Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב זך ערב צח!

אז ככה, כאשר בחורף מופעים האדים בשימשה הקידמית מעברים את מניפות המזגן לשימשה ופותחים טיפה את חלון נהג הנוסע.

עכשיו מה הבעיה, כשאני מפעיל את המזגן על קירור(כן כן,קור) האדים נעלמים במהירות אבל אני מת מקור, כאשר אני מפעיל על חום האדים לא נעלמים. :shock:

אז בעצם אמורים לנסוע על קור?

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה ז"א מזגן + חימום?
גם אני לא הבנתי,

פשוט פתח קצת חלון תדליק קצת מזגן על קירור.. סבול כמה דקות אחדות וזהו..

אני מדבר על מקרה שממש קשה לראות בגלל האדים..

פורסם
מה ז"א מזגן + חימום?

מזגן -> מוציא אוויר יבש

חימום -> מעלה את יכולת האוויר להחזיק מים.

הכי טוב - למרוח את חומר בשם "NEVER FOG" מתוצרת "NORTH AMERICAN OIL". אין אדים נקודה. עלה 30 שקל באייס או הום דיפו (לא זוכר איזה מהם... זה החנות שיש בקניון מלחה ירושלים)

זה עבד על משקפות צלילה, מראות באמבטיה וגם על החלונות באוטו. בדף המידע וההוראות שהגיע עם הבקבוקון כתוף שהחומר בשימוש חיל האוויר האמריקאי בחופות המטוסים שלהם...

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

כדי להעלים את האדים צריך קודם לדעת למה הם נוצרים

למעשה נוצרת על השמשה ברכב פעולה הפוכה מאידוי --> עיבוי

הנה התורה:

עיבוי מיים מהאויר נוצר על חלקים אשר קרים יותר מטמפרטורת האויר הסובב

כלומר השמשה של הרכב קרה (כי בחוץ קר) והאויר ברכב חם (בין אם זה מבני אדם ונשימה או חימום) אזי נוצרת פעולת עיבוי .

זה ממש דומה למצב שבו אתה מוציא שתיה קרה מהמקרר ואחרי מספר רגעים על שטח הבקבוק יהיו אדים עד שהם הופכים לטיפות קטנטנות.

סוף התורה.

ע'פ מה שהיסברתי ,להלן שלושת הפיתרונות האפשריים שתהיה לך ראות נאותה מהשמשה:

1.כדי לימנוע עיבוי : כבר שניכנסים לרכב פשוט ליפתוח 2 חלונות כמספר ס'מ ובכך טמפרטורת תא הנוסעים לא תגיע למצב חם יחסית לבחוץ .

אם ממש גשום ואי אפשר ליפתוח חלונות אז פשוט מפעילים אוורור (לא חייב מזגן), זה צריך להיות במצב בו האויר יכנס לרכב מיבחוץ ולא יהיה ממחוזר, ועדיף להפנות אותו כלפי החלונות שלהם יהיה קר ולא לנוסעים ברכב.

טיפ: כמה שפחות בנות פטפטניות ברכב = פחות אדים , את האמת אם תינשמו פחות או ביכלל לא אז אולי לא יהיה לכם אדים ביכלל.

2.לאדות את העיבוי: (זה לאלו שאינם יורדי-ים וחייבים חימום כי אם לא הם ימותו חס וחלילה)

מאחר ומה שיש על החלון זה מיים כתוצאה מעיבוי אפשר לאדות אותם, לאדות זה אומר לחמם.

מפעילים את החימום של המזגן ועושים שימחזר את האויר בתא הנוסעים ושמים אותו על הכי חם ורצוי לכוונו לעבר החלונות.

ככה יהיה לכם עיבוי (אדים על החלונות) בהתחלה אבל לאחר מיכן החום יאדה אותם.

טיפ: סביר להניח שגם אם אתם כן יורדי-ים אבל העמסתם כמה בנות ברכב אתם תאלצו להישתמש בשיטה זו.

3.ANTI FOG , בקבוקון אשר מכיר משחה מבוססת סיליקון שמורחים בשכבה דקה על החלון ובשום מצב לא יתעבו עליו מיים.

טיפ: אני בדקתי מספר מותגים כשעוד הייתי צוללן , רק היקרים שעולים לפחות 100-150שקל באמת עובדים אבל לפחות הוא יחזיק לכם כמה שנים או שתיתחלקו בהוצאה בין כמה חברים

זהו !

העיקר שלא תידרסו אותי כי עברתי מרכב לאופניים ואין לי מחזירי אור ואני מיתעקש לינסוע גם כשיש סופה

ביי.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

איזו תורה. למה שלא יעשו איזה כפתור פשוט כמו שיש לשמשה האחורית שמפעילה את הגריל, רק כפתור לאדים מלפנים ושהמזגן ישבור את הראש איך לכוון.

טוב הבנתי תודה. ננסה...

חבל רק שצריך הפעלת מדחס>חבל על ביזבוז דלק בחורף. אגב יש לי משנה שעברה איזו ספריי שאמור למנוע אדים, קניתי ושחכתי ממנו. מעניין אם הוא באמת עובד

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אל תידאג, בקרוב יהיה כפתור לכל דבר.

אפילו כזה שמאתר מי האדם שגורם הכי הרבה לאדים ויעביר אותו קומפלט לבאגז.

פורסם

ל-gsi 16v: אכן הסבר מפורט. ההשפעה של אנשים ברכב (ובחורות בפרט) על היווצרות אדים פחות רלבנטית מאחר ובימים קרים השמשות מכוסות אדים עוד לפני שנכנסים לרכב.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

מה שאמרת נכון, זה נוגע לרוב לרכבים בהם אין בידוד מספק בין תא הנוסעים לבין המנוע/גיר/צנרת פליטה (צרפתיות ? :wink: )

למרות זאת דווקא יש השפעה רבה מאוד למספר הנוסעים ומצב התרפיה שלהם להיתעבות על החלונות.

ככה שאחרי שאלו היתחממו , לאחר הנסיעה הם גורמים לתא הנוסעים להיתחמם ויוצרים אדים, ואלו יכולים להישאר שם אפילו יום שלם

ככה שפיתאום אתה חוזר לרכב וזה ניראה כאילו בזמן שלא היית שם מישהו היתנה שם אהבה.

פורסם

מנסיונך העשיר, יש טיפ כיצד יורדי ים (שלהם כידוע יש קרסים במקום ידיים) יכולים לתפעל את כפתורי המזגן באמצעות הקרסים שלהם? כפי שתאמר לך כל אישה של יורד ים ותיק, הקרסים לא מצטיינים בעדינות מופרזת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...