Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במזדה שלי 323 שנת 96, ובעצם שמתי לב שבכל המאזדות שנסעתי עליהן, פשוט לא ננעל הממיר מומנט, או שהוא עושה כאילו הוא ננעל אחרי שנוסעים בהילוך רביעי ללא האצה למשך כ5-10 שניות, אז הטורים יורדים קצת, אבל אם עוזבים גז, פתאם שעון הסל"ד יורד, או אם לוחצים גז, הוא עולה, ממיר משוחרר ללא ספק.

האם הממיר אמור להנעל ברכב זה?

ולשאלה היותר מעניינת, האם הפיקוד שלו הוא חשמלי? אתם בטח מנחשים מה אני רוצה...:evil:

פורסם

האם קראת את זה?

כמה שידוע לי על מזדה, יש נעילת ממיר מומנט, והוא משתחרר ברגע שאתה משחרר את דוושת המצערת.

נסה לשחרר את דוושת המצערת בעדינות, לאחר שהרגשת שהנעילה התבצעה.

כעקרון בכל התיבות האוטו', פיקוד ממיר המומנט הוא חשמלי, למעט דיהטסו אפלאוז 3 הילוכים, כאשר ההילוך "הרביעי" כביכול הוא נעילת ממיר מומנט שמתבצעת הידראולית ללא פיקוד יחידת בקרה (אין יחידת בקרה).

לגבי הרעיון שלך, ואני מנחש שאתה רוצה לבנות פיקוד מהקוקפיט לגישור הממיר,

זהירות !!! בהרבה דגמים, הפעלת הסולנואיד לגישור הממיר מתבצע ע"י אות PWM. לתת מתח מצבר ישיר, עלול לשרוף את הסולנואיד.

ברר במכון גירים את הנושא.

פורסם

קצת לסטות מהנושא אבל לא לגמרי

פעם היה לי רעיון להמצאה שהיה , בגיר אוטומט להוסיף קלאץ' שיעבוד ע"י דוושה בין המנוע לתיבת ההילוכים , לקבוע ככה שכל פעם שרוצים לנהוג עם קלאץ' רגיל הממיר מומנט ננעל ולפני העברה ידנית של כל הילוך אוטומטי יש להשתמש בקלאץ' הרגיל , מי שרוצה פירוט יותר טוב יכול לבקש היו לי פעם רישומים וכאלה שבניתי אבל למי יש זמן להתעסק עם זה בצבא .

ים long time no

פורסם
קצת לסטות מהנושא אבל לא לגמרי

פעם היה לי רעיון להמצאה שהיה , בגיר אוטומט להוסיף קלאץ' שיעבוד ע"י דוושה בין המנוע לתיבת ההילוכים , לקבוע ככה שכל פעם שרוצים לנהוג עם קלאץ' רגיל הממיר מומנט ננעל ולפני העברה ידנית של כל הילוך אוטומטי יש להשתמש בקלאץ' הרגיל

1. בחר לך רכב עם גיר טיפטרוניק, שמאפשר להעביר הילוכים ללא צורך בדוושת מצמד.

2. הוסף דוושת דמה, רצוי עם קפיץ רציני, ש"ירגישו" שיש מצמד רציני, לא סתם בדיחה.

קיבלנו רכב אוטומט עם מצב ידני+שימוש בדוושת מצמד. פשוט, זול, עובד, ניתן להתקנה תוך דקות.

בברכה,

גלעד

פורסם
האם קראת את זה?

אפלאוז 3 הילוכים, כאשר ההילוך "הרביעי" כביכול הוא נעילת ממיר מומנט שמתבצעת הידראולית ללא פיקוד יחידת בקרה (אין יחידת בקרה).

הפעלת הסולנואיד לגישור הממיר מתבצע ע"י אות PWM. לתת מתח מצבר ישיר, עלול לשרוף את הסולנואיד.

בהחלט קראתי את המאמר.

בדייהטסו, הילוך רביעי מ80 קמ"ש הממיר ננעל, מתחת ל80 קמ"ש הוא משוחרר.

והשאלה היא, מה אומר אות PWM? מה מספק אות כזה?

פורסם

אתה עושה רושם של בחור מבין עניין במהירות,

קרא כאן.

בגדול זה אומר שהמתח שמגיע לסולנואיד לא יהיה אף פעם מתח מצבר מלא, כדי לבצע עבודה מדוייקת יותר של הסולנואיד, ולשמור עליו שלו יתחמם יתר על המידה.

שוב, זה לא כלל אצבע לכל דגם של תיבה אוטומטית, אך יש לתת את הדעת לאפשרות הנ"ל..

פורסם

תודה דניאל, קראתי את המאמר,

וגם מצאתי חברה שמייצרת מוצר שמאפשר לך לנעול את הממיר, אבל הוא לרכבים כבדים של GM בלבד.

מידע על הטורק של מזדה לא מצאתי, אבל אני אחפש, יש בקרים של PWM למכירה? או שאפשר לבנות כזה? סתם מתוך עניין, לא מתוך כוונה להשתמש בזה ביום יום.

איך עובדת בקרת ווליום של רדיו? (כפתורים, לא פוטנציומטר) אותו עיקרון?

פורסם

אהלן ארז.

אני לא יכול שלא להתערב בנושא כבעל ללאנטיס 1.8

במאזדה יש נעילת מומנט ואני יכול להשבע לך שהיא נכנסת לתוקף כבר מ 60 קמ"ש אם אתה ממש עדין ומעלה ת'מהירות לאט.

בין המהירות 60-80 אם אתה עדין על הדוושה ולא עוזב לגמרי (אפילו לא לחצי שנייה!!) את הדוושה ולא נותן לחיצות ארוכות אז אין סיבה שהוא יצא לך מהנעילת ממיר מומנט. אני אומר מתוך נסיון של שנתיים וחצי על לאנטיס ו60K על הרכב!

הקטע שהמנוע לא של משאית ואין עליו מומנט מפלצתי ככה שאם תתן מכות גז או לא תהיה עדין במהירויות שציינתי אתה תראה שהוא יצא לך בקלות מהנעילה! במיוחד אם אתה בעלייה! בירידות זה פחות רגיש בהרבה.

תנסה את מה שאמרתי ואני מבטיח לך שאתה תחזור ותאשר את מה שכתבתי

בהצלחה ושיהיה לכל חברי הפורום שבוע טוב.

אני מחר יוצא לשבוע אבט"ש בחברון.

ביי

פורסם
במאזדה יש נעילת מומנט ואני יכול להשבע לך שהיא נכנסת לתוקף כבר מ 60 קמ"ש

אאא.... לא.

הממיר שלך לא ננעל ב60 קמ"ש. גם אם נשבעת.

פורסם
1. בחר לך רכב עם גיר טיפטרוניק, שמאפשר להעביר הילוכים ללא צורך בדוושת מצמד.

2. הוסף דוושת דמה, רצוי עם קפיץ רציני, ש"ירגישו" שיש מצמד רציני, לא סתם בדיחה.

קיבלנו רכב אוטומט עם מצב ידני+שימוש בדוושת מצמד. פשוט, זול, עובד, ניתן להתקנה תוך דקות.

בוא הנה אתה בדרן!!! רק תגיד מתי לצחוק?
זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
  • תוכן חדש...