Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. מחפש רכב יד שניה 1600 סמ"ק, שנת 2002-2003. אני זקוק לעזרתכם לגבי הדילמה שיש לי בקנית רכב. מה דעתכם לגבי שתי המכוניות אלה? האם לקנות פוקוס אז LX או GLX? אני אוהב גיר גריל אבל רוב הפוקוסים הם אוטומטיות. איך התיבה של פורד? שמתי שהרנו די חסכונית מבחינת דלק. זה נכון? מה לגבי פוקוס? תודה על עזרתכם.

פורסם

לנו יש מגאן 2 2005, הרכב נוח מאוד, גדול ומרווח, תא מטען ענק(גרסת הסדאן) וכמובן רכב מאוד בטוח, המון המון תאי אחסון מגניבים, וילונות לחלונות ולשמשה האחורית שמאוד אהבתי.

סך הכול משפחתית מצויינת מכול הבחינות.

מבחינת ניהוג הוא סביר ההגה מאוד לא קשור לכביש אם מה שאתה מחפש זה הנאה מנהיגה רד מהמגאן וחפש פוקוס.

חסרונות עד עתה אין ממש אולי חוץ מהפלסטיק שנראה ממש זול(אני רגיל לפלסטיק של פאסאט).

סך הכול הרכב חדש(6000 קילומטר) ככה שלגבי אמינות אני לא יכול לדבר מה ששמעתי מאנשים זה בעיות עם הגיר האוטומטי, אצלנו זו לא בעיה כי הרכב ידני.

בקשר לחסכון כפי שכתבתי אצלנו הרכב ידני ולא רק ידני אלה גם דיזל ככה שהוא מאוד חסכוני ממוצע של 1-20.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מגאן 2 לא רלוונטית בכלל כרגע.

לא לגעת בדגמי LX של הפוקוס הם מגיעים עם אבזור בטיחות חלקי ובד"כ גם מליסינג.

את הרנו אני מכיר מצויין ואני חושב שהיא מכונית משפחתית טובה מאוד.

סה"כ הרנו והפורד מרגישות מאוד דומה.

לרנו יש מנוע עדיף אבל לפוקוס גיר אוטומטי עדיף.

הרנו לדעתי מעט נוחה יותר ויותר נעימה מבפנים.

לדגמי הסדאן בגאז'ים גדולים, של המגאן במיוחד.

הפוקוס נחשבת בעלת התנהגות והיגוי עדיפים, לדעתי גם הרנו לא רעה.

הרנו מגיעה כסטנדרט עם 4 כריות אויר, ABS וEBA.

לפוקוס באיזור 01-02 הייתה מתיחת פנים קטנה, הדרך הכי קלה לזהות עם היא לפני המתיחה או אחרי היא לפי פנסי האיתות הקידמיים. בדגם הישן יותר האיתות בפגוש ובחדש יותר האיתות הוא אינטגרלי בפנסים קידמיים.

בדגם הישן בLX יש רק כרית אויר אחת ובGLX שתיים. בדגם החדש בLX שתי כריות ובGLX 4 כריות. בכולם ABS.

בנסיעות בינעירונית המגאן האוטומטית תעשה 12-13 ק"מ לליטר. ע"ס השערה בלבד ומהיכרות עם הפוקוס החדשה והכבדה יותר אני חושב שהצריכה בפורוד תהיה מעט גבוהה יותר.

הפוקוס נחשבת אמינה יותר.

המגאן זולה יותר.

במקומך הייתי מתעקש על הידני, גם תוכל לקנות הרבה יותר בזול, גם תחסוך בדלק וגם תחסוך בתיקונים (במיוחד ברנו שהגיר האוטומטי שלה נוטה לסיים את חייו מוקדם).

אני מציע שתחפש ידני בשני הדגמים ואם תמצא אחת במצב טוב תקנה, כי בסה"כ ההבדל בינהן לא גדול מאוד.

בהצלחה.

פורסם

לצערי את המאגאן יש לקנות ידנית בלבד עקב גיר אוטומטי בעייתי מאוד , אשר נוטה לנפוח את נשמתו ולהחזירה לבורא בד"כ מעל ל 60,000 ק"מ , והמחיר נע סביב 5000 ש"ח.

הפוקוס במובן זה טובה יותר, ולדעתי מתאימה לחובב הגה אשר נהנה לתת קצת גז ולנהוג ברכב ולא רק לנסוע בו.

המאגאן, נוחה חביבה למדי ועושה את עבודה נאמנה בהובלת נוסעים בנוחות.

הבחירה בידך.

פורסם

אני הייתי בוחר בפוקוס. היא מהנה יותר לנהיגה, לא נופלת בהרבה מהמגאן בנוחות, ואמינה למדי. אני לא בטוח שכל ה-LX הם עם כרית אוויר אחת, אבל די קל לבדוק את זה. מתיחת הפנים בפוקוס היא שולית לגמרי ולכן זה לא ממש משנה אם זה דגם לפני או אחרי מתיחת הפנים הסופר עדינה.

אם תמצא פוקוס ידנית זו קניה מעולה.

גיא

פורסם

תודה לכול אלא שהגיבו. היום מצאתי ב SIXT שני מגאן מ 2003: 1- 70000 ק"מ אוטמטי - 69000 ש"ח שהמחירון 77000. לרכב זה בעיות פח מינימאליות שהיו לפי בדיקה ושתוקנו. 2- 68000 ק"מ אוטמטי גם כן, 68000 ש"ח שהמחירון 770000. עבר החלפה של לוח שעונים והנציג אמר שזו בעיה מוכרת במגאן. האם זה נכון?

לפי תגובות שלכם הבנתי שהגיר האוטומטי של רנו לא משהאו. מה אתם היתם קונים? אוטומטי מליסינג שבת 2003 שהיא יותר זולה או ידנית מפרטי שנת 2002 שיותר טובה.

תודה שוב לכולם.

פורסם

באופן כללי הייתי מנסה להימנע מליסינג.

הם הרבה פעמים מחפפים בחלפים זולים ומוסכים לא טובים. לנו היתה מגאן 2 מAVIS והיינו לוקחים בעצמנו את הרכב למוסך רנו שהכרנו מבעוד מועד כדי שהרכב יהיה מטופל כמו שצריך (לא יודע אם זה מתאפשר בכל רכב בכל חברת ליסינג). אבל, פעם הייתי מעורב בתאונה קטנה וAVIS לקחו את הרכב למוסך שהם רצו. הרכב חזר לא הרבה יותר מתוקן ממה שהוא נכנס אליו.

הגיר האוטומטי של רנו הוא בד"כ בעל חיים (לא כלב או חתול) קצרים, זה לא קורה לכולם. אבל קורה ליותר מידי.

אם אתה מוכן לקנות ידני אז תתעקש על כך (גם בפורד). הרווח יהיה גדול (אלא אם אתה מתכוון למכור את האוטו תוך זמן קצר).

ובעניין המחיר, אל תהיה כ"כ בטוח שידני מפרטי תהיה יקרה. אל תשכח שמדובר ברכב צרפתי, ידני ובשנתו האחת לפני האחרונה למודל. אני לא חושב שזה רכב שמקבל מחיר מחירון בשוק המשומשות הישראלי.

חוצמזה, גם אם תצטרך לרדת שנתון אחד זה שווה את זה (במידה ותמצא מכונית שמורה ומטופלת היטב).

פורסם

אם כבר אוטומטי, לך על הפוקוס.

ואם אתה מעדיף מגאן, אז עדיף ידנית פרטית משנה קודמת (בטח אם מדובר בשנה אחת בלבד)

גיא

• תוכן חדש...