Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דבר ראשון הבדיחה מצחיקה אבל אני מכיר אותה עם במקום היום ירדתי לבחורה פעם ראשונה

היום הייתה המציצה הראשונה שלי

בקשר לדיון עצמו אני מסכים עם הבן אדם אם אתה יודע שזה עלול להיות מסוכן אל תנסה את זה

עד שתדע לעשות את זה בצורה לא מסוכנת בעזרת קורס

גם אני חושב שלימוד עצמי עוזר קצת אבל לא מתקרב לקורס

לימוד עצמי זה בעייתי...

מה שעוזר לטעמי זה תרגול, אחרי שאתה יודע מה לתרגל...

מי שעבר קורס נהיגה מתקדמת יכול להעביר אותו?

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם
דבר ראשון הבדיחה מצחיקה אבל אני מכיר אותה עם במקום היום ירדתי לבחורה פעם ראשונה

היום הייתה המציצה הראשונה שלי

בקשר לדיון עצמו אני מסכים עם הבן אדם אם אתה יודע שזה עלול להיות מסוכן אל תנסה את זה

עד שתדע לעשות את זה בצורה לא מסוכנת בעזרת קורס

גם אני חושב שלימוד עצמי עוזר קצת אבל לא מתקרב לקורס

לימוד עצמי זה בעייתי...

מה שעוזר לטעמי זה תרגול, אחרי שאתה יודע מה לתרגל...

מי שעבר קורס נהיגה מתקדמת יכול להעביר אותו?

לא ואני חייב לשבור כאן איזה מיתוס על קורסים לנהיגה מתקדמת.

אתה לא תצא מהם קולין מקריי או אפילו קרלוס סיינס, כרס כן, נהג כמוהו לא.

צאיך לעבור המון קורסים והמון שעות תרגול בשביל לדעת איך לעשות את זה נכון.

אני לא פגשתי אף בית ספר בארץ שמלמד אותך איך לעשות את זה על כביש ואיך לעשות את זה בצורה הנכונה בגלל העובדה שאין כאן מסלול שאפשר לתרגל בו.

נכון, ללמוד במגרש זה נחמד , סקיד קאר זה בסדר, למרות שזה לא כ"כ קרוב למציאות, אבל זה לא הדבר האמיתי ושלא תצפו לדעת לעשות את זה אחרי חצי קורס בנס הרים, מה גם שאף אחד לא ילמד אותכם את זה.

פורסם

מי שרוצה ללמוד

שיתחיל בקריאה של חומר תאוריטי

יש המון ברחבי הווב.

מצורפים כמה אתרים

http://www.miata.net/sport/Physics/

http://www.turnfast.com/

נערך

+++

אה, ותעשו טובה לעצמכם ולאחרים על הכביש, אל תנסו את זה בכבישים, רק במגרשים.

וגם שם לבדוק בשבע עיניים שאין שם חס וחלילה ילדים.

פורסם
מי שרוצה ללמוד

שיתחיל בקריאה של חומר תאוריטי

יש המון ברחבי הווב.

מצורפים כמה אתרים

http://www.miata.net/sport/Physics/

http://www.turnfast.com/

נערך

+++

אה, ותעשו טובה לעצמכם ולאחרים על הכביש, אל תנסו את זה בכבישים, רק במגרשים.

וגם שם לבדוק בשבע עיניים שאין שם חס וחלילה ילדים.

אז זהו שלא.

אני קראתי המון אבל המון חומר תאורטי. על הנייר אני יודע בערך הכל. מה עושים במצב א

ומה עושים ב - ב'.

גם אני חשבתי שזה עשה אותי שומאכר קטן אבל זה ממש לא ככה . שאתה נתקל בזה במציאות וצריך להגיב בשבריר של שניה ולעשות את ההחלטה הנכונה זה כבר לא קשור לידע אלה לאינסטינקט שצריך לאמן ותחושות שצריך לפתח. יש הבדל גדול בין ההרגשה של לזרוק תחת במשחק מחשב מציאותי ככל שיהיה ולבין לזרוק עם אוטו. אפילו שהייתי בקארטינג בחיפה וזרקתי זה לא היה כ"כ דומה.

פורסם

אז זהו שלא.

אני קראתי המון אבל המון חומר תאורטי. על הנייר אני יודע בערך הכל. מה עושים במצב א

ומה עושים ב - ב'.

גם אני חשבתי שזה עשה אותי שומאכר קטן אבל זה ממש לא ככה . שאתה נתקל בזה במציאות וצריך להגיב בשבריר של שניה ולעשות את ההחלטה הנכונה זה כבר לא קשור לידע אלה לאינסטינקט שצריך לאמן ותחושות שצריך לפתח. יש הבדל גדול בין ההרגשה של לזרוק תחת במשחק מחשב מציאותי ככל שיהיה ולבין לזרוק עם אוטו. אפילו שהייתי בקארטינג בחיפה וזרקתי זה לא היה כ"כ דומה.

כמה נקודות:

1. קריאת חומר תיאורטי היא מעניינת לכשעצמה ומועילה למי שכבר יש לו ידע ותרגול מעשי, אבל לא ניתן ללמוד ממנה איך נוהגים. שחייה זו אנלוגיה מצויינת, לא משנה כמה ספרים תקרא וכמה משחקי מחשב תשחק ללא מדריך הסגנון שלך לא יהיה מי יודע כמה.

2. לגבי תגובת חירום במציאות, כאן גם קורס לבדו לא יעזור. מה שלא תורגל הרבה והפך לטבע שני (אינסטינקט) לא יקפוץ לך פתאום לתודעה במצב חירום, וכדי להפוך תגובה מסויימת לטבע שני צריך תרגול, והרבה.

3. אז מה נותן קורס? בסיס ממנו אפשר להתחיל לתרגל את עצמך. לאחר שעשית קורס יש לך את התחושה כיצד המכונית מגיבה כשעושים משהו נכון וכשתטעה תוכל לדעת היכן השגיאה.

נכןו, החלקות ארוכות ומרשימות לא יהפכו לטבע שני, אבל עבודה נכונה על ההגה, שליטה בסיסית בתת היגוי והיגוי יתר, התחמקות ממכשול, וחשוב מכל, בלימת חירום, אילו דברים שכל אחד יכול ללמוד וליישם בלי להפוך לשומאכר.

.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שלום לכולם

קודם כל סחתיין ל-darkstar על היגוי היתר.

כמו שרבים אמרו להשתתף בקורס נהיגה מתקדמת לא יוציא אותך אלוף בנהיגת ראלי, אך הוא יעזור לך להבין את מה שאתה עושה ואת מה שאתה צריך לעשות בשעת חירום.

אני אישית כבר תרגלתי כמה פעמים היגוי יתר - במגרשים ריקים (ולפעמים גם הבאנו מים כדי להרטיב חלקים במסלול) צריך לומר - את החוויה הזאת של ההחלקה בפעם הראשונה אי אפשר להוציא מהראש כי זה כיף גדול! :!: !

אבל צריך להקפיד שלא לעשות את זה במקומות שיש בהם סכנה לך ולמי שסביבך!

את ההיגוי יתר שלי תרגלתי במכונית של אבא (Mitsubishi Lancer -לי אין עדיין אוטו משלי כי הכסף שחסכתי שילמתי ללימודים באוניברסיטה), את היגוי היתר שלי אני מעדיף בלי ברקסים, כלומר אתה נכנס קצת מהר מדי לפניה וכאשר אתה מפנה את הגלגלים הם ייצרו מספיק בלימה כדי להעביר משקל לחזית הרכב מה שיאפשר לזנב לצאת לחופשי....

Subaru BRZ 2023 | Citroen C5 Aircross 2019

Hyundai i20 2013 - SOLD | SEAT Leon 2011 - R.I.P | Mitsubishi Lancer 2001 - R.I.P

פורסם
בדרך כלל בהנעה קדמית תקבל בגלל כזה דבר תת היגוי עצבני במקום היגוי יתר לא?

אם אתה נכנס עם גז לפניה תקבל תת-היגוי מוחשי.

אבל אם תכנס לפניה ללא גז, הפניית ההגה תייצר את הבלימה הנחוצה להוצאת הזנב.

אם המשטח רטוב או לח דיו, הכניסה תהיה בתת-היגוי ואחר כך תהפוך להחלקה בארבעה גלגלים אם העברת המשקל היתה טובה/מספיקה - משטח בעל מקדם חיכוך נמוך מקשה יותר על ביצוע העברות משקל.

Subaru BRZ 2023 | Citroen C5 Aircross 2019

Hyundai i20 2013 - SOLD | SEAT Leon 2011 - R.I.P | Mitsubishi Lancer 2001 - R.I.P

פורסם

אם אתה נכנס עם גז לפניה תקבל תת-היגוי מוחשי.

אבל אם תכנס לפניה ללא גז, הפניית ההגה תייצר את הבלימה הנחוצה להוצאת הזנב.

אם המשטח רטוב או לח דיו, הכניסה תהיה בתת-היגוי ואחר כך תהפוך להחלקה בארבעה גלגלים אם העברת המשקל היתה טובה/מספיקה - משטח בעל מקדם חיכוך נמוך מקשה יותר על ביצוע העברות משקל.

דווקא ההודעה הזו היא דוגמא מ-צ-ו-י-י-נ-ת למה לא ניתן ללמד את עצמך נהיגה מתקדמת.

גם אם מתקבלת בסוף תוצאה רצויה (החלקה) זה לא אומר הטכניקה בה נקט הנהג היא נכונה. הבדרך שתוארה כאן איננה אחת מהן. למה? משום שהרכב אולי ייכנס להחלקה אבל הנהג איננו שולט מתי ייכנס הרכב להחלקה או כמה זמן היא תימשך. במגרש אין הגבלה של מרווח תמרון. בכביש או במסלול יש...

פורסם

קורס נהיגה מתקדמת הוא בבחינת יישור קו עם התלמידים לגבי תפיסות נהיגה (בכל בתי הספר בארץ) שיעזור להתקדם לקורסים האחרים שבית הספר מציע, לדוגמא: נהיגה ספורטיבית, ראלי, (בכל מקרה הוא מומלץ בחום לכל נהג).

בכל מקרה אם אתה מספיק חכם לקרוא ולהפנים ידע תיאורטי לבצע אותו ולנתח את מה שעברת - זה מצויין.

ואם אתה מספיק חכם כדי לדעת את המגבלות שלך ולהבין שמבחינתך "זה היה וטוב שהיה"

זה גם מצויין.

La Bellezza Non Basta

פורסם

בכל מקרה אם אתה מספיק חכם לקרוא ולהפנים ידע תיאורטי לבצע אותו ולנתח את מה שעברת - זה מצויין.

בלתי אפשרי להפנים ידע תיאורטי מהסוג הנ"ל ולבצע ללא הדרכה מעשית, לא חשוב כמה 'חכם' אתה. אני לא מכיר אף אחד שלמד נהיגה, שחייה, כדורסל, קאראטה וכל ספורט אחר בהתכתבות.

פורסם

בלתי אפשרי להפנים ידע תיאורטי מהסוג הנ"ל ולבצע ללא הדרכה מעשית, לא חשוב כמה 'חכם' אתה. אני לא מכיר אף אחד שלמד נהיגה, שחייה, כדורסל, קאראטה וכל ספורט אחר בהתכתבות.

פיסיקה = מדע מדוייק - והוא פועל גם על האוטו שלי וגם על האוטו שלך, בעצם על כל האוטואים.

פעם פיסיקאים התחילו בפיתוח תיאוריות, אח"כ הם עברו לשלב הניסוי (והטעייה) ומה יצא? נוסחא!! היום כולם כבר הקדימו אותי ואותך :( ולכן הנושא קצת יותר פשוט :) , אתה רק צריך להבין את החוקיות את הכוחות ואת הכללים.

ובנוגע לשחיה וכדורגל ומה שזה לא יהיה, ברגע שאתה הולך למישהו שילמד אותך (לא שזה רע) אז אתה לומד את הסגנון שלו, אבל אם אתה תתחיל לנהוג (כן, ע"י ספרים ווידאו ומדריכים וכל פיסת מידע קטנה שתמצא...) אז - אתה תגיב להתפתחויות בדרך שלך ותפתח אינסטינקטים שיהיו שלך וכשהזמן כולו שלך אתה פשוט תפתח סיגנון נהיגה שיהיה כולו אך ורק שלך וזה יהיה מאד יפה.

לא באתי להקניט או משהו אבל זוהי דעתי.

וסתם לדוגמא: בפורמולה 1 ישנם 22 נהגים ומה עוד? 22 סגנונות נהיגה שונים! מאיפה הסגנונות האלה צצו פתאום?

ודוגמא אחרת יותר קרובה אליי, יש לי חבר שלימד את עצמו כדורגל בלי מדריך ובלי בטיח - היה יושב מול הטלוויזיה ועושה כמו הגדולים מתאמן לבד עד שהגיע לליגה א', רק אל תגיד לי שאף אחד מכל שחקני הכדורגל שאתה מכיר לא הגיע מהשכונה.

אז זהו אני מכיר אנשים שלימדו את עצמם וזה כן חשוב כמה 'חכם' אתה.

סך הכל בוטום ליין הכל תלוי בך ובמידת ההשקעה שלך וכשזה נוגע לנהיגה - זה גם כיף וזה מה שחשוב!

La Bellezza Non Basta

פורסם

פיסיקה = מדע מדוייק - והוא פועל גם על האוטו שלי וגם על האוטו שלך, בעצם על כל האוטואים.

פעם פיסיקאים התחילו בפיתוח תיאוריות, אח"כ הם עברו לשלב הניסוי (והטעייה) ומה יצא? נוסחא!! היום כולם כבר הקדימו אותי ואותך :( ולכן הנושא קצת יותר פשוט :) , אתה רק צריך להבין את החוקיות את הכוחות ואת הכללים.

ובנוגע לשחיה וכדורגל ומה שזה לא יהיה, ברגע שאתה הולך למישהו שילמד אותך (לא שזה רע) אז אתה לומד את הסגנון שלו, אבל אם אתה תתחיל לנהוג (כן, ע"י ספרים ווידאו ומדריכים וכל פיסת מידע קטנה שתמצא...) אז - אתה תגיב להתפתחויות בדרך שלך ותפתח אינסטינקטים שיהיו שלך וכשהזמן כולו שלך אתה פשוט תפתח סיגנון נהיגה שיהיה כולו אך ורק שלך וזה יהיה מאד יפה.

לא באתי להקניט או משהו אבל זוהי דעתי.

וסתם לדוגמא: בפורמולה 1 ישנם 22 נהגים ומה עוד? 22 סגנונות נהיגה שונים! מאיפה הסגנונות האלה צצו פתאום?

ודוגמא אחרת יותר קרובה אליי, יש לי חבר שלימד את עצמו כדורגל בלי מדריך ובלי בטיח - היה יושב מול הטלוויזיה ועושה כמו הגדולים מתאמן לבד עד שהגיע לליגה א', רק אל תגיד לי שאף אחד מכל שחקני הכדורגל שאתה מכיר לא הגיע מהשכונה.

אז זהו אני מכיר אנשים שלימדו את עצמם וזה כן חשוב כמה 'חכם' אתה.

סך הכל בוטום ליין הכל תלוי בך ובמידת ההשקעה שלך וכשזה נוגע לנהיגה - זה גם כיף וזה מה שחשוב!

נתחיל מהסוף. נהיגה זה גם כיף, נכון. אבל כשאה חושב שאתה יודע לנהוג הכיף יכול להפוך לטרגדיה מהר מאוד.

הטיעון שלך שע"י לימוד הכללים ניתן ליישם כל טכניקה פיסיולוגית לבד ולהגיע לרמה גבוהה הוא טיעון מופרך שאין לו אחיזה במציאות. לכל ספורטאי יש סגנון שונה במקצת ויש ווריאציות על הבסיס, אבל עוד לא ראיתי שחקן טניס שלימד את עצמו ומשחק היטב, לדוגמא. נהנה מהמשחק, כן. מצליח להעביר את הכדור לעיתים מעבר לרשת, כן. משחק נכון והיטב, לא.

למה?

כי אין מי שיתקן לו שגיאות.

כי לימוד עקרוני של התנועות לא מלמד את הנקודה החשובה ביותר בכל ספורט (כולל נהיגה) - תיזמון.

כי ה-"אינסטינקטים שהוא פיתח בעצמו " בלימוד עצמי השרישו הרגלים רעים וטכניקות שגויות.

אבל זה בסדר. כבר פגשתי טיפוסים בקורסים שמבינים בפיסיקה יותר מהמדריך וכאלה שיודעים לתת בגז לבד ולא צריכים עזרה מאף אחד. כולם, ללא יוצא מהכלל, לא לומדים, לא מתקדמים, לא עושים זמנים טובים וגם לא נהנים...

פורסם

רוב הדברים החשובים בעניין החשיבות של קורס נהיגה מתקדמת כבר נאמרו, לכן אין טעם לחזור עליהם.

מה שמפליא אותי הוא - איך בדיוק הוא הצליח לבצע היגוי-יתר בעזרת בלם היד, ברכב כמו הסובארו DL משנת 92 אשר בו בלם היד בולם את הגלגלים הקידמיים !!!! :shock:

דני G.

• תוכן חדש...