Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:roll: יש לי קצת סלט בראש. גם אחר ביצוע חיפוש.

קומפרסיה=לחץ בצלינדר? מהו לחץ טוב,מהו הטווח שצריך להיות ?(לדוגמא: בין 60 ל 90 זה טוב) והאם יש הבדל בין מכוניות ? או שהטווח זהה בכל המכוניות (יש רכבים שיחס הדחיסה שלהם גבוהה יותר אז...) האם הטווח התקין נקבע לפי סוג הרכב ? ומה יחידת המדידיה האם PSI? (ראיתי נתונים של 15/16 וראיתי נתונים של 35..:shock: מה קורה כאןןןן?

דקומפרסיה/לחץ הפוך= אחוזי בריחה של הגזים מהצלינדר. עד כמה שאני יודע הרכב יוצא מן המפעל אם היא אלו אחוזי בריחה. חלק אמרו לי 8% וחלק אמרו לי עד 10% ויש כאלו שאחרי שנים של נסיעה מדווחים על 3.5%.

ברכב שנסע 150000 ק"מ (דוגמא) מהם אחוזי בריחה תקינים (כמובן שהשאיפה שהנתונים בין הצלינדרים יהיו שווים) שחיקה זה דבר טבעי אך מהיא שחיקה נורמלית? ומהם אחוזי בריחה שבעקבותם אפשר להגיד.. הרכב צריך טיפול(גומיות שסתומים, ריניגים,אוברול..) המנוע עייף.

התנגדות הצתה=חיפוש נערך ופשוט לא הבנתי . מה בדיוק הבדיקה בודקת ומה אפשר להסיק מכך? הבנתי שפער בין הצלינדרים צריך להיות קטן.

אבל מהם המספרים? מהו מספר קטן ומהו לא ? 23 מול 28 ...23 מה ??? 28 מה???

קראתי את דבריו של KOMPY אך לא הבנתי

ציטוט:

"למספרים עצמם יש משמעות כאשר ההפרש בינהם גדול יותר.

לדוגמא: הפרש 4 בתוצאת מקס' של 23 לא תדמה לתוצאת מקס' 52,

אצל ה-23 הבלאי הוא גבוה יותר(אחוזים רבותי, אחוזים)."

חברה , יש לי סלט נסואז בראש.:roll:

זקוק למיגדלור באפלה

kompy אתה הסמכות המיקצועית עד כמה שידוע לי. השמח להבהרות.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

שאלה מורכבת שצריכה הרבה סדר ובעל ידע בתחום ...מחפשת מציל:-)

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

ישנם כ"כ הרבה גורמים משתנים אשר ישפיעו על "גודל" המס' בבד' התנגדות הצתה, להתחיל בזאת לא יתן מענה מדוייק.

גם לגבי דחיסה(קומפרסיה) ודליפות-לחץ(ליקג', אין כזה דבר "לחץ הפוץ" או דקומפרסיה) אין אחדות מידות/מספרים.

לא ניתן להשוות בין מנוע בוקסר של פוג'י(סובארו) לבין מנוע בוקסר מתוצרת אחרת.

לא ניתן להשוות מנוע טורי(יציקת ברזל) של פורד למנוע טורי(אלומיניום) של פורד.

לא ניתן בכלל להשוות בין נתוני מנוע אחד לאחר מלבד בין דגמים זהים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

בדיקת קומפרסייה כאשר מבוצעת כנדרש עם שעון, משקפת את המצב המכני של המנוע באופן די ברור.

נתונים אופיינים למנוע בנזין הם 170-225 PSI למנועים מודרניים (יחס דחיסה 9.5/1 ומעלה).

במנועים ישנים יותר ניתן לראות נתונים כגון 150-170 PSI .

החשוב יותר בבדיקה זו הוא כמובן ההפרש בין הצילינדרים הנמדדים. כאשר יותר מ 10% בין תוצאת המקסימום למינימום מציינת תקלה.

כדאי בבדיקת קומפרסייה להצמד להנחיות היצרן, הן בביצוע (מה לנתק, ותנאי הבדיקה) והן לערך התוצאות.

בדיקת הלחץ ההפוך (ליקאז') היא בדיקה משלימה לבדיקת הקופרסייה, שמאפשרת זיהוי ממוקד יותר למהות התקלה. הבדיקה מאפשרת זיהוי רמת הדליפה באחוזים, מתא השריפה, ואת כוון הדליפה.

הבדיקה מציינת רק את רמת הדליפה כאשר הבוכנה בצילינדר הנמדד נמצא בנ.מ.ע (נקודה מתה עליונה).

הבדיקה דורשת יותר מיומנות ונסיון מהטכנאי שמבצע אותה, וכמו כן בהבנה וניתוח הנתונים.

נתונים אפשריים, תקין 2-6% סביר 6-15% לא תקין 15% ומעלה*.

שהנתון גבוה מעט, יש חשיבות גבוהה לכוון הדליפה ומצב הקופרסייה, כדי להחליט על אופן פעולת התיקון, אם נדרש.

כווני דליפה אפשריים, שסתומי יניקה, שסתומי פליטה, טבעות בוכנה (תמיד יש דליפה קטנה דרכם), הבוכנה, מערכת הקירור ומעבר בין צילינדרים סמוכים.

*חשוב לציין כי יצרני הרכב לא מספקים נתונים לבדיקה הזו, והנתונים שרשמתי הם מהניסיון האישי שלי .

כאשר רוצים לקבוע את מצבו המכני של מנוע, רצוי לבצע את שתי הבדיקות, ולהצליב את הנתונים שהתקבלו לצורך ניתוח גורם התקלה והחלטה על פעולת התיקון.

התנגדות הצתה איני מכיר בדיקה כזו, וכנראה שלא רשמת במדוייק לאיזה בדיקה התכוונת

פורסם

דניאל

פשוט ישר ולעניין . עזרת מאוד .

עכשיו אם KOMPY יוכל להסביר לנו מהי התנגדות הצתה כי פשוט לא מצאתי על זה מספיק חומר.

בברכה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

מכוני בדיקה מבצעים בדיקת קופרסייה יחסית.

הנתון שמתקבל הוא באמפר (צריכת זרם של המתנע), ומה שהבוחן במכון מחפש זה רק ההפרשים בין צילינדר לצילינדר (בדיקה יחסית). יש הסבר מפורט על כך בכמה שרשורים.

לבדיקת הדליפות, נתתי נתונים שמתאימים לכל סוגי כלי הרכב.

• תוכן חדש...