Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב הוא יונדאי אקסנט 99'. סיפור קצת ארוך..

בתקופה האחרונה, ישנו רעש של משהו רועד מכיוון תא המנוע.. נשמע מלמטה.

את הרעש שומעים בעיקר בתוך הרכב כאשר לוחצים על דוושת הגז, גם כאשר הרכב עומד בטורים מסויימים וגם בנסיעה בעיקר בעת מעברי הילוכים (גיר אוטומאטי) ובמהירות שיוט בכביש מהיר.

בתחילה חשבתי שזה הפלסטיק של הדאשבורד, אך לאחר בדיקות ופירוק תא הכפפות גיליתי שהרעידות מגיעות מתא המנוע / גחון הרכב. הרעש התחזק בתקופה האחרונה.

הרכב נוסע ומתפקד מצויין, אך הרעש ממש חזק ומפריע.. כאילו ברזל דופק או משהו לא מחוזק.. וכמובן שזה מרעיד גם את פנים הרכב.

בביקור חטוף במוסך הקבוע, המוסכניק אמר שככה זה ביונדאי.. הפלסטיק של הדאשבורד רועד ואין מה לעשות. אני לא מקבל את הדעה הזו. לדעתי לכל דבר יש פתרון וזה לא קשור לדאשבורד. מצד שני גם לא קשור למנוע, אלא משהו רועד שם.

ביקשתי מבעל מוסך אחר שבו ביקרתי פעם ראשונה בכלל משהו אחר לא מכאני להציץ בנושא. הוא שם מברג על משאבת הגה כוח ומשך את ידית הגז והראה לי שהמברג ממש רועד וכנראה זה הגורם לבעייה, או שהמשאבה לא מחוזקת או שהציר שלה רופף.. בכל מקרה הציע שצריך לפרק את כל הרצועות ולבודד את המנוע וכאשר רק המנוע יעבוד לראות אם יש את הרעידה וכך להמשיך עד לבידוד הבעייה. אמרתי לו שאני אחזור בזמן אחר.

חשבתי לנסות לחפש עם חבר מכונאי אבל אין דרך לבדוק מתחת לרכב. צריך רמפה או משהו בסגנון.

אז רציתי להתייעץ איתכם. אני לא כלכך רוצה להכניס את הרכב למוסך הקבוע מכיוון שבגלל הרושם הראשוני של בעל המוסך , לא כלכך נראה לי שהוא ישקיע ממש במציאת הבעייה כי הוא מראש שלל בעייה מתא המנוע. אני לא מצפה שתדעו בשלט רחוק מה הבעייה. אני יודע שפשוט זו לא עבודה רגילה של מוסך וצריך 2 אנשים וסבלנות עד למציאת החלק שגורם לרעידה ולכן אשמח לקבל המלצה למוסך רציני שמתעסק בדברים כאלה שניתן לסמוך עליו ולא שימציא לי סתם חלקים שלא היו תקינים, עדיף באיזור השרון / פ"ת..

תודה ,

איציק.

הבלוג שלי - רעיונות עשה זאת בעצמך שמשתף בנייה וחידוש של רהיטים, בניית צעצועים, וטיפים נוספים.

הפרוייקטים שלי בפורום : בניית משענת יד :idea:צביעת טאסות

פורסם

למה דווכא את לא חושב על מערכת הפליטה לפי דעתי מערכת הפליטה נוגעת באיזה שהוא מקום בשלדה, או שהממיר התפרק.

גש למוסך שיבדקו את מערכת הפליטה ולנסות לדפוק על המערכת וראות אם הצינור הגמיש בהתחלה והממיר תקינים ואף אחד מהדודים לא מפורק מבפנים.

פורסם

גם אני חשבתי שאולי זה קשור לצינור הפליטה, כי הוא רועד. הבנתי שהוא אמור להיות תפוס ע"י גומיות ושהוא אמור לרעוד מעט.

אתה מדבר על ממיר קטליטי? היכן הוא ממוקם בד"כ, בחלק התחתון של הרכב?

הבלוג שלי - רעיונות עשה זאת בעצמך שמשתף בנייה וחידוש של רהיטים, בניית צעצועים, וטיפים נוספים.

פורסם

כן בחלק התחתון מקדימה הכוונה לכיוון המנוע, אחרי החיישן למבדה ברכבים החדשים יש שניים אז ביניהם.

פורסם

איציק שלום.

יש לבדוק מערכת פליטה כפי שגם אתה ציינת, לראות שאין משהו משוחרר.

וכמוכן יש לבדוק את תושבות המנוע יתכן ואחת התושבות(או כולם) לפני סופם.

המוסך היחידי שאני יכול להמליץ עליו באיזור, זה המוסך האישי שמטפל בי:

מוסך "לב בשרון".

נמצא באיזור תעשייה נווה נאמן, בהוד השרון.

אחרי הפנייה לא.תעשייה אתה עובר את התחנת דלק מצד ימין ופונה לרחוב המסגר.

יש שם 2 אחים, איציק ומאיר.(0544998826- זה הטלפון של מאיר).

תפנה למאיר, ועל הדרך תמסור לו ד"ש מניר עם הטנדרים של סקודה :wave2:.

under construction..

פורסם

איציק שלום

כבעלים של אקסנט 2006 אני יכול ספר לך שהרעש גם במודל שיש ברשותי עדיין לא פתרו ...:shock:

אבל לי נתנו תשובה יותר מעניינת: "אין רעש". (אלדן-הרכב בליסינג)

אם אתה מוצא פתרון תודיע לי.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

אני אבדוק את הכיוונים שהצעתם.

ניר, אני אולי אבדוק את המוסך שהצעת.. במקרה הוא ממש קרוב אלי.

תודה לכולם.

פורסם

גם אצלי יש את זה רק בעמידה שנותנים טיפה גז זה נעלם אבל ב120 ככה רועד בטירוף

ואצל חבר שלי באוטו רכב רעידות חזקות מתחילות ב140 בערך

לי אמרו שזה או כיוון טורים או תושבת מנוע

דרך אגב הרכב שלי אקסנט 95 ידנית

פורסם
גם אצלי יש את זה רק בעמידה שנותנים טיפה גז זה נעלם אבל ב120 ככה רועד בטירוף

ואצל חבר שלי באוטו רכב רעידות חזקות מתחילות ב140 בערך

לי אמרו שזה או כיוון טורים או תושבת מנוע

דרך אגב הרכב שלי אקסנט 95 ידנית

מה שאתה מתאר נשמע לגמרי אחר.. אם אתה נותן גז וזה מפסיק אז זה בדיוק הפוך.

אם הרכב/הגה שלך רועד בעיקר במהירויות גבוהות זה אולי קשור לאיזון גלגלים.

סע לאט. :shock:

פורסם

לא אוךי לא הסברתי נכון

אין שום סטייה ושום משיכה אזבמהירויות גבוהות כנראה שזה מהדשבורד הסדוק

אבל הרעידות שנעלמות עם הגז קורות בניוטרל כשהרכב עומד

פורסם

עדכון:

לבסוף חזרתי היום על הבוקר למוסך הקבוע שלי.

לאחר סיבוב קצר ברכב עם בעל המוסך, הוא אמר שזה לא הרעש שהוא שמע אז באקסנט אחרת והשתכנע שיש מה לבדוק וזה לא נשמע מהדאשבורד.

לאחר פירוק הרצועה של הגה כוח ונסיעה בלעדיה הרעש חלף. ניסו לחזק את התושבת של משאבת הגה כוח. לא היה ממש מה לחזק. הרצועה הוחזרה.

לבסוף העלו אותי על הליפט כאשר אני בתוך הרכב ונותן גז. המוסכניק נגע בכל מיני מקומות למטה עד שפתאום הפסיקו הרעידות.

אחד הברגים למטה הוצא החוצה, וחוזק עם אום.

כפי שזה נראה כרגע, הבעייה תוקנה ...לאחר חודשיים של עצבים... ובדרך גם מתחו בלם יד + כיוון גלגלים.

הוא גם לקח מחיר מצחיק של 130 שקל.

זהו. כמו לנסוע על אוטו חדש מבחינתי... נראה בטווח הארוך.

תודה לכולם,

איציק.

• תוכן חדש...