Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז קודם כל יכול להיות שהכותרת שלי לא טובה, אז אם יש איתה בעיה מצטער מראש.

אז ככה: לפני שבועיים בשעה טובה עברתי סוף סוף טסט, ואחרי יומיים שלמים של ציפייה ההורים שלי עשו לי ביטוח על הרכב, הנסיעות הראשונות שלי היו בעיקר בחניות ובכבישים ריקים עד שיום שישי נסעתי בכבישים יותר רציניים.

ואני חייב להגיד לכם שכל שעה שהייתי בכביש הורידה לי יותר את הביטחון ואת הרצון להיות בכביש.

זה התחיל בנהגים שחתכו אותי כמו מטורפים או שלא נתנו לי זכות קדימה אפילו שיש להם עצור, בסדר ההורים שלי הזהירו אותי מכאלה עוד לפני שהתחלתי ללמוד נהיגה, אבל השיא הגיע ביום הראשון שבו נסעתי בכביש ראשי, עצרנו בחנייה מסודרת ליד הבנק ואמא שלי ירדה מהאוטו (האוטו שלנו חנה כמו שצריך לא בלט ולא כלום) ואני נשארתי באוטו. לידי היה רכב מסוג GMC סונומה שחנה, אחרי כמה דקות הגיע בעל הרכב נסע קדימה, יצא מהחנייה ושוב חזר רברס לתוך הרכב שלי!.

אני ראיתי אותו מההתחלה אבל חששתי לצפור לו סתם וכשממש ראיתי שהוא נוגע במראה ציפצפתי לו והוא נבהל ונעצר, כאשר הוא התקדם ירדתי והסתכלתי שכלום לא קרה למראה, ראיתי שאין נזק ולכן לא הסתכלתי על המספר שלו, אחרי כמה שניות קלטתי מכה מעל הגלגל הקידמי, מיותר לציין שזה כבר היה מאוחר מידי והוא נעלם מהמקום.

מאותו הרגע כבר התחיל לרדת לי הביטחון בכביש, אחרי כמה ימים נסעתי עם אמא שלי בפקק, והיה שם רוכב אופנוע אני חושב 150 סמ"ק ומעלה-גדול יותר מקטנוע 50 סמ"ק, הוא החליט שבגלל שיש לו אופנוע אסור לו להתעכב בפקק והוא חייב לעבור בכל מחיר (בסופו של דבר התברר לי היום שבכל מחיר זה כולל בכמה שריטות בצד שמאל של הרכב שלי) וראיתי שהוא מגיע לי המראה שלי ושיערתי שהוא לא יצליח לעבור אז החלטתי להיות נחמד איתו ולהזיז את הרכב שלי קצת שמאלה כדי להקל עליו, ברגע שזזתי טיפה הרוכב נעצר והתחיל לקלל אותי שאני חרא שלא נותן לו זכות קדימה :? ושראיתי שהוא מנסה לעבור אז למה זזתי?! לא עניתי לו והמשכתי.

אתמול בערב היה השיא שנהג משאית (מהמשאיות הגדולות) עם נגרר בגודל של עוד משאית (משמע משאית באמת גדולה) החלטתי לעקוף אותי ואתה זה שנסע לפני מימין בתוך צומת בתוך העיר כשהוא גם עוקף וגם צופר ללא הפסקה.

גם לפני כמה ימים בתל אביב אני נסעתי עם אבא שלי והיה לי ירוק והאטתי לפני הצומת כמה מטרים לפני שנכנסתי לצומת אני רואה עגלה עם סוס נכנסתי לי לצומת באדום מלא! מזל שהאטתי כי גם הוא היה במהירות דיי גבוהה.

ועכשיו אני באמת מפחד לעלות על הכביש, אני פוחד על החיים שלי וגם נמאס לי כבר מהשריטות האלה אני כולה שבוע נוהג על הכביש כמו שצריך וכבר יש לי מכה שלא באשמתי ושריטה שלא באשמתי, אני נוהג זהיר, לא נוסע מהר (אבל גם לא זוחל) וגם אדיב ולא נלחם עם כאלה שמנסים לחתוך אותי וכל מיני כאלה, ובכל זאת אני זה שנדפק בסוף.

שבוע על הכביש גרם לי לראות מה שקראתי כאןמזמן, יש בישראל מלא נהגים מטורפים\שלא יודעים לנהוג

מה לעשות? איך אני יכול לשפר את הביטחון שלי בנהיגה ? אני בטוח שאני עוד לא נהג טוב-אבל עדיין, איך אני יכול לנהוג כדי להיזהר מכאלה שכנראה גם שנים על הכביש לא עזרו להם והם יכולים לדפוק לי את האוטו?

VW PASSAT 1.8T

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אל תתן למטומטמים כאלה להרוס לך......

עם הזמן והניסיון יהיו לך יותר כישורים "לקרוא את הכביש" ולדעת איך לא להכנס למצבים מסוכנים גם שלא באשמתך.

ביטחון בנהיגה זה דבר נרכש וזה די טבעי ואפילו מועיל שאתה חושש בתור נהג דנדש כי הבעיה של חלק מהנהגים היום שאיך שהם מקבלים את הרישיון לידיהם יש להם דווקא עודף ביטחון.

פורסם

התחלות יכולות להיות קשות - בכל תחום בחיים. כל מה שיש לך לעשות זה לדאוג להיות עירני ולהזהר מאחרים. עם הזמן והניסיון תלמד לצפות ארועים בצורה יותר טובה ולהמנע מלהכנס אליהם. אבל מה שהכי חשוב זה שאתה לא ממש יכול להשפיע על פעולות של נהגים אחרים בכביש, אז אל תאבד ביטחון, אלו רק פגיעות בפח.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

נכון אלו רק פגיעות פח, ואני מודה לה' שאלו רק פגיעות פח, אבל עדיין זה מציק שאתה נותן 100 אחוז מעצמך כדי לנהוג בזהירות ואיזה טמבל שנוהג בלי להתרכז בכלל או לא מכיר את הרכב שלו דופק אותך.

וזה לא שאני נוהג בחוסר ביטחון של לנסוע 60 באיילון או דברים כאלה, זה פשוט חשש כזה שעם כל יום נהיגה רק הולך וגובר.

VW PASSAT 1.8T

פורסם

אל תקח את זה קשה, אתה תתרגל. במיוחד לקטנוענים חצופים שמזגזגים בין הנתיבים.

מה שבטוח, אל תתרגש מצעקות וצפירות של נהגים אחרים וגם אל תפחד לצפור לאחרים כשאתה חושב שהם מסכנים אותך.

פורסם

תהייה עירני לכל אותם "מפגרים" ותלמד לצפות אותם. אין הרבה ברירה...הכביש הוא באמת מקום מסוכן.

ולא פחות מסוכן לעלות על רכב כשאתה פוחד!

פשוט תזרום עם כל האחרים.תראה מה הם עושים ותגיב בהתאם. בלי פחדים,חששות ורעידות. רק תגובות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אהלן רמיר(?)

דבר ראשון, כל הכבוד לך על מודעות הנהיגה שאתה ניחן בה. לא תמיד קל לבוא ולהגיד: יש לי מה ללמוד ואני פוחד. וזה כבר צעד קדימה.

ולעניין, אני לא מכיר אף אדם שנהג נכון וטוב בשבוע הראשון של הרשיון ואפילו בשנתיים לאחר קבלת הרשיון. המצב כפי שנראה לך כרגע הוא מצב שכל הנהגים משוגעים, הוא נכון בצורה מסויימת. צורת הנהיגה שלמדת בתור תלמיד לנהיגה הוא לא מה שמצופה ממך בתור נהג יחיד, ויש להתאקלם - מה שבטוח יבוא עם הזמן. אני רוצה לחדד יותר את השלב הבא שבקרוב תיכנס אליו, בו אתה מקבל את הביטחון העצמי על הכביש. בדרך הכלל השלבים בפיתוח ביטחון עצמי בנהיגה אצל נהגים צעירים הם: פחד ולחץ על הכביש בהתחלה, ולאחר מכן הם משתחררים מזה וחשים "שיש להם שליטה על הרכב" ועושים שטויות. צריך להפנים שאלא אם קוראים לך ראם סמואל, כנראה שלא תצליח להשתלט על הרכב אם הוא יאבד שליטה, ומשם הדברים רק הולכים ומדרדרים.

היה בטוח בעצמך על הכביש, הביטחון הכרחי ויגיע בקרוב, אך חשוב שתפנים את הדברים הללו. אתה לא רוצה להיות זה שיודיע לאמא של חבר או שכן שרצחת לה את הילד.

בברכה ובהצלחה

אבי .פ.

:shock:פג'ו 205 ג'ונייייר 3 דלתות - אספנות בשנת 2021 :shock:
פורסם

קוראים לי רמי (:

ואני בטוח שכרגע מצופה ממני הרבה יותר ריכוז כשאין מאחורי את המורה שיתקן אותי בשגיאות שלי,זה כן.

אבל תסכימו איתי שגם לנהג עם ניסיון על הכביש אין הרבה מה לעשות כשרוכב קטנוע\אופנוע מחליט שהוא לא עומד בפקק (הרי תכלס מה אכפת לו אז המראה של הגולף החדשה פה תתעקם קצת או שהוא קצת ישרוט את הרכב שלידו, בכל מקרה זה אופנוע של העבודה שלו, או שמה כבר יקרה לו לאופנוע...

וזה מה שמרתיח החוסר אכפתיות של האנשים.

וביטחון אני מקווה שיהיה לי בעתיד, ביטחון מופרז גם אם יהיה לי אני לא יתן לזה להשפיע עלי, שום דבר בחיים לא שווה שאני יסכן חיים שלי או של מישהו בשביל לצאת גבר או משהו כזה.

VW PASSAT 1.8T

פורסם

תראה, המקרה שלך יוצא דופן... מדובר בדי הרבה מקרים של חוסר מזל בפרק זמן קצר במיוחד (שכן לפי מה שאתה אומר באמת שום דבר כאן לא היה באשמתך).. אז העצה הכי טובה היא אל תתייאש... לא הגיוני שזה יימשך ככה לאורך זמן (בכל זאת, מגע בין כלי רכב הוא לא נפוץ במיוחד... אני טיפה יותר משנה עם רישיון ובלי תאונה אחת.. ואם לומר את האמת, יש נהגים זהירים ממני).

ולקפיצות הלב החוזרות, אתה כבר תתרגל..

בקשר לקטנועים שמזגזגים בפקק - כשהם באים לזגזג לידך, פתיחה עדינה של הדלת תעשה את העבודה :mm_yeah:

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

עמוס אני מאוד מקווה שזה היתה תקופה של מזל רע והיא חלפה.

בקשר לדלת, נשמע פיתרון סביר...

עכשיו עוד שאלה בקשר לשריטות ולמכה:

יש לי על האוטו (צבע כסף) איפה שהמכה סימנים לבנים, ואני מעריך שזה מהאוטו השני, יש אפשרות להוריד אותו?

והשריטות נעלמות כשאני מרטיב את האיזור עם השריטות, אז יש איזה משח או משהו שאני יכול למרוח על השריטות שהן יעלמו?

VW PASSAT 1.8T

פורסם

הצבע הוא של האוטו השני בוודאות, השריטות הם מהאופנוע ושם אין צבע אלא שריטה כשכשעוברים עליה עם סמרטוטהיא נעלמת.

למרוח וקס על השריטה או על הצבע של האוטו השני?

VW PASSAT 1.8T

פורסם

בנאדם, ברוך הבא למועדון!

תראה אי שם כשהוצאתי את הרישיון שלי היו לי בעיות דומות אך טיפה שונות.. אני לא הייתי לחוץ ממה שקורה מחוץ לכביש אלא ממה שקורה בתוך הרכב.. אב שלי היה קופץ בסלטות גראנדיאוזיות באוויר עם ברגים וכול מה שתרצה , בכול פעם שהכנסתי לרוורס..

אני פתרתי את הבעיה בכך שהמשכתי לנהוג ולא וויתרתי על עצמי.. המון טיולים לצפון אבל המון. אני מכיר שם את כול הכבישים אואת כול העיקולים.. שם התמודדתי עם הפחד שלי-אבא מתעמל אומנותי.

אתה פשוט על תותר ויהיה טוב עם הזמן הכי חשוב לא להכנע!

טוב אחרי כול זה אני די מרגיש כמו בקבוצת תמיכה א ז אני זז.

בהצלחה

עדיין כאן ועדיין שולט

• תוכן חדש...