Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האזרח הישראלי סמרטוט.
האירופאים חיים עם זה כבר כמה שנים

לא לגמרי מסכים אתכם,

בעקרון התקנה הזו היא דבר חיובי שיפחית את כמויות זיהום האוויר בארץ...

מסכים לגמרי!

באירופה נכנס עוד מעט לתוקף תקן euro4 גם למכוניות גדולות ואצלנו נאדה...

יש מקומות שמכוניות מקבלות סיווג ע"פ רמת הזיהום שלהן ורק המכוניות הנקיות ביותר מורשות להכנס למרכזי הערים.

פורסם

למרות שקל מאוד להבין מדוע רובכם נגד התקנה הנוכחית, צריך להסתכל גם על חצי הכוס המלאה, לפחות סוף סוף אני ועוד רבים כמוני, לא נצטרך להעביר את המזגן לקירור מבפנים ולא מבחוץ, כל פעם שאנחנו עומדים ברמזור.

או במילים אחרות סוף סוף מכוניות יפסיקו לזהם את האויר בחוץ!

אני ממש מברך את הצעד הנ"ל של המדינה!

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

מס' אי דיוקים והבהרות:

(1)עלות הבדיקה הינה 24 ש"ח ולא 26 ש"ח כפי שנכתב.

(2)משך הבדיקה לא תארך יותר מדקה(אולי שתיים למכוניות בעייתיות), תזמון ה-15 דקות שניתן בכתבה(זאת ע"פ מידע שהזין דובר משרד התחבורה) יהיה רק לרכבים אשר טמפ' העבודה ברכבם לא יהיה כנדרש(כ-80 מעלות), רוב הרכבים מגיעים לטסט "חמים" או מתחמים בהמתינם לתורם.

(3)רכבים ללא ממיר ו/או שהממיר ברכבם מרוקן ו/או קיימים דליפות במע' הפליטה ו/או רכב שאינו "עובד עגול" לא תערך אצלם בדיקה, רכבים אלו יצטרכו לתקן ראשית את הליקויים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

:shock:

כמו ששאלו קודם, איך ניתן לדעת מה מקור הבעייה? מחשב רכב דפוק, חיישן או ממיר?

אני רואה שחורות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
כמו ששאלו קודם, איך ניתן לדעת מה מקור הבעייה? מחשב רכב דפוק, חיישן או ממיר?

או ששואלים בפורום הטכני או שהולכים למוסך או שמחליפים אוטו :shock:

פורסם
עוד אי-דיוק בכתבה:

ממיר קטליטי מחזיק מעמד יותר מ-5 שנים, ליתר דיוק הוא אמור להחזיק כ-160K ק"מ.

האוטו שלי עבר 200 אלף וקניתי אותו כשהוא היה ב190 אלף..

מה הסיכוי שאני אעבור את הבדיקה בשלום? אני בטוח שאף פעם לא החליפו את הממיר. האוטו שנת 1996

פורסם

כרגיל כמו הרבה החלטות של משרד התחבורה,כמו שאומרים באנגלית SHOOT FIRST ASK QUESTION LATER.לא מעניין אותם כלום,מי ישלם את עלות הבדיקה הנוספת,ברור הנהג הרי האגרה השנתית לא מספיק גבוהה,מישהו צריך לשלם עבור הציוד לא?:roll: .ומה בדבר הלחץ העצום שיווצר במכוני הרישוי,שוב לא מעניין אף אחד ממש כמו אירופה פה.כולנו נעמוד בתור כמו טמבלים.ואם הרכב שלי ביום קריר עומד על לא יותר מ-75 מעלות אז יבלבלו לי את המוח לחכות.מעצבן כל כך.

ובעניין אירופה,שם התקנות זיהום הם לפי מודל ספציפי ולא שרירותי על כל המודלים מ-96 ומעלה.

אני בעד איכות הסביבה והכל אבל יש צורה לעשות זאת.היה יותר ראוי אם לפחות היו פורסים את שינוי התקנות על פרק זמן מסויים.כל שנה עידכון נוסף בתקנה.כך גודל המכה בכיס תהיה יותר סבירה.הרי מר ישראל ישראלי שנוסע במזדה 323 שלו מודל 96 אם ממיר לא תקין,חיישן למבדה תקול יאלץ לשלם סכום שיהיה מאוד מאוד גדול שאולי לא כל אחד יוכל להרשות לעצמו.רק שני המרכיבים הללו יוכלים להגיע ל2000-5000 ש"ח תלוי אם מקורי או לא.ועוד לא דיברתי על מחשב מנוע תקול...

פשוט מעצבן.

רועי

coupe turbo 16v

ibiza turbo 20v

פורסם

המזדה שלי עם ממיר קטליטי שעבר 300K, ועדיין עברה בדיקת 4 גזים...

יכול להיות שהוא עדיין תקין? או שאין סיכוי?

פורסם

ובעניין אירופה,שם התקנות זיהום הם לפי מודל ספציפי ולא שרירותי על כל המודלים מ-96 ומעלה.

אני בעד איכות הסביבה והכל אבל יש צורה לעשות זאת.היה יותר ראוי אם לפחות היו פורסים את שינוי התקנות על פרק זמן מסויים.כל שנה עידכון נוסף בתקנה.כך גודל המכה בכיס תהיה יותר סבירה.הרי מר ישראל ישראלי שנוסע במזדה 323 שלו מודל 96 אם ממיר לא תקין,חיישן למבדה תקול יאלץ לשלם סכום שיהיה מאוד מאוד גדול שאולי לא כל אחד יוכל להרשות לעצמו.רק שני המרכיבים הללו יוכלים להגיע ל2000-5000 ש"ח תלוי אם מקורי או לא.ועוד לא דיברתי על מחשב מנוע תקול...

פשוט מעצבן.

רועי

שם זה מדורג ע"פ משקל ושנה ופה ע"פ נפח מנוע ושנה. ההבדל לא מהותי. כשם שאינך חייב בחגורת בטיחות אם אתה נוסע במכונית מלפני 1968 (אולי טעיתי בשנה), ובמשענות ראש משנה אחרת וכנ"ל לגבי מראות צד וומזגן עוד הרבה דברים, גם עיניין הממיר נכנס החל משנה מסויימת על נפחי מנוע מסויימים ואח"כ גם על נ"מ קטנים יותר. ברגע שמכונית מחוייבת בממיר בעל הרכב חייב לדאוג שהוא יהיה תקין.

אם יש איזושהי בעיה זה לא בכך שמתחילים פתאום לאכוף את זה אלא בכך שלא אכפו את זה עד היום

פורסם

מצאו עוד פירצה לסחוט מהנהגים סכומים לא מבוטלים,הריי ברור שאף אחד לא מחליף פה ממיר בגלל זיהום אויר ,עד עכשיו, ועם רמת הדלק בארץ הממירים נגמרים הרבה יותר מהר.

עכשיו גם יבדקו טמפרטורת עבודת מנוע לרכבים מעל 95.

מי שיפתח מכון לממירים - יעשה את עיסקת חייו.

בכל אופן אני את ה93 שלי, לא מחליף.

פורסם

מצד אחד אתה צודק ומצד שני אתה רוצה שאנשים ישקיעו עכשיו 10 אלף ש"ח על ממיר, מחשב ועוד בישביל להעביר רכב שנת 96 טסט?

המצב מהיום יהיה כזה- הרבה רכבים יעמדו ולא יעברו טסט כי לא יהיה לאנשים כסף. הרבה אנשים יסעו בלי טסט. הרבה רכבים יעברו טסט בקומבינה במקומות מסויימים.

חבל...

אני לא מתכוון לשלם 5000 ש"ח על ממיר! כמו שהאוטו שלי עבר שנה שעברה טסט ועשו לו בדיקה של פליטת הגזים אני לא רואה סיבה לשלם 5000 ש"ח, שאין לי, על ממיר. או שיזילו את המחיר למחיר שפוי או שאין לי בעיה לשלם 500 שקל ולעבור את הטסט במקום אחר.

עריכה-

זאת אומרת יש לי בעיה לשלם 500 שקל אבל זה עדיף על לשלם 10 אלף.:|

פורסם

לפי דעתי זהו מהלך שיפגע בהתחלה בחלק מהנהגים(אלה שהתקמצנו על תיקונים לא בטיחותיים), אבל נחוץ אם מסתכלים לתווך הארוך. מה שכן צריך היה לעשות את זה במדורג ולא להכליל מכוניות לפי שנתון אלה לבחון דגם דגם.

(אבל פקידי משרד התחבורה בטח עסוקים בדברים חשובים יותר ואין להם זמן לזה).

מי שמתנגד למהלך הם אלה שנוסעים ברכבים לא תקינים ומזהמים את האויר שכולנו נושמים.

והקומבינטורים שעד היום עברו טסט בקומבינה. ומהיום יעלצו לתקן את רכבם וזאת כי המידע יועבר למשרד התחבורה ישירות ממחשב הבדיקה ללא התערבות כל שהיא מצד עובדי מכון הבדיקה.

נכון שאחזקת רכב בארץ זה עסק יקר מאוד. אבל מצד שני אף אחד לא מכריח אותנו להחזיק רכב.

וכמובן שאם זה עובד באירופה אין שום סיבה שזה לא יעבוד בארץ .

• תוכן חדש...