Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה גם מצחיק לא ציינת את זה.

אני לא יכול לשלוט על כל מי שנוסע איתי נכון?

וזה קטע קטן מגדרה עד רחובות.

אבל נחמד, אהבתי את זה שהצדקתם את החוק המתסכל הזה שרק גורם לנו (לנהגים החדשים כמובן) לסבל.

וכי מה כבר אכפת למי שעבר את זה?

שחבר צריך להתלבט כל בוקר את איזה חבר להסיע למכללה במקום לקחת את כולם.

מי שיש לו נהג חדש אצלנו יכול להביא רכב ללימודים ואלה שכבר סיימו עם הנהג חדש לא.

ומה ההבדל ביננו? כמה חודשים?

זה מגוחך.

עומר(צטטו קטעים נבחרים והריצו עליהם דחקות)

למה הסכמת להתחלף איתו בכלל אם ידעת שצריך להחזיר את 2 האנשים הנוספים בדרך חזרה?

היית צריך להגיד לו: אסור לי להסיע 4 נוסעים, ולכן אתה זה שחייב לא לשתות היום ולא להיכנס למצב הזה בכלל.

אני מסכים אתך שהחוק מטופש לחלוטין (ואני כבר מזמן לא נהג חדש, אני כל כך זקן עד כדי כך שכשקיבלתי רשיון עוד לא היה מלווה - כך שלא לכולם לא אכפת) - אבל רמות הענישה שנקבעו לעבירה הזו מטורפות (זימון למשפט + אפשרות להחרמת הרכב) ולדעתי מאוד לא כדאי לעבור את העבירה הזו.

צריך לחיות עם זה, גם עם זה אומר להביא יותר רכבים, לבזבז יותר דלק, לזהם יותר אוויר, ולעשות יותר תאונות. זה מה יש.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 152
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל נחמד, אהבתי את זה שהצדקתם את החוק המתסכל הזה שרק גורם לנו (לנהגים החדשים כמובן) לסבל.

זה מגוחך.

אתה הרי לא באמת חושב שמטרת החוק היא לגרום לנהג החדש סבל. המחוקק מנסה למנוע מצב בו תהיה לנהג חגיגה באוטו ולחץ של החברים וכך ליעל את ריכוזו ואת נוחות הנהג החדש בעת שהוא נוהג. בנוסף, כשיש פחות אנשים ברכב אזי במקרה של תאונה יש סיכוי לפחות נפגעים (אומנם הנתון הנ"ל לאו דווקא רלוונטי לנהג חדש לעומת נהג וותיק, אך המחוקק חושב כי יש סיכוי גדול יותר כי נהג חדש יהיה מעורב בתאונה ולכן מקפיד עימו בעניין).

לגבי הגיל שבו מותר להתחיל לנהוג וכיו"ב זה כבר עניין אחר.

פורסם

אתה גם מצחיק לא ציינת את זה.

זה מגוחך.

אם אתה מבקש...

מה זה התירוץ העלוב הזה? אותו התירוץ עובד על כל עבירה - נהיגה בשכרות,נהיגה במהירות מופרזת וכד'.

מסכן החבר, אני מקווה שהוא לא נישבר תחת הלחץ.

לא הבנתי את המשפט...

פורסם
אל תבינו לא נכון, אני מסכים בהחלט לחוק של ה2 אנשים ברכב. ברור שהחוק הזה עוזר למנוע תאונות דרכים (מונע רעש ושטויות מיותרות ברכב של צעירים ובכך מונע הפרעה לריכוז של הנהג) או לפחות לצמצם נזקים (בוא נודה נהג חדש בחיים לא יהיה מיומן כמו נהג ותיק ולכן כל תאונה שנהג חדש עושה היא הרבה יותר קטלנית ומסוכנת. אז עדיף כבר שיהיו כמה שפחות באוטו).

אבל מכאן ועד להחרים רכב על העבירה הזו זה מוגזם לגמרי!!

התשובה היא: כי יש חומרות, עבירה של 2 ברכב לא חמורה כמו נסיעה בשיכרות או בשלילה. ולכן אין שום סיבה שבעולם שיחרימו רכב על עבירה שכזאת.

כן, עונשים צריך לתת במדד! ולא, זה לא בגלל שאני נהג חדש, אני לא מבקש שיורידו את חומרת העונש בגלל זה אלא בגלל ההיגיון הבריא.

כנראה שכולכם לא הבנתם את כוונת המחוקק למה חוק נהג חדש ו 2 נוסעים נכלל בחוק ההחרמות, אז אין בעיה.... נסביר.

אם תשימו לב, כל העברות אשר בגינן מחרימים רכב הן עברות אשר לנהג אין מה לעשות מאחורי ההגה בזמן ביצוען.

אם אתה שיכור או מסטול כי הסנפת 1/2 קילו קוק בשירותים של מועדון אתה יודע שאסור לך לנהוג ואין לך מה לעשות מאחורי ההגה.

אתה מצפצף על החוק אין שום בעיה, החוק מצפצף עליך בחזרה ומה לעשות, הוא קצת יותר חזק ממך.

כנ"ל לגבי שעות מנוחה לנהג משאית/ שלילה/ אין בכלל רשיון או ביטוח.

הנהג יודע בודאות שאסור לו לנהוג ולמרות הכל, הוא בכל זאת נוהג.

אז עכשיו בקשר לחוק נהג צעיר ו 2 נוסעים. יכול מאוד להיות שזה חוק דבילי, אני ממש לא מנסה להגן על החוק, אפילו לא התעמקתי בו ואני בקושי יודע מה הוא אומר.

מה שאני כן יודע, זה שזה חוק במדינת ישראל ואף אחד לא יכול להתעלם ממנו.

אסור לך לנהוג עם X אנשים באוטו, אתה יודע את זה ובכל זאת החלטת לנהוג?

נפלת לקטגוריה של ההחרמות חביבי.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם אתה מבקש...

מה זה התירוץ העלוב הזה? אותו התירוץ עובד על כל עבירה - נהיגה בשכרות,נהיגה במהירות מופרזת וכד'.

מסכן החבר, אני מקווה שהוא לא נישבר תחת הלחץ.

לא הבנתי את המשפט...
אני יודע שזה תרוץ עלוב אבל זה המצב בשטח, אז משתדלים לא להתפס (כאילו הייתי עבריין ששותה או לוקח סמים)

הוא לא נשבר,כולנו נשברים.

אנחנו 5 אנשים מרחובות שנוסעים כל יום לקריית מלאכי,2 מהאנשים סיימו עם הנהג חדש,2 יכולים להביא רכב אבל הם "נהגים חדשים" ואני שלא יכול להביא רכב ואני נהג חדש. יש מבין?

לפני שהחוק נכנס כולנו נסענו בכיף ברכב אחד,עכשיו זה לא משתלם להוציא בכלל רכב.

אני מבין שזה שאנחנו בני 19 20 לא ממש משחק בעיני החוק ועיניכם(מי שרוצה לעשות שטויות על הכביש יעשה את זה גם בגיל 17 וגם בגיל 40) ואת זה אני חושב הבינו כולם.

פורסם

עומר8...

אין לכם שום בעיה, החוק לא תקף למי שהוציא רישיון לפני שהחוק יצא...

"לפני שהחוק נכנס כולנו נסענו בכיף ברכב אחד..."

פורסם

עומר - אז מה הבעיה?

שאחד הנהגים החדשים יביא רכב, וכשמגיעים לאסוף את אחד הנהגים הוותיקים הוא ינהג.

ככה כולם מרוצים ואין עבירה על החוק.

מה פיספסתי?

פורסם

לאחר קריאת כל השרשור יש לי שאלה: מותר לי לנסוע עם יותר מ2 בהנחה שיש לי רשיון כבר 11 חודש ובהיתרים למטה לא מופיע לי כלום חוץ מנהג חדש?

!Blue Subaru Impreza

פורסם

לא, אסור.

הגבלת הנוסעים אינה מופיעה ברשיון הנהיגה, היא חלק מהחוקים כמו שלא מופיע לך "מוגבל לנהיגה שלא בשכרות בלבד".

ההגבלה חלה על נהגים שהוציאו רשיון החל מ-1.11.2004 ועדיין לא חגגו יומולדת 21.

פורסם

rlms

ברור שהחוק הזה עוזר למנוע תאונות דרכים (מונע רעש ושטויות מיותרות ברכב של צעירים ובכך מונע הפרעה לריכוז של הנהג) או לפחות לצמצם נזקים (בוא נודה נהג חדש בחיים לא יהיה מיומן כמו נהג ותיק ולכן כל תאונה שנהג חדש עושה היא הרבה יותר קטלנית ומסוכנת. אז עדיף כבר שיהיו כמה שפחות באוטו).

איזה שטות גמורה, עכשיו הנהגים "החדשים" יעשו יותר תאונות בגלל שהוציאו יותר רכבים,יזהמו יותר את האוויר ויבזבזו יותר דלק, עכשיו תגיד לי איפה הסיכון ואגב "מונע רעש ושטויות מיותרות ברכב של צעירים "

איך זה קשור?

!Blue Subaru Impreza

פורסם

איזה שטות גמורה, עכשיו הנהגים "החדשים" יעשו יותר תאונות בגלל שהוציאו יותר רכבים,יזהמו יותר את האוויר ויבזבזו יותר דלק, עכשיו תגיד לי איפה הסיכון ואגב "מונע רעש ושטויות מיותרות ברכב של צעירים "

איך זה קשור?

איך זה קשור?

אני יודע שכשחברים שלי שהם לא מופרעים מי יודע מה נסעו איתי ברכב והם היו יותר מ2 (חטאתי עוויתי פשעתי...) היה לי הרבה רעש וכולם כולל כולם!! (כולל החננה שכל הזמן מזהיר ממהירות יותר)עודדו אותי לעקוף לחתוך ועוד שאר מיני בישין. כשיש הרבה חברים ברכב רוצים לעשות פוזות וכל מיני שטויות דבר שיכול בטעות לגרום לעוד תאונות...

כשאתה רק עם תוספת של שני אנשים ברכב הלחץ החברתי לעשות פוזות יורד (מניסיון) ויכול להיות שעדיף שני רכבים שקטים על הכביש מאשר אחד שעושה רעש ובאלגן לכל הסביבה

ד"א

בגירה (או יניב) תודה! הארת את עיני, זה היה חידוש מבחינתי

• תוכן חדש...