Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן האוטו הוא 130 ונניח שהפילטר אכן תרם 3% בחישוב מהיר (יותר נכון בתקווה למרות שזה זניח) עוד 4 כ"ס .. מפלט זה לפעם הבאה. לאוטו אין צ'יפ כי החליפו את המחשבים אז אין אחד שמתאים לשנת 2001

אבל יש לי בעיה אני לא יודע אם זה בגלל שריקה שיש לי במנוע בטורים גבוהים אבל אני שומע את הצליל העבה של היניקה רק כאשר הטורים נמוכים. כאשר הטורים גבוהים 4-6 המנוע נשמע רגיל ואין הבדל לבין הפילטר הפתוח ובין מה שהיה קודם

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
על פניו נראה שהפילטר יקבל אויר חם מאד.

למה התקנת אותו שם?

אי אפשר היה להתקין אותו למעלה ולוותר על הכיפוף של הצינור כלפי מטה?

אני מתכוון לקטע המסומן.

פשוט להוריד אותו ולהתקין את הפילטר גבוה.

הנה התקנה נורמאלית ונכונה ב HGT

http://www.extreme-tuning.net/picture/projectcar/filterfiathgt.htm

פורסם

אתה לא תקבל יותר כח

אבל בהתקנה לא נכונה אתה תאבד כח.

וזה מורגש

וממתי מוסכים מתעסקים עם זה?

פורסם

תשמע כוח הבנתי שלא יצא מזה .. וגם אם כן זניח ביותר. העניין הוא שכרגע אני לא מרגיש שאיבדתי כוח ואם כן אז זה לא מורגש חוץ מהיום שפעם אחת אחרי שהתנעתי האוטו השתנק וכמעט כבה לאיזה שתי שניות ולאחר מכן חזר לסורו - השאלה אם אפשר להסתכל על זה כעל סממן שאכן הפילטר לא במקום נכון

למרות שהוא יושב במקום של הפילטר המקורי.. למרות ההבדל של פתוח והקופסת קרטון

בכל מקרה המוסך אמר לי שהוא הרכיב אותו ככה בגלל שזה הכי פשוט מבחינת המקום ושלפי דעתו לא תהיה בעיה של חום ובנוסף יש שם חיבור של הפילטר המקורי לצינור שכביכול מכניס עוד אויר לאוטו מהפרונט או משהו כזה ו הוא החליט שזה יהיה טוב לשים את הפילטר הפתוח ככה שיקבל את האויר הזה

הצינור הפתוח מגיע לכסנטימטר מהפילטר בערך..

אני חושב שהשאלה מה נכון יותר??.. למרות שהתמונות של הHGT האדומה נראה יותר נורמלי שלא לדבר שקל לפרק ולנקות את הפילטר לעומת אצלי..

כמה מוסיף הצינור הזה לכיוון הפילטר שהתחבר לפילטר המקורי לעומת התקנה כמו שבלינק

פורסם

בעניין הרעש, אתה לא תשמע הבדל בגלל שהפילטר מחובר לקצה צינור שהוא מרוחק מאוד מהסעפת יניקה, אם תחבר ישירות לסעפת, אתה תשמע ועוד איך תשמע...

לגבי יעילות הפילטר הזה, אני בספק כי הוא מותקן במקום חם מאוד, בקיץ ממש רותח שם, אתה חייב לעשות איזה כונס או משהו בסיגנון כדיי לאוורר אותו, אחרת תהיה לך ירידה בביצועים, חד וחלק.

פורסם

אממ.. "אבל יש לי בעיה אני לא יודע אם זה בגלל שריקה שיש לי במנוע בטורים גבוהים אבל אני שומע את הצליל העבה של היניקה רק כאשר הטורים נמוכים."

השריקה שיש במנוע בטורים גבוהים היא מהפילטר אוויר פתוח. זה הרעש האופייני לו.

פורסם

אני אשמח לשמוע אם יש לך הצעה ספציפית .. זה פשוט די מאכזב זאת אומרת יש רעש אבל רק שהטורים נמוכים וגם אז הוא לא מה שחשבתי שאני אשמע ואני לוחץ את כל הדושה משום מה כשהטורים גבוהים לא שומעים

פורסם

לא יכול להיות אחי זה משהו אחר...

יש לי ממש שריקה חזקה וזה ככה מאז שקניתי את האוטו... את הפילטר הפתוח שמתי רק היום השריקה היתה לפניו והיא ממשיכה גם עכשיו אותו דבר..

פורסם

שאלה אחרונה אני פשוט לא מבין

הבחור מהחנות שיפורים אמר לי שיש פתח מיוחד של אויר ובגלל זה הוא שם את הפילטר כמו שהוא שם

לעומת התמונה האחרת שהפילטר הצהוב פשוט מעל המנוע .. זאת אומרת הוא סתם שם אין לו פתח מיוחד של אויר או לא יודע מה .. זה לא נראה שהוא מקבל הרבה אויר ועדיין האויר הזה חם, או שיש איזה הבדל בין שניהם חוץ מזה שאת הצהוב יותר קל לפרק ולנקות

אז לפני שאני הולך לחנות ומציק לו שישנה לי מה באמת יותר עדיף???

אני מודה לכם המון על העזרה!!

פילטר 2-2.JPG

HPIM3109.jpg

פורסם

הפילט לא ייתן לך כלום. מהנדסים לא סתם משקיעים בתכנון סעפת יניקה הכולל את הפילטר והצינור המוביל אליו.

לא רוצה לבאס אותך אבל (מנסיון) זה בזבוז כסף. ומה שלא יהיה - אל תחליף את התיבה והצינור המקוריים של הפילטר. כאשר בונים מנוע מחשבים תנועה של גלי אויר, ושינוי כזה יוריד את יעילות המנוע.

מה שלא הורדת בהחלפה של הפילטר הזה - הצינור נירוסטה היפה יוריד!

לדעתי - תחזיר למוכר, ותבקש פילטר אין-בוקס - כלומר פילטר הבנוי כמו פילטר פתוח אשר יושב בתוך התיבה של הפילטר אויר המקורי.

עומר.

קוואסקי EN 500 VULCAN

פורסם

תראה ידידי 2 דברים:

1. זה לא משנה אם הפילטר יושב מול פתח האוויר או קצת למעלה כי בכל מקרה הפילטר שיש לך יינק את האוויר מכל צדדיו כולל ממקום שבו יש אוויר חם.

להבדיל מפילטר מקורי, שמגיע בקופסה סגורה, שממנה יוצאת תעלת אוויר יעודית אל אותו פתח בקדמת הרכב.

2.מה שתוכל לבצע (בוצע ברכב שלי)- מציאת המיקום הכי קרוב לפתח בו אוויר מגיע אל תוך הרכב.- לדוגמא במגאן (ספורט קופה וכו) האוויר מגיע מהגריל למעלה- דרך לבדוק זאת היא לשים מאורר מול הרכב ועם חתיכת בד דקה לבדוק לאן מגיע האוויר- לאחר שהחלטת על אותו אזור - תבדוק אם יש צינורות שפולטים חום כגון צינורת מים וכו'. במידה ויש תוכל לבודד אותם.

שני פריטים שיעזרו לך לבידוד (ואין אף חברת "שיפורים" "סדנאת רכב" שמשתמשת בחומר כזה לפחות לא בארץ - (מוטי מיאטה השתמש והמליץ וצודק)

א. ישנו חומר בידוד יעודי לצנרות מתכת משתמשים בהם בתעשיית המכונות לבידוד צינורות המובילים חומרים חמים או נמצאים ליד אזורים לוהטים- חומר בידוד ספוגי דחוס- שם אין לי אבל מבדיקה גם אם תיקח מצית ותשים מתחת לאותו חומר הוא לא דליק (מניסיון) נראה כמו ספוג שחור-קיבלתי מאדם העוסק בתחום .

לאחר שבידדת את צנרת היניקה עם אותו חומר (זהו חומר המבודד מחום המוקרן עליו) יש עלייך לבודד את אותו מקור חום שפולט את החום -

ב.את זה ניתן לבודד עם חומר שמצוי לרוב בתקרות רעפים של בתים בהם יש צורך לבודד את אותו אזור מחום.(יריעה דמוי מתכת שכזו כסוף משני צידיו) עם אותו חומר אתה יוצר תיבה המבודדת את אותו אזור, יוצרת הפרדה וכך החום שנפלט נדחה על ידי החומר הכסוף. (שמבפנים מורכב מכמה שכבות של חומר מוקצף- גם לא דליק) וגם הצנרת מבודדת עם החומר השחור הספוגי. כל זאת בעוד הפילטר נמצא ליד פתח האוויר

כמו כן תוכל אף על פי שאין צורך לצינור תעלת יניקה לכיוון הפילטר - אף על פי שמתכנני הרכב דאגו לכך שהפתח המקורי הוא הכי יעיל גם ביניקת אוויר וגם במניעת כניסת מים אל מערכת היניקה.

לסיכום כל אלו הם המלצות שיוסמו בשטח- החלפתי כ 3 סוגי "קיט יניקה" ורק בצורה זו של בידוד הרגשת הרכב יותר נכונה-

לבדיקה לאחר נסיעה מאומצת בו חום המנוע(כאשר הרכב עומד) עולה- ונסיעה בעיר וכו' הפילטר עצמו קר ולהוספה, משטח הבידוד הכסוף בצידו האחד הפונה אל הפילטר קר ובצד הפונה לצנרת הרדיאטור למשל חם.

מצטער שרשמתי הרבה פשוט רציתי לחלוק ניסיונות שעלו בשנה וחצי האחרונים.- בידוד חשוב מאוד! רוב האנשים זונחים חלק זה ובכך יוצרים יותר בעיית סחיבה משיפור כל שהוא.

ודרך אגב להרגשה מקסמילת ותועלת מומלץ להסיר ממיר (ובכך למנוע את הפרעת ממיר -חסימה של הגזים הרוצים לצאת) והוספת ודוד זרימה חופשית ייעודי לנפח מנוע(לא לרעש כגון דודים של ITC) כדי לשמור על "לחץ " אל מול המנוע- כך בחשבון שני דברים: בטורים נמוכים אתה תרגיש קצת פחות חזק- מומנט קצת נפגע אך בטורים גבוהים נשימת הרכב תעבור טוב יותר והסחיבה תיהיה חזקה יותר.

כך שיניקת אוויר יעילה יותר+ פליטה יעילה ונקייה יותר - שיפור משמעותי רק אל תצפה לניסים כגון 50 כוח סוס רק לנקודות בהם יורגשו השיפורים. טורים גבוהים וכו... ושוב הכל מניסיון- אין לי ממיר (נכון אני מזהם את הסביבה) דוד אחורי של ITC יעודי למגאן 1600 (לא מרעיש עובר טסט) וצנרת יניקה + נשם מנוע ועוד כמה דברים אבל הם קשורים יותר לבולמים גיר וכו וכרגע הדיון הוא על יניקה.

נ.ב תצלומים של הבידוד אצרף מאוחר יותר כרגע אני זז לישון

ליל מנוחה.

עמית

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

בקיצור לא משנה אם הוא כמו שאצלי או כלפי מעלה .. הוא גם ככה ינשום אויר חם ההבדל היחידי שהפילטר כלפי מעלה זה שקל לנקות אותו והוא נורא יפה כשאתה מרים את המכסה מנוע.. השאלה אם יש טעם ללכת לחנות שתשנה את המיקום שלו לכלפי מעלה או שלהשאיר את זה כמו שזה כי הוא מול הפתח המקורי שמזרים אויר קר יותר לפילטר קופסה המקורי שהיה שאולי עוזר במשהו

פורסם

היום הייתי שוב בסדנה

החליפו לי את הצינור פלסטיק המקורי שאליו מתחבר הפילטר בצינור שרשורי אדום ויפה

והאוטו מרגיש קצת יותר טוב או שזה רק פסיכולוגי אצלי...

בכל אופן הפילטר עדיין יושב במקום הפילטר המוקרי ליד הפתח שהכניס אויר קר לפילטר המקורי...

נאמר לי שזה עדיף מאשר הרכבה של הפילטר גבוה כמו בתמונה של הפילטר הצהוב

• תוכן חדש...