Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום,

הערתך בנושא - על מה היא מבוססת? אתה מכיר את מבנה הספיגה(אלסטיות)האחורי בקליאו ספורט ?

האמת , נראה לי שלא!

בכל אופן כפי שציינתי חייבים לפרק את הפגוש האחורי ואת מכלולי הספיגה המבניים שמאחורי הפגוש לבין מיכל הדלק, על מנת לאבחן בבצורה חד משמעית אפשרות לפגיעה מעבר לנזק לפגוש ולמכלוליו.

מריוס

ודאי שאיני מכיר ואין לי כל רצון להתנצח אתך בענין. יחד עם זאת לכתוב שלפי תאור התאונה, הסיכוי לפגיעה בשלדה הוא אפסי, כפי שכתבת, גובל בחוסר אחריות. לכך כיוונתי כאשר הצעתי לקחת שמאי עצמאי, שאינו ברשימת חברת הביטוח. והנסיון, לצערי גם שלי, מוכיח כי כמעט כל מכה בקצה כלשהוא של הרכב גורמת לכיפוף בשלדה, שנועדה כבכל רכב מודרני, לספוג את הפגיעה בתא הנוסעים. יש לא מעט מקרים, בהם אין כלל נזק נראה לעין ובכ"ז יש פגיעה, בד"כ במה שקרוי " קצה שילדה ". בתקווה שהנחתי את דעתך.
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Will,

בכל מקרה שיהיה בהצלחה, ואני מאחל לך שמצב הרוח שלך ישתפר כמה שיותר מהר.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
ודאי שאיני מכיר ואין לי כל רצון להתנצח אתך בענין. יחד עם זאת לכתוב שלפי תאור התאונה, הסיכוי לפגיעה בשלדה הוא אפסי, כפי שכתבת, גובל בחוסר אחריות. לכך כיוונתי כאשר הצעתי לקחת שמאי עצמאי, שאינו ברשימת חברת הביטוח. והנסיון, לצערי גם שלי, מוכיח כי כמעט כל מכה בקצה כלשהוא של הרכב גורמת לכיפוף בשלדה, שנועדה כבכל רכב מודרני, לספוג את הפגיעה בתא הנוסעים. יש לא מעט מקרים, בהם אין כלל נזק נראה לעין ובכ"ז יש פגיעה, בד"כ במה שקרוי " קצה שילדה ". בתקווה שהנחתי את דעתך.
היות ומדובר על הערכות בלבד והכוונות טובות - נראה לי שאינך מוכן להבין את הניכתב.

כמהנדס מכונות אני יכול להאיר שבחלק המכוניות המודרניות קיימים מרכיבי קריסה של הקו הראשון שמטרתם למנוע פגיעה בנוסעים וגם בשילדה.

מרכיבי קריסה של הקו הראשון כוללים חלקי מרכב(פגושים), חומרים מבניים כמו חלקי גומי וקלקרים ברמת אלסטיות גבוהה, בולמים וכדומה - אמצעי בטיחות שבדיעבד גם יכולים למנוע פגיעת קצה שילדה.

אגב בקליאו ספורט יש תת שילדה קדמית (נפרדת) - "ערסל" שאינה מהווה חלק אינטגראלי מהשילדה הראשית\מרכב.

כפי שציינתה מדובר על מקרה פרטי שלך עליו אתה מבסס את הערכתך ללא כל אחיזה מקצועית או הבאת דוגמאות רלונטיות לקליאו ספורט, השונה עקרונית במבנה המרכב, שילדה והמבנה הבטיחותי.

את הערותי והארותי אני ביססתי על הכרות הדגם מבחינה הנדסית, כהיותי בעל הדגם הנ"ל ומתוך הכרות של מספר רכבים מהדגם הנ"ל שעברו פגיעות בחלק האחורי של הרכב

ולסיכום שוב, שים לב להערתי החד משמעית :

חובה לפרק את הפגוש האחורי לצורך השלמת וקביעת אופי הנזק.

בבקשה ממך על תוציא את העיקר מהניכתב ומסקנותיך הפרטיות אינן תואמות את מה שכתבתי.

מריוס

פורסם

עדכון מהשטח - היום שמאי (בלתי תלוי - הופניתי ע"י מישהי שאני מכיר היטב שעובדת בחברת ביטוח - אבל אינה הסוכנת שלי או של הצד השני) ראה את הרכב וקבע כי אין פגיעה בשלדה.

הרכב מאושפז כרגע במוסך לפחחות וצבע, בינתיים אני נהנה מרכב חלופי יפני אמין איכותי וחסכוני בעל 2 דלתות יותר מהקליאו שלי. הרכב הנ"ל בעל חצי מנפח המנוע ועושה רושם שבסביבות עשירית מהביצועים. היציבות הכיוונית במהירות 100 קמ"ש מזכירה את היציבות הכיוונית של הקורולה ב-190. מי שינחש נכונה מוזמן לעשות סיבוב :wink:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

1. צר לי התאונה,אבל לפחות לא יצאת בנזק רציני.

2. על הדרך תחליף כבר לבקליות אחוריות של קליאו MK2

3. גטס.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

1. מה שהשמאי מאשר זה אך ורק החלפת פנס אחד לאותו הדבר - אין פה יותר מדי אפשרות למשחקים מאחר והתיקון יהיה על חשבון הפוגע.

2. אני מעוניין לשמור על המראה החיצוני האנונימי לחלוטין של קליאו 1400 - זה אחד הדברים שאני אוהב באוטו.

3. לא גטס.

4. לא סיריון.

5. רמז למתקשים - הרכב החלופי המסתורי משרה הרגשה של מסע בזמן חזרה לימי ילדותינו העליזים. כמו כן הוא מצוייד בגיר ידני 5 הילוכים קדמיים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
1.

5. רמז למתקשים - הרכב החלופי המסתורי משרה הרגשה של מסע בזמן חזרה לימי ילדותינו העליזים.

גרוטיאדה!

rega_1.jpg

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גולף?

והכי חשוב - ויש לך מזל , שלא קרתה מכת שלדה. זה בעיה במכירה , ועזוב אותך מירידת ערך שמקבלים, זה מבאס גם.

תהנה עם האוטו.

פורסם

5. רמז למתקשים - הרכב החלופי המסתורי משרה הרגשה של מסע בזמן חזרה לימי ילדותינו העליזים. כמו כן הוא מצוייד בגיר ידני 5 הילוכים קדמיים.

האם אנחנו מחפשים רכב עם מנוע ליטר?

פורסם
אני מעוניין לשמור על המראה החיצוני האנונימי לחלוטין של קליאו 1400 - זה אחד הדברים שאני אוהב באוטו.
איזה מעתיקן :evil:

:wink:

וניסיון קלוש: דייהטסו קורה ? (זה הכי מצ'וקמק שיכולתי לחשוב אבל מי נותן כזה דבר ? וסוויפט עוד לא אמרו, נכון ?)

פורסם

גטס זה לא יכול להיות, כי יונדאי היא לא יפנית..

גולף (WTF?!) גם לא.. וגם לא מגיעה עם מנוע 1 ליטר..

ניסיתי לחשוב על מכונית עם 4 דלתות.. (גם הגולף וגם הגטס וגם שאר המכוניות שאמרו פה, כולן 5 דלתות..), יצרן יפני ומנוע 1 ליטר.. ואז עליתי על ש...

נכון לעכשיו, אין כאלה מכוניות בארץ.. :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...