Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

הייתי מעוניין בסקירה ממצה של נושא עיצוב כלי רכב, מתחילת פיתוח כלי הרכב הממונעים ועד ימינו.

אני מחפש מידע בנושא התפתחות העיצוב בעקבות מגבלות טכנולוגיות, שיקולים הנדסיים, שיקולי בטיחות, אופנות וכו'.

חיפשתי בגוגל תחת הערכים history of Automobile design וכן history of car design אבל לא הצלחתי למצוא אתר שגולל את כל ההסטוריה בצורה מספקת.

כמו כן ערכתי חיפוש בפורום, קלאסיקאר וכן ויקיפדיה (האתר היחיד שסיפק מידע סביר, אבל לא מספיק).

ממה שידוע לי, כלי הרכב בתחילת דרכם היו המשך לכרכרות הסוסיםמבחינה עיצובית. בהמשך, הם החלו להיות עם צורה יותר דומה למכוניות של היום, אבל עם מגבלות טכנולוגיות כמו קושי בעיבוד חומרים וחומרים יקרים מה שגרם להם להראות כמו קופסאות על גלגלים, כאשר הפנסים, דלתות וכו' לא יכלו להשתלב בצורה הרמונית במרכב ולכן הוצמדו לו בצורה חיצונית.

מאוחר יותר גילו את יתרון האווירודינמיות מבחינת מהירות וצריכת דלק.

בשנים האחרונות החלה המודעות לבטיחות הנוסעים וכן הולכי הרגל ולכן בונים מכוניות בצורה יותר עגולה ועם חומרים רכים יותר (פלסטיקים למינהן), אבל דבר זה נובע גם משיקולי משקל (צריכת דלק) ובכל מקרה לא היה מתאפשר ללא טכנולוגיות חדשות וכן הוזלה של חומרי ייצור.

אנא תקנו אותי אם אני טועה, כי איני בקיא לחלוטין בנושא וזהו ידע כללי.

כמו כן, אשמח אם תפנו אותי לאתרים שיכולים לספק את המידע.

תודה רבה

* המידע דרוש להרצאה בנושא.

עלי להכין ראשי פרקים להרצאה של כשעה, ומתוך זה עלי להכין סקירה של כ-3 דקות (כפי הנראה את הסקירה אקח מן ההקדמה, בדומה למה כשכתבתי למעלה).

פורסם

תודה אליבבה.

מכיוון שאיני מוצא סקירה מלאה של כל התפתחות העיצוב, האם אתם יכולים לעזור לי במציאת נקודות חשובות, כגון תהליכי ייצור, שיקולי בטיחות, שימוש בחומרים שונים וכן עלויות - אשר השפיעו על התהליך ברבות השנים (אני צריך ראשי פרקים ונקודות שאליהן אתייחס בהקדמה)?

כמו כן, הוצע לי (ע"י XENON) לבדוק את גליון 39 של הגה , עמ' 42, לגבי מידע שאולי יעזור לי.

היות ואין לי הגליון (וגם לא מנוי על העיתון), אשמח אם מישהו יוכל לסרוק למעני את הכתבה.

תודה

• תוכן חדש...