Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה,

יש כבר יצרן מכוניות אחד שקיבל street leagal..למה לא לשאול אותו מהי הפרוצדורה??

90 אחוז מהבניה נעשית בארץ כולל חלקים ביצור עצמי.

אני מדבר כמובן על TOMCAR שכבר יש לו מפעלים באריזונה ובאוסטרליה..

היא כרגע במבצ שטח אבל על השלדה שלו אפשר להרכיב כל רכיב כביש(מנסיון) ואני גם יודע שיש לקוחות באירופה שדרשו אותו עם חלקי כביש ישירות מהמפעל בגבעת השלושה.

http://www.tomcar.com

רוי

פורסם
שאלה,

יש כבר יצרן מכוניות אחד שקיבל street leagal..למה לא לשאול אותו מהי הפרוצדורה??

90 אחוז מהבניה נעשית בארץ כולל חלקים ביצור עצמי.

אני מדבר כמובן על TOMCAR שכבר יש לו מפעלים באריזונה ובאוסטרליה..

היא כרגע במבצ שטח אבל על השלדה שלו אפשר להרכיב כל רכיב כביש(מנסיון) ואני גם יודע שיש לקוחות באירופה שדרשו אותו עם חלקי כביש ישירות מהמפעל בגבעת השלושה.

www.tomcar.com

רוי

דיברתי איתם בעבר על הנושא, זה שונה לגמרי, הם עשו תקינה, מוגדרים כיצרן רכב. כאן מדובר על האדם הפרטי, האינדבידואל שרוצה לבנות קיט-קאר בביתו שלו... מה שכן, אולי חברה כמו טומקאר תוכל להיות מוסמכת לתת אשרה לאותם קיט קאר לנוע..זה רעיון..

אני מתחיל לבשל את הנושא של מכוניות הקיט..מסקנות והתפתחויות, בקרוב.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
ליאור

תקופת בחירות עכשיו, זה הזמן להגיע לנציגך בכנסת ולדרוש שינוי, לדעתי זה אפילו פחות הזוי מלאשר מריחואנה חוקית כפי שמציע אחד מנכשלי..... הה... נכבדי הכנסת שלנו.....אין לך הרבה זמן כי אורך חיים ממוצע של ממשלה עומד על חודשים בודדים בלבד....

הוסף גם:

הורדת המס על אביזרי בטיחות.

הורדת מס הקניה על רכב חדש.

הורדת המכס לסכום ראלי.

הכלת הסכם ביטוח הוגן וכולל לכלי הרכב הדו"ג.

בקיצור ......רוץ לממשלה את הקול שלי יש לך-רן

להוסיף גם: הרחבת התקנות "אספנות" למשאיות ללא מגבלת המשקל (אפילו דרך הורדת "משקל הכולל" לרמה של משקל עצמי ללא עומס ברישיון).

ביטול תקנה המפגרת, שלא נותנת להעביר בעלות לרכב ללא טסט בתוקף - אין לזה שום משמעות לגבי "הקומבינות" שרצות, ורק האנשים הישרים נידפקים מזה!

אבל, אני חושב, שיש יותר סיכוי, שיאשרו שימוש בסמים קלים, ואז נוכל פשוט לדמיין לנו עולם מושלם באופן חוקי!:wink::roll::silly::puzzled:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
ובסוף התהליך הנ"ל הוא חייב לעבור בדיקה המאשרת שיש לו אבזור "בטיחותי" כגון וינקרים, פנסים, אורות חירום ועוד כל מיני "קטנות".לא קיים מצב בו מישהו בונה אוטו, מקבל מספר ועולה על הכביש בלי שאף אחד בודק אותו (למעט כאמור, כמה מדינות בארה"ב).

ליאור.

טוב, זה גם הגעיוני, ואני בטוח, שאף אחד גם כאן לא רוצה לראות/להיפגש בכביש עם האוטו, שלא עבר שום בדיקה הנדסית, ונוסע ללא מראות/ווינקרים/אורות/ברקסים (חס וחלילה)! זה בדיוק העניין - צריכים להיות התקנים, ואפילו מחמירים, לכל הסיפור , אבל לא איסור הגורף, שלא מבוסס על כלום, מלבד החלטה שרירותית לחלוטין של מישהו במשרד התחבורה, שלא בטוח שמבין בכלל במכוניות! אחרת, אי אפשר להסביר את כל התקנות המפגרות, שקיימות בארץ!

וירון - זה בדיוק העניין, ש"המשפרים הפרועים", שאתה חושש מהם - אף פעם לא "שמו" על שום תקנות, ראה דוגמה, שהבאת בעצמך - הוספה או שינוי באביזר בטיחותי מס' אחד - הגה, שכאן התחום דווקא פרוץ לחלוטין - תראה לי מישהו, שמחייב בדיקה של דבר כזה! או הכנסת מנוע חזק לאוטו, שמשום בחינה לא בנוי לכך, ללא שינוי/בניה מחדש של כל המערכות שלו! ושניינו יודעים, שלא חסרים כאלה בארץ! אז, כאן זה כבר עניין של עכיפה הנכונה והחכמה, ולא הורדה מהכביש על בקלית אור ערפל אחורי סדוק, או חוסר ריפוד בדלת!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

יש קיט מרוץ לפרינץ 3 ?? :-)

טוב, זה גם הגעיוני, ואני בטוח, שאף אחד גם כאן לא רוצה לראות/להיפגש בכביש עם האוטו, שלא עבר שום בדיקה הנדסית, ונוסע ללא מראות/ווינקרים/אורות/ברקסים (חס וחלילה)! זה בדיוק העניין - צריכים להיות התקנים, ואפילו מחמירים, לכל הסיפור , אבל לא איסור הגורף, שלא מבוסס על כלום, מלבד החלטה שרירותית לחלוטין של מישהו במשרד התחבורה, שלא בטוח שמבין בכלל במכוניות! אחרת, אי אפשר להסביר את כל התקנות המפגרות, שקיימות בארץ!

וירון - זה בדיוק העניין, ש"המשפרים הפרועים", שאתה חושש מהם - אף פעם לא "שמו" על שום תקנות, ראה דוגמה, שהבאת בעצמך - הוספה או שינוי באביזר בטיחותי מס' אחד - הגה, שכאן התחום דווקא פרוץ לחלוטין - תראה לי מישהו, שמחייב בדיקה של דבר כזה! או הכנסת מנוע חזק לאוטו, שמשום בחינה לא בנוי לכך, ללא שינוי/בניה מחדש של כל המערכות שלו! ושניינו יודעים, שלא חסרים כאלה בארץ! אז, כאן זה כבר עניין של עכיפה הנכונה והחכמה, ולא הורדה מהכביש על בקלית אור ערפל אחורי סדוק, או חוסר ריפוד בדלת!

NSU Club Israel

פורסם
קייטרהאם הוא יצרן מכוניות קיט וגם מרכיב בעצמו על קו ייצור. לקייטרהאם יש משווקים בכל רחבי העולם, גם בטורקיה, ערב הסעודית וקפריסין. לקייטרהאם יש תקינה אירופאית מלאה.

עד שמישהו לא יחליט לייצג בישראל יצרני מכוניות קיט ולקדם את הנושא מסחרית - אין לזה סיכוי מול הביורוקטיה הישראלית האטומה.

הם לא עומדים בתקינה האירופית.

ממש כיף לחלום בקול רם.

יש מדינות שמותר למכור מכוניות שלא עומדות בתקן בכמות קטנה.

גם הלוטוס אליז נמכרת בארה"ב והיא לא עומדת בתקן האמריקאי-אין לה פגושים.

קיטים לא עומדים בשום תקן ונמכרים במספר קטן מאוד של מדינות.

ברוב ארה"ב אסור למכור אותם.רק במדינות מסוימות.

אבל.

אנחנו מדינת ישראל-מדינת עולם שלישי.

מוכרים פה אינפיניטי שאסורים למכירה מחוץ לארה"ב.

מוכרים פה טומקאר שלא עומדים בתקן.

בטח יש דרך להביא לארץ קיט.רק צריך לשלם לאדם הנכון.

מישהו פה מכיר את אמיר פרץ?הוא ישמח לקחת את הכסף.

אייל

פורסם

יש לנו בעיה - אף בעל הון פה לא מעוניין להביא קיט קארס, הם מעדיפים אינפיניטי וג'יפי לקסוס ואכן כאלה יש במפתיע (או שלא) די הרבה.

הבעיה המרכזית היא שהמנטליות של משרד התחבורה לא מכירה ברכב כמקור להנאה, וזה שיש תקנות אספנות בארץ זה מקרה משמח ביותר ותודות לעבודה קשה מאוד של מועדון ה5. עוד לפני הקיט קארס יש כ"כ הרבה דברים (וגילי הזכיר חלק מהם) שעדיף להתמקד בהם קודם והם קלים יותר לשינוי : ביטול טסט כתנאי להעברת בעלות, הגמשת אישורי שינויי מבנה וכו'.

לדעתי הכיוון בקיט קארס צריך להיות אישור חוקי של שינוי מבנה על רכב שכיום מאושר בישראל חוקית. למשל חיפושית באחה שתיבנה בארץ על רצפת חיפושית קיימת עם רישוי ותאושר בבדיקת מכון תקנים או קיט קאר שנבנתה על בסיס רכב עם VIN חוקי מחו"ל. אז הבעיה מצטמצמת ל"אישור שינוי מבנה" בלבד.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
יש לנו בעיה - אף בעל הון פה לא מעוניין להביא קיט קארס, הם מעדיפים אינפיניטי וג'יפי לקסוס ואכן כאלה יש במפתיע (או שלא) די הרבה.

הבעיה המרכזית היא שהמנטליות של משרד התחבורה לא מכירה ברכב כמקור להנאה, וזה שיש תקנות אספנות בארץ זה מקרה משמח ביותר ותודות לעבודה קשה מאוד של מועדון ה5. עוד לפני הקיט קארס יש כ"כ הרבה דברים (וגילי הזכיר חלק מהם) שעדיף להתמקד בהם קודם והם קלים יותר לשינוי : ביטול טסט כתנאי להעברת בעלות, הגמשת אישורי שינויי מבנה וכו'.

לדעתי הכיוון בקיט קארס צריך להיות אישור חוקי של שינוי מבנה על רכב שכיום מאושר בישראל חוקית. למשל חיפושית באחה שתיבנה בארץ על רצפת חיפושית קיימת עם רישוי ותאושר בבדיקת מכון תקנים או קיט קאר שנבנתה על בסיס רכב עם VIN חוקי מחו"ל. אז הבעיה מצטמצמת ל"אישור שינוי מבנה" בלבד.

הבעיה היא כאמור מול אותם אנשים שיושבים שם למעלה וחושבים "איך נעשה את העולם מקום יותר טוב..... בשבילנו!"

אין כאן קאר קיטס כי אולי מעולם לא ממש ניסו? הרי יושב לו בישרדו איזה "דוחף עפרונות" וחושב לעצמו "בו ניראה מה אני יכול לא לעשות היום"....

אותן לא ממש מעניין שיש מכוניות קיט, חלפים לשיפור, אפטר מארקט וכו'... הוא רוצה שיזכרו אותו כמי שבקדנציה שלו לא קרה כל נזק, והרי אנחנו יודעים טוב טוב שמי שלא מנסה לא שובר... אז הוא לא מנסה!

אני מסכים שצריך להיות גוף שיארגן את הכל, תהיה "ועדת שיפורים", מהנדסי רכב, מכון תקנים וכו'...

אבל, תחשבו על זה, איזה פיקוח יהיה אחרי זה?!

דוגמא, אני מחליט להשתיל בג'אסטי שלי מנוע יותר "ביריון".... נניח מנוע 1.6 של סיווק עם 90 כ"ס. נניח...

אני עובר תקינה כי שיניתי כל מיני דברים ברכב, חיזוקים וכו'...

אחרי שאני מקבל את החותמת "אושר", אני אץ לי למשפר השיפורים הקרוב לביתי ומתקין טורבו + ניטרו + מדבקות של "אל פחד".... כיום שיש "פיקוח" על הדברים האילו פשוט "אסור" וזה... אז לא... מי שעושה מיסתכן. ויש כאילו. אבל הם לא רבים. במדינת הקמבן כפי יכולתך אני כבר רואה את כמות הקימבונים...

שאלה, הרי תקינה מיסתמכת על תקינה ארופאית, לא?

יש חברות שמיצרות מוצרים שעוברים תקינה והם אפטר מרקט, לא?

למה לא ליבא אותם? ממש כמו שהוזכר כאן, הלבשות של קיטים על חיפושיות או אסקורטים... ניראה לי שכאן הדרך יותר קלה מאשר "וועדת שיפורים"......

שיהיה לנו בהצלחה....

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

הדבר הכי פופולרי זה קיט פיבר שהורכב על חיפושיות בשנות ה-70 מצריך אישור מיוחד כדי להסתובב איתו היום בכבישים....

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם
ביטול תקנה המפגרת, שלא נותנת להעביר בעלות לרכב ללא טסט בתוקף - אין לזה שום משמעות לגבי "הקומבינות" שרצות, ורק האנשים הישרים נידפקים מזה!

אהמממ..למיטב ידיעתי וגם נסיוני אתה יכול להעבר בעלות לרכב אספנות כשהטסט לא בתוקף. מקסימום אתה צריך לשלם אגרה.

קרא כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=526346#post526346

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני הוא מדבר על העברה ללא טסט לרכב שאינו אספנות דבר שיוכל להועיל לעתיד מכוניות האספנות בארצנו - נגיד שמצאתי את רכב X עומד באיזה מקום, הרכב שנת 81 ולא בשימוש כשנה וחצי, אני רוצה לרכוש אותו ע"מ לשמור אותו אצלי עד ליום שבו הוא יהפוך לאספנות. זאת בעיה שמונעת רכישה של מכוניות רבות, כמה פעמים עולה פה השאלה של האם כדאי לרכוש רכב שנת 79 ללא טסט 3 שנים, רכב שכבר נעלם מהנוף הישראלי ואם הוא לא ימכר הוא ישלח לגריטה.

אם הייתה אפשרות להעביר בעלות ככה היום היו לי עוד כמה מכוניות שהייתי שם בצד לכמה שנים.

haters will hate

פורסם
בני הוא מדבר על העברה ללא טסט לרכב שאינו אספנות דבר שיוכל להועיל לעתיד מכוניות האספנות בארצנו - נגיד שמצאתי את רכב X עומד באיזה מקום, הרכב שנת 81 ולא בשימוש כשנה וחצי, אני רוצה לרכוש אותו ע"מ לשמור אותו אצלי עד ליום שבו הוא יהפוך לאספנות. זאת בעיה שמונעת רכישה של מכוניות רבות, כמה פעמים עולה פה השאלה של האם כדאי לרכוש רכב שנת 79 ללא טסט 3 שנים, רכב שכבר נעלם מהנוף הישראלי ואם הוא לא ימכר הוא ישלח לגריטה.

אם הייתה אפשרות להעביר בעלות ככה היום היו לי עוד כמה מכוניות שהייתי שם בצד לכמה שנים.

בדיוק! לא הספקתי להגיב, הוא הקדים אותי! זה, ועוד: גם אם לאותו הרכב, שעוד לא הגיע לגיל אספנות, אין יותר מדי חובות, עדיין אתה לא יכול להעבירו על שמך, עד שלא תעביר טסט - ואם, מסיבות השמורות איתך, אתה לא רוצה לשפצו למצב הטסט עוד כמה שנים? ואם התיקון לוקח זמן וכסף?- כמו שהיה במיקרה שלי- הייתי צריך להשקיע כמה חודשים וכ-2000 ש"ח עבור האוטו, שעדיין לא היה רשמית שלי! זה מאד מבאס!

לא הבנתי, מאיפה הפליצו בכלל את התקנה הזאת - לפני כמה שנים הכל היה אחרת - לא הייתה כל בעיה לעשות העברה, מלבד שלא יהיו חובות אגרה! מה, עכשיו, כשיש תקנה - יש פחות "קומבינות" - בולשיט, בטוח, שיש אפילו יותר! אז, מה הקטע המסריח הזה?!

יותר מזה - עקרונית, מה הבעיה ללכת יותר רחוק, ולתת אפשרות להעברת הבעלות עם החוב באגרה (מה שלא היה אף פעם), מלבד שהחוב יעבור פשוט לבעלים החדשים, שכמובן לא יוכל לעשות טסט ולעלות רכב לכביש, מבלי לשלם את כל החוב (מלבד מקרה של אספנות, כמובן)? מי ייפגע מזה במדינה? - הרי, בכל מיקרה, אם בן האדם ירצה לעלות אוטו עם חוב לכביש לפני גיל האספנות-יצטרך לשלם, אז, למי אכפת, מכיס של מי מגיע הכסף??

אני חושב, שאלו טעונים ענייניים, ומישהו באמת יכול לנסות להעביר את זה, אין בזה שום דבר, שעלול לפגוע ולו מעט בסעיף כלשהו בתקציב, ולכן לא צריך ליצור יותר מדי בלגן!

פורסם

אשרי המאמין....אשרי המאמין...

על וו גרירה הופכים כאן את העולם...בכל פעם שאני ניכנס לטסט עם אחת הענתיקות שלי אני אחוז מתח...על מה יטרטרו אותי הפעם...יש לנו עסק עם אנשים קטנים.

יש לנו חוקים ותקנות לעשרות....מחמירים...וכל זאת בשם הבטיחות...ולמרות כל אלה יש לנו תאונות דרכים למכביר, שברוב המיקרים אין בינן לבין כל התקנות המחמירות האלה ולו דבר.

צר לי שאני נישמע מריר...אבל אני מסכים עם זה שכתב כאן שיאשרו שימוש במריחואנה לפני שיאשרו דבר כזה במחוזותינו.

אריוס

בעיקר סיטרואן

• תוכן חדש...