Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דובר פה רבות על השפעה של סוגי הצמיגים על אחיזה והתנהגות.

השאלה היא מהי השפעת הצמיגים על נוחות הנסיעה ? כמובן שהכוונה היא לשני צמיגים במידה זהה, ועם אותו הג'אנט, כשההבדל הוא איכות הצמיג, או הגדרת ה"ביצועים" (או איך שלא תקראו לזה), כגון High performance או Ultra High וכו'.

אני מתקרב להחלפה של רביעיה של צמיגים כשכרגע השיקול הוא ביצועים לעומת נוחות. אלא אם בכלל אין סתירה בין הנתונים האלה.

ד"א, מדובר על 205/60/15 אם תהיתם.

תודה מראש,

יניב.

פורסם

תלוי

יש צמיגים שמאחר והם ספורטיביים לעילא - הם גם מחוזקים בצדדים - למניעת עוותים בפניות.

הם יהיו נוחים פחות.

אבל ברמת העקרון - צמיג ספורטיבי עשוי מגומי רך יותר - ולכן גם יהיה נוח יותר בנהיגה.

בוודאי ובוודאי אם תשווה אותם לצמיגים "ירוקים" שעשויים מגומי קשה יותר.

פורסם

אייל, אני לא יכול להגיד לך שהתשובה של מדוייקת בגלל שהיא מתייחסת למבנה הסוליה ולאו דווקא לחלק היותר קריטי של הצמיג כשמדברים על נוחות נסיעה - הדופן.

לשאלתך יניב, באמת שהקשר בין צמיג HP או UHP לנוחות נסיעה הוא לא משהו עקבי.

ברוב הצמיגים הספורטיביים הדופן היא דווקא יותר מחוזקת כדי לתת לצמיג יותר תגובה יותר חדה לשינויי כיוון אך לא בהכרח.

לצמיגים של Toyo מדגם ה-T1-S לדוגמא, דופן רכה מאוד ולכן נהנים מנוחות נסיעה משופרת על חשבון תגובה איטית לשינויי כיוון, ולמרות זאת, מדובר על צמיגי Max Performance שהיא הקטגוריה הגבוהה ביותר מבחינת הגדרת ביצועים לצמיגי כביש.

הדוגמא הנ"ל סתם נועדה להוכיח לך שהקשר רופף משהו.

אני צופה שברוב המקרים בהשוואה של נוחות נסיעה בין צמיגי HP ל-UHP התוצאות יתייחסו לגופו של צמיג ולא לקטגוריה אליה הוא משויך.

אם יש לך שאלה ספציפית לגבי צמיג זה או אחר, תרגיש חופשי להעלות אותה.

מוטי

פורסם

אני מחזק את דעתו של מוטי

הסט הראשון שלי על הרכב היה A539 שהיו HIGH או ULTRA HIGH , והם היו קשיחים מאוד , ולעומת זאת הסט שעוקב אחריהם הוא SP9000 - צמיגי MAX PERFORMANCE שנוחים מהם.

באותו דבר ( רק עם הבדל של עשרות אחוזים באחיזה - ולא לטובה ) לסדרת הZIEX של פאלקן ( ה326 וה512 ) שהם צמיגי ALL SEASON משפחתיים יש סולייה קשיחה למדי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מוטי תודה על התשובה.

ההתלבטות הספציפית יותר היא בדגמי המישלין פיילוט. ספורט (Max Perf.) או פרימסי (הנוכחיים שלי).

בנוסף לגבי בכלל משפחת ה"פיילוט", שמעתי איפשהוא שהדגמים האלו ירדו מפס הייצור. ידוע לך על זה משהו ?

יש לך המלצה ספציפית ?

פורסם

מישלין מחדשת את הדגמים במשפחת ה-PILOT, לא מחליפה אותם. השמות בדר"כ משתנים בצורה מועטה. לדוגמא, (PE2 (pilot exalto 2 במקום PE, כנ"ל לגבי pilot sport.

אם נוחות נמצאת בראש סדר העדיפויות שלך, לך על הפרמאסי ובדרך תרוויח גם מחיר נמוך יותר. הספורט יתנו לך כמובן יכולת פניה טובה יותר, אבל אני לא יודע באיזה מחיר של נוחות.

דרך אגב, בין הפרמאסי לספורט נמצאים האקסלטו (ultra high) שאני יכול להגיד מנסיון שהם מצוינים.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
אם נוחות נמצאת בראש סדר העדיפויות שלך, לך על הפרמאסי ובדרך תרוויח גם מחיר נמוך יותר.דרך אגב, בין הפרמאסי לספורט נמצאים האקסלטו (ultra high) שאני יכול להגיד מנסיון שהם מצוינים.

אתה אולי יודע איך מוגדר הפרימסי מבחינת ביצועים ?

לגבי האקסלטו (ומסתבר שגם לגבי הספורט) אני רואה באתר של מישלין שאין במידה הסטנדרטית שלי שהיא 205/60/15. אם כך אני מבין שאין לי יותר מדיי ברירות בהנחה שאני לא מתכוון להחליף ג'אנטים, נכון ?

פורסם

הפרימסי מוגדר כצמיג - grand touring. לאבא שלי יש כאלו על -A6 והוא מאוד מרוצה (גם הוא בקטע של נוחות).

אם אתה בכל זאת רוצה צמיג יותר ספורטיבי, יש חברות אחרות, זה קצת יותר פשוט מלהחליף ג'אנט.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

את המושג גרנד טורינג ראיתי גם באתר שלהם אבל לא ממש הבנתי איפה הוא נכנס בדירוג של הביצועים.

מצד שני, זה הצמיג המקורי שהגיע מהחברה, ואני לא רוצה להחליף למשהו אחר על סמך המלצות של אנשים על צמיגים שהם לא נהגו עליהם. משמועות על צמיגים אני לא יגיע רחוק.

פורסם

נראה לי שאתה די סגור על להחליף לאותו צמיג, ואם היית מבסוט עד עכשיו, זה רעיון טוב.

כמו שכתבו קודם, אם אתה בכל זאת רוצה להחליף לדגם אחר ואתה מחפש קודם כל נוחות, אתה צריך לחפש לפי ניסיון של אנשים או לפי מבחנים מסודרים, הגדרות יצרן לא יעזרו לך יותר מידי.

• תוכן חדש...