Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפקת מסיבה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן

אתה צריך :

מקום

ציוד

אישורים רלוונטיים [אם יש למקום - מה טוב, אם לא, זה עוד כסף]

יחצנו"ת

החלק היקר הוא פרסום ויחצ"נות - תשקיע יותר - יבואו יותר אנשים, תשקיע פחות, יבואו חברים שלך בעיקר

רווחים? לא מייד. אלא אם זו הפקה מאוד רצינית עם השקעה גדולה, גימיק [דיג'יי אורח למשל] וקהל מובטח.

כמובן שאתה צריך לדאוג למליון ושלוש דברים - הכי טוב - להעזר בחברה שעושים את זה - ללמוד את העניינים אז לנסות לבד.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
מישהו הפיק / חשב להפיק פעם מסיבה?

עלויות, רווחים..

תודה מראש.

כמה אנשים אנתה מתכנן להביא , ואם זה במועדון או בתוך בית?

Suzuki Jimny

פורסם

מכר טוב שלי ניסה לארגן פעם מסיבות חצר.

הוריו גרים בבית גדול במושב, עם חצר ובריכה וכל הטרארם כך שמקום לא היה הבעיה.

ארגן DJ מצויין, קנה ערימות ענקיות של שתייה, שכר שומרים ובארמנים לערב ובקיצור - קימב"ץ את הכל מקצה לקצה.

הערב הלך מצויין, המון אנשים הגיעו כולל כמה סלבריטאים סוג ד' שבלעדיהם הרי אין מסיבה. ובסוף הערב - הוא ושני השותפים ספרו אלפי שקלים רווח לכל אחד.

מצד שני, כמה חודשים מאוחר יותר הוא ניסה לארגן מסיבה דומה, ונחל כישלון די חרוץ, והערב נסגר בקושי בלי הפסד.

כנראה שזה עניין של מזל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תשובה קצת יותר מפורטת מזו שמעלי...

אתה צריך

1.הכיוון

• למי מיועדת המסיבה ? כל קהל אוהב מוסיקה אחרת וסיגנון אחר... לאיזה קהל מיועדת המסיבה והאם אתה מכיר מספיק טוב את העדופתיו ?
  • מה יש לך להציע לקהל אשר המועדונים הקיימים אינם מציעים - מסיבה חד פעמית יכולה להציע אווירה שונה לגמרי ועיצוב חדש - מה שמועדון קיים בדרך כלל לא מציע (למרות שהדום בתל אביב מחליף אופי לחלוטין כל מסיבה אשר נערכת פעם בחודש) לפי דעתי הייתרון של המסיבות החד פעמיות הוא באירועים מיוחדים כגון חגים.
  • האם יש לך את הזמן ,הגב הכלכלי,יכולת הביצוע והדרייב המספיק בכדי להוציא לפועל הפקה לא פשוטה מסוג זה - התמודדות עם בירוקרטיה (במידה שאתה עושה מסיבה באישור) או בתמודדות עם הפחד ויכול להיות תביעה במידה שלא ונתפסת.
  • האם יש לך ידע מספיק על מנת לנהל משא עם כל הגורמים - הרשמיים, ההפקה, הבר והיחצ"נים ולוודא שכולם עובדים בצורה המיטבית ופיירית לגבייך?

אם כל התשובות לשאלות הן כן עבור לחלק הבא..

2. מקום

• כמה אנשים הולכת להכיל המסיבה ?
  • מקום לתקליטן - עדיף גבוה ועם חיבורים לחשמל
  • מקום רחב ושטוח לבר וכן לדוכני מזון וכדומה במישה שברצונך למכור...
  • כניסה אשר ניתן לתחום למטרות סלקציה וסדר.
  • קופות סגורות למניעת גישה של אנשים לא רצוים לכסף
  • מקום עם אופי שיעניק למסיבה ערך מוסף - משדה בקיבוץ מוקף בחציר ועד אמפיתאטרון מהמאה השניה לספירה - הכל פונקציה של מחיר.
  • כניסות ויציאות מספיקות על מנת לקבל אישור משטרה (כניסה לכל 500 איש)
  • גישה לרכב עד למסיבה למען הצבת אמבולנס (שוב אישור משטרה)

3.הפקה

• תאורה - גשר פשוט ועד מרובע מורכב, מספר אלמנטים ואם יש כסף לאלמנט מרכזי (כגון סיטי לייט) כמה זמן לוקח לבנות את כל הקונסטרוקציה והאם המקום פנוי מספיק זמן לפני ואחרי המסיבה ב כדי שאפשר יהיה לנסות ולראות שהכל עובד ולפרק בזמן לפני הארוע הבא.
  • סאונד - מספר וחלוקת הרמקולים בהתאמה לסוג המוזיקה וגודל המקום - מקום פתוח צריך רמקולים חזקים יותר וסאב דומיננטי יותר ואילו מקום סגור רמקולים איכותיים יעשו את העבודה מבחינת עוצמה אך ישמעו טוב יותר. מוזיקה אלקטרונית מתאימה למסיבות בחוץ בעוד שחורה מתאימה למסיבות סגורות יותר (זה גם בגלל אופי הקהל)
  • תקליטן - ההבדל בין מסיבה מוצלחת ללא (מבחינת הקהל שהגיע - לא מבחינה כספית). יש לוודא כי אתה והתקליטן רואים את הקו המוזיקלי באותה צורה, תקליטן ידוע ומוצלח יכול להועיל לפרסום ולבאז מסביב למסיבה בעוד שלא נתקלתי במקרה שתקליטן לא ידוע מנע מאנשים לבוא למסיבה.
  • בר - בערך שליש עד חצי מההתעסקות במסיבה. במידה שאתה עוסק מורשה עם רישיון למכירת אלכוהול יש לחשוב על הקמת בר פרטי, במידה שלא פנה לחברת שירותי בר על מנת שיקימו את הבר - הם יתעסקו עם הספקים, משלוחים, גביית כסף והברמנים (ומה שיותר חשוב עם ההקמה והפירוק של הבר). נהוג לחתום איתם הסכם לפני המסיבה שאיזשהו אחוז מן המכירות עובר אליך. בדרך כלל חברןת שירותי בר יוכלו לקשר אותך לשירותי עגלות מזון וכו'. המלצתי - שכור חברה לשירותי בר המשטרה מחפשת מוכרי אלכוהול פיראטים במיוחד במסיבות.
  • פרסום - חלק יקר מאוד ומשמעותי בהפקה. מתחיל מהזמנות ופליירים עד שלטי חוצות קטנים, פרסום באינטרנט והודעות טקסט בפלאפון. החלק הפחות בטוח אך יקר בו במידה הוא העבודה מול יחצ"נים - שכירתם יצירת מוטיבציה אצלהם והתשלום לאחר המסיבה. חלק אפור לחלוטין אשר נקבע בכל מקום אחרת. באופן כללי, מחלקים יחצ"נים לאזורים מסוימים ובכניסה עושים בדיק מדגמית של מקור הבאים לפי ישובים או בתי ספר\ יחידות בצבא\ אוניברסיטאות או מכללות - לפי הקהל אליו אתה פונה. לכל מחלקים את הקהל במסיבה לפי המדגם וכך קובעים את התשלום לכל יחצ"ן. נהוג לתת מינימום לכל יחצ"ן שאם הוא אינו מגיע אליו הוא מקבל תשלום סימלי וכמובן מדרגות תשלום למי שמביא הרבה
  • אבטחה - נהוג להציב מאבטח לכל 50 - 100 איש במסיבה (זו גם דרישת המשטרה דרך אגב כתלות בגיל וסוג הקהל) חברת אבטחה גובה כ 45-50 ש"ח לשעה למאבטח ברמה. על שליש מן המאבטחים לנשוא נשק (תוספת של 10 ש"ח) לשעה בדרך כלל.

אישורים

הגענו לחלק המסובך ביותר בירוקרטית והיקר ביותר שלא קשור ישירות למסיבה ולכן גם המעצבן ביותר. הייתי אומר שאם במסיבה יהיו פחות מ200 אנשים לא שווה את הטרחה והכסף (הסיכון הוא משהו אחר) המשטרה מחפשת בסופי שבוע מסיבות לא מאושרות בעיקר בצפון ובדרום בסיוע מג"ב. האישומים במקרה של מסיבה לא מאורגנת הם רבים ומגוונים. באופן אישי לעולם לא עשיתי מסיבה ללא אישורים מהסיבה הפשוטה שאחרי שתעשה אחת כזו ותיתפס לא תעשה יותר מסיבות בחיים....

• אישור חשמלאי - על החשמלאי לאשר כי כל מערכות החשמל יעמדו בעומס התאורה והסאונד - איש תאורה או סאונד טוב ידע לעבוד עם החשמלאי צמוד למניעת בעיות
  • אישור קצין בטחון - על כל הציוד להיות מעוגן היטב - התאורה לגשר והרמקולים לרצפה, הגדרות צריכות להיות יציבו. למקום צריכות להיות מספיק כניסות ויציאות על מנת לאפשר לכולם לצאת בתוך זמן קצר (5 דקות לפי דעתי) במקרה חרום. האישור ניתן רק לאחר שהכל מורכב ויש להציגו למשטרה לפני תחילת הארוע לכן יש לשים לב כי יש מספיק זמן לאחר הרכבת הציוד.
  • אישור טכנאי סאונד - אישור מעיק במיוחד אשר מבטיח כי לא יהיה רעש מעל המותר בבתים באזור. לרוב אנשי הסאונד אשר נשכרים יש תעודה כזו והם יכולים לתת את האישור בעצמם.
  • אישור מד"א - במסיבה צריך להיות נוכח אמבולנס חובש ונהג, עם גישה למסיבה למקרה חרום - כ 150 ש"ח לשעת מסיבה .
  • אישור משטרה - האישור הסופי בעצם שמורכב מכל האישורים וכן משוטרים בשכר - שוטר לכל 100 -150 איש אשר יבוא למסיבה יעשה עליך קופה ענקית (כמעט 100 ש"ח לשוטר לשעה!!!!) ולא יעשה כלום חוץ מלכוון קצת את התנועה... הםדורשים לראות את כל האישורים לפני תחילת המסיבה ומחתימים אותך על "טופס אחריות כוללת" אשר מצהיר כי אתה אחראי על כל נזק שיגרם לרכוש השוטרים או לחיי אנשים (כן בסדר הזה).

יש כמובן עוד ועוד. זהו חלק משוכתב ממאמר שכתבתי לפני כשנתיים לאחר ניסיון של מספר שנים בהפקת אירועים - כל הכתוב כאן הוא בן שנתיים ויכול מאוד להיות שהשתנה. לאחר הפעם הראשונה הכל הופך להיות ברור וקל יותר.

בכוונה רשמתי את כל הקשיים - בכדי להפיק ארוע בסדר גודל כובד צריך ביצים של ברזל ואורך רוח של אצן אתיופי.

הרבה בהצלחה.

...Spead is nothing without Control

פורסם

אין לי כח להתחיל להרחיב ... אם אתה באמת מעוניין במידע , אני אתן לך קישור עם תמונות למסיבות שאני וכמה חברים הפקנו בקיץ שעבר , וחוזרים עם מסיבת פתיחה בעצמאות הקרוב .

hadira.vjyosh.com ( אלה רק חלק מהתמונות ... יש גם לינקים באתר לילה ובעוד איזה כמה אתרים אחרים שחסכתי ממך ... )

יש לך תמונות , יש לך שאלות ? ה"פ .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

כמובן שכל התגובה שלי התבססה על האופציה לקיים מסיבה גדולה - לפחות 500 איש. במידה שהינך מעוניין בפורומים קטנים יותר - עד 54 אנשים המסיבה מוגדרת כביתית ואין שום צורך בשום רישיון או אישור - מותר לגבות כסף על מנת לכסות הוצאות.

מסיבה של עד 216 אנשים (המספרים נקבעים לפי מגבלות ביטוח מסוימות ולכן אינן שלמים - 54 + מדריך זהו אוטובוס מלא ולפיו נקבע המספר המקסימלי.... מעוות אבל קיים) ניתן לקבל הקלות מן המשטרה ולפעמים אף לא להעסיק שוטרים בשכר. למרות זאת כאן כבר נדרש דיווח למס הכנסה והוצאת קבלות על מנת לגבות תשלום מן האנשים.

כל מסיבה של למעלמה מן המספר נכנסת כבר להגדרה של ארוע ציבורי וחלים עליה כל ההגבלות והדרישה לאישורים שציינתי.

2 דברים ששכחתי לציין.

1. על מנת למכור כרטיסים כחוק יש להצטייד בתעודת עוסק מורשה או פטור - פטור עד הכנסה של 64K ש"ח בשנה ומורשה למעבר מזה. יש לדווח למס הכנסה ומע"מ על הוצאותיך והכנסותיך וכן למלא פנקס מקדמות מס.

2. ביטוח למקרה פגיעה - ישנם מקרים בהם המשטרה דורשת דבר מעין זה. הסטנדרט הוא פיצוי של עד 1 מיליון ש"ח והפרמייה עומדת על כ 1500 ש"ח לשנה ובהתאם לקצין הבטיחות של החברה. לעסק חדש מן הסתם זה יהיה יותר יקר בהתחלה מאשר לעסק מבוסס. למועדון הפרמייה זולה יותר מלמסיבה חד פעמית פתוחה.

שוב בהצלחה.

...Spead is nothing without Control

פורסם

לא ידעתי שאתה האיש העומד מאחורי האייטם של עודד מנשה - " עודד אמר להרים ידיים ... ! ידיים על הראש ... ! " .

אין ... אין ... אתה חזק אתה ! אני חולה על עודד מנשה .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם
תמונה קטנה ממסיבה שאירגנתי ...
אם כבר קפצנו לנושא

אז הינה תמונה ממסיבה שאני ארגנתי. היה לבנים

לבנים.jpg

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

מה, עכשיו כולם מתלהבים מהמסיבות שלהם?

אוקיי, אז קבלו את המסיבה המטורפת מחודש שעבר - סיום חורף 05-06!

technion.jpg

:razz:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חבל שלא ראיתם את הבנות שהגיעו לאותה מסיבה...

Girls-Nerds-91.jpg

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

• תוכן חדש...