ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 464 צפיות
צריך רכב (יום-יום) שיהיה מהנה לנהיגה, חשוב לי ייחודיות. ואחזקה שתיהיה סבירה ולא מטחנה. כרגע האופציה היחידה היא המיטו 155 שפיספסתי אתמול מכירה של אחת עם 47 אלף ק'מ (2010). אני ממשיך לחכות לדוג אחת טובה, חוץ ממנה יש עוד אופציות?
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
- 5 תגובות
- 651 צפיות
שבוע טוב חברים! אני מעוניין ברכישת מאזדה MX-5 דגם NC מודל 2006-2007 עם הנתונים הבאים: יד רביעית מקסימום (03) ברישיון, לא יותר מ-130000 ק"מ, בעדיפות לאחת מקורית ללא שיפורים, שתהיה שמורה בצורה פדנטית ומטופלת באופן מתועד, במחיר שפוי והגיוני. תודה, איגור.
הודעה אחרונה מאת freestyler, -
- 1 תגובות
- 620 צפיות
הציעו לי רכב דייהטסו סיריון יד 2. שנת 2000. ק"מ 160,000. אוטומט. טסט עד 10-2015. במחיר 7,500. ברצוני לשאול האם כדאי להשקיע בקניית הרכב?
הודעה אחרונה מאת dandan12, -
- 2 תגובות
- 756 צפיות
יש לי חבר של חבר, מכונאי שמוכר וולוו S40 שנת 2001 זה בדיוק מה שאני מחפש כרגע כרכב שני במשפחה לנסיעות קצרות מקומיות, הרכב היה בטיפול שלו ועכשיו הוא רק צריך להחליף משאבת מים, מלבד זה הרכב במצב טוב. המחיר 6000ש"ח מדובר בדגם הרגיל SE מה דעתכם על האוטו הזה בכלל ? טיפולים? חלקים? וספציפית על העסקה הזאת? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת SZLTF, -
- 1 תגובות
- 667 צפיות
אני מעוניין לקנות רכב ובחיפוש ביד 2 מצאתי כמה וולוו S60 דיי שמורות. רציתי לקבל חוות דעת על הרכב מבחינת טיפולים, אמינות, עלויות תחזוקה, מחירים ביטוח.(דגם T5 2.3)
הודעה אחרונה מאת j22bulfas, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם! רציתי לקבל חוות דעת על הרכב volkswagen scirocco משנת 2010 אוטומטי (1.4 160 כ"ס). מה דעתכם על הרכב? הרכב עבר 90,000 קילומטר, האם צריך לחשוש? כמובן שאני מכניס אותו לבדיקה לפני הקנייה, כרגע אני עם הונדה סיוויק האצ'בק 2011 ספורט אוטומאטית והיא מרגישה לי כבדה לעומת הסיאט איביזה (שגם יחסית כבדה אבל עדיין מרגישה יותר נמרצת מההונדה) שהייתה לי בעבר. כל תגובה תתברך!
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
- 3 תגובות
- 534 צפיות
שלום לכם אני מתעניין ברכישת מאזדה 5 שנתונים 2006 -2008. ביצעתי כאן חיפוש ולא מצאתי, אנא סייעו: מבקש לדעת הבדלים מדויקים של האבזור/הבדלים נוספים בין הגרסאות הקיימות (S/Luxury וכו'). אגב, האם נכון שאין עדיין בקרת יציבות בשנתונים אלה? תודה
הודעה אחרונה מאת foo_bar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, הציעו לי בעבודה לבחור רכב חדש ב"רמת מאזדה 3" הייתי שמח לאיזה קרוסאובר נחמד אבל אבזור חשוב לי וכל הקרוסאובריםבמחיר הזה באבזור חסר חשובה לי גם נוחות ואטימות (נסיעה שקטה) פעם גם ביצועים היו חשובים אבל כבר התבגרתי קצת... לפי מחקר קטן, נראה לי בסוף שבתקציב של 130000 ₪ פלוס מינוס, הכימתאימים הם מאזדה 3 או טויוטה קורולה ואולי גם אפשר לחשוב על יונדאי איי 35 כולם כמובן בגרסת המחיר הנ"ל יש המלצות בין אלה? אולי עוד רכב שלא חשבתי עליו? אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת mikefur, -
-
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוצה להתייעץ בשביל חבר. הוא מתכנן לקנות פיאסטה משומשת בת שנה. הוא הולך לנסוע עליה היום נסיעת מבחן, אך הוא מפחד בעיקר מאמינות הגיר. חיפשנו מידע על האמינות שלו, אך לא מצאנו משהו מועיל. אשמח לעזרה מאנשים שיודעים, האם הגיר בעייתי, יש לו מחלות ידועות וכו׳. תודה וד״א, איזה מכון בדיקה אתם ממליצים באזור רמת השרון-תל אביב?
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- 1 תגובות
- 478 צפיות
השבוע הלכתי עם חבר לראות רכב שהוא רוצה לקנות (אאודי A3 שנת 2001) הבן אדם אמר לו שהרכב עם פילטר פתוח, וממה שאני זוכר כאן מהפורום זה שיחות על כך שפילטר פתוח יכול להרוס את המנוע מכניסות אבק ולכלוך. אז הוא פשוט אמר לי שהפילטר המקורי ברכב מושתק, והוא שם פילטר חדש שעלה לו 50 שקל רק שהוא לא מושתק. מה שלטענתו מוציא צליל יפה מהמנוע ובכל זאת שומר עליו. זה נכון? הייתם קונים רכב עם פילטר פתוח?
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני ואבי מחפשים רכב ידני עד 30K דרישות * ידני * עד מנוע 2.0 *מעדיפים קופה/ 2 דלתות/ אהצבק * שיהיה רכב אמין * אם יש קבריו אז גם כאלה (לא חושב שיש אבל אולי תפתיעו ) ** חשבתי על יונדאי קופה/ אלפא147 תודה
הודעה אחרונה מאת noamn111, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
האינפיניטי עם 60,000 קמ בדגם הבייסיק.. מדובר באותו סכום כמעט.. 5000 שח תוספת. דעתכם ??
הודעה אחרונה מאת ליעוז, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 461 צפיות
שלום לכולם, יש ברשותי כ-20k (עם סטיות לפה ולשם של כמה אלפים בודדים) לבזבז על רכב שישמש אותי בעיקר בנסיעות לעבודה (כ-40 קילומטר ביום, רובה בעיר ואם לא - אז בפקקים של איילון). הרכב צריך להיות אוטומטי ויחסית חסכוני בדלק. הסתכלתי בפורום ואחרי התייעצות עם כל מיני גורמים אחרים הגעתי למסקנה שהיונדאי גטס היא כנראה האופציה הטובה ביותר בשבילי. כן, אני מודע לבעיות הדלק, אבל הביטוח על הפונטו ספייס יוצא יקר יותר ומקזז את היתרון הקטן שלו על פני הגטס. אז חשבתי לקנות את דגם ה-gls 1.6 (לא בגלל הנפח אלא בגלל שהוא יותר נפוץ). השאלה הראשונה שלי היא האם מתיחת הפנים שנעשתה לגטס ב-2006 רלוונטית גם לדגם ה-1.6 או שזה נשאר אותו מנוע? או במילים אחרות, האם יש הבדל משמעותי בין ה-gls 1.6 שנת …
הודעה אחרונה מאת adp, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים. אז רכשתי רכב חדש והייתי מעוניין לדעת אם עשיתי עסקה טובה. (אני פשוט טיפוס כזה ששואל אחרי ביצוע העסקה מדובר בניסן טידה מודל 2009 מדגם ויזיה פלוס.מרכב הצבק. הרכב יחסית שמור ומטופל. לרכב צריך לעשות טסט חודש הבא. מדובר ביד 3 עם 113,000 ק"מ .כל הידיים פרטיות. בבדיקה הכל יצא תקין למעט שלדה לפי מה שהבנתי מדובר במכה אחורית ומדובר בקצה שלדה. לטענת הבוחן משמעות של המכה הזו הינה שולית ובעלת משמעות נמוכה. כמה לדעתכם שווה לקנות רכב כזה? המחירון המשוקלל הינו 52700 ₪.
הודעה אחרונה מאת bonbon30, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חברים, אני רוצה לקנות רכב חדש ואני מאוד מתלבט בין הספארק לאלטו, החסרון היחד שאני מוצא באלטו הוא שיש רק 4 מושבים לעומת 5 בספארק, אומנם האלטו זולה יותר ב-4000 שקלים. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת ranar, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 757 צפיות
שלום רב אין לי נסיון ואני מתכוון לקחת את הרכב לבדיקה בקומפיוטס אבל חשוב לי מאוד לדעת למה לשים לב ומה לבדוק לפני שאני לוקח לקומפיוטס שאלה שניה ששאלתי כמה יעלה לי בדיקה אמרו לי שצריך לבדוק מה דרגת הראשוי של הרכב הנ"ל האם אתם יודעים מניסיונכם כמה בערך עולה בדיקה בקומפיוטס של הרכב הנ"ל ? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת loty, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן מחפש רכב כמה שיותר חדש, 5 דלתות, לא חשוב ידני או אוטומט, חסכוני כמה שאפשר עם מנוע זריז ולא עצלן מדי התקציב להוצאה מגיע לכ 55K ₪. הכי חשוב שיהיה אמין וחף מתקלות עד כמה שניתן, גודל סופר מיני עד משפחתית - לא מכוניות המיקרו שנמכרות היום כי הרכב יעבוד קשה בכמות הק"מ ובעליות.. מקריאה פה, ההתלבטות היא בין כמה רכבים (ואם יש רעיון אחר אני אשמח לשמוע); אופל קורסה/אסטרה סוזוקי סויפט טויוטה יאריס/אוריס/קורולה (לא גיר רובוטי!) אני מודע שמדובר על גדלים שונים של רכבים אבל לא ממש משנה כל עוד יש מקום לשבת גם מאחור לשני מתבגרים וקצת מקום בבגאז'. תודה!
הודעה אחרונה מאת שלומי מקבוצת שלמה, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 731 צפיות
שלום לכולם כרגע בבעלותי סיאט איביזה SC 2012 1.2 TSI אני שוקל למכור את הרכב ולקנות MG 550 הדגם האחרון שלו הוא שנת 2011 יש לחבר שלי כזה כבר כמה שנים והוא מאוד מרוצה אני ממש מתלבט האם לקנות אותו הוא מאוד מפואר ויפה הבנתי שהביצועים לא הכי טובים אבל מספק את הסחורה אחזקה זולה מבחינת חלקים אבל כל הזמן מתלבט אם לקנות או לא...אשמח לייעוץ תודה רבה
הודעה אחרונה מאת matan amir1, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם מחפש רכב עם 7 מקומות אוטומטי עד 90 אש״ח. חשוב שיהיה אמין ובעל תחזוקה שוטפת זולה, שנתון כמה שיותר מתקדם. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת dondi101, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 483 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לקנות רכב קטן בסביבות ה30 אלף שקל , 35 גג. צעיר , סטודנט. הצרכים שלי לא מיוחדים, שיהיה נחמד , נוח , חסכוני, מראה פחות חשוב לי , וחשוב מאוד שיהיה אמין , כמה שפחות תקלות. מה שכן אני צריך רכב שיעמוד בנסיעה תל אביב -ירושלים הלוך חזור בממוצע 2-3 בשבוע. מה ההמלצות? נפח מנוע קריטי ? יש כל מיני אופציות , חשבתי על דייהטסו סיריון , יונדאי גטס ידנית , יונדאי i10 ידנית , סוזוקי אלטו ידנית. גם כן חשבתי על אופציה אולי לקנות סובארו אימפרזה ולהתקין עליה מערכת גז. מה מבין כל האופציות עדיף ? או אולי עוד המלצות שאני לא מכיר? העניין המטריד יותר זה הנסיעות הבין עירוניות על בסיס שבועי שאני אהיה צריך לעשות. זה ביג דיל?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
חברים בוקר טוב מבקש עזרה לפני קניית רכב חדש פיג׳ו 208 נגד פורד פיאסטה שניהם 2015. התייחסות לשני הדגמים היא למפרטים הטכנים הבסיסים שניהם ידניים גיר רגיל. רמת הגימור ב208 נקראת access ובפיאסטה נקראת ambiente תודה לעוזרים!
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ואני רוצה להמנע ממנה בכל מחיר !
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה ההבדל בין רמות האבזור חוץ מזה שהאחת חמש דלתות והשניה 3?
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
לילה טוב. בתחילת השבוע פירסמתי נושא , על 3 רכבי פיאט בראבו מהשכרות שונות.. אחת מהן של אלבר עברה החלפת מנוע ב87,000 ק"מ. מאחר וזה היה הרכב הראשון שהתעניינתי בו , וזה היה לפני התייעצות מעמיקה איתכם שמתי עליו מקדמה של 1000 ש"ח .. בדיעבד כנראה שטות לאחר שמצאתי את הנושא הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?439713-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%99%D7%99%D7%AA-quot-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94-quot-%D7%91%D7%90%D7%9C%D7%91%D7%A8-%D7%A9%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99-%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA ובכל אופן בסופו של דבר הרכב ההוא נמצא במוסך , להתקנת חלק שחסר בו ובעוד 8 פיאט ברבו שישי להם !? ?!?!? אז היום הביאו לי לעבודה …
הודעה אחרונה מאת bibeti, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 554 צפיות
היי אני חדש כאן בפורום.. אני מתכנן לרכוש את הרכב השני שלי בחיים..עד עכשיו הייתי עם פיג'ו 206 שנת 2001 (הלך ראש מנוע) החלטתי לא לתקן את הרכב ולעבור לאוטו "חדש" יחסית.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?40880-%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A7%D7%A9%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%91%D7%95%D7%90%D7%95-%D7%A0%D7%A2%D7%A9%D7%94-%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D!&p=1011959&viewfull=1#post1011959 אז ככה אני בן 22 חשוב לי המראה של הרכב וחסכון בדלק.. כמובן שיהיה בטיחותי.. אני רוצה רכב אוטומט/רובוטי.. אגב הצורת נסיעה …
הודעה אחרונה מאת Gal Sharav, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, הלכתי לראות היום ניסן קשקאי בת שנה וחצי בערך, יד ראשונה פרטית. המכונית נראית בסדר גמור, אבל יש משהו קטן שהפריע לי: בדשבורד, בין פתחי האוורור המרכזיים יש אזור מקולף, הציפוי הדק פשוט התקלף שם. מצד אחד מדובר במשהו שולי, מצד שני זה כל הזמן יהיה מול העיניים, במקום מאוד מרכזי - זה סתם מפריע ומעצבן. אני מכיר את התופעה - זה קרה לי בפורד פוקוס שיש לי, אבל במקום הרבה פחות בולט: בשטח קטן שיש לפני ידית ההילוכים. שם, אגב, זה נפתר כאשר כל השטח התקלף לגמרי... יש דרך לתקן כזה דבר? (בלי להחליף את הדשבורד כמובן...)
הודעה אחרונה מאת שבלול, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערב טוב לכולם לאחר התלבטות החלטתי לקנות רכב מסוג סובארו B4 החדשה. היום ראיתי סובארו B4 מדגם TOP גיר רציף מנוע 2000 שעלתה על הכביש באוקטובר 2009 עם 50 אלף ק"מ יד ראשונה פרטית(מסוחר). לפי ספר הרכב הוא עבר טיפולים בזמן. לקחנו אותה לסיבוב והיה רעשים מאזור הצמיד הקדמי הימני, בדקנו את זה במוסך סובארו מרכזי, שם נמצא שיש להחליף את מסרק ההגה - עלות התיקון כ1700 ש"ח. לאחר מכן בבדיקה לפני קניה הרכב יצא תקין מכנית ושילדה נקיה מתאונות אך נמצא שהוחלפה שימשה קדמית ובוצע תיקון לגג, הסוחר לא ידע להסביר את הסיבה לתיקון הנ"ל. הרכב במחירון המשוקלל עולה 79900 ש"ח והמוכר דורש 58000 ש"ח. מה דעתכם? האם לייחס חשיבות מעמיקה יותר לנושא השימשה והגג? האם לקחת את הרכב? …
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 983 צפיות
פורד פיאסטה החדשה טרנד 2015 או אופל קורסה חדשה כרכב שני - מה עדיף? - אמינות ,נוכוחות נסיעה ואבזירים ,
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 896 צפיות
האם יש סיכון ברכישת רכב יד שניה שהוסיפו לו כל מיני תוספות בצורה פרטית כמו גלגלי מגנזיום וקשקושים ? האם יש יותר סיכוי שמדובר ברכב ערסמוביל שקרעו לו את הצורה בנהיגה פרועה ? הייתם קונים רכב כזה ?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אשמח לדעת איזה מכוניות כדאי לקנות בתקציב עד 15K, אני מעוניין להחזיק אוטו עד שנה-שנתיים, וכמה קילומטראז' כדאי שיהיה בו, אני חשבתי יותר בכיוון פיאט פונטו ופנדה, דייטהסו וסוזוקי אלטו, מה דעתכם? כמו ששמתם לב אני מעוניין ברכב קטן וחסכוני תיבת הילוכים אוטומטי, שיהיה אפשר לנוע במשולב. תודה רבה לעוזרים!!!
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -