Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולכם, הודעה ראשונה... אני מחפש מכונית בסביבות ה 20K מינוס.

נתקלתי בפיאט פונטו שנת 95, מנוע 1300, אשר נסעה משהו כמו 180000 ק"מ, יד שניה אני חושב.

היא נראית במצב טוב, בעל המכונית טוען שהייתה תקלה (עם האגזוז?) והוא החליף את הקלאץ'? (יתכן שפיספסתי משהו... :) ) ומלבד זאת שיש בעיה במזגן עם החימום, משהו שלתקן עולה בסביבות 600 שקל, כל זה לא נורא.

הוא מציע מחיר מחירון 17,000. מה אתם אומרים? אין לי בעיה עם תיקונים קטנים אבל המחיר לא גבוה מדי בשביל הקילומטראז'?

תודה,

רון

פורסם

אל תשים על האוטו הזה יותר מ10 אלף שקל זה דבר ראשון..

ק"מ מאוד מאוד מאוד גבוהה...ולפיאט אין מנועים שיישרתו אותך יותר מדי קילומטרים...180 אלף זה לפני הסוף שלה.

ודבר שני כל רכב שאתה חושב לקנות תעשה בדיקה,תארגן לך איזה מכונאי שתמיד תביא אליו רכבים והוא ייבדוק לך וייתן לך הצעת מחיר.

ד"א מחירון הייתי שם על הרכב הזה רק אם הוא היה 80 אלף ק"מ ובלי שום בעיה של חימום ובולשיט,תדלק וסע כמו שאומרים.

אל תאמין לאלה שמחפשים למכור לך את הרכב...תאמין רק למכונאי שלך (אני מקווה שתלך למכונאי שהמליצו לך עליו).

מהניסיון שלי כל רכב (7) שהבאתי לבדיקה המוכרים הסתירו בעיות שמסתכמות ב1000 שקל לפחות...

אז קונים רכב עם מצבר חלש,קלאץ' וצמיגים בסוף ימיהם עם הורדה במחיר...אבל לא קונים מנוע בסוף ימיו כמו שאתה מתכנן לעשות!

פורסם
מלבד זאת שיש בעיה במזגן עם החימום, משהו שלתקן עולה בסביבות 600 שקל, כל זה לא נורא.

בפונטו, הצינורות של הרדיאטור של החימום נוטים להשבר. הפתרון הוא לבטל את החימום ע"י מעקף

בתא המנוע. תיקון אמיתי של החימום דורש פירוק של הדש-בורד, ויעלה הרבה יותר מ-600

ש"ח. אני קיבלתי הצעה ל-2500 ש"ח = מע"מ...

***עריכה: במקרה יש עוד ת'רד בנושא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=107154

:turn-l:
פורסם

Zboy

לך תקנה ג'אסטי, תאכל איתה כזה צינור כמו שאפילו שמר לא יכול להכניס, אח"כ תמליץ לאנשים אחרים מה לעשות...

ועכשיו אני אחזור לפותח השרשור, עם קצת פחות עצות מפגרות:

רכב משנת 1995, היום שנת 2006, הראש אומר שעברו 11 שנה של תנועה בכביש, בחשבון קליל ומהיר, מכאן הלכנו אל המחשבון של ווינדוס, שנתן לנו את המשוואה הבאה:

180000/11

=

16363......

זה אומר שהק"מ של האוטו ממוצע לחלוטין, ואי אפשר להוריד את המוכר על ק"מ.

מעבר לזה:

הרכב בן 11, סביר שיהיו אי אילו תקלות עקב בלאי של השנים, אולי למשל בולמי זעזועים, שעברו 180K ק"מ, ו11 שנה של בורות...

בשביל לדעת את כל אלו ועוד, יש לקחת את הרכב לבדיקה, או למוסך, שיבדקו ביסודיות, אם לקחת לבדיקה, חזור אלינו עם תוצאות הבדיקה לפני שתשלול רכישה, בבדיקה כותבים הרבה דברים מיותרים, על מנת לכסות את התחת.

אין קשר בין בעיה באגזוז (מערכת פליטה) לבין קלאצ' (מצמד), יש לך טעות כנראה.

ואני חוזר למר Zboy הגדול מכולם, שבדק 7 מכוניות, יסלח לי כל הפורום, אבל התגובות שלך קצת ליצניות:

אין דבר כזה, פשוט לא קיים, לא היה, לא יהיה, הכל המצאות של ישראלים, שימו לב טוב טוב, אני אכתוב את זה גם באדום:

אין כזה דבר ! אורך חיים של מנוע ! לא קיים !

דוד שלי, נהג מונית, בעברו הייתה לו סובארו DL, כמו שהייתה לחצי מדינת ישראל, שנסעה מעל ל-400K ק"מ על אותו מנוע ! אח"כ האוטו כבר נמכר, אז אין לי מושג עוד כמה המנוע הזה נסע.

ומצד שני, יש אנשים שהלך להם מנוע, בסובארו, לפני 200K ק"מ.

עוד דוגמא, והפעם על פיאט:

פיאט טמפרה, שנת 1992, בחזקתם של בני-דוד שלי, הרכב גמע כ295K ק"מ, על אותו מנוע, מעולם לא נפתח ראש מנוע לשיפוץ, או כל דבר דומה, והרכב נוסע, ונוסע יפה מאוד.

אז מה אני בא להגיד כאן ? למנוע אין אורך חיים, הכל תלוי בצורת הטיפול של המנוע !

חוזר אל פותח השרשור, לסיום:

גש עם הרכב לבדיקה, וחזור אלינו עם התוצאות, בדוק ברשיונות הרכב את הסעיף "בעלים קודמים", אם כתוב "01" הבעלים יד שנייה, אם כתוב "02" הבעלים יד שלישית, וכן הלאה...

בהצלחה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אור, אתה צודק בכל מה שרשמת, מסכים איתך בכל מילה, אבל את הרכב הזה אפשר למצוא עפ פחות קילומטרז' וללא בעיית החימום שעלות תיקונה גבוה מאוד. יש שפע של רכבים כאלו בשוק, לא צריך להנעל על אחד ספציפי, במיוחד אחד כזה עם בעיות וק"מ שאומנם הוא סביר מאוד ואפילו בממוצע גבוה, אפשר ללא בעיות מיוחדות למצוא רכבים כאלו שעברו 120K-140K.. למרות שלאו דווקא הם יציגו אמינות טובה יותר.. ZBOY, אתה מדבר פשוט שטויות.

פורסם

אפשר למצוא כאלו שמורות, אפשר למצוא כאלו אצל סוחרים שהזיזו את הק"מ והפכו את האוטו לשמור בעזרת ספרי (לשים לב טוב טוב, כי זה קורה הרבה).

אני אישית מעולם לא פחדתי מק"מ, גם בפורד פוקוס של המשפחה, יש 63000 ק"מ, והאוטו רק בן 3 שנים, שזה אומר 21000 בשנה...

הכל פונקציה של טיפול, במחירון לא כדאי לקנות את האוטו, עלות סידור החימום היא מעל ל600, 600 זה אולי רק הרדיאטור עצמו, בלי להכניס עבודה וכיוב'...

פורסם

זו בדיוק הכוונה שלי, הרכב הזה ספציפית לא שווה את המחירון שבעליו מבקש עקב קילומטרז' לא כל כך נמוך ובעיה של חימום שעלות תיקונה כנראה יהיה גבוה הרבה יותר מ-600 ש"ח. וזה עדין בלי לבדוק את הרכב במכון בדיקה וכל מה שיתגלה בבדיקה הזו.

פורסם

אז קודם כל תודה רבה לכולכם!

אני מניח שבכל זאת אקח את הרכב לסיבוב כדי להתרשם, מי יודע, אולי משהו מאוד ירשים אותי.

ואחרי זה נראה, אולי בכלל לא שווה לקחת אותו לבדיקה, עקב המבחר הרב שיש בשוק למוכניות כאלה (ועוד עם קילומטראז' נמוך יותר)

ודרך אגב, אם מישהו מכם מכיר מישהו שמוכר רכב טוב ב 20K-30K אנא ציינו זאת. :)

רון

פורסם

סבבה אתם צודקים,שכחתי שאנחנו גרים בישראל,המצב הכלכלי כאן הוא הכי טוב בעולם כל מי שיש לו רכב מלקק אותו יום יום וכל פיפס קטן מסדר.

פורסם

לפיאט אין מנועים שיישרתו אותך יותר מדי קילומטרים...180 אלף זה לפני הסוף שלה.

כמו שאתה מתכנן לעשות!

חביבי, אני מחזיק בפיאט פונטו מבציר 96, אני יד חמישית !!

כל הידיים הקודמות טיפלו באהבה, וכך גם אני.

הק"מ נכון לעכשיו עומד על 177500.

האוטו לא אוכל שמן, לא מעלים מיים, מנוע עובד עגול לחלוטין.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

Zboy אתה מפספס את הפואנטה, לא נכנסתי כאן לכיס של אף אחד, לא דיברתי על שיקולים כלכלים, נתתי הסברים איך כן קונים אוטו, ולא איך קונים ג'אסטי, חושבים שדופקים את העולם, ומנסים להתווכח איתי, על ג'אסטי !

אין בנאדם שיכול להתווכח איתי על ג'אסטי כמעט, ואתה היום יודע שלא טעיתי אז.

ביגמק, אין מצב שהאוטו שלך לא אוכל שמן, כל פונטו אוכלת קצת שמן, ככה זה...

או שהתכוונת שהיא אוכלת רק את הכמות שכולם אוכלות...

פורסם

לגבי התקלה של הרדיאטור חימום, החלפתי לפני כחודש והעלות סביבות ה1500-2000 ש"ח, העבודה מאוד מרובה מאחר ויש לפרק את כל הדאש.

אני בעל פונטו 1997 שעשתה 96,000 ק"מ :) אצלי כבר שנה..

• תוכן חדש...