Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

מזמן שלא כתבתי פה, בכל אופן.....

מותקנת אצלי ברכב מערכת...כבר שנה וקצת...ללא כל בעיה עד כה..מגבר JBL לפתע מאתמול מתחיל להיכנס לפרוטקשן....רק בווליום חצי ומעלה, ורק בבאסים! מוזר?:)

אם אין באס, הוא לא נכנס לפרוטקשן..רק בבאס!...ובווליום חצי, שיחקתי עם החיבורים...ונראה שהם לא מקצרים...

השאלה היא?, ידוע לי שהמצבר שלי התחיל לרדת ביכולתו בזמן האחרון, כשאני מתניע לוקח קצת יותר זמן..והאור מהבהב כשאני מתניע וכו'...

השאלה היא? האם לדעתכם יש קשר למצבר? והאם יכול להיות שבגלל שהוא חלש...המגבר עובד בפרוטקשן?

בתודה מראש,

דימה

Audi S5 4.2 V8 FSI Quattro

פורסם
שלום רב,

מותקנת אצלי ברכב מערכת...כבר שנה וקצת...ללא כל בעיה עד כה..מגבר JBL לפתע מאתמול מתחיל להיכנס לפרוטקשן....רק בווליום חצי ומעלה, ורק בבאסים! מוזר?:smile:

אם אין באס, הוא לא נכנס לפרוטקשן..רק בבאס!...ובווליום חצי, שיחקתי עם החיבורים...ונראה שהם לא מקצרים...

השאלה היא?, ידוע לי שהמצבר שלי התחיל לרדת ביכולתו בזמן האחרון, כשאני מתניע לוקח קצת יותר זמן..והאור מהבהב כשאני מתניע וכו'...

השאלה היא? האם לדעתכם יש קשר למצבר? והאם יכול להיות שבגלל שהוא חלש...המגבר עובד בפרוטקשן?

בתודה מראש,

דימה

דנו במקרה דומה אתמול:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=103464

בכל מקרה זה הגיוני שאם הוא קופץ זה בזמן הבאסים מכיוון שאז יש עליו יותר עומס..

לי היה דבר דומה בעבר .. בווליום מסויים המגבר היה נכנס להגנה ובסוף התברר שאחד הרמקולים קיצר (החוט בין הממברנה לפח נגע בפח :grin: ).

לגבי המצבר, אני מאמין שאתה יודע שמומלץ לא להניע בזמן שהמערכת דלוקה או צרכן אחר (לא בריא למצבר ולא ל HU). לפי דעתי גם אם המצבר דיי חלש בזמן שהאוטו מונע לא צריכה להיות בעיה...ובפרט זה לא מה שיגרום להגנה במגבר...

אולי יתקנו אותי...

הבלוג שלי - רעיונות עשה זאת בעצמך שמשתף בנייה וחידוש של רהיטים, בניית צעצועים, וטיפים נוספים.

הפרוייקטים שלי בפורום : בניית משענת יד :idea:צביעת טאסות

פורסם

איפה האנשים שהיו פה פעם???????????

איזה מין שטויות עומס? ציינתי בהודעה שזה מותקן כבר שנה....!?

אז פתאום נהיה עומס? טוב עומס זה בטוח לא!

לגבי הבחור השני, בתרד' שנתת מתואר מקרה של מישהו שחיבר זה עתה מערכת ויש לו בעיה, אני חיברתי אותה לפני שנה!.....

איזה עומס? כבר שנה וקצת זה עובד מצויין!

בנוסף לזה רשמתי: "שיחקתי עם החיבורים" אני מצטער שלא הבהרתי את עצמי נכון...אבל כשכתבתי את זה התכוונתי ש:...........הוצאתי RCA אחד אחד, וגם שניים שניים...לראות האם הבעיה היא בהם...וגם כשהסאב היה מנותק...הבעיה לא נפתרה!.....ולא אין לי מכונת באס באוטו! מגבר JBL וסאב של פיונייר 400 RMS..וזוג קומפוננטים של MBQ.

ולבסוף ידידי...איפה אמרתי שאני מדליק את המערכת לפני שהאוטו מונע? או שאני מתניע כשהמערכת פועלת?!#!!#??????

אמרתי שלאחרונה כשאני מתניע.....אני רואה שהאור (באוטו) מהבהב...כלומר מצבר חלש..זה מה שאני מבין מזה.....

אז אולי יש פה מישהו שמתייחס למה שכותבים ויכול לעזור? מישהו שמבין? איפה החברה שהיו פה פעם?

:)

MikMik

Eyal

מישהו?

בתודה מראש.

פורסם
שלום רב,

מותקנת אצלי ברכב מערכת...כבר שנה וקצת...ללא כל בעיה עד כה..מגבר JBL לפתע מאתמול מתחיל להיכנס לפרוטקשן....רק בווליום חצי ומעלה, ורק בבאסים! מוזר?:)

בתודה מראש,

דימה

דימה שלום,

מכיוון שאתה אומר(אפילו עומד על כך) שלא נעשו שום שינויים במערכת בזמן האחרון בכל הקשור לכיוונים,חיבורים וכו'.

אתה גם רומז שיש לך בעית "מצבר עייף", האם בדקת את הנושא?

זה בוודאות מצבר או אולי בעיית אלטנרטור?

אני ממליץ לך לגשת לחשמלאי ולבדוק האם יש לך מספיק מתח טעינה ברכב ולאבחן את הבעיה המערכת החשמל,כנראה שהמתח שיש לך ברכב יורד מ12V, ולכן המגבר נכנס לפרוטקשיין.

בהיעדר אספקת חשמל בריאה ויציבה למגבר בתחום העבודה שלו הוא יגן על עצמו.

כנראה שהגיע זמנו של המצבר(אך לא הייתי שולל את אופציית האלטרנטור-מנסיון!).

גש לבעל מקצוע(חשמלאי רכב) שיבדוק את מערכת החשמל ותעדכן אותנו בהמשך.

under construction..

פורסם

אחלה, המון תודה על התגובה העניינית..

אני גם חושב כמוך....המצבר עייף לדעתי...ולא נראה לי שהאלטרנטור זה הבעיה אבל צריך לבדוק כדי להיות בטוחים!

בכל אופן אני מתקרב לטיפול 10K ואני אבדוק את זה בטיפול...כמה מתח יוצא...

אבל בכל זאת זה קצת מוזר לי...כי אם נניח שרק המצבר דפוק...אז עדיין המערכת לא צריכה לעשות בעיות כי יש אלטרנטור לא?

ועוד משהו קטן....אולי הכבל שיוצא מהמגבר לשלדה....אולי הוא נעשה בעייתי? למרות שזה לא נראה לי..

אשמח לשמוע את תגובתך ותודה מראש

פורסם
איפה האנשים שהיו פה פעם???????????

איזה מין שטויות עומס? ציינתי בהודעה שזה מותקן כבר שנה....!?

אז פתאום נהיה עומס? טוב עומס זה בטוח לא!

לגבי הבחור השני, בתרד' שנתת מתואר מקרה של מישהו שחיבר זה עתה מערכת ויש לו בעיה, אני חיברתי אותה לפני שנה!.....

איזה עומס? כבר שנה וקצת זה עובד מצויין!

בנוסף לזה רשמתי: "שיחקתי עם החיבורים" אני מצטער שלא הבהרתי את עצמי נכון...אבל כשכתבתי את זה התכוונתי ש:...........הוצאתי RCA אחד אחד, וגם שניים שניים...לראות האם הבעיה היא בהם...וגם כשהסאב היה מנותק...הבעיה לא נפתרה!.....ולא אין לי מכונת באס באוטו! מגבר JBL וסאב של פיונייר 400 RMS..וזוג קומפוננטים של MBQ.

ולבסוף ידידי...איפה אמרתי שאני מדליק את המערכת לפני שהאוטו מונע? או שאני מתניע כשהמערכת פועלת?!#!!#??????

אמרתי שלאחרונה כשאני מתניע.....אני רואה שהאור (באוטו) מהבהב...כלומר מצבר חלש..זה מה שאני מבין מזה.....

אז אולי יש פה מישהו שמתייחס למה שכותבים ויכול לעזור? מישהו שמבין? איפה החברה שהיו פה פעם?

:)

MikMik

Eyal

מישהו?

בתודה מראש.

דבר ראשון,

לא התכוונתי לכך שבאופן רגיל כשאתה בווליום גבוה ויש באסים זה אמור להקפיץ , אלא שאם ישנה תקלה או קצר אז דווקא בווליום או באס גבוה זה יקפיץ.

אני לא אמרתי שאתה מניע כאשר המערכת דולקת, אלא נתתי רעיון.

דבר שני,

לא כל האנשים בפורום הם באותה רמת ידע... אני אומנם לא מתקין מערכות אבל יש לי קצת ידע בנושא ובסך הכל הצעתי כמה דברים, וגם ציינתי שאולי יתקנו אותי !

לכן תדע לכבד את האנשים שמגיבים לך , גם אם זה לא בדיוק פתר לך את הבעיה !

הבלוג שלי - רעיונות עשה זאת בעצמך שמשתף בנייה וחידוש של רהיטים, בניית צעצועים, וטיפים נוספים.

הפרוייקטים שלי בפורום : בניית משענת יד :idea:צביעת טאסות

פורסם

אני מכבד ומודה מראש....

אני פשוט לא מבין למה מישהו מגיב אם הוא לא מבין בנושא...

ואני לא מדבר אלייך אישית...

פשוט קרו מקרים שאנשים קיבלו מסקנות מוטעות ועשו דברים ובזבזו כסף כי ייעצו להם לא טוב..

אני גם מבין דבר או שניים במערכות לרכב..

ובאתי לפה לשמוע עוד דעה נוספת, מאנשים שגם מבינים ולא מאלו שסתם כותבים תגובות בכדי לעלות לעצמם את כמות ההודעות בספירה, בצד ימין של המסך...

בכל אופן, לא הבנת אותי נכון...לא התכוונתי חלילה לזלזל ולא לכבד...להיפך...בשביל זה פניתי לפה..

ותודה לך על תגובתך גם כן.

פורסם
אחלה, המון תודה על התגובה העניינית..

אני גם חושב כמוך....המצבר עייף לדעתי...ולא נראה לי שהאלטרנטור זה הבעיה אבל צריך לבדוק כדי להיות בטוחים!

בכל אופן אני מתקרב לטיפול 10K ואני אבדוק את זה בטיפול...כמה מתח יוצא...

אבל בכל זאת זה קצת מוזר לי...כי אם נניח שרק המצבר דפוק...אז עדיין המערכת לא צריכה לעשות בעיות כי יש אלטרנטור לא?

ועוד משהו קטן....אולי הכבל שיוצא מהמגבר לשלדה....אולי הוא נעשה בעייתי? למרות שזה לא נראה לי..

אשמח לשמוע את תגובתך ותודה מראש

דימה, תלך צעד צעד.

קודם אם יש בעיה באספקת החשמל אז תבדוק את הנושא הזה דבר ראשון.

מצבר עייף גורם להפלת העומס על האלטרנטור, שזה קודם כל לא בריא לאלטרנטור, ודבר שני שהאלטרנטור עובד בעומס מלא הוא מתחמם ומאבד ממלוא היכולת שלו, וכאשר הוא "מתאמץ" הוא לא עומס בעומס וכאן המתח יורד אל מתחת ל12V ולכן המגבר נכנס לפרוטקשיין ובעצם מגן על עצמו מעבודה עם מתח חלש ולא יציב.

תבודד את הבעיה, גם לחשמלאי רכב, תתן לו לבדוק את מערכת החשמל בעומס מינימלי, ולאחר מכן בעומס מקסימלי(כל מכלולי החשמל ברכב+המערכת) תראה את מפל המתח ברכב.

שיבדוק לך את מתח הטעינה, מתח נמוך יצביע על מצבר חלש.

לאחר מכן, נמשיך הלאה.

תזכור, אם זה עבד טוב לפני חודש, אין שום סיבה למעט הבעיה הזאתי שזה יעבוד עכשיו בדיוק כמו אתמול וכמו שלשום.

under construction..

פורסם

לא נירא לי שבעיה היא בחשמל. אם לא מספיק זרם אז המיסיקה פשוט ניפסקת לשניה ו עוד פעם מתחילה לנגן, בקיצור עושה קפיצות בבאסים! אצלך אם המגר ניכנס ל פרוטקשן תנסה להוריד סאב תשאיר רק רמקולים ו להדליק בווליום גבוה אחר ההפך תשאיר רק סאב בלי רמקולים. הכי טוב זה לנסות אם סאב אחר. אצל חבר שלי הייתה אותה בעיה ו אחרי כמה זמן הסאב מת. מגבר של JBL.

פורסם

RomanX

זה בדיוק מה שקורה לי!! המוזיקה עולה מפסיקה...ואז חוזרת....אבל בזמן העצירות הללו....גם בדיסק וגם ברדיו....המגבר דולק על פרוטקשן...שזה דיי מובן..ולכן אני חושב שהבעיה היא במצבר..אני אלך לבדוק את הנושא..

ניתקתי כבר את הסאב...לא עוזר!

לא ניתקתי אותו אלא את היציאות של הRCA לערוצים שלו...שזה אותו דבר..הוא לא קיבל אות ולא שידר כלום...

פורסם
RomanX

ניתקתי כבר את הסאב...לא עוזר!

לא ניתקתי אותו אלא את היציאות של הRCA לערוצים שלו...שזה אותו דבר.. לא אותו הדבר בכלל. הוא לא קיבל אות ולא שידר כלום...

דימה,

באיזה דגם של מגבר JBL מדובר?

מעבר לבעיה שייתכן ויש לך במערכת החשמל של הרכב או במצבר, ייתכן והסליל של הסאב ו/או של אחד מהרמקולים מקוצר חלקית ו/או מקוצר לגוף הרמקול. מכיוון שהגוף של הרמקול מורכב לגוף הרכב ייתכן שכרגע המגבר מקוצר לגוף הרכב שמהווה מינוס. לכן ניתוק של כבלי ה - RCA אינם יספיקו כדי לבודד את התקלה. בעיה נוספת שיכולה להיות היא שאחד מהחוטים של הרמקולים ניפגע בצורה כלשהיא, (למרות שלא חל כל שינו במערכת, אלא כתוצאה מתנודות הנסיעה של הרכב) והוא מקצר לגוף הרכב. לבסוף בעיה אחרונה שבהחלט אפשרית היא שהמגבר פשוט היתקלקל. כן גם מגברים טובים עלולים להיתקלקל ליפעמים לא?

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

דימה אמר שיש לו סאב של פיוניר , ידוע שהסבים האלו יורדים לעיתים להתנגדות נמוכה של 1 אוהם , אם כך ואם המצבר חלש והמגבר לא מקבל 13V ולא 14.4V , ואז הסאב יורד לך להתנגדות של 1אוהם , זה בדיוק הזמן שהוא מנסה לקחת מהמגבר יותר עוצמה ממה שיש לו והמגבר נכנס לקליפינג.

כל עוד המצבר לא היה חלש הירידות ל1 אוהם והתחזקות הדרישה לזרם מהמגבר לא הפריעו כי המגבר מתוכנן שיהיו לו פיקים . אבל כשהמערכת חלשה אזי אין מקום לפיקים וכל המערכת נופלת .

נראה לי שזו הבעיה . ותוכל לבדוק אם תשים סאב נורמלי שלא יורד ל1 אוהם

בהצלחה יהודה.

בברכה יהודה

פורסם

יהודה נירא לי עשיתה סלט פה אתה מערבב הכל ביחד.

מה קשור זרם, קליפינג, סאב יורד ל 1אום?

מה זאת אומרת מושך יותר עוצמה ממה שישי לו?

אני לא מבין כל כך, אתה יכול להסביר לי.

תודה על העזרה!

רוב המגברים מיועדים לעבוד בין 11V עד 16V לא? או שטעיטי?

פורסם
דימה אמר שיש לו סאב של פיוניר , ידוע שהסבים האלו יורדים לעיתים להתנגדות נמוכה של 1 אוהם , אם כך ואם המצבר חלש והמגבר לא מקבל 13V ולא 14.4V , ואז הסאב יורד לך להתנגדות של 1אוהם , זה בדיוק הזמן שהוא מנסה לקחת מהמגבר יותר עוצמה ממה שיש לו והמגבר נכנס לקליפינג.

כל עוד המצבר לא היה חלש הירידות ל1 אוהם והתחזקות הדרישה לזרם מהמגבר לא הפריעו כי המגבר מתוכנן שיהיו לו פיקים . אבל כשהמערכת חלשה אזי אין מקום לפיקים וכל המערכת נופלת .

נראה לי שזו הבעיה . ותוכל לבדוק אם תשים סאב נורמלי שלא יורד ל1 אוהם

בהצלחה יהודה.

יהודה שלום.!

עשית סלט שלם לגמרי של ייתכן\אולי\אפשרי וכו'.

זה לא קשור לעניין, יש לו בעיה חשמלית ברכב, הוא לא צריך לחבר סאב אחר, ולא נעליים.

הוא צריך לטפל בבעיה מהשורש ולא לעקוף אותה עם פתרונות קסם.

חשוב לזכור משפט מאוד חשוב:

"אם זה עבד פעם,ולא היה שינוי, אין שום סיבה שזה לא יעבוד היום בדיוק באותה צורה"

under construction..

• תוכן חדש...