Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמר,

כל העבירות אשר כרגע גוררות החרמת רכב הן עבירות שכל אדם שפוי ושומר חוק לא אמור לעשות אותן.

אתה (כמובן שלא אתה אישית) אידיוט מושלם אם אתה נוהג שיכור, אתה רוצח בפוטנציה אם אתה עוקף על קו לבן רצוף (ואל תתנו לי דוגמא של להתקע מאחורי אוטו זבל, אף אחד לא יחרים לך את האוטו על זה),כנ"ל לגבי כל המטומטמים שעוברים מסילה כשהמחסום מורד.

אני בכלל לא מצליח להבין איך אתה בכלל יוצא להגנתם של עבריינים כאלה.

נכון, אני מסכים לחלוטין שיש עם זה בעיה עקרונית שברגע שנפתחה הדלת, אתה אף פעם לא יודע מי יבוא דרכה ואיזה עבירה חדשה פתאום תיכנס לחוק ההחרמות אבל האמת קצת שונה מתיאוריות הקונספירציה המתלהמות שלכם, תאמינו או לא,למחוקק יש איזה קצה קצהוא של הגיון.

בקשר לכל מי שמתבכיין על מופז:

1. מתי למדינת ישראל היה שר תחבורה שמבין בתחבורה? ישראל קיסר? מי בדיוק?

2. מתי תפנימו שאת מדיניות משרד ממשלתי קובע מנכ"ל המשרד וועדות מייעצות? השר רק מייצג את המשרד בממשלה,דואג להזרמת התקציבים ולשמירה על האינטרסים הפוליטיים של המשרד בממשלה ולעבודה מול העיתונות, הוא יכול לאשר או לדחות הצעות שמגישים לו, אבל הוא לא ממציא לבד שום דבר.

אם מנכ"ל המשרד רוצה להוציא לפועל משהוא ונתקל בהתנגדות של השר, בד"כ הוא יצליח לעשות את זה על אפו וחמתו של השר. מי אמר זליכה ולא קיבל?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 152
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המון בעיות חוקיות וחוקתיות.

מה עם הרכב של ההורים?

מה אם הרכב של חברת ליסינג?

מה בדבר נזקים וגניבות במגרשים?

לא אהבתי את הפתרון.

מן פתרון "ישראלי" כזה של לאסור בכלל שתיה בברים בשעות מסוימות או בגלל תאונה אחת של טרקטורון לנסות למנוע את השימוש בהם כלל.

לא שוכנעתי שהחרמת רכבים תעזור.

תעזור לנו בציבור כמובן.

ושום טיעון על לימוד בדרך "הקשה" לא ישכנע אותי שההחרמה חוקית ונכונה

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
אם אתה עוקף על קו לבן רצוף (ואל תתנו לי דוגמא של להתקע מאחורי אוטו זבל, אף אחד לא יחרים לך את האוטו על זה

מי אמר? למה שלא יחרימו?

אדם X עשה עבירה של לעבור על קו לבן רציף.החוק היבש אומר שבשום מקרה אין לעבור על קו לבן.כבר נתקלתי אישית במיקרים שהחוק היבש ניצח היגיון.

יותר גרוע- לאותו אדם X הוחרם הרכב.

מי משלם? ולמי הכסף הולך?

אדם X משלם על הגרירה והאיחסון.למי הכסף הולך אני לא יודע וזה גם לא ממש משנה אם זה לקופת המדינה או למישטרה-הרי אדם X משלם כי הוא עשה עבירה חמורה של לעקוף אוטו זבל ב-3 בלילה על קו רציף (ואפילו לא עבר לגמרי לנתיב הנגדי)כשאין אף רכב ממול.

אדם X משלם, החוק היבש ינצח.אדם X יחוייב לשלם ולא תהיה התחשבות בשום מצב ובשום נסיבות מקלות.

במדינה נורמאלית, אני מסכים לחוק החרמת הרכב כלשונו.בתנאי שהמיסים הכלליים שהאזרח משלם יכסו את הוצאות הגרירה והאיכסון.הרי לזה מיסים נועדו-לאפשר לעירייה ולממשלה לתפקד.

ובתנאי שיהיה אפשר להגיש תלונה על רכב שחסם את נתיב הנסיעה כמו אוטו זבל.ולא רק שיהיה אפשר להגיש תלונה, אלא גם לקבל פיצויים(סמליים.אני לא טמא ולא רוצה להרוויח מזה כסף.רק למנוע מהנבלות לחסום את הכביש ללא שום התחשבות למרות שהם יכולים לא לחסום), כי כסף זה הדבר היחיד שימנע מאנשים לעשות משהוא.

ובתנאי שירימו קצת את מהירות הנסיעה המותרת.ניסיתם פעם לנסוע על 90 בכביש 2? איזה פקקים זה יוצר?! כביש ישר כמעט לחלוטין ובנוי די בסדר.ניתן לנהוג בו על מהירות של 120~150 בקלות.כמובן עם הגבלותבגשם וברוחות צד...טוב ניסחפתי פה.תתעלמו מהתנאי הזה.

אבל אל תתעלמו מ-2 התנאים האחרים.אני באמת בעד החוק אבל יש גבול.

צריך לארגן עצומה שתגרום לממשלה לממן את הגרירה וההחרמה, אחרת יהיו פה קטעים מעניינים של אנשים שקונים אונו פעם בשבוע בגלל ההחרמות...:wink:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מן פתרון "ישראלי" כזה של לאסור בכלל שתיה בברים בשעות מסוימות

ירון

חוק כזה מיושם גם בחו"ל ועובד לא רע בכלל. רק ששם פאבים נפתחים ב 10 בבוקר. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אז תדע שאפילו שהיא לא תמיד צודקת, זרוע החוק יותר חזקה מכל עקשן.

ומכל מה שראיתי, אף אחד לא מצליח ללכת "ראש בראש" עם הממשלה, כמו שנאמר - "אם אתה תשתין על הממסד הוא ירטב, אם הממסד ישתין עליך אתה תטבע".

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אתה צריך רצון + עו"ד.

ואו אז תשתמש במערכת קרי, בימ"ש כדי לכופף אותה לרצונותיך.

הצודקים כמובן.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
מי אמר? למה שלא יחרימו?

אדם X עשה עבירה של לעבור על קו לבן רציף.החוק היבש אומר שבשום מקרה אין לעבור על קו לבן.כבר נתקלתי אישית במיקרים שהחוק היבש ניצח היגיון.

יותר גרוע- לאותו אדם X הוחרם הרכב.

מי משלם? ולמי הכסף הולך?

מה אתה מבלבל פה את המח עם אדם בשם איקס?

מה אתה ממציא המצאות?

אני מכריז בנוכחות כל הפורום כעדים, שאם תוכיח שיש אחד בארץ שהוחרם לו הרכב ל 30 יום על עברת פס הפרדה רצוף כי הוא עקף אוטו זבל שעיקב אותו אתה מקבל ממני 1000 (ובמילים: אלף) ש"ח במזומן!

מיד ובדיעבד. עכשיו יש לך אתגר...

נראה אם ההמצאות שלך עומדות במבחן המציאות!

פורסם

במדינה שבה אוסרים אדם שירה למוות בגנב לאחר שהאחרון הרעיל את כלבו וניסה לגנוב את רכושו, אני מסוגל להאמין שימצא גם שוטר התנועה שיחרים את רכבו של נהג שנאלץ לחצות קו לבן בשל רכב שחסם את נתיבו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
תנסה להחרים לאיטלקי את הפיאט 600 שלו או האינטגרלה שלו.

רק מבול הקללות ירחיק אותך מיד.

ירון

בשוויץ מחרימים בלי שום בעיה, אפילו רכב מושכר ואז אתה משלם גרירה+אחסנה לחודש+ שכירת הרכב לחודש מחברת ההשכרה!

פורסם
במדינה שבה אוסרים אדם שירה למוות בגנב לאחר שהאחרון הרעיל את כלבו וניסה לגנוב את רכושו, אני מסוגל להאמין שימצא גם שוטר התנועה שיחרים את רכבו של נהג שנאלץ לחצות קו לבן בשל רכב שחסם את נתיבו.

יש הבדל ענק בין שני המקרים שאתה מתאר, בראשון -

האדם, השתמש בכוח מופרז בכדי לעצור אדם שניסה לגנוב את רכושו, לא היווה סיכון לחייו, מה גם - שלאותו אדם, אין בכלל סמכות להפעיל כוח, והוא אינו שוטר שתפקידו "לשרת ולהגן" אלא אזרח מן המניין, שאמור במצב כזה - להזמין משטרה, בין אם המשטרה יעילה בעבודתה או לא והייתה מצליחה לעצור את אותו אדם זה כבר עניין אחר, שלא משנה את העובדה שאין לו שום זכות לקחת את החוק אל הידיים.

במקרה השני - החוק הוא שחור על גבי לבן, כל האפור נתון לשיקול דעתו של השוטר.

החוק אומר, שבשום מקרה אסור לך לחצות קו לבן,כשחיקקו את החוק - לא חשבו על אותה משאית אלא על אנשים שעוקפים בקו לבן בכבישים בין עירוניים תוך התעלמות גמורה מהעובדה שהקו הלבן נמצא שם מכיוון שזהו מקום מסוכן לעקיפה (ממש לפני סיבוב בכביש דו סיטרי או לאור כל סיבה אחרת) ולכן ביצוע מעשה כזה מסכן באופן ברור את שאר משתמשי הדרך.

במידה והנ"ל נעשה בשטח עירוני, ללא סיכון לתנועה - מתוך מטרה לעקוף משאית זבל שחוסמת את התנועה (אתה בטח יכול להבין שמקרה כזה נמצא בשטח האפור), ולכן מקרה מסוג זה יהיה נתון לחסדיו של השוטר שראה אותך, הוא יוכל להעלים עין מתוך התחשבות והבנה שזהו הדבר הכי הגיוני לעשות, ועולה לפי כל קריטריון על לעמוד מאחורי המשאית במשך רבע שעה עד שזו תסיים את עיסוקיה, או ללכת לפי החוק - ולקחת לך את הרשיון והרכב. הכל תלוי במצב הרוח שלו באותו היום.

בשוויץ מחרימים בלי שום בעיה, אפילו רכב מושכר ואז אתה משלם גרירה+אחסנה לחודש+ שכירת הרכב לחודש מחברת ההשכרה!

זה גם עונה בצורה הגיונית על אותה הודעה שבה Fifth Gear העלה נקודות שבהן נוצרת בעייה באם זה הרכב של ההורים או רכב ליסינג -

רכב של ההורים? הם ישאו על עצמם את הנטל, וידעו לחנך את הבן שלהם ביותר משמעת בל יקרה דבר כזה שוב,

רכב ליסינג? אותו אדם ישלם בו זמנית גם את עלויות הגרירה והאכסון במגרש ההחרמה, וגם את עלויות הליסינג - הרי לא מעניין אף אחד מהצדדים למה, כעובדה הרכב לא נמצא בחברת הליסינג ולכן הם צריכים לקבל את כספם, וכעובדה הוא גם נמצא במגרש ההחרמה ועל כך הם צריכים לקבל את כספם. מכל כיוון ובכל סיטואציה - ה"עבריין" הוא היחיד שישא בכל ההוצאות, רק הוא מפסיד מכך.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
מקרה מסוג זה יהיה נתון לחסדיו של השוטר שראה אותך, הוא יוכל להעלים עין מתוך התחשבות והבנה...או ללכת לפי החוק - ולקחת לך את הרשיון והרכב.

הוא יכול להעלים עין או שהוא יכול לתת לך קנס, הוא לא יחרים לך את האוטו ל 30 יום על עקיפת אוטו זבל שעומד באמצע הנתיב. באמת, אנשים...

פורסם
במדינה שבה אוסרים אדם שירה למוות בגנב לאחר שהאחרון הרעיל את כלבו וניסה לגנוב את רכושו, .

דוקא המקרה הזה הוא בדיוק הפוך.

כאן נגרם עוול לאזרח בגלל חוסר של חוק!

חוק "הזכות להתגונן ראשון" בביתך ובנחלתך, יש אותו בארה"ב ברוב המדינות, יש אותו באנגליה, יש אותו באיחוד האירופי.

אם אתה בתוך הבית שלי באישון לילה, BODY,YOU ARE FAIR GAME!

אין לי מה לשאול אותך מי אתה ומה אתה עושה פה, זה ברור, זה גם ברור שכוונתך לא נחמדה וסביר להניח שאתה חמוש ועל כן יש לי, בעל הבית, את הזכות להתגונן ראשון.

אני מאמין שיחוקק חוק בזק כזה בזמן הקרוב, אני גם מאמין שהוא לא יועמד לדין בסופו של דבר.

נחזור לנושא המקורי?

פורסם
במידה והנ"ל נעשה בשטח עירוני, ללא סיכון לתנועה - מתוך מטרה לעקוף משאית זבל שחוסמת את התנועה (אתה בטח יכול להבין שמקרה כזה נמצא בשטח האפור), ולכן מקרה מסוג זה יהיה נתון לחסדיו של השוטר שראה אותך, הוא יוכל להעלים עין מתוך התחשבות והבנה שזהו הדבר הכי הגיוני לעשות, ועולה לפי כל קריטריון על לעמוד מאחורי המשאית במשך רבע שעה עד שזו תסיים את עיסוקיה, או ללכת לפי החוק - ולקחת לך את הרשיון והרכב. הכל תלוי במצב הרוח שלו באותו היום.

דוקא המקרה הזה הוא בדיוק הפוך.

כאן נגרם עוול לאזרח בגלל חוסר של חוק!

חוק "הזכות להתגונן ראשון" בביתך ובנחלתך, יש אותו בארה"ב ברוב המדינות, יש אותו באנגליה, יש אותו באיחוד האירופי.

אם אתה בתוך הבית שלי באישון לילה, BODY,YOU ARE FAIR GAME!

אין לי מה לשאול אותך מי אתה ומה אתה עושה פה, זה ברור, זה גם ברור שכוונתך לא נחמדה וסביר להניח שאתה חמוש ועל כן יש לי, בעל הבית, את הזכות להתגונן ראשון.

אני מאמין שיחוקק חוק בזק כזה בזמן הקרוב, אני גם מאמין שהוא לא יועמד לדין בסופו של דבר.

נחזור לנושא המקורי?

למיטב הבנתי, ואולי זה רק אני שמבין לא נכון, התגובות הנ"ל רק מגבות את מה שאמרתי.

blavie, אתה הרי כתבת שמדובר פה בתחום אפור. האם זה חדש לך ששוטרים מסויימים נוטים דווקא להחמיר כאשר מדובר בתחום אפור?

bagira, טרם חוקק חוק כלשהו המאפשר לבעל הבית להתגונן ראשון ועפ"י ניסיון העבר, אני בספק אם בחודשים הקרובים אכן יחוקק. נכון לעכשיו מתנהל בסוגיה של אותו חקלאי מסכן אבסורד מושלם, ושים לב שזוהי אינה הפעם הראשונה שהדבר מתרחש (ע"ע החקלאי מהגלבוע שצבע את גנבי הבקר שבאו לגנוב מהעדר שלו לאחר שהמשטרה לא נתנה לו מענה). מה שיש בארה"ב ובאירופה זה טוב ויפה, אבל אנחנו רק יכולים לקונן על כך שבארץ זהו אינו הדין.

אז הנה לך: אם עוולות גדולות מעין אלה יכולות להגרם לאזרח הקטן בגלל (אי) קיומם של חוקים מסויימים, מי ערב לכך שעוולות קטנות יותר כגון החרמת רכב לא תמנענה?

חומר למחשבה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
הוא יכול להעלים עין או שהוא יכול לתת לך קנס, הוא לא יחרים לך את האוטו ל 30 יום על עקיפת אוטו זבל שעומד באמצע הנתיב. באמת, אנשים...

יש לו את האפשרות, ולכן אמרתי - הכל תלוי במצב רוחו.

blavie, אתה הרי כתבת שמדובר פה בתחום אפור. האם זה חדש לך ששוטרים מסויימים נוטים דווקא להחמיר כאשר מדובר בתחום אפור?

כמו שאמרתי, הכל תלוי במצב רוחו, יש שוטרים שנוטים לשני הצדדים תאמין לי.

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...