Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני צריך עצות ממביני הטורבו שבפורום.

הרכב הוא פיאט קופה.

לאחרונה הרגשתי שהרכב נוסע פחות חזק וככל שאני עולה בהילוכים(ככל שהגדישה עולה) כך ההשפעה גדולה יותר,נניח שכאשר אני גודש בשני הזמינות של הטורבו טובה אך לעומת זאת בשלישי ורביעי הטורבו גודש אבל לא חזק כמו פעם.עברתי על צנרת הגדישה ומצאתי סדק קטן בצינור שלפני הפורק.הסדק למראית עין נראה שיטחי בלבד,כלומר לא עמוק.בכל זאת רק כשיפצור לסוף שבוע עטפתי את הסדק אם מסקינטייפ "גפה" שהו ממש חזק,ואז התחילו הבעיות.מאותו רגע נדלקה מנורת האינג'קטורים שהיא בעצם מנורת צ'ק אנג'ן בפיאט.הרכב נסע אפילו פחות טוב ואף עשה כמה בק פיירים בהתנעה.מה שאני לא מבין זה שזה החל רק אחרי השיפצור שעשיתי.אגב הרכב סטנדרטי לחלוטין חוץ מפורק חיצוני שלא הותקן על ידי.החלטתי שאין לי מה להפסיד והורדתי את המסקינטייפ ולהפתעתי מנורת האינג'קטורים נעלמה והרכב חזר למצבו הקודם כלומר נוסע יחסית בסדר.ההגיון שלי אומר שמשהו דפוק בסיפור כי לא יתכן שהרכב עובד טוב אם דליפה בצנרת וכאשר אני סותם אותה הבעיות מחמירות.מישהו יכול להגיד לי מה לעזאזל קורה פה?!.חשבתי שאולי השסתום פריקה מזייף ולמעשה לא עובד כמו שצריך,והחור שיש ממש בצינור שהוא מחובר אליו למעשה מפצה על תקלה בפורק עצמו.מצד שני הפורק נשמע מצויין ונראה שהוא פורק רגיל,אני שומע אותו כל העברת הילוך.מה עלי לעשות?

תודה לעוזרים

רועי

coupe turbo 16v

ibiza turbo 20v

פורסם

אם אתה שומע את השסתום פורק,סימן שהמגדש בונה לחץ מלא.

על פניו ניראה שאין שום בעייה.

אם ישנה דליפה,המגדש לא היה מצליח לבנות לחץ גבוה,ובוודאי לא בעוצמה שמגיעה לפורק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן - למה? הרי הפורק (חיצוני, פנימי, לא משנה) אמור לעבוד בעת העברת הילוכים ע"מ למנוע מאוויר גדוש להכנס כאשר לא צריך אותו (סל"ד שנופל באופן מהיר).

גם אם הטורבו גודש מעט הפורק יצטרך לעבוד כאשר הסל"ד יורד.

לפותח השרשור - בדיקה של לחץ ש"הולך לאיבוד" היא יחסית פשוטה, לחלק מהמוסכים יש מעין מדחס שמתחבר לצנרת במקום הטורבו, כך ניתן לשמוע דליפה בקלות כאשר המנוע כבוי, בנוסף - התחברות עם מחשב דיאגנוזה בעת נסיעה תאמר לך בדיוק כמה הטורבו גודש וכמה מגיע למנוע.

(מנסיון - לי היה צינור לחץ קטן קרוע ליד האינטרקולר, מצאו את זה בקלות ולאחר מכן עשו נסיעת מבחן עם הרכב ומחשב של VAG ע"מ לוודא שאין ירידה בגדישה מול הspecs המקוריים).

פורסם

יש משהו בדבריך,אך אם שומע בבירור את הפורק סימן שניבנה לחץ חזק יחסית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

זה שיש קרע קטן בצנרת זה בטוח,אני לא צריך דיאגנוזה לזה.בטוח יש דליפה ממש קטנה הרי נוצרו תופעות מוזרות לאחר שסתמתי אותה.השאלה היא מה ההיגיון מאחורי הסיפור,אגב אני לא מאמין שהבעיה מקורה בטורבו מכוון שאכן ניתן לשמוע פריקה יפה מהפורק.

בעניין מחשב דיאגנוסטיקה יש לי שתי בעיות.

1.המחשב בקופה הוא לא מהדור של המחשבים החדשים כמו בוואג ולא מספק אינפורמציה שיוכלה לכוון לבעיה הספציפית.

2.בעבר הלכתי לשני מכוני הזרקה שונים בכדי לאבחן בעיה כלשהיא ושניהם לא הצליחו להתחבר למחשב של הרכב.עכשיו למרכזי ברמת החייל מעולם לא נכנסתי וגם אני לא כל כך רוצה להגיע לשם.הם לא כאלה "מבינים" ברכב,יקרנים בצורה מחרידה וגם יש להם גישה מעצבנת לכל דבר שלא נראה להם.לדוגמא כאשר קניתי את הרכב, רציתי שיעשו לו דיאגנוסטיקה אם המחשב שלהם,ואיך שהגעתי לשם הם התחילו להתלונן שאין מצב שהם יכולים לעשות משהו כי השסתום לא מקורי ויופיע להם קוד שגיאה והרכב לא טופל אצלהם בשנתיים האחרונות ובלה בלה בלה ממש הבריחו אותי משם כאילו אני איזה פושע בגלל שהעזתי לשנות משהו במקוריות של האוטו.

אני חושד שהפורק מזייף והחור בצנרת מפצה על משהו אבל אני לא מבין את ההיגיון של זה.

יש איזה בדיקה שאני יוכל לעשות לפורק לבדוק שהוא תקין?.לפי מה שהבנתי הפורקים החיצוניים אמורים להיות אמינים ומאוד פשוטים מבחינת אופן פעולתם

רועי

coupe turbo 16v

ibiza turbo 20v

פורסם
יש משהו בדבריך,אך אם שומע בבירור את הפורק סימן שניבנה לחץ חזק יחסית.
פורק חיצוני כמו שמותקן לבחור נועד לעשות רעש כמעט תמיד, אחרת איך כולם בצ'כונה ידעו שיש לו טורבו? :smile:

בולדוג - יש לך את הפורק המקורי? אני הייתי מרכיב את המקורי ואז הולך למרכזי (או לכל מקום אחר שיומלץ ע"י חברי הפורום, לי אין נסיון עם פיאט...)

נדמה לי שאחד מחברי הפורום בשם תומר הדר עובד במוסך פיאט (אולי אפילו המרכזי). שווה לברר, אולי הוא יוכל לעזור.

פורסם

תומר הדר כבר מזמן לא עובד בפיאט.

פנה אל מוסך מורשה פיאט "מוסך אמיר" שברח' סלמה 38 ת"א-יפו, טל' 03-6825634

ובקש את בעליו ומנהלו תומר. יש לו פיאט קופה (5 צילינדרים) וקודם היה לו אחד עם 4 צילנדרים

והוא גם מכיר מצוין מכוניות אלו וגם יש לו את מחשב האבחון של פיאט.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...