Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מאז שקניתי את הרכב המזגן לא עבד.

אחד מצינורות המזגן ברכב היה רקוב ולכן רכשתי חדש והרכבתי בעצמי- הוא עובר באיזור הרדיאטור ונכנס לקיר האש.

כבר בפירוק של ההברגה שלו מקיר האש הרגשתי שמשהו הולך קשה אבל המשכתי לפרק וכאשר הרכבתי את החדש ,חשכו עיני- ההברגה נדפקה לגמרי ,מה שעשיתי היה להבריג בכל זאת חזק עד כמה שניתן -זה נכנס עקום אבל נכנס.

בגלל שזה היה ממש לפני החורף החלטתי לתת למזומנים בכיס להישאר במקומם ולדחות את הסיפור הזה.

מזגניסט שניגשתי אליו אמר שזה סיפור רציני כי צריך לפרק דשבורד וכל מה שנובע מזה,והוא זרק לי מחיר דימיוני של 1000 ש"ח, כמובן שעפתי משם.

השאלות שיש לי:

1 האם שווה להתעסק עם מערכת המזגן בכלל כי היא לא עבדה שנתיים לפחות, האם המייבש או חלק אחר במערכת נדפק מתקופה כזו?

2 בכל מקרה רציתי לדעת האם נהוג לקחת כסף על בדיקה של תקינות המערכת (אם יש כזו בכלל )ואם כן אז כמה?, כי אולי כן הצלחתי לסגור את הצינור כמו שצריך.

אני מאזור השרון\מרכז בנוגע להמלצה על מזגניסט אמין .

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

כשמע' המזגן ללא גז ופתוחה לאויר החיצוני אז חובה להחליף את הקולט/מייבש. לאחר כל התיקון יש גם לבצע ואקום עמוק ומילוי גז ורק זה עם המייבש כבר כמה מאות ש"ח.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה לכם

רפי המייבש פשוט לא מתפקד אחרי תקופה כזו או שניתן לבדוק אותו? אני לא יודע אם זה דומה כל כך, אבל מוכר לי מייבש של חנקן מהצבא והוא היה מפורק וחשוף לאוויר רוב הזמן.

יש לך מושג מה מחיר המייבש בלבד? והאם הוא קל לפירוק והרכבה, על מנת לחסוך בעלות התיקון...

אני מקווה שהמחיר לא יהיה בשמיים , כי אם כן, שוב הולך לעבור עלי קיץ קשה.

תודה.

פורסם

מייבש שעמד שנתיים עם צינור רקוב חייבים להחליף.

המחיר נע 100-150 ש"ח מקורי, 50-60 ש"ח מטופל.

יש מפעל בנ"צ שמשפץ אלטרנטורים,סטרטרים,ומכירה של כל החלקים למזגני רכב.

הוא מכר לי לא פעם מייבשים משומשים וצבועים שמטופלים על ידו.הוא מוכר רק למוסכים.

בהתחלה לא אמר לי שזה משופץ,ורק לאחר שהבן שלי עבד אצלו,נודע לי והמחיר ירד בהתאם.

בקשר להברגה של הצינור,אפשר לתקן ללא פירוק הדשבורד.

אפשר להוסיף מאריך עם הברגה ולהלחים עם הלחמת כסף.גם אם דפקת את ההברגה של הצינור החדש

ניתן להחליף,ולא צריך להחליף לצינור חדש.

ובקשר לבדיקה,היא די קשה,,יש לבדוק גם אם המדחס(הוא החלק היקר במזגן) נותן לחץ ויניקה.

אגב, בנוסף למכונאות אני מוסמך גם לתקן מזגנים,יש לי את כל הציוד,אך לרוע מזלך אני כבר לא עובד.

אני מוכן לבצע לך בדיקת לחץ חינם, כדי לראות אם ההברגה שעיקמת דולפת,או דליפות אחרות.

יש לי סקנר עם חיישן שבודק אחד חלקי מיליון של דליפת גז.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
מייבש שעמד שנתיים עם צינור רקוב חייבים להחליף.

המחיר נע 100-150 ש"ח מקורי, 50-60 ש"ח מטופל.

יש מפעל בנ"צ שמשפץ אלטרנטורים,סטרטרים,ומכירה של כל החלקים למזגני רכב.

הוא מכר לי לא פעם מייבשים משומשים וצבועים שמטופלים על ידו.הוא מוכר רק למוסכים.

בהתחלה לא אמר לי שזה משופץ,ורק לאחר שהבן שלי עבד אצלו,נודע לי והמחיר ירד בהתאם.

בקשר להברגה של הצינור,אפשר לתקן ללא פירוק הדשבורד.

אפשר להוסיף מאריך עם הברגה ולהלחים עם הלחמת כסף.גם אם דפקת את ההברגה של הצינור החדש

ניתן להחליף,ולא צריך להחליף לצינור חדש.

ובקשר לבדיקה,היא די קשה,,יש לבדוק גם אם המדחס(הוא החלק היקר במזגן) נותן לחץ ויניקה.

אגב, בנוסף למכונאות אני מוסמך גם לתקן מזגנים,יש לי את כל הציוד,אך לרוע מזלך אני כבר לא עובד.

מה זאת אומרת, "כבר לא עובד"?????

אני מוכן לבצע לך בדיקת לחץ חינם, כדי לראות אם ההברגה שעיקמת דולפת,או דליפות אחרות.

יש לי סקנר עם חיישן שבודק אחד חלקי מיליון של דליפת גז.

דני-----

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה רבה על ההסבר וההזמנה דוד אתה מלאך! כן ירבו כמוך.

האם הסקנר שעליו דיברת יכול לבדוק דליפה גם אם אין גז במערכת?

בכל מקרה, אני לא בטוח אם דפקתי רק את ההברגה של הצינור החדש או שגם את ה"נקבה" שלו שנכנסת לקיר האש,ייתכן ואת שניהם.

שוב , תודה על ההזמנה לבדיקה אני עדיין לא יודע מה היכולת שלי להגיע בשבוע הבא כי יש לי איזושהי בדיקה בביה"ח .

בכל מקרה, אתה נמצא ברחובות?

תודה ושבת שלום.

פורסם
האם הסקנר שעליו דיברת יכול לבדוק דליפה גם אם אין גז במערכת?

האם אני יכול לשתות קולה מהבקבוק, גם אם אין קולה בבקבוק?:roll:

להבדיל, במערכת הגז (אפילו אם היא פתוחה)תמיד נשאר מעט גז.יש לי משאבת ווקום שגם נותנת

לחץ של כ- 350 PSI.גם אם אין גז במערכת,אפשר לדחוף מעט לצורך בדיקה.

כשמכניסים לחץ מהאטמוספרה למערכת,האוויר מתערבב עם מעט הגז שיש במערכת,וזה מספיק למכשיר

"להריח" אותו.המכשיר תוצרת U.S.A והוא המילה האחרונה בבדיקת דליפות.יש לו שני מצבים של

בדיקה,מרחבי ונקודתי לכל סוגי הגז (לא רק למזגן)הוא מריח אפילו עשן סיגריה.

ידידי דני,תשובה לשאלתך בה"פ או בטלפון,כמו שעזרת לי בניצוץ של הדייהו,תודה.

פורסם
שלום

מאז שקניתי את הרכב המזגן לא עבד.

אחד מצינורות המזגן ברכב היה רקוב ולכן רכשתי חדש והרכבתי בעצמי- הוא עובר באיזור הרדיאטור ונכנס לקיר האש.

כבר בפירוק של ההברגה שלו מקיר האש הרגשתי שמשהו הולך קשה אבל המשכתי לפרק וכאשר הרכבתי את החדש ,חשכו עיני- ההברגה נדפקה לגמרי ,מה שעשיתי היה להבריג בכל זאת חזק עד כמה שניתן -זה נכנס עקום אבל נכנס.

בגלל שזה היה ממש לפני החורף החלטתי לתת למזומנים בכיס להישאר במקומם ולדחות את הסיפור הזה.

מזגניסט שניגשתי אליו אמר שזה סיפור רציני כי צריך לפרק דשבורד וכל מה שנובע מזה,והוא זרק לי מחיר דימיוני של 1000 ש"ח, כמובן שעפתי משם.

השאלות שיש לי:

1 האם שווה להתעסק עם מערכת המזגן בכלל כי היא לא עבדה שנתיים לפחות, האם המייבש או חלק אחר במערכת נדפק מתקופה כזו?

2 בכל מקרה רציתי לדעת האם נהוג לקחת כסף על בדיקה של תקינות המערכת (אם יש כזו בכלל )ואם כן אז כמה?, כי אולי כן הצלחתי לסגור את הצינור כמו שצריך.

אני מאזור השרון\מרכז בנוגע להמלצה על מזגניסט אמין .

תודה רבה.

באים הרכבתה את צינור המתחבר ליחידה הפנימית לא טוב והלך ההברגה ,יש לפרק את היחידה שכרוך בפירוק דשבורד ברכבים אירופיים אמריקיות וחלק מהקוראניות ברוב היפניות זה פרוק קל . יש אפשרות של ריתוך ניפל שנהרס רק במקרא שאין נזילה מהיחידה, באם היחידה נוזלת אתה צריך להחליף יחידה . לגבי מיבש , המיבש הוא מיכל מתכת שמכיל גרגירי סיליקון שמשמש כסופח לחות, פילטר גס למדחס, ועוגר נוזלים ,המיבש שעבד ועומד פתוח מתקלקל, ולהישתמש בישן זה לא הגיוני (פילטר ישן?)אתה זורק כסף כי מיבש ישן לא עושה את העבודה. אל תעשה חצי עבודה כי אתה סם כסף על קרן הצבי:wink:
:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

יצחקי,לא ידעתי שבמייבש יש סיליקון,המורה אמר לי שיש אבני סיליקה.

לא ראיתי בשרשור שמישהוא הציע לו מייבש ישן ופתוח.

לא הבנתי את זה "יש אפשרות של ריתוך ניפל שנהרס רק במקרה שאין נזילה מהיחידה"

מה, "ריתוך" או הלחמת כסף/נחושת? רק במקרה שאין נזילה ? ואיך בדיוק יבדוק אם יש נזילה

מהיחידה, בלי לסדר קודם את ההברגה?

אנא השכילני מנסיונך.

תודה

דוד

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אח שלי אני הייתי עובד במזגנים תקופה

לפי מה שאתה מתאר אתה הברגתב לא נכון את ההברגה ליד קיר האש מה שהמזגניסט אמר לך הוא משהוא נכון ישנה יחידה פנימית שמתחברים אליה שני הצינורות היניקה והדחיסה אם הרסתה את ההברגה היות והיא אלומיניום אחי עשיתה נזק יחידה כזו כולל עבודה יכולה להגיע ל1000 שקל אבל המלצה שלי את המייבש יש להחליף כל 5 שנים

היות ואין לך גז במערכת אתה יכול לבדוק את הפילטר לבד ע"י פרוקו ונשיפה בתוכו אם האוויר יוצא חלק הוא טוב ואם לא תחליך הוא עולה בין 50 ל 110 שקל מה שכן אם לא תדע להגיע אליו תעקוב מהמדחס יש צינור עווה וצינור דק תלך בעיקבות הדק הוא יוביל אותך לפילטר דמוי צינצנת ומחובר עליו חיישן אותו יש להחליך קנה אחד באותו הדוגמה מה שכל שים לב ישנם שני גומיות על הצינורות יש לבדוק אם מצבם תקין ואם לא על המייבש החדש יש 2 גומיות וגם על החיישן יש גומיה

מה שכן סגור חזק אבל ברגש אלו הברגות אלומיניום הם עדינות מה שכן המלצה שלי תן למשהוא מוסמך לבצע לך את העבודה מזגן הוא דבר שמורכב מחלקים יקרים!!!!! אם תהרוס הברגות אתה תצה בנזקים וגם הכול זאת שתיצתרך למלות גז עדיין תלך למוסך ואם ההברגות לא סגורות טוב הגז יברח ואין אחריות על גז

!!1

בהצלחה

• תוכן חדש...