Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יכול להיות שמצבר מסוג אופטימה או מקסימה (של אקסייד) יפתור לך את הבעייה...

מצבר שהוא קצת יותר גדול ממצבר רגיל וזרם ההתנעה שלו ב0 מעלות הוא 900 אמפר (!!!)

אבל מה, הוא קצת יקררר

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

ישנם מתקני הנעה מיוחדים שמחוברים לחשמל בבית שיש צורך פשות מנתקים מהחשמל מחברים לרכב (יש להם כבלים ו"תנינים") מחקים דקה או שתיים ומנעים בלי שום בעיה בדר"כ הם גם כוללים פנס

תבדוק טוב את נושא השמן התנעה קרה מאוד הרבה מתחת לטמפ' שבה השמן מתוכנן לעבוד משולה להתנעה ללא שמן, מכיוון שהשמן סמיך מדי ולא זורם במעברים, וגורמת לבלאי מואץ מאוד במנוע .

פורסם

מתקני הנעה למיניהם הם רעיון מעולה, אך לצערי לא פרקטי בשבילי.

לגבי מצבר מיוחד, הרעיון הוא נחמד אבל אני לא אשקיע מאות שקלים באוטו שעולה אלפים בודדים בשביל 6-7 ימים בשנה.

לגבי השמן, האם הוספה של שמן בצמיגות שונה מזה הקיים אצלי (בתוספת לקיים/אחרי ניקוז חלק מהקיים) אפשרי?

כנראה שפתרונות קסם באמת לא קיימים... :wink:

פורסם

היום שוחחתי עם אייזיק במוסך,הוא בן 78 עלה מרוסיה לפני כ-30 שנה.

ברוסיה הוא היה מכונאי,ואחראי מכנית על המשאיות, שהובילו סחורה לסיביר.

סיפרתי לו שבחור יהודי שכותב עברית רהוטה,טוען שהוא מליטא,ואף השתמש במילה "אנאערף"

שהיא כידוע מילה בערבית.עוד סיפרתי שהוא מבקש עזרה בפורום להניע את מכוניתו,בימים של

30-40 מעלות קור מינוס.אייזיק התפקע מצחוק, וטען שהבחור עובד עלינו.מה, אמר המכונאים בליטא

לא יודעים את הבעיה.לאחר שיכנועים,סיפר לי על מכשיר ידוע בארצות הקור, איתו מחממים את

הקרטר,ובגיר אוטומטי גם את הגיר.המכשיר עובד על בנזין.,ונקרא ברוסית "פיילנאיה,למפה"

בעברית "מנורת ריתוך".

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד,

אני בהחלט אבדוק את ההצעה שלך (מעניין איך אומרים את זה בליטאית...). בכל מקרה לא צריך להתפלא שהמכונאים הליטאים לא טיפלו בבעיה - הם לא טיפלו כי לא שאלתי אותם. והסיבה שאני מבקש יעוץ בפורום לפני שאני הולך למוסכניק ליטאי היא שכשאני בא אל אדם כזה אני מוכרח שתהיה לי איזו הצעה או שתיים משל עצמי... אני אומר את זה מניסיון של תופעות מוזרות אחרות שקורות בקור, למשל תקיעה של מנגנון נעילה, בעיקר של מכסה הדלק. הפתרון (הליטאי-משהו יש לציין) של המוסכניק היה לחמם את המפתח עם מצית (!), להכניס ולהוציא אותו כמה פעמים (את המפתח, כן?) והפתעה! המנעול עובד. כמובן שיש פתרון יותר מוצלח של חומר ששמים בתוך המנעול, עולה כמה שקלים וחוסך את כל השטויות האלה, אבל על הפתרון הזה המוסכניק פחות המליץ (בכל זאת, כמה שקלים).

לסיכום הנושא הזה, הצעתך מעניינת מאוד.

ולכל הספקנים, זאת לא פנטזיה של ילדה מאילת שחולמת על שלג... באמת יש מקום כזה ליטא ובאמת יש פה אנשים וחלקם אפילו מישראל שבאו ללמוד... :smile:

פורסם

כסה את המנוע בשמיכת צמר בלילה,מתחת למכסה המנוע כמובן.

קיה פיקנטו 2015,סיאט לאון 2002 ,פיג'ו 206 2002 (אופל אסטרה 1995 ,פיאט אונו 1985 ,פורד אסקורט 1974 )

אדם כילה יומו, איגרת נכתבה

פורסם
כסה את המנוע בשמיכת צמר בלילה,מתחת למכסה המנוע כמובן.
לא יעזור , המנוע הוא לא גוף חי, הוא לא פולט חום ולכן השמיכה לא תאגור את החום (ואולי אתה בכלל מתלוצץ ויצאתי דג חושרמוטה ) .

יש לי פיתרון לבלאי מנוע כמעט מוחלט , גוף חימום בתוך האגן שמן בתחתיתו שיהיה מופעל לפני התנעת הרכב ויביא את השמן לטמ"פ עבודה , 90 מעלות כמדומני , משהו בסגנון דוד חשמל של מים . מפעילים את הדוד עשר עשרים דקות לפני ההנעה ונפטרים מבלאי מנוע , מתחילים לנסוע עם מנוע חם על ההתחלה ... יאללה לנסיונות , יש למישהו רכב מצ'וקמק לתרום לי .

וכן אני יודע שזה יגמור את האמאמא של המצבר אבל בקטנה נמצא גם לזה פתרון .

ים long time no

פורסם

אני מעדיף קרטר עם הולכת חום טובה וגוף חימום חיצוני.

גוף חימום פנימי זה פתח לנזילות והוא גם יחוייב בניקוי כי הוא יספוג אליו הרבה בוצה.

זה יכול לחסוך המון המון בלאי.

חשבתי לעשות את זה עם התנורים הישנים של המקלחות שהם גוף חימום של 2 פסים כאלו, ואם הרכב חונה בחניה אז לחבר לתקע כמה דקות לפני השימוש.

או להשיג משהו טובה שמתאים ל 12V....

פורסם
דויד אתה יכול לשאול את אייזיק אם ניתן להשיג "מנורת ריתוך" כזאת בארץ?

נראה לי שהיו גם עושים אותם בדרך לא דרך ברוסייה

והיא הייתה עובדת מצויין היו כאלה שגם היו מקמבנים בקרטר גוף חימום ברכבים שלא היו להם במקורי

תן לה בראש כול עוד שאתה יכול

פורסם

עוד משהו, אחרי שכבר הניעה הרכב מומלץ לתת לו כמה דקות להתחמם לפני שממש מתחילים ליסוע....

בזמן שהותי בארה"ב (מינוס 10-15) הייתי מניע את הרכב כ-10 דקות לפני שתכננתי לצאת ע"מ לתת לו להתחמם טיפה.

• תוכן חדש...