Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנה שלמה היתה לי מזדה3 בליסינג עם אפס תאונות.

3 שבועות עם הקליאו, ולפני שעה וחצי מישהו נכנס בי מאחורה וריסק לי פנס אחורי+כנף אחורית עקומה+פגוש שרוט וסדוק. :x

לכל המתעניינים אין פגיעות גוף וגם הרכב לא הושבת - אין מה לרוץ לפירוקיות.

השאלות שלי הן בעיקר:

1. האם אפשר להיעזר בשמאי שיומלץ ע"י סוכנת הביטוח שלי (אין לי כוונה לתבוע את הביטוח שלי אלא את הפוגע בלבד) - או להביא שמאי חיצוני לחלוטין?

2. איך אני יכול לדעת בוודאות אם יש פגיעה בשלדה ו/או ירידת ערך? חשוב לי מאוד לדעת אם יש קצה שלדה כי זו ירידת ערך משמעותית ויש לי תוצאות בדיקה של שלדה נקיה מלפני 3 שבועות כשקניתי את האוטו.

3. אם אני מכניס את האוטו לתיקון במוסך מורשה יבואן - מן הסתם יתנו הצעה לתיקון בחלפים מקוריים. מה הסיכוי שהביטוח של הנהג הפוגע יאשר את העלויות הנגזרות מכך?

4. מה זמן תיקון צפוי בהנחה שיש עבודת פחחות (לא הרבה), אולי החלפת פגוש (פלסטיק), בטוח החלפת פנס אחורי (מרוסק לחלוטין)? יש מצב אם אני מכניס את האוטו מחר לפני הצהריים לגמור את העסק עוד ביום שישי? או שחבל"ז ולדחות את האשפוז ליום ראשון?

5. האם אני זכאי להחזרים מהביטוח של הנהג הפוגע על הוצאות עקיפות (נסיעה במוניות בגבול הסביר בזמן שהאוטו במוסך) או שלא?

הרכב הוא קליאו ספורט 2001, אם זה משנה במשהו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
3. אם אני מכניס את האוטו לתיקון במוסך מורשה יבואן - מן הסתם יתנו הצעה לתיקון בחלפים מקוריים.

אין שום קשר.

לרכב שמלאו שנתיים (ומעלה) השמאים קובעים, למיטב ידיעתי, חלקים תחליפיים.

בכל מה שקשור לפגוש עצמו (הפלסטיק = מגן חיצוני), לך על מקורי בלבד... הוא גמיש ועמיד באופן משמעותי ביחס לתחליפי.

מצטער לשמוע על התאונה, נסה לקחת את העניין בקלות... (ככה זה עם רכב "חדש", עד שלא חוטפים את הזבנג הראשון - הלב לא רגוע :-) ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין לך מה לדבר עם הביטוח שלו.

פנה לביטוח שלך וספר להם מה קרה, הם כבר ישלחו אותך למוסך ושם השמאי יבדוק את הנזק ויאשר מה שצריך לתקן ויתקנו לך, אם יש שילדה השמאי יראה ואתה תקבל ירידת ערך לאוטו לפי כמה שהוא יקבע. הביטוח שלך יגבה את הכסף מהביטוח של הצד הפוגע במידה והוא מודה באשמה.

אם אתה יכול תבקש להזמין שמאי לא מהרשימה של חברת הביטוח כי השמאים שלהם מצמצמים את הנזקים כדי שהחברות ביטוח ישלמו כמה שפחות ואם יש ירידת ערך הם כמובן יורידו כמה אחוזים כדי לשלם לך פחות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

עוד משהו חשוב:

בשום פנים ואופן לא מוסכי הסדר - שיעלה כמה שיעלה.

בחר לעצמך מקום טוב (פחח/צבעי) עם המלצות וגש אליו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

1. האם שמאי מהרשימה של הביטוח שלי (אותו אני לא מתכוון לתבוע, והוא בחברה אחרת מהביטוח של הפוגע) עדיין עלול להקל בהערכת הנזקים?

אם כן - אני פתוח להצעות של שמאים רציניים (קומפי? מכיר מישהו?)...

2. האם מוסך מורשה "קרסו" בהרצליה פיתוח מומלץ לביצוע התיקון הנ"ל?

פורסם

החברת ביטוח נותנת לך רשימת שמאים שלה ומהם אתה צריך לבחור אחד. יש לך את האפשרות לקחת שמאי חיצוני אבל התשלום לשמאי הזה יהיה יקר יותר מבחינתך כי אתה תאלץ לממן אותו מכיסך הפרטי, לפחות את חלק מהעלות שלו אם לא את כולה.

לחברת הביטוח יש גם מוסכי הסדר, אם תרצה לבחור מוסך שלא נמצא ברשימה שלהם תאלץ להוסיף כמה שקלים לפי הפוליסה שלך ואז אתה יכול לתקן איפה שתרצה.

קח בחשבון שתאלץ להוציא סכום לא קטן על תיקון מחוץ למוסכי הסדר ושמאי החברה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

*****חבל , היית לבד.*****

מדובר על תאונה שלא באשמתי - אני לא חושב שעניין ה"הסדר" רלוונטי כאן. אני תובע את הביטוח של הצד השני.

פורסם
1.

2. האם מוסך מורשה "קרסו" בהרצליה פיתוח מומלץ לביצוע התיקון הנ"ל?

על סמך ניסיון עבר מאוד מוצלח, לך להאנטרס אוטופיקס בהרצליה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
שנה שלמה היתה לי מזדה3 בליסינג עם אפס תאונות.

3 שבועות עם הקליאו, ולפני שעה וחצי מישהו נכנס בי מאחורה וריסק לי פנס אחורי+כנף אחורית עקומה+פגוש שרוט וסדוק. :x

לכל המתעניינים אין פגיעות גוף וגם הרכב לא הושבת - אין מה לרוץ לפירוקיות.

השאלות שלי הן בעיקר:

1. האם אפשר להיעזר בשמאי שיומלץ ע"י סוכנת הביטוח שלי (אין לי כוונה לתבוע את הביטוח שלי אלא את הפוגע בלבד) - או להביא שמאי חיצוני לחלוטין?

2. איך אני יכול לדעת בוודאות אם יש פגיעה בשלדה ו/או ירידת ערך? חשוב לי מאוד לדעת אם יש קצה שלדה כי זו ירידת ערך משמעותית ויש לי תוצאות בדיקה של שלדה נקיה מלפני 3 שבועות כשקניתי את האוטו.

3. אם אני מכניס את האוטו לתיקון במוסך מורשה יבואן - מן הסתם יתנו הצעה לתיקון בחלפים מקוריים. מה הסיכוי שהביטוח של הנהג הפוגע יאשר את העלויות הנגזרות מכך?

4. מה זמן תיקון צפוי בהנחה שיש עבודת פחחות (לא הרבה), אולי החלפת פגוש (פלסטיק), בטוח החלפת פנס אחורי (מרוסק לחלוטין)? יש מצב אם אני מכניס את האוטו מחר לפני הצהריים לגמור את העסק עוד ביום שישי? או שחבל"ז ולדחות את האשפוז ליום ראשון?

5. האם אני זכאי להחזרים מהביטוח של הנהג הפוגע על הוצאות עקיפות (נסיעה במוניות בגבול הסביר בזמן שהאוטו במוסך) או שלא?

הרכב הוא קליאו ספורט 2001, אם זה משנה במשהו.

בכל אופן תתייעץ עם הסוכן ביטוח שלך לפני כל פעולה שאתה עושה.

*אתה יכול לבחור בכל שמאי שאתה רוצה , אם כי תיקח בחשבון שתצטרך לשלם תוך 45 יום עבור השמאות שבחרתה.

*הסיכוי של פגיעה בשילדה לפי התיאור שלך אפסי (מכל מיני סיבות) - בעת בדיקת השמאי דרוש ממנו שהרכב יועלה על "ליפט" לאחר פירוק הפגוש האחורי.

*תדרוש בדיקה של תאורת דרך, בלמים, ערפל ותאורת מספר.

*בעת הבדיקה על הליפט דרוש בדיקת מיכל דלק, צנרת דלק, עגינה של כל המכלולים(קליפסים נישברים בעת תאונה).

*תדרוש בדיקה של התא האחורי וסגירת דלת אחורית כולל נעילה מכנית ושלט.

*באם יהיה צורך בהחלפת פגוש, יהיה צורך גם בצביעה ,לכן קח החשבון יומיים מוסך (לא שעתון)!

תתקשר אלי ליעוץ נוסף, לנייד.

מריוס

פורסם

*אתה יכול לבחור בכל שמאי שאתה רוצה , טאם כי תיקח בחשבון שתצטרך לשלם תוך 45 יום עבור השמאות שבחרתה.

*הסיכוי של פגיעה בשילדה לפי התיאור שלך אפסי (מכל מיני סיבות) - בעת בדיקת השמאי דרוש ממנו שהרכב יועלה על "ליפט" לאחר פירוק הפגוש האחורי.

*בעת הבדיקה על הליפט דרוש בדיקת מיכל דלק, צנרת דלק, עגינה של כל המכלולים(קליפסים נישברים בעת תאונה).

*באם יהיה צורך בהחלפת פגוש , יהיה צורך גם בצביעה ,לכן קח החשבון יומיים מוסך (לא שעתון)!

מריוס

קח שמאי חיצוני ולא של חברת הביטוח. הואיל ותביעתך היא נגד הפוגע ואני מניח שהוא אינו מתכחש לאחריות לנזק, כל ההוצאות יחולו כמובן על המבטח שלו. החשיבות בשמאי בלתי תלוי, נובעת דווקא מהעובדה שהמדובר בתאונת נזק יחסית קלה. כמעט כל נגיעה ברכב באחד מקצותיו, במיוחד רכב כשלך, היא בעלת משמעות "שלדתית".
פורסם
הואיל ותביעתך היא נגד הפוגע ואני מניח שהוא החשיבות בשמאי בלתי תלוי, נובעת , במיוחד רכב כשלך, היא בעלת משמעות "שלדתית".
שלום,

הערתך בנושא - על מה היא מבוססת? אתה מכיר את מבנה הספיגה(אלסטיות)האחורי בקליאו ספורט ?

האמת , נראה לי שלא!

בכל אופן כפי שציינתי חייבים לפרק את הפגוש האחורי ואת מכלולי הספיגה המבניים שמאחורי הפגוש לבין מיכל הדלק, על מנת לאבחן בבצורה חד משמעית אפשרות לפגיעה מעבר לנזק לפגוש ולמכלוליו.

מריוס

פורסם

*אתה יכול לבחור בכל שמאי שאתה רוצה , אם כי תיקח בחשבון שתצטרך לשלם תוך 45 יום עבור השמאות שבחרתה.

*באם יהיה צורך בהחלפת פגוש, יהיה צורך גם בצביעה ,לכן קח החשבון יומיים מוסך (לא שעתון)!

מריוס

מריוס, אין לדעת לפי תיאור וכדומה...

לי לפני שנה גולף נכנסה בי מאחורה (נהגתי במזדה 323 שנת 97), הגולף סה"כ נכנסה בי במהירות נמוכה בגלל אי שמירת מרחק בפקק באיזור יבנה אשדוד, הגולף סה"כ שברה פנס קדמי ואצלי התעקם הטמבון והתכופף קצת בפח של הדלת באגאז, מפה לשם, בבדיקה במוסך והערכת שמאי נתגלתה פגיעה בשילדה ומפה לשם ירידת ערך של 17 אחוזים...

אז לפעמים גם המכות הקטנות גורמות לנזקים גדולים.

אם היית רואה את הנזק, בחיים לא היית מעלה על דעתך פגיעה בשילדה, פשוט בגלל שהטמבון של המזדה גבוה יותר מהגולף, הוא ריסק את הפנס שלו כנראה על הקורה האחורית, וזה גרם לנזק מעבר לטמבון והפח זה ממש שולי.

under construction..

פורסם
מריוס, אין לדעת לפי תיאור וכדומה...

לי לפני שנה גולף נכנסה בי מאחורה (נהגתי במזדה 323 שנת 97), הגולף סה"כ נכנסה בי במהירות נמוכה בגלל אי שמירת מרחק בפקק באיזור יבנה אשדוד, הגולף סה"כ שברה פנס קדמי ואצלי התעקם הטמבון והתכופף קצת בפח של הדלת באגאז, מפה לשם, בבדיקה במוסך והערכת שמאי נתגלתה פגיעה בשילדה ומפה לשם ירידת ערך של 17 אחוזים...

אז לפעמים גם המכות הקטנות גורמות לנזקים גדולים.

אם היית רואה את הנזק, בחיים לא היית מעלה על דעתך פגיעה בשילדה, פשוט בגלל שהטמבון של המזדה גבוה יותר מהגולף, הוא ריסק את הפנס שלו כנראה על הקורה האחורית, וזה גרם לנזק מעבר לטמבון והפח זה ממש שולי.

שים לב למה שכתבתי: עפ"י התיאור, וסייגתי היטב את דברי בהערה ברורה של פירוק פגוש ויתר המכלולים.

באשר לרכב שלך הוא שונה במבנה המרכב ואזורי ספיגת אנרגייה מהמרכב ואזורי הספיגה של הקליאו ספורט.

שוב אני אסייג את דברי ומחייב בדיקה לאחר הורדת פגוש ובדיקת מכלולי ספיגה שמאחורי הפגוש בין מיכל הדלק במקביל לבדיקה יסודית של נקודות העגינה של הפגוש של הקליאו ספורט שהוא גמיש ביותר.

לסיכום בוקר...:-) מומלץ לא להיתמקד על משפט אחד אלא לקרוא הכל, לא חובה.

מריוס

• תוכן חדש...