Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מצליח להבין אותך.. אתה מתכוון להגיע תדר באס שבעצם לא ישמע?

שים לך רטט בכיסא של הנהג.. גם עולה הרבה פחות :wink:

4 סאבים ואין רעידה? לדעתי יש לך ביטול באס. בדוק פאזות.

ואם לא.. תן בעיטה לכל הסאבים, קח שני 12W7 עם הגברה כמו שצריך, ותתחנן שהם יפסיקו...

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא אני מתכוון להגיע לתדר באס ספציפי ומסוים.

א. לא אמרתי שאין רעידה, אמרתי שאין את הבאס הנכון, את הרעידה הנכונה.

ב. אין ביטול. העניין הוא שזייפתי קצת בנפח של התיבות, וגוון הבאס הוא לא בדיוק מה שחיפשתי. אמנם הוא מאוד קרוב ומ-33HZ האוטו מתחיל להיות מכונת אוויר אבל זה לא זה. חסר לי עוד מעט נפח לתיבה כדי שהם יפיקו את הבאס שאני אוהב.

כרגע הוא נוטה יותר לכיוון ההדוק והפאנצ'י (קורע לך את האוזן)

ג. 4 CVR עולים פחות מ W7 אחד. אפילו 6 CVR עולים פחות.

ד. האיפיניטי שלי מרים אותם כראוי, שובר להם תפרצוף. כדי להרים שתי W7 צריך מונו מטורף.

אגב אנשים, פתחתי בלוג ובו מאמר על תיבות אטומות -אתם מוזמנים להגיב.

blog.tapuz.co.il/bassbox

SPL - 143.6DB

"

פורסם

א. לא אמרתי שאין רעידה, אמרתי שאין את הבאס הנכון, את הרעידה הנכונה.

ב. אין ביטול. העניין הוא שזייפתי קצת בנפח של התיבות, וגוון הבאס הוא לא בדיוק מה שחיפשתי.

כדי להרים שתי W7 צריך מונו מטורף.

אם זייפת בתיבות, אז מה אתה רוצה?

וכן.. להרים 12W7 צריך המון כוח. אבל.. יש לו סאונד מטמטם

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם
אם זייפת בתיבות, אז מה אתה רוצה?

וכן.. להרים 12W7 צריך המון כוח. אבל.. יש לו סאונד מטמטם

אם תסתכל בנושא הת'רד טוב טוב, תבין מה אני רוצה.

לדעת מה את/אתה היית עושה.

2 CVR +

L7 1

או

4 CVR.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

L7 בתיבת פורטד מתוכננת בקפידה (כמו אצל מתן ) ייתן לך תוצאה מספיק טובה, מבלי להרוס את הצליל עם הCVRים.

אני הייתי בונה תיבה כמו שצריך לL7 בודד, ואח"כ אם יהיה חסר לך, אז לחשוב על דאבל L7, בפועל אני חושב שאחד מוגבר כמו שצריך ובתיבה טובה יהיה נהדר.

אני לא ממש אוהב את הסאבים הללו ואת הצליל שלהם, אבל אצל מתן ברכב הוא גם נותן פאנץ' מאוד חזק וברור וגם נשמע פשוט טוב.

under construction..

פורסם

סיימון, השאלה היא אם אתה, בתור אחד ששמע CVR בהרבה תיבות, מאמין שהסאב הזה במגבלות המקום עם תיבה אטומה, מסוגל לרדת באמת נמוך כמו שאתה רוצה ולהיות יותר ממורגש? אני חושב שלא, ואני לא מדבר רק מבחינה פרקטית, נגיד שהיית יכול להוסיף עוד CVR אחד באותו נפח שקול שמקבל כל סאב היום, עדיין לא היית מקבל את מה שאתה רוצה, זה כבר מגבלות של הסאב...

אריק.

בשיפוצים

פורסם

מה שנכון נכון, אבל אני מציע לך שאם כבר אתה מחזיק בL7, אז תשמע אותו אצל מתן ברכב, ממש תצוגת תכלית למה שהסאב הזה יכול לתת בתיבה פתוחה ללא גריעה באיכות הצליל ודיוק הסאב.

under construction..

פורסם
סיימון, השאלה היא אם אתה, בתור אחד ששמע CVR בהרבה תיבות, מאמין שהסאב הזה במגבלות המקום עם תיבה אטומה, מסוגל לרדת באמת נמוך כמו שאתה רוצה ולהיות יותר ממורגש? אני חושב שלא, ואני לא מדבר רק מבחינה פרקטית, נגיד שהיית יכול להוסיף עוד CVR אחד באותו נפח שקול שמקבל כל סאב היום, עדיין לא היית מקבל את מה שאתה רוצה, זה כבר מגבלות של הסאב...

אריק.

אז זהו, זה בדיוק העניין. הסאב הזה יודע לרדת נמוך מאוד! הוא פשוט צריך את הנפח בשביל לעשות את זה.

הסאב הזה הוא נפלא בתיבה אטומה קטנה, והוא עובד מעולה גם בגדולה שמאפשרת לו לרדת לתדרים מאוד מאוד נמוכים, ולהישמע עדיין מדויק ברמות מעולות !

אם לא הייתי יודע מניסיוני שהסאב הזה יודע לרדת נמוך ולהישמע טוב כשהוא מקבל את הנפח המתאים, הייתי הולך על אחר. העניין הוא שהוא כן יודע לעשות את זה.

לגבי הבחירה ב 4 סאבים, הסיבה היא התועלת של העניין.

כל עוד המגבר יכול להתמודד איתם כראוי, מבחינתי כל דבר פחות מ 4 (עגולים) הוא החמצה,

שכן אין לי צורך בנפח תא המטען.

התיבה כרגע במצב שכל סאב מקבל 42 ליטר.

בתוספת של 6 ס"מ לכל צלע, כל סאב יקבל נפח של 49-50 ליטר. זהו הבדל לא גדול אך גם לא קטן שיאפשר להם לרדת נמוך יותר מהמצב היום. ושוב, זה לא שהיום הם לא יורדים, פשוט לא מספיק. נקודת האיזון של התיבה קרובה יותר לכיוון הגבוה של הבאס, ועם תוספת הנפח אני מאמין שהיא תרד למיקום שאני רוצה אותה...

הנושא שבעצם בעקבותו על הת'רד הזה הוא שבמקום להגדיל את התיבה חשבתי ללכת על 2 + 1 מרובע, ככה שהנפח הנוכחי יספיק, ואני אצטרך לשנות רק את המחיצות.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

לפי מה שהבנתי ממך בתיבה הנוכחית אין מחיצות, בכל מקרה השאלה היא כמה ליטרים אתה מעריך שכביכול חסר לך (לכל סאב ובכלל לתיבה) על מנת לקבל את הבאס שאתה רוצה? צריך לחשוב אם זה בכלל ריאלי, ממה שראיתי במפגש באשדוד, אפשר להגביה את התיבה באזור שקרוב לחלל הרכב לתת לה צורה יותר טרפזית, אבל עוד פעם הכל תלוי כמה באמת אתה חושב שעוד חסר לה...

בשיפוצים

פורסם

בהנחה ואין לך מחיצות בין הסאבים, אולי תנסה להוריד סאב אחד לאטום את הפתח שלו, ולראות איך מתנהגים שלושה קיקרים עם קצת יותר מ50 ליטר כל אחד, זה אולי יתן לך תמונה יותר טובה מה יקרה עם תיבה גדולה יותר...

בשיפוצים

פורסם

יש מחיצות בתיבה. יוצא ששתי סאבים יושבים ב 40 ליטר לאחד ושניים אחרים ב 45.

ההגבהה המתוכננת הולכת להוסיף לתיבה כ 30 ליטר.

שזה בערך 7 לסאב. בעצם יווצר מצב של 52 ו 47. ליטרים לכל סאב.

התיבה שהיתה לי בגולף היתה בנפח של 48 ל-CVR ו 40 -L7.

היה לה בדיוק את הבאס שרציתי ואהבתי. האיזון בין הנמוכים לגבוהים היה מושלם מבחינתי.

כנראה שכל ליטר וליטר משפיעים על טווח התדרים של הסאב..

אגב בדקתי את האופציה של אקוסטיקה שונה ברכבים שיכולה להיות הגורם לכך, אך אפשרות זו נפסלה.

SPL - 143.6DB

"

• תוכן חדש...