוע מכובה, למעשה, בתנועה בפקקים (זמן התנועה העיקרי של ארוסתי) מנוע הבנזין לא עובד רוב הזמן וזיהום האויר המיוצר ע"י הרכב יורד ל-0.

לא קרוב ל-0.

לא כמעט 0.

ממש 0.

ואנחנו מבסוטים מהעניין הזה.

דבר שני שאני רואה שהמון מצליחים להתעלם ממנו כשמדברים על הפריוס היא שמדובר למעשה ברכב מרווח ביותר.

ההשוואות לכל מיני סופר מיני'ס פשוט לא במקומן.

אפילו בהשוואה לקורולה הפריוס מנצחת מבחינת מרחב פנימי בהפרש גבוה מאוד, למעשה, למרות שהיא קצרה מהקורולה ב-8~ ס"מ היא נהנית מבסיס גלגלים יותר ארוך ב-10~ ס"מ, ושמי שנועל מידה 44 ומנסה לשבת באחוריים של איזושהי סופר מיני אירופאית יבוא ויגיד שהוא מתרווח..

אז השוו את צריכת הדלק שלה בטופ גיר המדעית לפוקסווגן לופו.. ביג פאקינג דיל.

והנה, אתה ממשיך לבלבל סתם -

קנית רכב יקר,לא חסכוני,בעיתי בטיפולים ואני ממש לא מאמין שמנוע 1.5 יחזיק מעמד הרבה זמן ברכב כזה כבד.
יקר? תלוי מאיזו זווית אתה מסתכל על זה, עניין של פרספקטיבה שמלעקוב אחרי תכניות כמו טופ גיר לא תלמד, לצערי.

לא חסכוני? אוקיי, זו כבר שטות נטו.

הרכב חסכוני מאוד, אולי לא בהשוואה לכל מיני קופסאות גפרורים שנעות על אנרגיה סולארית אבל ביחס לרכב שמציע את המרווח הפנימי הנדיב הפריוס חסכונית מאוד.

בעייתי בטיפולים? באמת? אתה מוכן לחדש לי משהו או שזו השערה פרועה בגלל אופי יחידת הכוח?

לידיעתך, מערכת ההנעה ההיברידית כבר מתקיימת בפריוס של הדור הקודם ולא מהווה שום בעייה בטיפולים.

אתה לא מאמין שמנוע כזה יחזיק?

למזלנו הטוב, מהנדסי טויוטה כן מאמינים, ובד"כ יש להם סיבות יותר טובות מכל מיני מיתוסים והשערות חסרות בסיס.

לסיכום, אצטט את המשפט החשוב ביותר בהודעה הראשונה שלי בשרשור -

..יותר חשוב מזה - הרכב לא מזהם את האויר בתנאים שלהם הוא נועד כמו נסיעה בפקקים.

מוטי

• תוכן חדש...