Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הנה עוד תחביב שכנראה עוד כמה אנשים לא יכולים בלעדיו:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4016673,00.html

גם זה כנראה תחביב של אנשים מסויימים:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3988924,00.html

מי קובע מהו תחביב שבגינו מותר לעבור על החוק ?

.

אין בכלל מה להשוות בין התעללות בבעלי חיים מתוך רשעות לשמה לבין שיפור מכוניות. אף אחד לא משפר את הרכב שלו כדי להסב נזק למישהו. אם זה לא מפריע לאף אחד אז מה הבעיה בזה? כמו כן הבחור עם השוט, התחביב שלו אכן חוקי לחלוטין כל עוד זה נעשה בהסכמה, העברה על החוק היא הרעש שמפריע לשכנים ולא התחביב עצמו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשאתה מסתכל על חוקים, תסתכל על המכלול ולא על משהו ספציפי.

נכון, הספורט המוטורי מפגר, שידרוג רכבים מפגר, אבל מצד שני לא צדים אצלנו חתולים למאכל וגם לא מוצאים להורג על סחר בסמים*. המע"מ אצלנו הוא רק 16 אחוז ולא 25 אבל יושבים 2/3 מאסר ולא שליש. יחסי מין בהסכמה נעים בגלאי 16-18 ולעומת זאת מדינות אחרות בעולם גם גיל 14 (ויש גם 12) נחשב לגיל ההסכמה.

אם נסתכל לרגע על גיל ההסכמה - אתה באמת חושב שילד/ה בגיל 12-14, ההסכמה שלו/ה שווה משהו ? אבל זה חוקי במדינות מסויימות ולא רק עולם שלישי.

יש לנו מערכת חוקים כוללת, חלקה טובה לחלק מהעם, חלקה טובה לכל העם. רק תחשוב על ביטוח בריאות ממלכתי בארץ לעומת מה שקיים בארה"ב (עד לא מזמן) ותבחן איפה בדיוק טוב יותר ולמי. אין לך שום מקום שבו תמצא מערכת חוקים שכולה מקובלת על כל העם.

* אני מעדיף את החוק התיאלנדי בארץ בכל ענין סחר בסמים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ואני מצטרף לאמיר ואומר שחוק זה לא משהו סובייקטיבי שמקבלים כשנוח ולא מקבלים כשלא נוח. זה משהו שקשה לישראלים לקבל.

לא בא להעביר ביקורת חס וחלילה על אף אחד, אבל שעבריין לא יכחיש שהוא עבריין. עברת על החוק? אתה עבריין.

פורסם
ואני מצטרף לאמיר ואומר שחוק זה לא משהו סובייקטיבי שמקבלים כשנוח ולא מקבלים כשלא נוח. זה משהו שקשה לישראלים לקבל.

לא בא להעביר ביקורת חס וחלילה על אף אחד, אבל שעבריין לא יכחיש שהוא עבריין. עברת על החוק? אתה עבריין.

הכי מגניב לבוא ככה ולשחק במשחק הכינויים והכללות.

ברור שכולנו עבריינים. כמה פעמים ביום אתה עובר את המהירות המותרת? עובר שלא במעבר חצייה? מעשן באולם שמחות?

שאף אחד לא יתמם, בסופו של דבר רובנו עושים מה שנוח לנו כשאנחנו יודעים שיש פינות אפלות בחוק או דרך לעקוף אותו.

מה שבסך הכל רוצים משפרי הרכבים זה ספורוט מוטורי, וצאו כבר מהדוגמאות הדביליות של יחסי מין בגיל 12 או עונש מוות,

צריך לקחת כל דבר בפרופורציות. יש המון דברים נפלאים שאפשר להוציא מספורט מוטורי!!

מקומות עבודה, רווח למדינה, אזרחים שמחים ואוהבי מוטוריקה- ומכאן והלאה אפשר להתפתח כלפי חוץ אל העולם.

את האמת שאני לא איש מוטורי לחלוטין, מעולם לא היה לי רכב, ואף פעם לא נכנסתי לעניין השיפורים, אבל למען האמת,

בתור אזרח ישראלי, לא מעניין אותי יחסי מין עם ילדה בת 12 או עונש מוות וכהנה וכהנה, אני רוצה יום אחד לשמוע

על ישראלי אמיתי בתחרות מוטורית בעולם (ולא אחד שנולד פה, והלך להתאמן 10 שנים בהונגריה).!!

פורסם

זאת המדינה שלך, אלה החוקים בה לטוב ולרע. לא מוצא חן בעיניך, אתה יכול לנסות להחליף שלטון ולקדם מועמדים שיתמכו בתאוות שלך, או לחילופין לעבור למדינה אחרת אם אתה ממש לא יכול בלי הספורט המוטורי.

אתה רואה רק את ההיבט של ספורט מוטורי, אבל המדינה רואה עוד כמה היבטים - למשל הימורים בלתי חוקיים ושוחד.

המדינה גם רואה לנגד עיניה את העובדה שכדי לאשר דבר כזה, צריך אולי למכור זכיון מהמדינה למי שיבנה ויתפעל.

אם אתה רוצה לבנות משהו בסטנדרט המקובל בחו"ל, אתה צריך עשרות מליוני דולרים ולדעתי מאות מליוני דולרים.

יכול להיות שאין זכות קיום למישהו שמתבסס רק על הקהל הישראלי שלא יהיה מוכן לשלם 1,000 שקל לכניסה.

אם אין מסלול מתאים, אז אין סיבה לאשר שידרוג רכבים.

לפי חוקי ישראל, אסור להתחתן עם שתי נשים. יש בארץ אזרח שמאוד רצה אשה שניה וחוקית. למזלו הוא גם בעל אזרחות אמריקאית. הוא נסע לתימן, גר תקופה בתימן והתחתן שם עם אשה שניה. אח"כ הוא עלה לארץ וחוקית הוא בעל לשתי נשים. הנה לך פתרון יצירתי וחוקי שעוקף למעשה את החוקים.

גם קזינו לא הקימו בארץ למרות שמדברים על זה יותר מ-10 שנים. גם כאן הסיבות לכך הן שוחד, פשע ועבריינים. אחד הפתרונות שעלו הוא שיזם פרטי יבנה אבל המדינה תהיה השותף הבכיר שתקבע איך העסק יתנהל וכמה יקבל הזכיין. להבדיל, כשאתה עוסק עכשיו בנפט, אתה רואה איך המדינה רוצה 70 אחוז במקום 15 שהיה בהסכם הסטורי. כמובן שהקודחים מתלוננים שזה לא משתלם ואילו ידעו כך מראש, לא היו חופרים. זה עוד מצב טוב כי יש מדינות שבהן הזכיין מקבל רק 4 אחוז.

אל תסתכל רק בד' אמותיך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
מאיפה הגעת למסכנה שמקבלים שלילה? במקרה הכי גרוע הרכב מורד מהכביש. היו מקרים שבטסט לא שמים לב לטורבו בכלל, ממש לא כל שוטר שעוצר אותך מוריד אותך מהכביש וגם אם מקבלים הורדה מהכביש אז ניתן להחזיר את הרכב בחזרה לכביש או בקומבינה או אם מפרקים הכל ומחזירים אחרי זה. למה לינסוע ברכב כזה אתה שואל? כי זה חוקי ומקובל בכל העולם וגם בארץ יש אנשים שהתחביב שלהם זה להתעסק עם הרכב וזה שכמה שרים החליטו לאסור את זה על כולנו לא אומר שזה מקובל עלינו. אני מכיר רכבים משופרים מכאנית שנוסעים 6-7 שנים וימשיכו לינסוע תמיד ואף אחד לא יעצור את זה.

מה שבעיקר מעניין אותי זה עניין החוקיות ואיך מסתדרים עם זה. אתה אומר שאם עכשיו אני נוסע עם רכב שהוספתי לו טורבו השוטר פשוט יוריד לי את הרכב וזהו? לא קנס? לא שלילה? רק הורדה? מה משמעות להוריד רכב מהכביש? להחזיר אותו בקומבינה מתחיל לענות לי על השאלה של איך המשפרים חיים עם זה. אבל לא כולם מקומבנים, אז מה הם מפרקים את כל השיפורים ומחזירים אח"כ? זה עלות מטורפת. אם המנוע בכלל לא קשור לרכב, אז מה יש להם בצד את המנוע המקורי? ואז הם מחזירים הכל לטסט ואחרי הטסט שוב שמים את הכל מחדש?

אני מבין שיש הרבה חוקים שאנשים עוברים עליהם ביום יום. אבל לנסוע עם רכב ספורטיבי גם ככה מושך תשומת לב ועוצרים הרבה לבדיקות שגרתיות לא נראה לי שהשוטרים עד כדי כך מפגרים.

סתם לדוגמא אם מישהו מסתובב עם אקדח קטן בנרתיק זה לא מושך תשומת לב

לעומת זאת אם מישהו הולך לו ברחוב עם שוט גאן ברגע ששוטר ייראה אותו הוא ייעצור אותו

בלי קשר לעבודה אם זה ברישיון או לא.

מבחינה תעבורתית נראה לי שרכב שכוח הסוס שלו גדל פי 2 מהווה "סכנה לציבור" מבחינתם.

אותי מעניין הת'כלס. איך עוברים טסט במידה ומצאו לך את השיפורים "הלא חוקיים".

פורסם

הבוחן יכול לתת קנס של 1000 שקל. המשמעות של להוריד רכב מהכביש זה שהשוטר פוסל לך את הרשיון רכב ואתה חייב לעבור טסט מחדש. אם יש לך איזה חבר טסטר אז אתה מגיע לטסט והוא מעביר אותך טסט עם כל השיפורים, אם אין לך אתה מפרק את מה שרשום לך בטופס ההורדה ועובר טסט רגיל. הרבה פעמים עושים את העבודה לבד וזה מוזיל את העלויות של פירוק/הרכבה בנוסף קח בחשבון שכמו שאמרתי, לא עוצרים אותך כל יום ככה שאתה יכול לינסוע שנים עם הסט אפ הנוכחי בלי דוחות/הורדות. גם אמרתי שלא כל שוטר מתעסק בזה אלא רק בוחן משטרתי ככה שאם עוצרים אותך סתם לביקורת אתה לא תקבל שום דבר. אם נפלת על בוחן זה משהו אחר.

פורסם

הבעיה שלנו היא לא שיפורי הרכב אלא "שינמוכי" הרכב. צמיגים זולים, חלקים תחליפיים ולא בטיחותיים וכו' וכו'.

שלא לדבר על תשתית ותרבות נהיגה.

העניין הוא שמה שמותר בכל העולם כמעט אסור אצלנו. המקרים שאמיר הציג הם נישות תרבותיות מסוימות - לא משהו שמקובל בכל העולם ועל כך אנו מלינים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
נישות תרבותיות מסוימות

אני מוכן לקבל שהקומבינה לשתי נשים היא עדיין נישה תרבותית.

אני מוכן לקבל שהותיקן הוא נישה למרות שהוא כביכול מקור הסמכות הדתית לחלק נכבד בעולם, ובו גיל ההסכמה הוא 12. אחרי שאוריד מדינות באזור חבר העמים, דרום אמריקה, מלוכסני עיניים שונים ועוד כמה אזורים עתירי אוכלוסיה שבהם גיל ההסכמה 12 הוא בעייתי, אז נשארנו עם שאר העולם:

אוסטריה, בולגריה, גרמניה, הונגריה, איטליה, מדינות מסויימות בארה"ב ועוד, שבהן גיל 14 הוא גיל ההסכמה ובספרד גיל 13. יש כאלה שיאמרו שגם להחזיק BMW זאת נישה תרבותית.

.

פורסם
הכי מגניב לבוא ככה ולשחק במשחק הכינויים והכללות.

ברור שכולנו עבריינים. כמה פעמים ביום אתה עובר את המהירות המותרת? עובר שלא במעבר חצייה? מעשן באולם שמחות?

שאף אחד לא יתמם, בסופו של דבר רובנו עושים מה שנוח לנו כשאנחנו יודעים שיש פינות אפלות בחוק או דרך לעקוף אותו.

מה שבסך הכל רוצים משפרי הרכבים זה ספורוט מוטורי, וצאו כבר מהדוגמאות הדביליות של יחסי מין בגיל 12 או עונש מוות,

צריך לקחת כל דבר בפרופורציות. יש המון דברים נפלאים שאפשר להוציא מספורט מוטורי!!

מקומות עבודה, רווח למדינה, אזרחים שמחים ואוהבי מוטוריקה- ומכאן והלאה אפשר להתפתח כלפי חוץ אל העולם.

את האמת שאני לא איש מוטורי לחלוטין, מעולם לא היה לי רכב, ואף פעם לא נכנסתי לעניין השיפורים, אבל למען האמת,

בתור אזרח ישראלי, לא מעניין אותי יחסי מין עם ילדה בת 12 או עונש מוות וכהנה וכהנה, אני רוצה יום אחד לשמוע

על ישראלי אמיתי בתחרות מוטורית בעולם (ולא אחד שנולד פה, והלך להתאמן 10 שנים בהונגריה).!!

אתה כנראה לא ממש מבין את מה שאני אומר. אני מכליל את עצמי וכל אזרח אחר כשאני אומר שמי שעובר על החוק הוא עבריין.

זה נחמד להביא טיעונים גם אם הם הגיוניים, הם לא צודקים כי צדק הוא צדק משפטי.

הצדק בראש שלנו הוא עניין סובייקטיבי לכל אחד וכל אחד מפרש אותו בצורה שונה. לכן יש לנו חוק שאמור להתאים לכלל האוכלוסיה גם אם בקצוות הוא לא מתאים.

אני בעד ספורט מוטורי, וכן אני מוצא את עצמי נוהג במהירות גבוהה מהמותר וזה הופך אותי לעבריין תנועה בדיוק כמו שזה הופך אותך לעבריין תנועה. רק אל תנסה להצדיק את זה בכל מיני תירוצים וטיעונים. הרבה רוכבי קטנוע חושבים שזה שאסור להם לנסוע בשוליים או לזגזג זה טפשי ודפוק תוך כדי התעלמות מוחלטת מהמגבלות האנושיות בראיה מרחבית.

אז אולי גם את החוק הזה נבטל ? שיתאים גם לצרכים שלהם.. :-)

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

(שקלתי לכתוב בפורום משפטי אך ראיתי שם יותר מקריים פרטניים.)

כולנו יודעים שרכבים משופרים הם תחום מעט אפור. הריי החוק אומר שאין לבצע שינוי מבנה. ואין להתקין אביזרים שלא עוברים תקן מסויים.

השאלה שלי, מה קורה מבחינת ביטוח, אם לאחר התאונה מתגלים ברכב שיפורים שהחוק נורא לא מובן ולא החלטי לגביהם. לדוגמה: מתלים (בין אם למכוניות ספורט, או לרכבי שטח או אפילו סתם ליופי) כיסאות ספורט (נניח והם מהסוג שיש לו תקן) וכדומה.

ברור לי שאם מדובר בשיפורי מנוע קיצוניים הביטוח יתנער, אך מה עם המקריים שציינתי? (יש עוד הרבה דוגמאות)

פורסם

(שקלתי לכתוב בפורום משפטי אך ראיתי שם יותר מקריים פרטניים.)

כולנו יודעים שרכבים משופרים הם תחום מעט אפור. הריי החוק אומר שאין לבצע שינוי מבנה. ואין להתקין אביזרים שלא עוברים תקן מסויים.

השאלה שלי, מה קורה מבחינת ביטוח, אם לאחר התאונה מתגלים ברכב שיפורים שהחוק נורא לא מובן ולא החלטי לגביהם. לדוגמה: מתלים (בין אם למכוניות ספורט, או לרכבי שטח או אפילו סתם ליופי) כיסאות ספורט (נניח והם מהסוג שיש לו תקן) וכדומה.

ברור לי שאם מדובר בשיפורי מנוע קיצוניים הביטוח יתנער, אך מה עם המקריים שציינתי? (יש עוד הרבה דוגמאות)

כסאות הם לא שינוי מבנה (לפחות על פי הידוע לי) , לדעתי מתלים הם כן.

האינטרס של הביטוח הוא להרוויח כמה שיותר , מה שאומר שהם תמיד ינסו לא לשלם לך (גם אם הרכב שלך לא משופר והכל תקין).

אז ברגע שאתה נותן להם טיעונים חזקים הם ינצלו אותם נגדך.

למרות כל זה , לא כל מקרה כזה יתפוס בבית משפט , על פי הידוע לי צריך להוכיח קשר סיבתי בין השינוי שעשית וסיבת התאונה.

אם לא מוכח קשר כזה מעבר לכל ספק אז הביטוח חייב לעמוד בתנאי הפוליסה.

השאלה הגדולה היא פה , האם יש לך כוח ללכת לבית משפט נגד הביטוח בזמן שאתה מחכה לכספי ביטוח לתקן \ להחליף את מה שהוא כנראה אמצעי התחבורה העיקרי שלך?

• תוכן חדש...