Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיוני,כמויות האבק וסופות החול שהיו אתמול היו חריגות באמת.

פילטר אוויר סתום יעלה גם את צריכת הדלק,בנוסף לירידה בביצועים,כך שההחלפה במקרה הזה מישתלמת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מה הקשר עשן שחור

די לרשום שטויות!!!!!

פילטר אוויר הוא סה"כ מהווה מסנן לכניסת האוויר אל סעפת הפליטה אל המנוע- הוא רק מסנן !!!!

אם במידה אתה רואה עשן מהאגזוז - אין קשר לפילטר בכלל.

יש משהו במנוע

שריפת שמן- עשן לבן וכו עשן כחול כו וכו ( דובר על זה כבר המון).

בקשר לפילטר סתום- תיכנס לאתר של K&N תקרא קצת ותבין שכמות הליכלוך שצריכה להיות על הפילטר היא עצומה כדי לגרום לרכב ליחנק לא לסחוב.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אשמח אם תפנה אותי למאמר המסביר זאת- במקרה ואתה צודק אני אתנצל קבל עם ועדה...

אבל

אין קשר בין עשן שחור לפילטר אוויר-אם היית הולך לכיוון של פילטר דלק- מובן.

פלאגים מובן

נזילת שמן דלק מים - מובן

פילטר אוויר סתום לגמרי(100 אחוז סתום) יגרום למנוע להיחנק להשתנק לא להניע ( במקרים נדירים)

תסביר לי איך קשור העשן השחור.

העשן השחור מגיע מהמנוע לאחר פעולה של המנוע ז"א לאחר פעולות של המנוע שגורמות לעשן.

פילטר סתום יכול לגרום למנוע שלא עובד נכון גם ככה פשוט להתאמץ ולפלוט עשן שחור מהמנוע אך זה בגלל מנוע לקוי. לא בגלל הפילטר.

אם תוכל לחדש אשמח.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

יש קשר ועוד איך לפילטר סתום ולעשן שחור ,(אומנם ברכב הזרקה כמעט בלתי אפשרי ואולי רק במצבים קיצוניים בהם הפילטר ממש סתום) שהפילטר סתום התערובת היא עשירה כביכול בדלק ושהתערובת עשירה בדלק יש עשן שחור ופיח .

JDM :twisted:

פורסם
אשמח אם תפנה אותי למאמר המסביר זאת- במקרה ואתה צודק אני אתנצל קבל עם ועדה...

אבל

אין קשר בין עשן שחור לפילטר אוויר-אם היית הולך לכיוון של פילטר דלק- מובן.

פלאגים מובן

נזילת שמן דלק מים - מובן

פילטר אוויר סתום לגמרי(100 אחוז סתום) יגרום למנוע להיחנק להשתנק לא להניע ( במקרים נדירים)

תסביר לי איך קשור העשן השחור.

העשן השחור מגיע מהמנוע לאחר פעולה של המנוע ז"א לאחר פעולות של המנוע שגורמות לעשן.

פילטר סתום יכול לגרום למנוע שלא עובד נכון גם ככה פשוט להתאמץ ולפלוט עשן שחור מהמנוע אך זה בגלל מנוע לקוי. לא בגלל הפילטר.

אם תוכל לחדש אשמח.

שלום.

בשביל אחד שלא יודע הרבה לפחות אתה יודע לצעוק ,אבל זה לא עושה אותך צודק, זה עושה אותך

ללא צודק + רעש. לך פתח ספר מיקצועי תילמד קצת ותחזור להיתנצל על כול השטויות שכתבתה.

מסנן אויר סתום מאלה את צריכת הדלק! התערובת עשירה מידי והרכב יעשן שחור הכול-מניוקה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

פילטר אויר סתום גורם לתערובת עשירה מידי והרכב יעשן שחור..

כאליו שהקרבורטור או ההזרקה לא מכוונים וצריכים ניקוי ..

מי שטען אחרת טועה וייצטרך להיתנצל בפניי ידידנו

פורסם

אני ישן מצויין בלילה ולא צריך התנצלות מאף אחד, במיוחד לא מהסוג של "במקרה ואתה צודק אני אתנצל קבל עם ועדה" כי הסגנון הזה בלתי נסבל גם במקרה שאני טועה והכותב צודק.

אני חדש כאן ועוד לא מכיר את הפורום אבל העובדה שגסות רוח גורמת ללא מעט התנגדות מראה שזה פורום איכותי.

ולמגאן1600, הנה ההסבר לעשן השחור כאשר הפילטר סתום:

הדלק, בין אם זה בנזין, סולר או אפילו גז, שייך למשפחת הפחמימנים כלומר המולקולות שלו מורכבות מאטומים של פחמן ומימן .

בזמן בערה אופטימלית, כל האטומים בדלק מתרכבים מחדש עם אטומי חמצן שמקורם באויר שעובר דרך הפילטר. כל שני אטומי מימן מתרכבים עם אטום חמצן אחד ויוצרים מולקולת מים וכל אטום פחמן מתרכב עם שני אטומי חמצן ויוצר מולקולת פחמן דו חמצני.

מהסיבה הזו רוב הגזים שיוצאים מן האגזוז הם פחמן דו חמצני ואדי מים (פלוס חנקן שנכנס עם האויר ואמור לצאת כמו שהוא פלוס מעט חמרי פסולת).

כאשר הפילטר סתום לא מגיע מספיק חמצן לבערה ואז, כפי שכתבו כבר שני חברים לפני, התערובת עשירה מדי (פחות מדי אויר).

במצב כזה לא כל אטום פחמן מצליח למצוא שני אטומי חמצן ואז מקבלים גם פחמן חד חמצני - CO - שהוא גז רעיל מאד וחלקיקי פיח שהם פשוט אטומי פחמן שהתרכבו אחד עם השני כי לא מצאו אטומי חמצן להתרכב איתם.

מקור הצבע השחור שבעשן הוא בחלקיקי הפיח האלה שכמותם גדלה ככל שהתערובת עשירה יותר.

חשוב לציין שהבעירה אף פעם לא אופטימלית ב100% אבל פילטר אויר סתום מפחית מאד את יעילות הבערה.

פורסם
אני ישן מצויין בלילה ולא צריך התנצלות מאף אחד, במיוחד לא מהסוג של "במקרה ואתה צודק אני אתנצל קבל עם ועדה" כי הסגנון הזה בלתי נסבל גם במקרה שאני טועה והכותב צודק.

אני חדש כאן ועוד לא מכיר את הפורום אבל העובדה שגסות רוח גורמת ללא מעט התנגדות מראה שזה פורום איכותי.

ולמגאן1600, הנה ההסבר לעשן השחור כאשר הפילטר סתום:

בזמן בערה אופטימלית, כל האטומים בדלק מתרכבים מחדש עם אטומי חמצן שמקורם באויר שעובר דרך ).

כאשר הפילטר סתום לא מגיע מספיק חמצן לבערה ואז, כפי שכתבו כבר שני חברים לפני, התערובת עשירה מדי (פחות מדי אויר).

מקור הצבע השחור שבעשן הוא בחלקיקי הפיח האלה שכמותם גדלה ככל שהתערובת עשירה יותר.

חשוב לציין שהבעירה אף פעם לא אופטימלית ב100% אבל פילטר אויר סתום מפחית מאד את יעילות הבערה.

מגאנטו חברי הפורום מחכים להתנצלות!

וזכור פתגם של חז"ל"מודה ועוזב ירוחם"!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...