Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי מס' שאלות:

הראשונה, למי שיצא להסתכל על הקרוס אובר של סדרת הפולס (כלומר מבפנים) ראה שיש מן גו'ק שאפשר להוזיז אותו, אשמח לדעת מה התפקיד שלו, לפני שאני ינסה לבד ואני יהרוס משהו :smile:

השנייה, יש לי את הסט של החמש ורבע של פולס, שומעים בהם יפה אבל משהו לא מסתדר לי.. הסט אמור לספוג בין 70 -80 RMS ולנגן טוב, ואני נותן לו סך הכול בין 30 -40 (BOSS 150C) וכשאני מגביר טיפה הרמקול מתעוות, והשמיעה הולכת, אז אני שומע יפה, אבל לא בעוצמה שאני רוצה.. יש למישהו השערות ?

שלישית, יש לי את הפאנל JVC KD-G805, באקווליזר יש משהו שנקרא WIDTH אפשר לדעת מזה ?

בחיתוכים של הצלילים הנמוכים ("הבאסים") יש לי מ60 - 120 בקפיצות של 20... אני מכוון אותו על 60, זה החיתוך האידיאל? או שכדאי לחתוך אותו יותר גבוה? - אולי זה מתקשר לשאלה השנייה שלי למה הרמקול מתעוות ?

שאלה אחרונה, יש מישהו פה עם רכב דייהטסו אפלהאוס (במקרה שלי היא שנת 92), שיכול להגיד לי אם הפלסטיקים ברכב רועדים כשיש סאב, כי אמרו לי שהרכב הזה נוטה לעשות המון רעשים, ואני אפילו עם הקומפ של החמש ורבע שלי מרעיד את הדלת, ושומעים את הרעידות!, אומנם לא חזק וניתן להתעלם אבל אני מתאר לעצמי מה יהיה עם סאב לכן אשמח לתשובה גם לגבי זה ..

כל תשובה לכל שאלה תתקבל בברכה :smile:

שמעון.

מחפש מגבר 2 ערוצים, 100W ומעלה מבית איכותי בלבד.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

בקשר לשאלה השניה שלך זה שאתה נותן לרמקולים רק 30 40 RMS זה לא אומר שהרמקול מתעוות. זה המגבר שלך עושה עיוותים של סאונד. כש הרמקול מחרחר אז המגבלה מכנית של הרמקול. אם תיתן יותר כוח תירא שזה יהיה יותר טוב. תנסה לחבר מגבר אחר לרמקולים של איזה חבר ותירא איך זה. וכנרא שאתה צריך לעשות חיתוך ב 80 הרץ!

פורסם
זה המגבר שלך עושה עיוותים של סאונד. כש הרמקול מחרחר אז המגבלה מכנית של הרמקול
תראה אני בספק שהמגבר מתעוות על חצי גיין,

שלא נדבר שחיברתי אותו בהתחלה על פיונר 40RMS ושמתי על שלושת רבעי גיין, ועשה עבודה מצויינת.

אני בכל אופן יינסה מה שאמרת, תודה!

1\4 שאלות :smile:

שמעון.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

הרכב שנת 92 וסביר להניח שהפלסטיקים ירעישו (לא בגלל שזה דייטסו) בגלל שהרכב ישן.

ישנם פיטרונות לרעשים האלו.. החל מספוגים ועד חומרים מסויימים (דינמייט למשל).

opel astra GSI

עד מתי?? שלילת רשיון מ 2004

פורסם

ה"ג'וק" הזה נקרא ג'מפר (Jumper).

בקרוס של הפוסל הזזת הג'מפר בוררת מצב לטוויטר. אם תזיז אותו (במדה ולא הזזת עד עכשיו) תקבל בוסט של 3 דציבלים לטוויטר.

אם תסתכל טוב, תוכל לראות שרשום על המעגל המודפס מתי זה עם בוסט ומתי בלי.

ערב טוב

עומרי

פורסם

ערב טוב,

זה שהרכב שנת 92 לא מחייב שיהיו רעשים, עכשיו ההגדרה לרעשים אצלך ואצלי כנראה שונה,

כי מישהו לא מזמן זרק לי שהוא שמע מערכת על אפלהאוס והיו המון רעשים של פלסטיקים משוחררים, רעידות של הדלת וכו..

רציתי לדעת אם זה אופייני לכל רכבי האפלהאוס למניהם ואם אני ייצתרך לבטח להשקיע באיטום.

מצווין עומרי, תודה!

2\4 :smile:

שמעון.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

תראה אם יש לך רעשים מהרמקול , יתכן והוא לא יושב יציב כי הדלת רועדת , תנסה לייצב את הדלת ולעשות הגבההה לרמקול מMDF שהרמקול ישב יציב יותר .

2 ברור שאם הדלת רועשת רצוי מאוד לעשות איטום ויפה שעה אחת קודם , אם תעשה איטום והגבהה ועדיין יש רעשים אזי תבדוק אם יש בעיה ברמקול עצמו

בהצלחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אוקיי,אני יבדוק את זה וניראה, תודה.

אז נשאר רק השאלה האחרונה, מישהו יודע מהי האופצייה שנקראת " WIDTH ", זו היא אפשרות באקווליזר של הפנל.. מישהו ?

האופציה הזו משתייכת לצלילים הנמוכים וגם ל"מידל" (ה"בינוניים").

שמעון.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם
תראה אני בספק שהמגבר מתעוות על חצי גיין,

שלא נדבר שחיברתי אותו בהתחלה על פיונר 40RMS ושמתי על שלושת רבעי גיין, ועשה עבודה מצויינת.

אני בכל אופן יינסה מה שאמרת, תודה!

1\4 שאלות :smile:

שמעון.

אז מה אתה רוצה להגיד שהפיונייר 40RMS שהיה לך הוא היה יותר טוב?
פורסם

השאלה היא מזה יותר טוב ...

בפיונר הייתי שומע חזק יותר, נקי יותר, ובלי עיוותים למניהם (כמובן עד גבול מסויים),

בקומפ' הגיין על חצי ואני גם לא מגביר את הפנל יותר מ25 (בניגוד ל30-35 עם הפיונר) ככה שהווליום בהשוואה לפיונר מאוד חלש, ומתעוות די בקלות... אבל אין מה להגיד שהאיכות של הקומפ' הרבה יותר טובה, וכל הצלילים מפורטים ונשמעים טוב, בניגוד ל6\9 שזה היה נשמע מסורבל כזה, אין ספק.

שמעון.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

אל תצפה לאיכות מBOSS...

כבעלים של מגבר RIP895 אני אומר לך...

המגבר הנ"ל גרם לי בידיוק לתופעה שתיארת. פשוט חירטט לי ת'סאונד כשהגברתי מעבר לחצי.

המגבר הזה היה לי באוטו במשך בידיוק חודש עד שנמאס לי ממנו.

בקשר לWIDTH - זה יכול להיות מספר דברים:

1. יכול להיות שמדובר באיזשהו פרוססור מגעיל אשר עם פרמטר הWIDTH אתה שולט על

"רוחב הבמה". אם זה המצב - כבא אותו מיד לשיפור איכות הצליל.

2. יכול להיות שכך JVC בחרו לקרוא למה שבהד יוניטים נורמליים נקרא "Q".

קצת מורכב להסביר מה עושה הQ, לכן קבל לינק.

כל הציוד למכירה!

Clarion | Morel | JL Audio | Helix | Custom Crossovers | Custom Silver RCAs

<< FF

פורסם

אם אכן מדובר על "רוחב הבמה" איך זה משחק תפקיד?

ומתי זה חיוני להשתמש בו ?

אשמח להסבר,

שימי.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

הנה, מצאתי לך תמונה שממחישה את הQ...

בקשר לבמה ו"רוחב הבמה" -

במה ברכב קיימת אם אתה מכוון נכון את המערכת.

על מנת "לראות" את הבמה - כל מה שעליך לעשות הוא לשים איזשהיא הקלטה איכותית

(לא, MP3 128KBPS זה לא הקלטה איכותית :wink:) לעצום את העיניים ולנסות להצביע עם האצבע על מיקומו של כל כלי נגינה.

אם הצלחת - מזל טוב, יש לך במה.

עכשיו. "רוחב הבמה" - בעצם מגדיר את הגבולות הימניים והשמאליים של הבמה.

השאיפה היא שהבמה תהיה כמה שיותר רחבה ("תצא מגבולות הרכב") ועל מנת להשיג רוחב במה - אנשים כמו איציק BLACKB משקיעים בקומפוננט 3WAY, אנשים כמוני משקיעים בטווירים + בניות. בקיצור הרבה דם יזע ודמעות.

ואז באים לך JVC ואומרים: "וואלה, איזה טיפשונים אתם! הכנסנו פה פרמטר בהד יוניט שלנו שמאפשר לשלוט על רוחב הבמה בלחיצת כפתור! לא משנה בכלל איזה רמקולים יש לך ואיך הם מותקנים!"

מקווה שהבנת את הסארקאזם :)

ומקווה שבכלל הצלחתי להסביר משהו....

אם לא - גש אלי במפגש וקבל הדגמה חינם אין כסף...

n101fig3.gif

כל הציוד למכירה!

Clarion | Morel | JL Audio | Helix | Custom Crossovers | Custom Silver RCAs

<< FF

פורסם

בקשר למגבר...לי יש ב C600..עכשיו פעם היה מוגבר אצלי גם הפולס האחוריים וגם הקומפ של קיקר...עכשיו רק הפולס מחוברים...אבל הקטע הוא שהקיקר היו עם הגיין עד הסוף ולא היה עיווט ולפולס היה...לא יודע למה...והקיקר הם 50 RMS בכל אופן עכשיו הפולס הם על 90% גיין בערך ואני מגיע לוליום של 86-90 מתוך מאה בלי עיווט אז אני מעריך שזה 50-60 RMS

פורסם

בקשר ל"במה", הבנתי את העיקרון! תודה.

תודה לכולם, העשרתם לי את הידע עוד קצת :wink:.

שבת שלום!

שימי.

להצעות שלחו לה"פ.

• תוכן חדש...