Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע יש 4 סאבים CVR.

חסר לי נפח לסאבים, ושאלה לי אליכם. בהנחה שהמגבר עומד בכל ה- 4.

האם הייתם מעדיפים 2 + 1 L7

או להישאר עם 4 עגולים?

העניין הוא שחסר לתיבה הקיימת נפח. אני צריך לחתוך לה את הבסיס, להוסיף 6 ס"מ לכל צלע ובכך להגדיל לה את הנפח 198 ליטר, 49 לכל סאב עגול.

או שאני יכול להישאר עם התיבה הקיימת, 170 ליטר - 2 של 60 ליטר לעגולים ואחת של 50 ליטר ל L7.

נו מה אתם אומרים?

SPL - 143.6DB

"

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה שהחתימה שלי מטעה -

אני לא מחפש SPL. בכלל לא.

אני מחפש סוג מסוים של באס. באס של תיבה אטומה 50 ליטר.

הסיבה שאני צריך כמות סאבים לא רגילה היא שתדר הבאס הוא שונה ולא רגיל. אני חובב של תדרים נמוכים. נמוכים מאוד. מה שנקרא סאב-באס. הבעיה היא שחייב נפח גדול יחסית לתיבה (מינימום 50 ליטר) והבעיה השנייה היא שבאס נמוך, הוא באס שלא שומעים אותו, ולכן צריך הרבה סאבים. כדי לשמוע תדר של 35HZ באתה העוצמה כמו ש - 50HZ נשמע מ 2 סאבים, צריך 4 סאבים...

SPL - 143.6DB

"

פורסם

ככול שעובדות יותר ממברנות ככה הבאס הנמוך מורגש יותר...זה ממה שהבנתי מקריאה פה באחד הת'רדים הישנים

לדעתי תישאר עם הרביעיה ותגדיל את נפח התיבה

כמו כן אתה הוא זה שיודע איך נשמעים 2 עגולים ואחד מרובע

ואלי יודע איך נשמעים 4 עגולים

אני בטוח שאם תתייעץ איתו ותשמע אז תדע בדיוק את ההבדלים ותחליט מה אתה רוצה ומעדיף

עצה שלי תישאר עם ה-4

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

בעקרון, אם אתה אוהב תדרים נמוכים אתה צריך ללכת על סאבים גדולים יותר.

בעקרון סאב מרובע אמור לרדת נמוך יותר מסאב עגול באותו הגודל (יענו 12 אינטש)

למה שלא תנסה שניים של 15 ?

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם
בעקרון, אם אתה אוהב תדרים נמוכים אתה צריך ללכת על סאבים גדולים יותר.

בעקרון סאב מרובע אמור לרדת נמוך יותר מסאב עגול באותו הגודל (יענו 12 אינטש)

למה שלא תנסה שניים של 15 ?

מה?!

:?:

:???:

יש בידך טעות.

סאבים בעלי קוטר גדול יותר לא אומרים בהכרח תדרים נמוכים יותר

וסאב מרובע לא שונה מסאב עגול בטווח תדרים שלו

הוא שונה רק בכמות האוויר שהוא דוחף

התיבה היא מה ש'עוזרת' לסאב לרדת לתדרים הנמוכים

ויפה פורט אחד שעה קודם :)

שבוע טוב

שתיים בלילה.. לא נרדמים

אבל גם אין כח לכתוב יותר מדי

אלי

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

סאב גדול הוא כן סאב שיורד נמוך יותר!

סאב מרובע, לדוגמא שלנו הL7 דווקא יורד נמוך יותר.

התדירות העצמית שלו היא גבוהה יותר משל הCVR. הוא אמנם דוחף יותר אוויר אבל הוא מיועד יותר לSPL מאשר לתת באס כמו שאני אוהב. מצד שני אלו רק הנתונים היבשים. במבחן המציאות הסאב הזה עובד חזק ויורד לפחות , כמו הCVR, ככה שדי קשה להחליט.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אחרי ששמעתי את 2 הסט אפים, אהבתי יותר את הראשון, הוא היה הרבה יותר מדוייק נקי וחזק באותה מידה, אבל הסיבה יכולה להיות בגלל התיבות הנוכחיות שלך כך שלפי דעתי אתה צריך לנסות לבנות מחדש את התיבות והפעם עם מחיצות וMDF טיפה יותר עבה ולהישתמש בכל סנטימטר של המקום הפנויי שיש לך ובדוק את העיניין עם 4 CVR ורק אז להחליט, כי יכול להיות שהסט אפ הנוכחי ישמע יותר טוב ויותר מדוייק ונקי ונמוך מאשר הקודם רק בגלל התיבות שהם מרכיב מאוד משמעותי

פורסם

סימון.

אני לא הייתי הולך על סט אף של 4 סאבים ברכב שלך מסיבה אחת בלבד. איך שהוא נראה מבחוץ!

עם בניה נכונה אני בטוח שתצליח להחניס 2 או 3 סאבים. ושהם לא יראו מבחוץ.

ואגב. נסית 2 L7 בתיבות גדולות? ??

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

שני סטרוקרים של 15 אינטש...

הייתי רושם שני סטרוקרטים של 18 אבל לא נראה לי שיש לך מקום לזה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני חושב ששתי L5 או L7 היו עושים ותורמים לך יותר משלישיה כזו.

הסולו מתפקדים מעולה בתיבות האטומות המומלצות ע"פ היצרן, וכך אתה תוכל גם לזכות ברכב

עם תא מטען יותר פנוי ואסטתי, וגם לשמור על רמה טובה מאוד של SPL.

פורסם

ככל ששטח הממברנה יותר גדול-הסאב משומש יותר לדחיפת דציבלים.. SPL.

ככל ששטח הממבנרה יותר קטו -הסאב משומש יותר לאיכות ודיוק.SQ

אם תיקח דאבל סאב של 10 הוא ייתן תדרים יותר נמוכים מסאב אחד של 15 או 12.

אז תחשב. 4 סאבים של 12 . יוצאים כולם ביחד 48 אינץ (בחישוב של כולם.)

ואם תיקח שניים של L7 של 12 (לא נראה לי שיש בארץ של 15!) יצא לך 24 שזה חצי מהתדרות אבל יש לסדרת הסולובאריק יתרון משום שהם מרובעים ויותר גדולים אז דוחפים יותר חזק.

אז בכללי 4 CVR ייצאו לך יותר חזקים מ2 סולובאריק

ועוד דבר כל סאב מוסיף לך 4 DB אז ייצא הרבה יותר חזק מ2 סולובאריק.

פורסם

אבי אל תכעס עליי, אבל רשמת פה הרבה דברים לא מדויקים.

2 10" או אפילו 5 10" לא יירדו נמוך כמו אחד 12". (כמובן ובהנחה ואנחנו מדברים על אותו הדגם של הסאב). הסיבה היא שהתדירות העצמית של סאב 12" נמוכה יותר, ולכן הוא יכול לרדת נמוך יותר. זה שישמעו אותו פחות חזק זה כבר עניין אחר.

אגב הסולו L7 הוא בעל תדירות עצמית של 34HZ!!! זה נתון גבוה מאוד וקשה לי להאמין שסאב במחיר די גבוה כמו L7 לא מנגן 30HZ... (לשם השוואה - ה "12 CVR הוא 24.1)

הסיבה ש10" יהיה מדויק יותר מ12" היא מסת הממברנה. קל יותר להזיז ממברנה של 10" מאשר של 12" בשל המשקל הנמוך יותר שלה, ולכן הסאב מגיב טוב יותר לכל שינוי בעבודה שלו.

גם לגבי ה4DB אני לא ממש מסכים- וזה ממש לא הכרחי ווודאי שכל סאב שתוסיף, יוסיף לך 4 DB בעוצמה.

בכל מקרה, תודה על התגובה.

ככל ששטח הממברנה יותר גדול-הסאב משומש יותר לדחיפת דציבלים.. SPL.

ככל ששטח הממבנרה יותר קטו -הסאב משומש יותר לאיכות ודיוק.SQ

אם תיקח דאבל סאב של 10 הוא ייתן תדרים יותר נמוכים מסאב אחד של 15 או 12.

אז תחשב. 4 סאבים של 12 . יוצאים כולם ביחד 48 אינץ (בחישוב של כולם.)

ואם תיקח שניים של L7 של 12 (לא נראה לי שיש בארץ של 15!) יצא לך 24 שזה חצי מהתדרות אבל יש לסדרת הסולובאריק יתרון משום שהם מרובעים ויותר גדולים אז דוחפים יותר חזק.

אז בכללי 4 CVR ייצאו לך יותר חזקים מ2 סולובאריק

ועוד דבר כל סאב מוסיף לך 4 DB אז ייצא הרבה יותר חזק מ2 סולובאריק.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

סימון לדעתי זה רעיון לא רע מבחינתך לעבור באמת לשני סולובאריקים,

יותר נוח ופחות מסובך(מי באמת צריך 4 סאבים בבגאג' ובשביל מה?) והם יתאימו

מצויין למונו בלוק שלך,לא יהיה חסר SPL וגם מבחינת אופי הסאונד,אם תשים אותם

בתיבות של 40-55ליטר אטומות תקבל צוויון סאונד כמו שאתה אוהב.

ואולי ישאר לך גם מקום בבגאג' למטקות וארגז כלים...

פורסם
סימון לדעתי זה רעיון לא רע מבחינתך לעבור באמת לשני סולובאריקים,

יותר נוח ופחות מסובך(מי באמת צריך 4 סאבים בבגאג' ובשביל מה?) בשביל שאת ה 38HZ שאני כל כך אוהב, לא רק ירגישו כמו שצריך אלא גם ישמעו כמו שצריך. תדר נמוך הוא תדר שקשה יותר לשמוע אותו וקשה יותר להפיק אותו. למשל כדי להפיק תדר של 35 HZ באותה העוצמה שמפיקים 45 HZ מסאב אחד, יש צורך ב 2 סאבים...

בכלל, אני מאלו שאוהבים שהבאס (הנמוך, ולא המציק והפאנצ'י) מעורב באופן מלא במוסיקה ברכב. אני מתכוון לנגיעות ממש קלות (ובטח ובטח לחזקות...) שללא פוטנציאל באס נורא חזק, פשוט לא מרגישים אותם, ובטח שלא שומעים אותם. שיר ברכב שלי נשמע אחרת לגמרי מאשר שיר בבית שלי, למרות שיש לי פה סאב 15" של TANNOY...

בנוסף, חשוב מאוד לקלוע לבאס מסוים, אחרת הוא מתחיל להישמע מעוות, ומתחיל לעוות את המוסיקה שמגיעה לאוזן, ואז הכל נשמע רע. כשהתיבה במידה הנכונה, הבאס מקבל גוון שמשתלב טוב עם המוסיקה, ולא נוצר המצב הזה של OVER-BASS לעולם, גם אם הוא יהיה באס אדיר בעוצמה שלו.

והם יתאימו מצויין למונו בלוק שלך זה לא מונו, זה אינפיניטי קאפה 202A שאפילו בחברת אינפיניטי לא מבינים איך הוא מתמודד עם 4 CVR... בלי עין הרע) ,לא יהיה חסר SPL וגם מבחינת אופי הסאונד,אם תשים אותם

בתיבות של 40-55ליטר אטומות תקבל צוויון סאונד כמו שאתה אוהב.

ואולי ישאר לך גם מקום בבגאג' למטקות וארגז כלים...

ראה הנ"ל

SPL - 143.6DB

"

• תוכן חדש...